一早已經好想黎食,但熱辣辣又肯同你打邊爐既就係真愛啦🙆🏻‍♀️點知媽咪竟然話想打邊爐又想食燒烤,啦啦聲訂位啦🤩門口好靚,綠色植物既牆🌴入到黎仲好夏日既感覺,其實有冷氣咖嘛,怕咩熱辣辣打邊爐🤷🏻‍♀️要簡左食牛還是海鮮再入座,母親大人👩🏻想食海鮮就試下啦,每位一份8款海鮮,但店員話最近只供應:海蝦、蜆、藍青口、帆立貝、原隻八爪魚🐙❌其他龍蝦、螺、海魚⋯⋯暫時未有🙅🏻‍♀️有好多唔同湯底既我地,我地簡左西班牙海鮮湯底,用秘製馬利安醬配 蜆肉、西芹、蕃茄、西椒、香草🌿酸酸甜甜好開胃,將海鮮盤加埋落去更加鮮甜;可以一邊食火鍋,更可以燒烤出面仲有半自助既,菜、丸、餃子🥟分開哂一小碗可以任食豬雞牛 同埋 幾款海鮮可以係紙上面點熟食有薯條、串燒、炸燒賣飲品種類都幾多選擇,除左罐裝同紙包仲有沙冰、羅漢果茶自助雪糕,仲有好多醬同配料任加

出面仲有半自助既,菜、丸、餃子🥟分開哂一小碗可以任食

豬雞牛 同埋 幾款海鮮可以係紙上面點

熟食有薯條、串燒、炸燒賣

飲品種類都幾多選擇,除左罐裝同紙包仲有沙冰、羅漢果茶

自助雪糕,仲有好多醬同配料任加
2018-08-06 118 views
莊士倫敦廣場一向係覓食嘅好地方,成棟有好多火鍋或放題,今日就同朋友試下呢間蒲頭島~雖然係閒日,但成間餐廳都幾full, 望望餐牌,價錢又唔算貴喎,安格斯肥牛任食套餐都只不過係$248位😱緊係要擦一番!見到餐紙選擇都幾多元化,而且除咗可以喺餐紙點火鍋配料外,出面仲有其他嘅熟食選擇,最驚喜嘅係佢嘅涼茶原來都係熱騰騰新鮮煲嘅,唔係現成的,非常少見!跟餐可以加$20位任食虎蝦,而且質素唔差喎,幾大隻而且食落肉質彈牙新鮮,唔會好似好多任食火鍋店咁唔夠新鮮會蝦有霉味同痴殻👍🏻 我哋like and share Facebook 免費升級咗個冧酒火燄加勒比海鮮鍋,湯底好足料,有海蝦、蜆、青口、帆立貝、 墨魚仔、雜菜、馬利安蕃茄醬、蝦湯同冧酒,超濃嘅蕃茄味,加埋多種海鮮,非常鮮甜!我地幾乎唔使要咩醬料,因為已經好入味😋主角安格斯牛質素亦唔馬虎,牛味ok,食落去滑滑嫩嫩,而且仲嗦晒湯底嘅蕃茄味👏🏻👏🏻 總括而言,所有嘅食材都幾新鮮,其中我最鐘意係手打蝦滑同油炸鬼。蝦滑混和左啲蟹籽係入面,食落好有口感;而油炸鬼最特別都係佢竟然塞左啲蝦滑係入面,配搭幾新鮮,味道亦唔錯! 食飽飽緊係要有甜品埋尾,我地DIY
莊士倫敦廣場一向係覓食嘅好地方,成棟有好多火鍋放題,今日就同朋友試下呢間蒲頭島~

