今次又係從有飲食界鬼見愁之稱的朋友欽點一齊食呢間 , 已經知道奶硬野 , 結果果然不負眾望 , keep住劣食之勢一行5人進店 , 訂左 $168-178的放題再加一 , 可能是因為價錢較平 , 所以應得的服務及質素一樣是縮骨縮了一截首先牛肉味道偏怪 , 無雪花紋不特止, 完全沒有牛味, 很明顯是入了賤價牛肉所致青口味道極怪 , 唔識形容 , 唔知次貨定假貨啦蝦霉味重,肉淋唔彈牙,隻隻都係咁貝殼類等海產類完全唔新鮮 , 可能賣唔出放左唔知幾多日先黎招呼食客象拔蚌 講到明任食 , 每次order都俾勁細碟又拖時間 , d蒲頭嬸招呼都已經西晒面 , 擺到明唔想你食咁多每輪落order好似求人咁份量又俾得少 , 慘過"藝" "溪"弟其他肉類及菜蔬 , 菌類等都沒有期望 , 質素只徘徊失望至中下之程度唯一讚既只係有細罐燕窩可任食 , 除此之外 , 一無是處希望各位幫襯前三思 , 切勿倒錢落海
青口味道極怪 , 唔識形容 , 唔知次貨定假貨啦
蝦霉味重,肉淋唔彈牙,隻隻都係咁

唯一讚既只係有細罐燕窩可任食 , 除此之外 , 一無是處
希望各位幫襯前三思 , 切勿倒錢落海
2020-05-05
2019-12-24 1400 views
今日帶家人來吃火鍋,早幾天已訂好位了。點知到餐廳才知價錢有變。倘若訂位時職員告知我了,我不會因價錢有變而不來吃的,現感到被欺騙了,不誠實的餐廳。話明是放題,即是任吃吧。牛肉要跟職員講才有的。只是第二次叫加牛肉,有位長髮大姐表情告訴我不應再叫了,看見她的表情真是一肚火!如果你那麼不情願客人食你的牛肉,那就不應做放題吧!而且貴公司今日收貴了的,客人叫食物為何要受你氣,什麼態度!之後再叫她加牛肉,她已經扮失聰。十分過份。食物的味道已經忘記,只記得吃了一肚子火!
今日帶家人來吃火鍋,早幾天已訂好位了。
之後再叫她加牛肉,她已經扮失聰。十分過份。
食物的味道已經忘記,只記得吃了一肚子火!
2019-12-17 1177 views
我們三人昨晚慕名到佐敦用餐,但優惠餐$178縮骨,沒商業道德。三客其中一個是次貨,八款海鮮都有一客是劣質貨品。無論龍蝦,鮑魚,扇貝或蝦,蜆都有一個是劣貨。擺放用好的遮蓋差的,有圖為證。同樣付費,是否對其中一個客人不公平?這餐廳被out了
。無論龍蝦,鮑魚,扇貝或蝦,蜆都有一個是劣貨
2019-11-15 1398 views
$178包左海鮮大大盤, 仲有兩盤嘅餃類丸類同埋肉類嘅嘢食, 仲可以出去攞埋菜、菇類同埋熟食,仲有雪糕、 雪燕食添攞去燒烤超級正, 扇貝加埋蒜蓉蔥辣椒好惹味。 啲蒜蓉、蔥和辣椒、可以喺佢嗰個調味盆度攞,咁多款配料,仲係免收醬料費嘅啲鍋底有好多選擇,有十款選擇, 而我揀嘅係芝士蕃茄海鮮鍋。又有頭盤沙律食,唔夠食仲有烏冬、韓國麵。啲菜款式仲好多款。仲有木耳、南瓜同埋蓮藕 蕃茄、芋頭、紫薯、秋葵粟米、冬菇、金菇枝竹、蘿蔔、魚豆腐、豆腐真係菜、菇類都有勁多款選擇熟食都仲有幾款你揀。

