Restaurant: A Nice Gift
Info:

2021-03-02 282 views
老實講呢間嘢其實喺咪以店員服務態度差出名定咩,點解可以做得咁鬼差。首先,嗌杯嘢飲可以等左勁耐都未有,同你講就等5至10分鐘,叫你等等,但非繁忙時間一杯普通嘅珍珠奶茶都要整成半個鐘,問題係果時唔係多人幫襯架喎。第二,同店員落單時佢D態度勁差,不斷話聽唔到(借咗聾耳陳隻耳),見我就咁叫咗一杯珍珠奶茶,佢應我果下真喺衰到好似我去同佢乞咁。勁冇禮貌都算,做嘢仲要好懶散,叫咗少冰都係冇少,反而變咗少甜,令到杯野十分之難飲。第三,整好咗飲品唔識叫號叫人黎拎嘢飲架,問前台收銀啦又冇反應(又借咗聾耳陳隻耳),仲竟然走咗入去後面幫手(其實入去吹水,吹水時隻耳突然好返),後面整野飲果班人出得又慢,成間鋪咁大冇人可以問吓㗎。結果就係你有你呆等,我有我繼續吹水,咁不如你哋唔好打開門口做生意啦,放部自動販賣機喺到好過啦!

2021-02-26
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
$28 (Tea)
2021-02-28 197 views
上個禮拜去完車公廟求籤之後,就同往年一樣漫步到沙田新城市,中途喺希爾頓寶寶表示非常頸渴,忍唔住要買返杯嘢飲過下口癮先🧋#極品波霸賞奶茶 $24 7/10———————————舖頭有好多款珍奶,問店員 #波霸奶茶 同 #極品波霸賞奶茶 有何分別,店員就話兩者奶底唔同,後者茶味更濃。雖則我一定飲唔出分別,但爭$2就試後者啦😚嗱,$24嚟講真係幾平,而且勁多人排隊🙊珍珠份量都幾多,不過略嫌唔夠軟糯,但未至於硬到接受唔到。茶底比普通嘅濃味我就真係飲唔出,不過叫咗少甜嘅情況下甜度剛好。但有少許麻煩係啲冰打得太碎,好多時都會連埋啲冰飲落口,影響咬珍珠嘅樂趣😣

#極品波霸賞奶茶 $24 7/10
———————————

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分💛賞茶A Nice Gift沙田沙田正街3-9號希爾頓中心3樓37R號舖-蜂蜜703茶🐝雖然呢間飲過好多次但係都唔覺有呢個茶底🤣🤣最鍾意試新嘢🤣ummmm 走左甜所以得蜂蜜都幾match個茶🤣蜂蜜份量啱啱好😁但係個茶底偏淡個蜂蜜搶曬風頭🤣🤣🤣🤣🤣下次都係叫返珍珠奶茶或者芋圓食🤤一日飲一茶😄飲到笑哈哈🤣🤣🤣🤣頓時發現我都post幾多珍珠奶茶既飲品☺️☺️☺️-🚽(5🌟滿分)依家夜晚無堂食所以介紹多d甜品🤣所以沒有🚽喔
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分
💛賞茶A Nice Gift
沙田沙田正街3-9號希爾頓中心3樓37R號舖
蜂蜜703茶🐝

🚽(5🌟滿分)
依家夜晚無堂食所以介紹多d甜品🤣所以沒有🚽喔
2020-10-27 348 views
由住家住沙田,所以成日都嚟幫襯買嘢飲,平時飲開佢哋嘅珍珠鮮奶茶,大杯抵飲又好飲。▫️最近至發現佢哋原來有賣芋圓仙草凍,所以要試下!我叫左紅豆芋圓仙草凍($25)加粉粿($6)。外賣返屋企慢慢嘆。▫️打開都幾大兜,有10粒左右嘅芋圓,底有大量紅豆。仙草滑滑,粉粿幾Q食落似蒟蒻,芋圓幾彈牙食到芋頭味,紅豆好飽滿,煮得好夠綿好粉,整體真係好食,不過我覺得甜左啲,走左花奶但甜度都幾高,如果可以少甜會好好多!▫️哩個價錢哩個質素真係好唔錯,平時糖水舖買一碗都要接近或超過40蚊,但哩度廿幾蚊已有一碗。
▫️
外賣返屋企慢慢嘆。