食飽飽緊係要有甜品埋尾,我地DIY左呢個花生醬雲呢拿,雪糕好香滑花生亦都好香脆~正呀!😍
2018-08-06 117 views
蒲頭島出名大玩Fusion湯底,最近更推出安格斯級牛板腱任食+歐亞式Fusion火鍋放題,價錢每位$228,作為牛魔王的我們當然要試試看﹗蒲頭島裝潢很有園林感覺,調味、火鍋配料、甜品、飲品均設自助區,排放整齊⋯十種Fusion湯底,我們選了野味沙嗲鍋,材料有花生、大豆芽、油豆腐,寬粉條、紫洋蔥,配以多種香料自家調製的沙嗲醬混合成湯底,沙嗲味香濃,又不會油,另外火鍋配料可以填寫點菜紙⋯牛板腱肉質軟滑,不太油膩,可以多吃﹗自助區還設有小量熟食,入座後可以立刻吃些熟食醫醫肚餓⋯火鍋配料有不少海鮮配料⋯另外也有不少特色配料,如百花釀鮮菇、鬼馬蝦膠、田雞腿等等⋯我常常說吃火鍋最重要是湯底,湯底夠味就煮甚麼麼都好吃,而且可以品嘗食物的原汁原味,甚至不用沾醬油,蒲頭島的確在湯底上花了不少心思,值得一讚﹗

牛板腱肉質軟滑,不太油膩,可以多吃﹗

自助區還設有小量熟食,入座後可以立刻吃些熟食醫醫肚餓⋯

火鍋配料有不少海鮮配料⋯

另外也有不少特色配料,如百花釀鮮菇、鬼馬蝦膠、田雞腿等等⋯

2018-07-26
2018-08-06 2650 views
佐敦開餐黎講 莊士倫敦廣場真係夠晒齊集呢間火鍋店黑洞完全未黎過 係朋友仔食過覺得抵食帶路餐廳裝潢綠色為主 整體感覺好green好輕鬆好似真係好左個島咁呢到有幾款任食餐 黑洞今次食既係網燒海鮮拼盤+任食任飲火鍋坐低無耐待應己經開好燒爐同將海鮮上枱 好有效率呢個價錢黎講有呢個質素海鮮真係抵既帆立貝同蝦都勁大隻 重點係夠新鮮黑洞急不及待將海鮮晒上網 好方便只需要等食呢個時候把握時間出去自助區 有小量熱食炸物醬料區自己加料另外仲有火鍋配料 例如麵類,菜 同飲品可以自己拎每張枱都有3款火鍋點菜紙我同朋友仔見到吾同丸類心心眼 揀左幾多款呢個時候海鮮食得喇帆立貝熟左都無縮水 入口啖啖肉口感十足蝦肉爽彈吾梅值得一讚青口/蜆完全無沙 清潔得好乾淨無任何調味 食落係最原本既海水咸味 正由於帆立貝太正 我地決定加錢追加果然質素有保証火鍋湯底選擇好多 吾太好辣既我地揀左西班牙海鮮湯中意佢蕃茄西芹做膽 食落比較開胃呢個湯底好濃郁 用佢滾烏冬食一流吾同丸類 魚皮 肉 都樣樣叫d黑洞中意食魚腐 平時比較少食到另外墨魚滑/蝦滑都係回本之選 手打夠高質點菜紙有一項叫是日海鮮 原來係花甲Size適中但在夠鮮 食落好鮮甜其
佐敦開餐黎講 莊士倫敦廣場真係夠晒齊集