攞去燒烤超級正
, 扇貝加埋蒜蓉蔥辣椒好惹味。

啲鍋底有好多選擇,有十款選擇
, 而我揀嘅係芝士蕃茄海鮮鍋。

又有頭盤沙律食
,唔夠食仲有烏冬、韓國麵

啲菜款式仲好多款

仲有木耳、南瓜同埋蓮藕

蕃茄、芋頭、紫薯、秋葵

粟米、冬菇、金菇

枝竹、蘿蔔、魚豆腐、豆腐
真係菜、菇類都有勁多款選擇

熟食都仲有幾款你揀

2019-11-14
  • $178 S4 龍蝦鮑魚海鮮餐
2019-10-20 911 views
入坐前已經揀好套餐,入坐後主菜一路無上,店員見我不停四處張望,就問係咪有嘢未上?之後又再問揀咗邊個套餐?答咗之後又有另一店員嚟問揀咗邊款套餐?結果用餐後半個鐘先改返我要嘅套餐。雖然任食任飲但唔包括啤酒,啤酒要額外收費(唔同品牌收費有異,要就全枱一齊加)。至於食材方面海鮮唔太新鮮,其他配料不過不失。醬料方面有D奇怪,豉油無咸味,點兩下就完全無味,加辣椒就淨得辣味。
2019-09-23 1024 views
今日相約友人來到位於佐敦的蒲頭島打邊爐。我們點了龍蝦鮑魚海鮮拼盤+任點任食火鍋。火鍋湯底有新意,我們最後選擇了南瓜蜆湯。先說海鮮拼盤,海鮮全部大大隻,有龍蝦、鮑魚、蟹棒、帶子、蜆、花甲、青口和大蝦。龍蝦啖啖肉,蝦膏多,帶子、花甲等貝類亦非常鮮甜,抵讚。除了海鮮拼盤,其他火鍋配料是任吃的,種類亦不少,有肥牛、牛舌、一口牛、豚肉、羊肉片、海蝦、豬肚、各式丸類餃類、蔬菜、菌類等,應有盡有。而且下單後上菜速度快,不錯。餐廳更有小食吧和飲品吧提供各種冷盤、炸物、罐裝飲品和果汁。甜品方便除了乳酪雪糕外,更有冰糖雪燕任食。值得一提的是餐廳提供十多款火鍋醬料配料、松露醬、XO醬、蝦醬、芝麻醬等應有盡有。除了火鍋,餐廳亦提供網燒和火鍋加鐵板/網燒,一次過滿足兩個願望。
今日相約友人來到位於佐敦的蒲頭島打邊爐。我們點了龍蝦鮑魚海鮮拼盤+任點任食火鍋火鍋湯底有新意,我們最後選擇了南瓜蜆湯。

2019-09-09 736 views
星期日晚市,入內前㨂咗$188 任飲任食,揀咗火窩,加$60 海鮮拼盆,並加一。裏面似足大牌檔,原始的gas 爐作烤肉火鍋。本來冇乜期望$60 的海鮮拼盆,點知一坐低,就有一碟有齊半只龍蝦,大大只的老虎蝦,大蜆,班塊,帶子等各一件!QR code點湯底和海鮮,唔駛5分鐘,就送到!嗰盆$60的海鮮簡直喜出望外,勁扺食,鮮甜好味!但竟然連餐點內免費任食的海鮮也很新鮮好味!我剩食海鮮已飽!食肉獸的老公就話豬牛羊也好味,我就鐘意脆肉鯇魚和用酒醃的田雞!我己沒有食小食,炸魚片,炸雞等!阿仔除左飲韓國飲品外,還飲咗幾樽紅棗雪耳燕糖水!總之,還有很多也沒有點,下次要再來!回到家,還帶著一身店內的燒烤味!
裏面似足大牌檔,原始的gas 爐作烤肉火鍋
嗰盆$60的海鮮簡直喜出望外,勁扺食,鮮甜好味!