▫️
2019-11-27 909 views
賞茶開左好耐都幫襯飲左好耐 加上最近要支持黃色經濟圈就更多時會幫襯不嬲都覺得賞茶嘅野飲ok21-28蚊左右一杯 得一個size大大杯 吾似其他飲品店又再分中同大杯 大杯又賺多係幾蚊 所以通常賞茶飲品一杯飲到好飽茶味夠 最中意飲柚子烏龍茶 無糖 因柚子有甜味配合烏龍茶就啱啱好另外lemon賞紅茶加波霸 微糖都吾錯波霸好好食 今次仲試左波霸芋圓仙草凍 只係$25咋好足料 仙草好滑 而家以$25想食碗芋圓甜品真係吾易 本身以為會得好少芋圓 但食落吾孤寒所以感覺有驚喜
賞茶開左好耐

好足料 仙草好滑
而家以$25想食碗芋圓甜品真係吾易
本身以為會得好少芋圓 但食落吾孤寒
所以感覺有驚喜
小孩經過賞茶,不約而同地叫買珍珠奶茶系列飲品,眼見人龍長長已經有點不好兆頭,相信要等好耐。但小孩們嚷著媽媽一定要喝,唯有奉承排隊下單。我們從下午2:25開始排隊下單,當時前面只有三至四人,排隊下單不算太耐,但也用了13分鐘。不久,裏面傳出倒瀉奶的聲音,看到廚房地面周圍都是奶,有欠衛生。店員趕忙着清潔又再延誤製作時間,四名店員都是慢條斯理地工作,結果最後等到2:55才製成奶茶!服務實在需要大大改善。離開前,人龍比剛才更加更加之長!!奶酪黑糖奶茶🥤(少冰):奶酪🧀️味道濃郁,配合奶茶算是配搭得宜,建議冰塊在少量一點便能品嚐奶酪和奶茶之香味。

2019-10-27 340 views
之前某電信公司個到搶到星期5優惠係賞茶的買一送一 正呀! 我最鐘意飲賞茶~抵呀!!呢間都唔少人~要等5 6個客人先有~~~BTW, 店員都好有禮貌~~~買一送一竟然仲可以簡唔同味道唔似天仁咁樣逼人買同款 又多人到爆次次都要排成半個鐘 好浪費時間太好啦叫左一杯波霸奶茶 一杯波霸奶綠 都係少糖少冰一如以往味道好好 飲得出茶味珍珠無煮得太林 剛剛好!!我都係最愛珍殊奶茶~~同埋$2X 都好大杯  飲得滿足~~
之前某電信公司個到搶到星期5優惠係賞茶的買一送一
正呀! 我最鐘意飲賞茶~抵呀!!

呢間都唔少人~要等5 6個客人先有~~~
BTW, 店員都好有禮貌~~~
買一送一竟然仲可以簡唔同味道
唔似天仁咁樣逼人買同款 又多人到爆
次次都要排成半個鐘 好浪費時間
太好啦

叫左一杯波霸奶茶 一杯波霸奶綠 都係少糖少冰
一如以往味道好好 飲得出茶味
珍珠無煮得太林 剛剛好!!

我都係最愛珍殊奶茶~~
同埋$2X 都好大杯  飲得滿足~~
2019-10-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2019-10-23 249 views
今天經過這間 雖然平日已經很常喝賞茶 但未試過在這間買+想飲 忍唔住買了1杯...飲料容量頗大 沒有分大杯/小杯 $22一杯 在HK算是便宜奶茶很甜 需要少糖珍珠有黑糖甜味 頗大粒 嚼勁70%店舖裝修用心 是不錯的打卡地點...是我喜歡的TW手搖店♡經常回購

飲料容量頗大 沒有分大杯/小杯
$22一杯 在HK算是便宜
奶茶很甜 需要少糖
珍珠有黑糖甜味 頗大粒 嚼勁70%
店舖裝修用心 是不錯的打卡地點...

