Restaurant: A Nice Gift (Hilton Plaza)
Info:

2024-06-18 43 views
經過茶飲店又心思思買杯黎飲下🤣🤣 本身我對果茶情有獨鍾,所以今次叫左荔枝蘆薈。少冰。雖然前面無人,但係都等左大概 5 - 10 分鐘。一飲落口,係幾好味既,荔枝果香味都重既,唔錯! 而且蘆薈都算係比得多 👍🏻👍🏻 但係我叫左少冰,基本上無少過,而且超多冰!! 店入面其實有3個店員,其中兩個店員係坐係度傾計飲緊嘢既,我覺得呢啲唔係繁忙嘅時間,其實店員真係可以細心啲睇吓個客人有啲咩要求先去做呢杯嘢飲🙏🏻

2024-02-11 105 views
之前兩三年内都有用賞茶app買過都尚ok, 咁啱Chinese new year 見Open rice新春95折,就用app落 order3杯小時候珍珠鮮奶茶,點知質素咁差,味道從未試過咁差,似1/5嘅奶茶加水賣。少冰變正常冰,冰融咗仲無味,少糖變成水,珍珠正常d之外,成杯珍珠水一樣,真係無下次!Can’t accept
2024-01-07 82 views
叫咗黑糖奶蓋波霸奶茶,少糖少冰。奶蓋好有奶香,打得好綿密,呢款飲品建議叫半糖,有點太甜了。珍珠好煙靭,有黑糖味!個奶茶亦都飲到茶香,茶同奶味道平均啱啱好,飲落好滿足!
2023-11-24 86 views
工作後買杯茶回家,店面點單後等約5分鐘。點的是「307茶王,加珍珠,去冰,不再加糖(無糖)」評分:5/5(1)茶澀味明顯,喜歡喝濃茶的人會很喜歡。只喝純茶不加奶的話建議選微糖,或者無糖加配料。(2)珍珠有彈性,微微帶點甜味,不會太甜/死甜,搭配濃味的307茶王非常夾。(3)喝完茶剩下5粒珍珠,份量剛好。價格:$28($24 307茶王+ $4 珍珠);總結:307茶王的茶澀味道搭配珍珠的彈牙口感非常不錯,價格合理,值得回訪
工作後買杯茶回家,店面點單後等約5分鐘。
點的是「307茶王,加珍珠,去冰,不再加糖(無糖)」
評分:5/5
(3)喝完茶剩下5粒珍珠,份量剛好。
價格:$28($24 307茶王+ $4 珍珠);
2023-11-24
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$28 (Other)
2023-03-25 331 views
今次真係幫唔落賞茶🥲因為一路以嚟都有幫襯開賞茶🥲但係今次真係諗住叫熱飲奶茶 ☕️真係令我好失望………諗住叫極品賞奶茶一定實冇死🫶🏻唔會有咩問題岀錯點知一飲落去好似水溝奶咁樣💩直頭係個味道就好似你比錢買水奶茶🫶🏿真係好失望 🙍🏿 諗唔到有咩可以繼續支持嘅理由?其實到底知唔知自己沖出嚟係沖緊啲咩?到底係有冇用個心岀嚟沖嘢飲?我叫少糖唔係叫走糖🙏🏻想大家繼續支持但請你keep住個水準🙏🏻