黑洞急不及待將海鮮晒上網 好方便只需要等食
呢個時候把握時間出去自助區
有小量熱食炸物

醬料區自己加料
另外仲有火鍋配料 例如麵類,菜 同飲品可以自己拎
每張枱都有3款火鍋點菜紙

絕對係健康又下火之選
埋單一人二百幾蚊 又有海鮮又有火鍋
真係抵食岩晒成班朋友gathering

2018-08-05 231 views
任食火鍋就食得多,但一邊食火鍋一邊燒烤就好少食。 今晚和朋友來到佐敦這間蒲頭島, 就兩樣都可以滿足到你。 這間特色火鍋店位於莊士倫敦廣場10樓, 由商場上二樓 搭lift便到, 一出lift門, 地方真係好大, 平日都座無虛設, 可知幾受歡迎, 我們足足等了十分鐘才有位。火鍋店裝修好有田園feel, 座位間隔分明,窗邊是卡位坐 ,中間則是大圓枱座位, 就算一大班人嚟都沒問題。火鍋分為兩部分, 一部分由三張火鍋配料紙方便乘客落order, 另一部分則是自助的, 分別有幾個大雪櫃擺放著, 種類其多。 加上火鍋湯底選擇有十款咁多,由傳統湯底至特色湯底任君選擇, 最終我們選了惹味沙嗲鍋, 極濃郁嘅沙爹味,加上大量嘅紫洋蔥,令湯底非常惹味。單是火鍋醬料已經分開兩區, 多款味道供挑選, 總有一款啱你。自助區有多個雪櫃, 細小的一個是擺放烏冬和麵裏的, 別一個大型的擺放了不同的配料如菜類 、粟米 、豆腐 、金菇…………等。 更有一個是擺放各式各樣的汽水的。火鍋配料我們不停點點點, 點了一大堆, 有海鮮類、肉類和丸類。 海鮮類都有很多選擇, 當中鮮墨魚仔、 智利青口、一口帆立貝和脆鯇魚片各點了兩碟,

火鍋配料我們不停點點點, 點了一大堆, 有海鮮類、肉類和丸類。 海鮮類都有很多選擇, 當中鮮墨魚仔、 智利青口、一口帆立貝和脆鯇魚片各點了兩碟, 食物新鮮,配上沙嗲湯底,不錯。 肉類推介蒲頭島牛拼盤, 牛拼盤 分別有牛肉花、牛脷托、一口肥牛粒和美國肥牛, 拼盤色澤鮮艷, 未食已流曬口水, 只需滾片刻, 食落牛味香濃, 肉脂平均,令口感嫩滑, 配上濃烈嘅沙嗲味,特別惹味。

正在食火鍋之際, 店員已給我們一個蒲網燒烤爐, 用嚟 燒海鮮之類的食物, 包括大海蝦、 扇貝、 青口鮮魷魚仔、原隻八爪魚仔、大刀貝、白沙貝和螺仔, 當中燒大海蝦和扇貝時,已香氣四散,味道濃郁,bbq海鮮好正,原汁原味。

最後還有自製甜品, 可以自己到雪糕機裝一杯軟雪糕,之後配上碎朱古力和花生, 出乎意料,這裏的軟雪糕非常香滑,口感軟綿,大滿足。

這餐又火鍋又網燒海鮮, 每人都唔使HK$280, 食到捧住個肚返屋企,非常抵!

2018-07-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2018-08-03 162 views
琴日同男朋友慶祝拍拖3x個月🙈就黎左呢道食返餐勁既😋😋未去之前一直以為只係普通任食打邊爐,但原來佢有兩個餐都係$158任食2.5hours,可以揀網燒海鮮加打邊爐同任食牛板腱打邊爐套餐!海鮮愛好者既我梗係揀網燒海鮮套餐啦!🤤不過餐廳職員話個日既南非熟龍蝦變左大虎蝦,有點失望呢😖坐底之後我地就揀湯底,佢地有十幾款唔同fusion 既湯底,其實好多都好吸引,我地最後想清d 要左人蔘白玉鍋!無幾耐店員就拎海鮮拼盤同燒烤爐俾我地😋,海鮮拼盤入面有北海道帆立貝,大虎蝦,什蜆,海螺,八爪魚🐙,魷魚,海蝦,全部都好新鮮同乾淨的!我開始燒啦!帆立貝同大虎蝦又大又鮮甜!食完先見到隔離枱加埋辣椒蒜蓉一齊燒,好似好正咁🙈🙈跟住就到打邊爐,打邊爐可以自己入紙揀想食咩嘢,火鍋配料嘅選擇都好多,有蒲頭島牛拼盤,牛肉粒,醉肥牛片,醉雞,田雞腿,大蝦雲吞等等,而其他蔬菜類,菇類同丸類就係自由係出面雪櫃拎的!所有火鍋配料嘅份量都好的骰!一份唔會太多,非常好!其火鍋配料有田雞腿同牛肉粒都算特別(我諗如果配麻辣火鍋仲正),而大蝦雲吞同水餃都唔錯!任飲既野都好多款式! 而且仲有自家製涼茶呢!食完仲有得食返個牛奶軟雪糕降降溫!
琴日同男朋友慶祝拍拖3x個月🙈就黎左呢道食返餐勁既😋😋

任飲既野都好多款式! 而且仲有自家製涼茶呢!
食完仲有得食返個牛奶軟雪糕降降溫!