是我喜歡的TW手搖店♡經常回購
2019-10-19 198 views
食完午餐不忘去飲番杯珍珠奶茶,經過賞茶見到有新款奶茶飲品叫做奶酪波霸黑糖奶茶🥤絕落去奶酪同珍珠一齊入口感覺幾得意,不過好似蓋過黑糖味道,若果你係愛奶之人應該會喜歡的,推介一試$30
絕落去奶酪同珍珠一齊入口感覺幾得意,
不過好似蓋過黑糖味道
,若果你係愛奶之人應該會喜歡的,推介一試
2019-09-21 186 views
飲珍珠奶茶,唔多唔少都成為許多香港人的日常。因為一個熱潮過了之後,不需要兩、三年,又可以 hit 返。又不斷地出現一些珍珠奶茶的新名字。在沙田希爾頓中心的《賞茶》雖不算新名字,但當日來,總算是該商場的新店吧。要飲,當然是一人一杯珍珠奶茶。他們跟足台灣叫,稱為波霸奶茶。這兒的粉圓夠煙韌,奶茶有香味,而且香得黎不太濃。奶就是一般的有奶味沒有奶香的那一種。總之,這不是差的一杯珍珠奶茶,茶味、奶味同好幾間大型連鎖店的出品差不多。這是一個我同太太都欣賞的品牌之一。

$25 (Other)
2018-11-25 543 views
賞茶 (沙田) — 手工芋頭奶綠 (微糖)熱 +波霸 $29剛開始時只有數家分店的賞茶,現在到處也有它的蹤影。開始入冬,早晚天氣也變得很涼,這時便想喝一杯暖烘烘的飲品。•很長情的我每次也只會點同一樣的飲品。-👍 芋頭味與奶茶完全融合,茶香、奶滑、芋香。-😞 明明點了微糖,但仍是很甜,下次要試試點走甜😦。-👎🏼 珍珠數量很多,但煮得太稀爛(太淋)。• 回頭指數:8/10 (如果想喝芋頭奶綠,這是不二之選,但實在甜得有點過份😩)

很長情的我每次也只會點同一樣的飲品。
👍 芋頭味與奶茶完全融合,茶香、奶滑、芋香。
😞 明明點了微糖,但仍是很甜,下次要試試點走甜😦。
👎🏼 珍珠數量很多,但煮得太稀爛(太淋)。

TakeAway
2018-08-24 472 views
之前喺鑽石山個間賞茶飲過黑糖奶茶,記得佢仲有一杯黑糖鮮奶,今次起沙田一於試埋佢。早幾日黑糖呢兩杯飲品都寫住因為材料唔夠而停售,白行一趟 今次終於有啦!哩排黑糖真係好hit,越開越多飲品店仲要排勁耐!雖然我都好鍾意黑糖,但係真係唔會想排咁耐。賞茶嘅黑糖飲品就可以過吓癮啦!奶蓋黑糖波霸鮮奶 ($28)佢比我嗰陣幫我搖均勻咗,所以影唔到一開始漸層嘅效果。同黑糖奶茶一樣,黑糖味勁重!因為冇得選擇甜度同埋冰,所以有d甜。珍珠好入味,熟身,幾好食!而且都好多。不過唔知點解覺得黑糖鮮奶同之前飲過杯黑頭奶茶好似差唔多味😂本身expect哩杯奶味勁d~不過作為黑糖飲品,呢個都算好飲,唔似其他好出名嘅店有啲其實係好水或者冇乜黑糖味,而且價錢合理,唔洗排隊。不過哩間仲有好多其他飲品,可以一試:
今次終於有啦!