今次真係幫唔落賞茶🥲
因為一路以嚟都有幫襯開賞茶🥲
但係今次真係諗住叫熱飲奶茶 ☕️
真係令我好失望………
諗住叫極品賞奶茶一定實冇死🫶🏻
唔會有咩問題岀錯
點知一飲落去好似水溝奶咁樣💩
直頭係個味道就好似你比錢買水奶茶🫶🏿
真係好失望 🙍🏿
諗唔到有咩可以繼續支持嘅理由?
其實到底知唔知自己沖出嚟係沖緊啲咩?
到底係有冇用個心岀嚟沖嘢飲?
我叫少糖唔係叫走糖🙏🏻
想大家繼續支持但請你keep住個水準🙏🏻
2023-01-30 230 views
沙田奶茶店🥕奶蓋307茶王$32⭐️⭐️⭐️☆☆叫左微糖少冰,奶蓋十分濃厚,微鹹,幾重奶味,都打得幾滑身易入口,307茶王茶味十分出,勁香濃既茶味,十分大杯都幾抵飲。🥕桂花烏龍蘆薈$28⭐️⭐️⭐️☆☆叫左少糖少冰,因為冇得叫微糖,不過🐰感覺都好甜下,好似糖水甘。桂花味5太出,烏龍茶都夠出,但太甜既關係令到茶味不太出。但蘆薈真係俾得好多,依個幾正幾好食幾爽口,完全可以食飽的,中意食蘆薈既朋友仔可以試下🤣======詳情======賞茶沙田沙田正街3-9號希爾頓中心3樓37R號舖================#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相機食先 #吃貨 #吃貨日常 #RR吃貨 #美食 #香港美食 #沙田好去處 #沙田美食 #RR沙田 #RR飲品 #飲品控 #台式飲品 #奶茶控 #奶蓋控 #奶蓋關注組 #奶蓋307茶王 #307茶王 #茶王 #桂花烏龍蘆薈 #桂花烏龍 #蘆薈 #沙田 #賞茶
沙田奶茶店

賞茶
沙田沙田正街3-9號希爾頓中心3樓37R號舖
================

2022-11-13 226 views
问佢有咩支付方式,话俾我知现金八达通,我行去拿完现金返来,话我知冇钱找,只可以八达通???咁你一开始直接话我知得八达通唔得???睇人跑来跑去好玩既?黄色头发同事态度非常差
2022-08-21 249 views
這店舖面積不太,但幫襯的客人也不少。賞茶除了售賣各款台式飲品外,還有售賣一點台灣道地甜品,但選擇並不是很多。我至愛的甜品便是其中一款的仙草凍,每次經過這店也順帶買一個回家慢慢享用。~波霸芋圓仙草凍 $26最喜歡吃這店的三色芋圓,既彈牙又順滑;圓粒的波霸又Q彈有嚼勁;仙草凍又嫩滑又爽口。雪凍來吃,感覺更佳,是夏日的好選擇。喜歡煙韌口感的我不期然便一啖接一啖的把整碗甜品吃光。總括而言,這個甜品配料豐富,味道又不會過甜,口感極佳,所以很快已成我的至愛了。

~波霸芋圓仙草凍 $26

喜歡煙韌口感的我不期然便一啖接一啖的把整碗甜品吃光。

2022-08-15 132 views
想飲珍珠奶茶,又不想要咖啡因,小時候波霸奶茶就啱哂我奶茶味道香濃,不過少甜都係幾甜,下次試下半糖先珍珠都夠煙韌,少少硬而且茶底不含咖啡因,很少地方有,又不影響味道,值得一讚

想飲珍珠奶茶,又不想要咖啡因,小時候波霸奶茶就啱哂我
奶茶味道香濃,不過少甜都係幾甜,下次試下半糖先
珍珠都夠煙韌,少少硬
而且茶底不含咖啡因,很少地方有,又不影響味道,值得一讚
TakeAway
咁岩係沙田食完早餐11:30左右經過見到無人排隊行埋去準備買之際原來佢開1200🥲無為意佢未拉開哂閘😂😂桂花烏龍茶加桂花凍($31)桂花飲品一直係我心頭好本以為comebuy tea個桂花烏龍已經好好飲但呢間更出色店員話桂花類飲品最多只可以叫少甜唔可以微糖少甜又唔算好甜加埋個茶岩岩好成杯好濃桂花味但又唔會蓋過茶味而桂花凍Q彈得離裡面真係有桂花加埋一齊係桂花雙重感😂。翡翠鮮檸檬加粉粿($35)本身想加愛玉但佢地無賣店員推介粉粿話口感差唔多粉粿本身略帶甜味軟軟綿綿有咬感驚檸檬太酸所以無調整糖度檸檬味好出·但唔會太酸但粉粿真係太出色反而變左主角😂。波霸奶茶($24.5)呢杯反而麻麻奶茶叫左少甜甜度剛剛好但個奶味完全蓋過茶味完全飲唔到茶味珍珠有嚼勁夠煙韌唔會淋哂或者太硬整體而言我飲完即刻join左會員✌🏻佢既甜度控制得幾好配料幾有驚喜只可惜奶茶個奶味重左少少另外佢地個杯既包裝主題係香港情懷有特式得黎又幾親切