2.5個鐘係咁食食食同飲飲飲仲有甜品食,而且地方寬敞,下次人多食飯都可以book 下呢道!!
2018-08-03 118 views
「蒲頭島」近佐敦港鐵站交通方便,但要在食店林立的莊士倫敦廣場立足就要出奇制勝。趁happy friday相約同事到此晚飯輕鬆一下,一進入餐廳已見到一煲煲火鍋煙霧瀰漫好有氣氛。大部分食材都是以order紙下單的,另外,亦有一些配料以一兜一兜嘅形式裝著並放在雪櫃,隨個人需要攞幾多兜,相對一般餐廳一大盤放出來任夾的形式顯得十分之企理,因為好多時夾到跌晒攪到周圍都係,所以我欣賞餐廳這樣的處理,抵讚。自助吧設有四款炸物可先醫肚,其中我個人較喜歡炸燒賣,夠晒話題性,只是稍嫌欠少少酥脆,整體仍是接受標準。湯底叫了“鋪頭鍋”,有大大隻章魚,仲有紫菜、墨魚仔同青口等充滿了海產風味, 相對豬骨湯底或沙爹湯底更加有創意;食材方面,一個蒲頭島牛拼盤,有齊牛肉花、牛脷托、美國肥牛、一口肥牛粒好有睇頭, 肉爽新鮮,食多幾碟唔怕溜。食完如果未夠喉,自助吧仲有甜品供應,除了有綠茶餅、腐竹糖水和紅豆沙外,驚喜是自助雪糕機,自己用杯裝戴著軟雪糕,並按喜好添加配料,雪糕口感不俗,軟硬和甜度皆是標準以上,就算好飽也建議嚐嚐。除咗食之外,餐廳仲有 wi-fi以及手機充電,服務夠全面 ,仲有意見調查卡歡迎食客提供寶貴意見。所以

除咗食之外,餐廳仲有 wi-fi以及手機充電,服務夠全面 ,仲有意見調查卡歡迎食客提供寶貴意見。所以我覺得這餐廳在各方面都做得很仔細,值得再來回味。

2018-07-27
2018-08-03 1764 views
久未露面嘅朋友,終於有空出嚟飯局,所以約去食「蒲頭島」 應下景,這間好有創意嘅餐廳名位於佐敦倫敦廣場, 一去到門口已見人群聚集等著排隊進入,原來入面都幾大,大大話話都有好幾十張枱, 我們被安排坐在一角近窗口的位置,未幾,侍應走來介紹套餐的選擇,分為A、B、C,我們選了A,包括最基本嘅火鍋放題再加上海鮮網燒,每位大概二百多元埋單。套餐A的網燒包了帆立貝、八爪魚、海蝦和什蜆貝等,火鍋同時網燒按興趣各適其適很有彈性。環顧周圍,眼見自助吧枱放了很多醬料,種類之多都是第一次見,就連蝦醬、意大利香草醬都有,滿足了我們這班「混醬」之友吧。再看看雪櫃擺放的飲品種類頗多,罐裝紙包一應俱全,而啤酒則需另外付款,我們當中沒有此喜好,所以沒有order。食物方面,自助吧有炸物供應,另,火鍋食材新鮮,口感不俗,種類足夠有餘, 豬、羊、牛、雞樣樣齊,甚至田雞同鴕鳥肉都有,食得招積就係呢啲。整體是很不錯,一路吹水一路食,二百多元唔怕叫凸任意食得盡情,不過眼見有些食客剩下很多食物冇郁過極之浪費,心感可惜,希望他們終有一天明白珍惜食物的重要性。