奶蓋黑糖波霸鮮奶 ($28)
奶蓋黑糖波霸鮮奶

珍珠好入味,熟身,幾好食!而且都好多。

,而且價錢合理,唔洗排隊

不過哩間仲有好多其他飲品,可以一試:

奶蓋黑糖波霸鮮奶
2018-06-10 480 views
話說叫咗一杯芝士奶蓋烏龍茶,等左30分鐘都不在話下,飲到落肚第一啖芝士一粒粒未溶晒超級難飲。劣評!從未飲過一杯咁難飲嘅烏龍茶!咁啱講起朋友早兩日有幫襯左佢哋喺奧海城嗰間都係要等25分鐘以上,又係飲咗一啖就掉咗超級垃圾!
超級垃圾!
TakeAway
2018-05-25 349 views
經過見好多人就試下,由於我地係開幕當天就黎試所以有優惠!叫左一杯小時候波霸奶茶22元再加5元就可以試埋個鹽酥一口雞!比較怕呢類飲品勁甜,所以好少飲,今次就叫左個微糖!佢一共提供5種甜度,微糖大概是25%吧?下一個級別就是無糖。另外有得要少冰,不過我無咁做,都係怕太甜。就咁飲奶茶(唔食珍珠)有茶味甜度剛好,不過茶味唔夠濃,如果就咁飲(連珍珠)就已經比珍珠的甜完全蓋過咗個茶味。鹽酥雞ok,好脆,見佢不斷炸(多人),平常未知是否即炸,雞不會太乾身,仲有汁,味道不會太濃太咸,香口,呢個幾好。總結: 職員態度幾好,入面調配的職員都好後生好有活力,會問係咪現在飲,幫你放埋飲筒,方便個d比較論盡的朋友想大家見到呢個食評睇多少少:店鋪旁邊提供左一個小地方可以立食有叉電位,其實呢d飲品店都係請調配員和收銀員,沒有多出人手去執枱,街邊平常大家都知道飲完掉到垃圾桶,為什麼別人提供小地方希望大家舒適點卻不能保持清潔,變成不懂得掉垃圾要人服侍?不要讓這些微細的小事物影響了之後再沒有這種小心思的設計。雖然只是舉手之勞,但這少事也是看你質素的時候。可惜...只能加句:請勿對號入座.沒有指名道姓。

想大家見到呢個食評睇多少少:

雖然只是舉手之勞,但這少事也是看你質素的時候。

可惜...
只能加句:請勿對號入座.沒有指名道姓。
2018-04-13 406 views
口痕痕 又口干干!見佢新開就試下佢啦!!見到有餐叫又成4點幾就叫左個餐試下 價錢就ok慨 唔叫平 42蚊!! 杯野就叫左少冰少甜 入口 冇咩茶味 奶味重 同幾甜 珍珠比正常大小 細少少 軟硬都適中 有得咬下又唔會太硬 之後睇反杯身張單 冇打到少冰少甜 唔知到有冇少到! 鹽酥雞即叫即炸 要我5~10分鐘 ok慨 炸到外層有少少脆慨 入面仲有汁慨 可惜 敗筆之處係 佢d粉落得好唔平均 得部分慨面有(低係冇粉慨)!可能新店啦 仲有幾多地方可以改善!!p.s服務係幾好慨 會問你要唔要幫你插埋飲管!!
口痕痕 又口干干!
見佢新開就試下佢啦

!!見到有餐叫又成4點幾就叫左個餐試下

價錢就ok慨 唔叫平 42蚊!!

杯野就叫左少冰少甜 入口 冇咩茶味

鹽酥雞即叫即炸

要我5~10分鐘 ok慨 炸到外層有少少脆慨
入面仲有汁慨
可惜 敗筆之處
係 佢d粉落得好唔平均 得部分慨面有(低係冇粉慨)

!可能新店啦 仲有幾多地方可以改善!!

p.s服務係幾好慨 會問你要唔要幫你插埋飲管!!
$42 (Tea)
  • 鹽酥雞