2019-09-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2019-09-01 765 views
平時都幾中意食放題,貪款式多,自己順便選擇,一定食得飽。昨晚去左佐敦的蒲頭島食極尚網燒鐵板燒任點火鍋,他們做緊暑期大優惠,每位連服務費238元,就有和牛海鮮拼盤,大大隻龍蝦網燒,好新鮮彈牙。湯底選了木瓜雪燕,好滋補。手機下單無漏過單,出面仲有很多款式小食。叫了鬼馬蝦滑,即油炸鬼釀蝦膠,幾特別,平時係其他地方食放題都無。任點的海中蝦好新鮮,蝦頭多膏,肉質又彈牙。最愛他們的樽裝雪燕,好滋潤,飲左3樽。
平時都幾中意食放題,貪款式多,自己順便選擇,一定食得飽。

最愛他們的樽裝雪燕,好滋潤,飲左3樽。
2019-08-31
2019-08-28 693 views
上次同朋友去左食任食火鍋🍲!蒲頭島有得揀任食火鍋 +/- 鐵板/網燒~ 唔同時段有唔同假錢~蒲頭島除左佐敦,仲有其他分店~我們就揀左純火鍋,配龍蝦鮑魚海鮮拼盤 🦞 (8pm前離座有優惠價!)海鮮拼盤好豐富!😍 有多款不同海鮮~除左肉類,丸類等任點之外,飲品,小食,甜品等都係任食!小食有春卷,南瓜餅等。牛肉都幾好食🐂 電子落單,上菜好快😊甜品有冰糖燕窩😍😂唔太甜,幾好食,我食左兩樽!P.S. 場內比較大煙🙈
蒲頭島除左佐敦,仲有其他分店~

海鮮拼盤好豐富!😍 有多款不同海鮮~

甜品有冰糖燕窩😍😂唔太甜,幾好食,我食左兩樽!

P.S. 場內比較大煙🙈
最近留意到佐敦呢間鐵板燒加火鍋半自助放題promotion, 每枱有極盛龍蝦🦞鮑魚帶子海鮮拼盤盛合之外, 仲可以另一邊箱任點任食火鍋!作為食肉獸既你, 仲可以任飲原漿嘉士伯, 咁既價錢, 今次仲唔攬住個肚腩走?一坐底職員就會好快為你送上海鮮盛合, 全程QR Code任點任食火鍋配料。海鮮拼盤有龍蝦帶子聖子鮑魚大蝦等等, 職員建議海鮮比較適合鐵板燒。龍蝦夠大隻又鮮甜仲有膏喎😍😍火鍋配料食材都唔錯, 牛肉款式多, 仲有其他任食火鍋比較少見到嘅百花釀冬菇、鬼馬釀油條、牛舌、蒲台島牛拼盤、小籠包、特長蟹棒等等,絕對係火鍋CP之選。甜品方面較為有驚喜既就是有樽裝雪燕任食!! 好岩我養顏!! 唯一需要改善既就係抽氣麻麻, 食完油煙味比較重。-●驚喜菜式: 海鮮拼盤、鬼馬油條、樽裝雪燕-●綜合評分: 1. 湯底: ★★★★☆ 2.食材: ★★★★★ 3. 環境: ★★★☆☆ 4. 價錢: ★★★★☆

●驚喜菜式: 海鮮拼盤、鬼馬油條、樽裝雪燕
●綜合評分:
1. 湯底: ★★★★☆
2.食材: ★★★★★
3. 環境: ★★★☆☆
4. 價錢: ★★★★☆
佐敦廟街【$148】火鍋放題 | 任食象拔蚌 | 龍蝦 | 肥牛打邊爐燒肉放題 | 1664 | BBQ | 尖沙咀 | 自助餐港式【打邊爐】點少得一班朋友!! 燕窩都有食品質素: 一般, 打邊爐食品會好D餐廳環境: 都係中式打邊爐坐位舒適: 都算OK 價錢低食: 平囉, 食品一般個人感覺: 價錢同食品比.... 一般啦睇片^^詳細食評請到YOUTUBE 到睇啦^^如果您鐘意記得訂閱同俾個LIKE 我地不過唔係話好識點評有幾好食, 我地只係用返平常口味黎講解
燒肉放題 | 1664 | BBQ | 尖沙咀 | 自助餐
港式【打邊爐】點少得一班朋友!! 燕窩都有