整體是很不錯,一路吹水一路食,

1K
8月頭我同好姊妹已出糧,梗係帶佢試新野啦~😉😉我係九龍公園對開條街, 正正在莊士倫敦廣場,之前見到一張宣傳單張,寫住“新新代嘅「Fusion 火鍋放題」”,哈哈😂😂有幾新新代呢~🤔🤔真係好想親身感受一下。😆😆宣傳單張上印上📄特價試食優惠 : 蒲網燒海鮮拼盤 + 任飲任食火鍋放題原價$208/位,現在試食價底至$158起/位,2位起。另加$10/醬料費及10%服務費。咁抵玩唔係唔試嘛。😁😁海鮮拼盤包括(8款)鹽燒淡水龍蝦熟龍,蝦海蝦🦐,蜆,藍青口,海魚件,螺🐚,帆立貝及原隻八爪魚🐙。未食齋睇價錢同個勢好似不得了😂😂,入到餐廳發現裝修都好有夏日feel🌴以白同綠色作主要顏色,令人感到心曠神怡。網燒同火鍋一齊嚟,仲要咁多食物選擇,質素高,好新鮮並且食物上很好快,服務效率高,侍應有禮😌,性價比極高。想不到有韓國芒果啤🍺, 我即刻宋仲基上身,馬上開番一罐自我啤啤佢🤣🤣。.近日我應該係犯了一個錯🙈🙈,我竟然飯後食甜品呀~😢😢天呀~我平時唔喜歡食甜食架,仲要係雪糕囉~🍦我身邊呢班魔鬼😈😈極度邪惡的呼喚😣😣,請你快點遠離我。今日被好姊妹引誘👻👻,食咗一杯軟雪糕加上花生粒及紫薯醬🥜🍠🍦,點呀~點解咁好食
8月頭我同好姊妹已出糧,梗係帶佢試新野啦~😉😉

宣傳單張上印上📄
特價試食優惠 : 蒲網燒海鮮拼盤 + 任飲任食火鍋放題

海鮮拼盤包括(8款)

今日被好姊妹引誘👻👻,食咗一杯軟雪糕加上花生粒及紫薯醬🥜🍠🍦,點呀~點解咁好食架。😋😋
軟雪糕有奶味,花生粒新鮮脆口,紫薯醬香甜,好食到冇野好講。

另一驚喜,芝麻糯米餅,芝麻粒香, 糯米煙韌,餡料是芋頭蓉。😍😍今晚餐飯我諗我哋應該講咗好多次好好味囉~🤣🤣🤣我哋兩個飽到捧住個肚回家🏠🏡。
2018-08-01 116 views
啱啱做完massage好肚餓,好想食火煱,仲要係任食果種諗起朋友介紹過蒲頭島,佢話呢間好抵食,所以今晚就試下la係尖沙咀行落倫敦廣場好方便,餐廳地方好闊落,坐得幾舒服, 唔會有枱撞枱的感覺。今晚叫左個蒲網燒加火煱放題,蒲網燒另上一個海鮮拼盤,有大元貝,青口,大白蜆,海蝦,八爪魚和小蜆等,海鮮用網燒真是特別香和鮮甜,而且還很juicy, 仲有海水味,好正一邊燒住海鮮,另一邊個西班牙海鮮鍋底又滾起,鍋底配料好多,有: 蜆肉,西芹,、 蕃茄,香草,雞髀菇,鮮冬菇,湯底酸酸甜甜的,好開胃食物種類繁多,除了用紙order外,自取的也有幾個雪櫃咁多,飲品更是無限量供應仲有熟食和甜品區,真係食到唔停得口最欣賞他們把蔬菜,豆品類都放於雪櫃內,客人可隨意自取,既新鮮又衞生最特别是有一個自助雪糕機,自己喜愛落任何topping也可以,好玩又好食呢個自製的雪糕杯好滑好好味呀2個半鐘的火煱+網燒放題,星期日都只是$218(未計加一) per head, 真心說, 這樣的價錢有這樣的食物質素,仲係邊度揾?所以我一邊食,一邊已忍唔住send哂D食物相在我family whatsapp group度介紹俾屋企人,
啱啱做完massage好肚餓,好想食火煱,仲要係
任食果種
諗起朋友介紹過蒲頭島,佢話
呢間好抵食,所以今晚就試下la