咁岩係沙田食完早餐
11:30左右經過
見到無人排隊
行埋去準備買之際
原來佢開1200🥲
無為意佢未拉開哂閘😂😂
桂花烏龍茶

桂花烏龍茶加桂花凍($31)
桂花飲品一直係我心頭好
成杯好濃桂花味但又唔會蓋過茶味
而桂花凍Q彈得離
裡面真係有桂花
加埋一齊係桂花雙重感😂

翡翠鮮檸檬加粉粿($35)
本身想加愛玉但佢地無賣
店員推介粉粿話口感差唔多
粉粿本身略帶甜味
軟軟綿綿有咬感
驚檸檬太酸所以無調整糖度
檸檬味好出·但唔會太酸
但粉粿真係太出色
反而變左主角😂

波霸奶茶($24.5)
呢杯反而麻麻

另外佢地個杯既包裝主題係香港情懷
有特式得黎又幾親切
桂花烏龍茶
2021-09-20 175 views
手搖飲品通街都係🧋唔知你哋有冇飲過呢間啲嘢呢?港九新界都有分店..經過可以買返杯嘢飲下~不過呢間唔係淨係得嘢飲買㗎🤭再唔係可以買返碗…🤫🤤波霸芋圓仙草凍登登登登!仲有糖水食㗎😍有3個選擇:紅豆、粉粿同埋呢個!嗰日星期六所以都等咗10分鐘先攞得~夏天食呢個都幾解暑🤡呢碗真係煙韌控最愛💓又珍珠又芋圓❕芋圓珍珠都幾好食..仙草又唔會好似龜苓膏咁有苦味😆唯一挑剔嘅就係佢唔夠凍😖再凍啲嘅應該會好正😗💡因為冇堂食座位 建議住附近嘅就買碗返屋企慢慢嘆!

手搖飲品通街都係🧋唔知你哋有冇飲過呢間啲嘢呢?
港九新界都有分店..經過可以買返杯嘢飲下~
不過呢間唔係淨係得嘢飲買㗎🤭
再唔係可以買返碗…🤫

🤤波霸芋圓仙草凍
登登登登!仲有糖水食㗎😍
有3個選擇:紅豆、粉粿同埋呢個!
嗰日星期六所以都等咗10分鐘先攞得~
夏天食呢個都幾解暑🤡
呢碗真係煙韌控最愛💓又珍珠又芋圓❕
芋圓珍珠都幾好食..仙草又唔會好似龜苓膏咁有苦味😆
唯一挑剔嘅就係佢唔夠凍😖
再凍啲嘅應該會好正😗

💡因為冇堂食座位 建議住附近嘅就買碗返屋企慢慢嘆!
效率極低 效率極低效率極低 效率極低已經預早落訂 都可以遲到😑嗰送遞員一早到左去左等😑😑😑唔該公司再培訓/請過啲員工啦😩啲嘢飲係好飲 又咁多人幫襯 無謂搞臭嗰招牌啦🙃
效率極低 效率極低
效率極低 效率極低