食品質素: 一般, 打邊爐食品會好D
餐廳環境: 都係中式打邊爐
坐位舒適: 都算OK
價錢低食: 平囉, 食品一般
個人感覺: 價錢同食品比.... 一般啦睇片^^

詳細食評請到YOUTUBE 到睇啦^^
如果您鐘意記得訂閱同俾個LIKE 我地

不過唔係話好識點評有幾好食, 我地只係用返平常口味黎講解
2019-07-31
📍海鮮控必試 -- 蒲頭島任食火鍋🦀今日同朋友reu想坐耐啲傾下計 就決定去打邊爐😂見到呢間蒲頭島價錢相宜 就決定試下😳-------⭐套餐C2龍蝦鮑魚海鮮拼盤+任食火鍋配料($208)龍蝦有四大隻 隻隻都超大隻又新鮮 💕食落肉質好鮮甜👍好好食😭另外仲有帶子 青口 蜆 鮑魚 象拔蚌😳質素都唔錯😆滿足晒我呢個海鮮控😳小編亦都好中意佢個自家製鮮蝦滑 好爽口又彈牙😳另外肥牛同牛柳粒都唔錯 脂肪同肉分佈平均👍其他丸類同餃類同正常水準!👍甜品方面 有自助雪糕機自己DIY💕雪糕係雲呢拿味 配料有脆米 oreo 仲有焦糖醬 抹茶醬 朱古力醬等等任君選擇😆食完真係好飽哈哈😆------總括黎講海鮮幾高質 食物種類選擇多 有水準!大家同朋友reu不妨一試呀💕四個人早一日訂就可以享用啦!------價錢:$208------評分(10分滿分)賣相:7味道:8性價比:8回頭率:8------餐廳資料名稱:蒲頭島地址:佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場10樓前往方法:佐敦站D出口
📍海鮮控必試 -- 蒲頭島任食火鍋🦀

-------
⭐套餐C2龍蝦鮑魚海鮮拼盤+任食火鍋配料($208)

價錢:$208
------
評分(10分滿分)
賣相:7
前往方法:佐敦站D出口
2019-08-13
Dining Offer
Tasting Event
又黎到世紀大難題:今晚食咩好?難得黎到莊士倫敦廣場,心血來潮,決定食十樓呢間好出名既蒲頭島。踏進門口,已經聞到一陣燒烤既味道,好吸引,不過老公話吾好眼闊肚窄,所以我地只叫左C2 龍蝦🦞鮑魚海鮮拼盤+ 任飲任食火鍋🍲配料放題🥢(半放題)*姐係海鮮拼盤無得REFILL💪🏽沒有加錢網燒。一坐低豐富海鮮🦞龍蝦鮑魚拼盤上菜,嘩!龍蝦🦞:份量十足,龍蝦🦞頭多膏,好香!配埋我地簡既沙嗲湯底就好似喇沙味咁,蝦身爽彈無比。鮑魚:好煙韌,食得出好新鮮,❤️大大隻帶子/元貝:見到個size 已經嚇親,膏的部分估好大範圍,好鮮甜呀🙂大蝦🦐:色澤吾錯,大大隻彈牙爽口,一大啖咬落去,爽!花甲:一隻已經有掛咬,煙煙韌韌,鮮甜🥰青囗:比較細仔,碌完之後更加縮水, 一般蜆:好飽滿,細細隻先清甜。佢呢到係採用掃QR CODE 落單,仲有提供免費WIFI,方便快捷,方便怕羞仔吾洗出聲落單😂湯底都有好多款,連莞荽控皮蛋,蕃茄薯仔,木瓜雪燕美容鍋等等。而我地簡左沙嗲味,夠重口味。仲可以簡不同丸類、肉類、部份海鮮(蝦),最估吾到仲有花彫田雞,好少餐廳提供。牛肉:滑嫰,碌一碌十秒食得,牛香濃郁,色澤雪花紋分佈平均🥩吾夠食出面仲有大雪
又黎到世紀大難題:今晚食咩好?