係尖沙咀行落倫敦廣場好方便,餐廳地方好闊落,
坐得幾舒服, 唔會有枱撞枱的感覺。

今晚叫左個蒲網燒加火煱放題,蒲網燒另上一個
海鮮拼盤,有大元貝,青口,大白蜆,海蝦
,八爪魚和小蜆等,海鮮用網燒真是特別香和鮮
甜,而且還很juicy, 仲有海水味,好正

一邊燒住海鮮,另一邊個西班牙海鮮鍋底又滾起,
鍋底配料好多,有: 蜆肉,西芹,、 蕃茄,香草,
雞髀菇,鮮冬菇,湯底酸酸甜甜的,好開胃

食物種類繁多,除了用紙order外,自取的也有
幾個雪櫃咁多,飲品更是無限量供應
仲有熟食
甜品區,真係食到唔停得口

最欣賞他們把蔬菜,豆品類都放於雪櫃內,客人
可隨意自取,既新鮮又衞生

最特别是有一個自助雪糕機,自己喜愛落任何
topping也可以,好玩又好食

呢個自製的雪糕杯好滑好好味呀

2個半鐘的火煱+網燒放題,星期日都只是
介紹俾屋企人, 口痕痕想食火鍋放題,這裏是一個不錯的選擇
2018-07-29
2018-07-30 2527 views
最近同朋友係佐敦行完街,就揾左間餐廳諗住食火鍋放題。之後發現除左打邊爐任食外,原來仲有得食網燒海鮮/牛肉, 又真係好抵喎! 啱哂眼闊肚窄又鍾意試多幾款嘅我地。最終我地揀左 “網燒海鮮” . “網燒海鮮”包一碟 “海鮮併盤”, 包括有北海道帆立貝, 海蝦, 八爪魚, 大細蜆貝, 智利青口 & 花螺.  基本上每款海鮮的質素基本都唔錯, 都OK新鮮同大隻. 特別係帆立貝 & 海蝦, 前者大隻彈牙又鮮味, 後者爽口彈牙又鮮甜. 食完網燒海鮮, 就輪到打邊爐啦! 半自助式的火鍋, 除左可以係食物紙上ORDER火鍋料外, 餐廳內仲有一排大雪櫃, 可以俾客人自助式領取一啲火鍋料.  有新鮮菇類,木耳,蓮藕片,腐竹,魚腐, 牛栢葉, 魷魚, 肉丸, 腸仔, 南瓜, 冬瓜, 娃娃菜, 菜心等等… 全部都係用膠碟裝住一份份咁, 四四正正唔會亂七八糟. 粉面冷櫃: 有拉面, 烏冬, 粉絲, 薯粉…等等 自助醬料區, 多款的醬汁可供自由混醬. 火鍋只係包一般的火鍋湯底. 但最近做緊優惠, 只需在座每位客人都LIKE 餐廳 FB 的話, 就可以免費將湯底升級為 “冧酒火焰加勒比海鮮鍋” 或者 “

食完網燒海鮮, 就輪到打邊爐啦!

粉面冷櫃: 有拉面, 烏冬, 粉絲, 薯粉…等等

自助醬料區, 多款的醬汁可供自由混醬.