已經預早落訂 都可以遲到😑
嗰送遞員一早到左去左等😑😑😑
唔該公司再培訓/請過啲員工啦😩
啲嘢飲係好飲 又咁多人幫襯
無謂搞臭嗰招牌啦🙃
Delivery
⭐【賞茶】X【癲噹】抵飲台式手搖飲品⭐台式手搖飲品在香港真是愈開愈多,其中【賞茶】在香港已經有很多分店,店鋪走文青插畫路線。最近【賞茶】與香港本地人氣插畫【癲噹】  聯乘推出一系列嘅【賞茶妹妹x癲噹】禮品,而飲品杯上亦印有插畫,非常可愛而且有本土特色😍。本身我很喜歡飲黑糖及奶蓋的飲品,所以選了黑糖奶蓋賞紅茶,竟然令我一試愛上😍,而結論是這杯飲品👉🏼重點是要徹底攪均、攪均、攪均後才品嚐出它的真味道😋。🥣波霸芋圓仙草凍(HK$26)⭐有很多波霸珍珠,極黑的黑糖珍珠,圓圓的一粒不會稀爛,入口有嚼勁。⭐仙草沒有苦澀味,極滑溜,滑了落喉嚨的感覺。⭐芋圓煙韌有咬口,地瓜及紫薯味道不算濃郁,而芋頭芋圓相對地較有味口感亦特別。⭐整碗甜品份量不算少,性價比高便宜足料,想吃甜品時我想我會想起它😍。🥤黑糖奶蓋賞紅茶(少冰) (HK$30)整杯飲品容量頗大,打開飲品蓋後,面層已經有一層非常厚實的黑糖味奶蓋,奶蓋亦帶點鹹鹹的味道,茶底是用上紅茶,入口茶味不濃比較清淡,感覺有點普通,但整杯飲品攪均後飲用時,竟然非常之好味,紅茶味沒有蓋過黑糖的味道,這配搭真的令人一試愛上💖。🇭🇰【賞茶】A Nice Gift 📍九
⭐【賞茶】X【癲噹】抵飲台式手搖飲品⭐

🥣波霸芋圓仙草凍(HK$26)
⭐仙草沒有苦澀味,極滑溜,滑了落喉嚨的感覺。

🥤黑糖奶蓋賞紅茶(少冰) (HK$30)

🇭🇰【賞茶】A Nice Gift

📍九龍分店: 佐敦|深水埗|鑽石山|黃大仙|樂富|九龍灣|奧海城|太子始創|九龍塘港鐵站

📍新界分店: 荃灣|沙田希爾頓|沙田瀝源|青衣港鐵站|馬鞍山|大埔中心|將軍澳中心|屯門時代廣場

📍香港區分店:太古康怡
2021-06-26
Waiting Time
6 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
  • 黑糖奶蓋賞紅茶
未有幸享用此外賣飲品店的質素但已經可以感受到職員的顧客訓練水平是低無可低連普通也稱不上這亦是我第一次在OpenRice這裏留評語事緣當晚8:55在店舖面前的餐牌上挑選飲品我前面還有一個顧客在下單到我下單時職員跟我說他們已經截單了我當下立即看一看手錶!九時正!但在之前完全沒有跟在排隊的顧客說他們九點時就不能下單要下單的話盡快如果電腦系統九點一定不能下單的話正常也要預早通知在排隊的客人我這次經歷非常不愉快我希望這店舖可以訓練一下員工的顧客態度和危機處理手法
未有幸享用此外賣飲品店的質素
但已經可以感受到職員的
顧客訓練水平是低無可低連普通也稱不上
這亦是我第一次在OpenRice這裏留評語

到我下單時職員跟我說他們已經截單了
我當下立即看一看手錶!九時正!
但在之前完全沒有跟在排隊的顧客說
他們九點時就不能下單
要下單的話盡快

如果電腦系統九點一定不能下單的話
正常也要預早通知在排隊的客人
我這次經歷非常不愉快

我希望這店舖可以訓練一下
員工的顧客態度和危機處理手法

呢度既職員一向都尊登拖長整既時間營造一個總係有好多人等野飲既情況🤦🏻‍♀️立心不良!前天晚上9:05我到沙田分店,該名年輕女職員,態度十分惡劣,我只是輕輕地走近收銀,該名女職員已經態度極度惡劣地「收咗啦」,我回答「噢 收左」,女職員眼神凌厲怒視客人 「係!呀!收!左!」我覺得收舖冇問題,我亦冇同女職員糾纏亦都明白阻人收工如同殺人父母自己非常明白職員態度應改善如果職員唔耐煩嘅話建議舖頭可以拉半閘或者擺一個小牌子係收銀,無需咁樣對待客人本來只想放工飲一杯珍珠奶茶放鬆下無啦啦俾人鬧🥲唉公司需要注重一下員工質素否則只會一直流失客人
呢度既職員一向都尊登拖長整既時間

自己非常明白
職員態度應改善

如果職員唔耐煩嘅話
建議舖頭可以拉半閘
或者擺一個小牌子係收銀,
無需咁樣對待客人

本來只想放工飲一杯珍珠奶茶放鬆下