一坐低豐富海鮮🦞龍蝦鮑魚拼盤上菜,嘩!

鮑魚:好煙韌,食得出好新鮮,❤️大大隻

大蝦🦐:色澤吾錯,大大隻彈牙爽口,一大啖咬落去,爽!

花甲:一隻已經有掛咬,煙煙韌韌,鮮甜🥰

青囗:比較細仔,碌完之後更加縮水, 一般

蜆:好飽滿,細細隻先清甜。

牛肉:滑嫰,碌一碌十秒食得,牛香濃郁,色澤雪花紋分佈平均🥩

吾夠食出面仲有大雪櫃,可以任拎蔬菜🥬類,粟米,秋葵,芋頭等,甚至有炸物任夾,炸燒賣,薯條🍟,炸雞🍗都有,應有盡有,一定有樣中你口味。

上菜速度快,沒有漏單情況,真心值得一讚👍🏽

甜品: 🍮有雪燕任食💋好清甜,似冰糖燕窩🐦,此外仲有乳酪任食,仲可以自由加TOPPING!

總結:一人埋單300 都吾洗,只食海鮮🦞🦑🦐都回本,而且火鍋🍲配料款式多,好滿足,會再光顧🥳

2019-08-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 小籠包
  • 火鍋配料
2019-08-07 3697 views
莊士倫敦廣場不嬲都多任食邊爐韓燒個啲,今次就試新野。🤩 鐘意佢嘅鍋好大,熱得好快。職員送野同收碟嘅速度都幾快。座位同枱都算闊落。--👉👉 價錢 & 菜單拉去後面 👉👉--🦞 龍蝦鮑魚海鮮拼盤 &🍲 任飲任食火鍋 HK$208.海鮮拼盤係按人頭份量比嘅,有鮑魚、龍蝦、大蝦、扇貝、大細蜆、蟹柳等。海鮮幾新鮮,而且算幾大隻,特別係蜆同扇貝。.任飲任食,基本上大部分材料都係掃QR code落單,湯、肉類、丸類、餃類等。外面仲有,炸小食、前菜、粉麵類、菜類、甜品、飲品。.🍅 湯底揀咗蕃茄海鮮,佢湯原本都有少量海鮮係到。湯幾鮮,唔係罐頭好鹹個種。( 鴛鴦鍋 +HK48).🐂 肉類,個人幾鐘意牛肩胛,好大快,而且幾重肉味。🤙 另外,特別在佢有田雞肉、 駱駝肉、羊肉。 可惜嗰日駱駝肉賣曬冇得試。.🍨 甜品類,雪糕就一定有。特別啲嘅係有冰糖燕窩,感覺似自家製,唔算好甜。我自己係一路打邊爐咁燥,飲反個就覺得好爽嘅感覺。😂.📌 平日價格📌 20:00前埋單離座 / 21:00後入座
👉👉 價錢 & 菜單拉去後面 👉👉

Type of Meal
Dinner
  • 小籠包
2019-08-05 578 views
兩公婆鐘意打邊爐,仲要揾任食,試左係佐敦嘅蒲頭島。果日我地冇食燒烤放題,淨係海鮮加火鍋,一大盤龍蝦鮑魚同帶子比你食,粒粒新鮮。而且餐廳乾淨。打邊邊湯底選擇又多,可以再返兜再食。
2019-08-01
  • 鬼馬油炸鬼