火鍋只係包一般的火鍋湯底. 但最近做緊優惠, 只需在座每位客人都LIKE 餐廳 FB 的話, 就可以免費將湯底升級為 “冧酒火焰加勒比海鮮鍋” 或者 “蒲頭鍋”. 有咁好的優惠我地當場唔會執輸啦, LIKE 完 FB後我地就升級左個 “冧酒火焰加勒比海鮮鍋” .
“冧酒火焰加勒比海鮮鍋” 的湯料非常豐富,有海蝦,墨魚仔,帆立貝,蜆,青口同埋什菜等。而個湯底除左係用左鮮蝦湯加馬利安醬外,仲加入左冧酒。鍋底加入冧酒後再點火,雄雄的火焰非常有氣派。等火熄左後最後加入湯底,蕃茄味配搭鮮蝦湯,感覺似飲緊西式什菜湯的味道。

蒲頭島牛肉併盤 包括左有美國肥牛, 牛脷托,一口肥牛等,每樣少少地試下味,啱食的話可以每款單獨另外再ORDER.

是日海鮮(蜆)+鬼馬蝦膠+ 鮮蝦雲吞+午餐肉
 蜆雖然唔大隻,但都幾甜;鬼馬蝦膠脆卜卜;鮮蝦雲吞都算新鮮,蝦粒彈牙。

沙爆魚肚+牛心頂+花枝片+一口帆立貝
 牛心頂口感非常爽,雖然冇咩味道,但口感幾特別;花枝片鮮甜彈牙;

花雕鮮雞件+胡椒豬肚+脆鯇魚骨腩+蒲頭島手打鮮五寶丸
 雞件鮮嫩;鯇魚骨腩口感脆;手打鮮五寶丸都幾彈牙爽口,唔錯。

小食區:有春卷,燒雞肉串,滷水雞翼,燒賣等。。。
 春卷炸得好香脆,入口脆卜卜;雞肉串啲醬汁甜甜地,雞肉軟滑唔會老;而雞翼就得滷好入味但又唔會好鹹,仲好腍,幾好味。

甜品區: 有中式糖水 (椰汁西米露, 腐竹雞蛋糖水 & 綠茶芋泥餅) 亦有 西式甜品 (軟雪糕)

綠茶芋泥餅薄薄地, 外層帶點微脆, 白芝麻很香口. 而裡面的芋頭蓉口感好細滑, 淡淡的芋頭香又唔會太甜, 幾好味~

仲有多種類的不一樣的飲品. 有汽水, 果汁, 熱茶, 果茶, 花茶, 中式涼茶 等等…

2018-07-28 178 views
成班朋友gathering , 來左試試, 特別推薦e道西班牙海鮮湯底, 湯底幾特別, 香氣濃郁, 好多配料, 叫左d火鍋料未到, 可以食住湯底d海鮮同配料先! e道火鍋料都好多, 唸到ge應該都有得叫!

e道火鍋料都好多, 唸到ge應該都有得叫!
2018-07-28 226 views
次次黎佐敦都係呢棟野打邊邊🤤見到蒲頭島價錢好吸引就入去試試!內裡環境好唔錯!陳設好有特色好exotic,座位都好寬敞好舒適,一大班朋友聚會好岩👨‍👨‍👧‍👦👨‍👩‍👦‍👦👨‍👨‍👧👨‍👩‍👧‍👦👨‍👨‍👦‍👦一黎就送上海鮮畀我地爐端燒,海鮮好多種好對辦,令人驚喜🤤😍正🤤主角蒲頭鍋,材料好豐富,配搭好新鮮;紫菜+魷魚+西蘭花有熟食區·飲品·醬料·甜品·一應俱全真係唔錯嫁!🤤
次次黎佐敦都係呢棟野打邊邊🤤
見到蒲頭島價錢好吸引就入去試試!

一黎就送上海鮮畀我地爐端燒,海鮮好多種好對辦,令人驚喜🤤😍

正🤤

主角蒲頭鍋,材料好豐富,配搭好新鮮;
紫菜+魷魚+西蘭花

有熟食區·飲品·醬料·甜品·一應俱全

真係唔錯嫁!🤤
2018-07-23
2018-07-28 360 views
一班人聚會傾計,當然要搵d坐得耐又舒服的食肆啦,是晚放工後就到左位於佐敦的蒲頭島開餐啦!餐廳設計明顯花過心思!周圍也綠悠悠的!餐廳按時段收費!我們選擇了蒲網燒加火鍋放題!在7:00-19:30時段唔洗$200連加一,真的是親民價呀!餐廳放了一大排雪櫃,供我們自助攞火鍋料,相當方便呀!同時亦提供點菜紙,可見選擇真的很多呀!上菜速度也很快,沒有漏單!海鮮拼盤分別有大蝦、帶子、八爪魚、東風螺及蜆等!相當豐盛!餐廳提供一個爐給我們燒海鮮,急不及待就立刻放在上面,看著它們慢慢變熟,已經流哂口水啦!大蝦肉質夠彈牙,帶子肉鮮甜幼嫩!蜆仔也鮮味十足呀!提供的火鍋料也交足功課,正呀!餐廳還有自助熱食給我們選擇,分別有串燒及小籠包等!打邊爐及燒海鮮當然要有飲品伴著吃啦,有多種果汁、綠茶及韓式汽水選擇,我也飲了2-3罐呀!食完大餐,餐廳還有自助軟雪糕機及多種topping 給食客,為大餐作了一個完美的句號呀!餐廳除了抵食,食物選擇多又有質素外,還有一點懷舊風格,空間感夠,我們可以好好享受美食外,也可以在此環境chill 一chill 呀🤡

餐廳設計明顯花過心思!周圍也綠悠悠的!

餐廳放了一大排雪櫃,供我們自助攞火鍋料,相當方便呀!

海鮮拼盤
分別有大蝦、帶子、八爪魚、東風螺及蜆等!相當豐盛!

大蝦肉質夠彈牙,帶子肉鮮甜幼嫩!蜆仔也鮮味十足呀!

提供的火鍋料也交足功課,正呀!

餐廳還有自助熱食給我們選擇,分別有串燒及小籠包等!

由於工作關係所以真係港九18區都去齊,所以成日周圍食好野,今日去佐敦開飯。約埋朋友去蒲頭島,近排甘hit,一定要食試下。蒲頭島裝修有別一般的火鍋店,內裏大量注入草綠擺設,清新,擺脫一般火鍋店那濃濃白煙,死板的中式餐廳裝潢。我覺得佢一大特色就係有十大Fusion鍋底,包括珍味雜菌鍋、自家製香辣鍋、野味沙嗲鍋、花果茶酸辣鍋、人蔘白玉鍋、西班牙海鮮鍋、法式牛肉濃鍋、蒲頭鍋、蟹肉冬瓜蓉鍋同綠茶青木瓜鍋。有些要加錢。出面雪櫃有多款時令蔬菜、丸類同麵食,包括什菜籃、冬瓜、翠肉瓜、黑木耳、稻庭烏冬等,真係好多選擇。醬汁都幾十款,真係有排混醬還有很多熟食,所以呢度是極之豐富自助餐飲品區還有幾十款火鍋配料可以選擇,太多野食啦,見到真係好興奮,所以一定要空肚來,大飽眼福同口福。湯底要了珍味雜菌鍋和自家制香辣鍋一個清湯一個濃味,雜菌鍋足料,香辣鍋不是太辣,反而真很香。呢度牛肉好靚,新鮮,唔好將價就貨,牛柳粒都是肥瘦分明,入口都唔會韌,還有鮮魚片,我最愛的嚮鈴,總之講得出口都有。最後來一個甜品,大滿足兩個人埋單,每人$316,超值啊,300幾食到超級多野。岩曬一大班人蒲頭啊!
約埋朋友去蒲頭島,近排甘hit,一定要食試下。

醬汁都幾十款,真係有排混醬
還有很多熟食,所以呢度是極之豐富自助餐
飲品區
湯底要了珍味雜菌鍋和自家制香辣鍋
一個清湯一個濃味,雜菌鍋足料,香辣鍋不是太辣,反而真很香。
最後來一個甜品,大滿足
2018-07-25