2018-12-12 103 views
早早已book 位,6:30 準時去到,只能安排bar 枱,聲稱同事有講話只有 bar 枱,講真,如果講咗只有 bar 枱,我會選擇其他。算,口同鼻拗!唯有照坐。食物選擇其少,魚生入單數量與到枱數量差天共地,孤寒到一個點。炸物三催四請,飲品只有一罐,再叫要$20蚊!總括,唔會有下次!呢個價錢大把其他選擇,完。

總括,唔會有下次!呢個價錢大把其他選擇,完。
2018-12-12 75 views
星期日冷鋒過境,最適宜坐在火爐前食燒肉。燒肉頭盤已經包含豬雞牛,可以讓客人一邊燒一邊慢慢選擇食物。豬肉五花腩十分juicy;雞翼只有單骨,確是貼心。豬頸肉都十分嫩滑。牛肉粒亦充滿肉汁。另外追加雞腿肉,這真是我的大愛。雞脾肉嫩滑彈牙。蔬菜中的牛油粟米香甜大粒,生菜十分新鮮,菇類正常。海鮮選擇都不少,有蜆,元貝,個人推薦元貝,鮮味十足。友人喜愛清酒煮蜆。另外有壽司、刺身、小食、炸物、面食等。食物選擇多,只顧進食,所以忘記拍照。玉子與魚生刺身放在一起是比較挑剔的。炸牛奶條甜度適中,外層脆脆的。一口甜薯則較為失色。飲品要加錢成了任飲,選擇較少,但蜜桃烏龍茶令人驚喜。綜觀食物水準高質,但通風系統有待改善,因為現場煙霧瀰漫。值得一提,餐廳設有室外座位,應該可以呼吸較新鮮的空氣
星期日冷鋒過境,最適宜坐在火爐前食燒肉。

燒肉頭盤已經包含豬雞牛,可以讓客人一邊燒一邊慢慢選擇食物。

另外追加雞腿肉,這真是我的大愛。雞脾肉嫩滑彈牙。

蔬菜中的牛油粟米香甜大粒,生菜十分新鮮,菇類正常。

另外有壽司刺身、小食、炸物、面食等。食物選擇多,只顧進食,所以忘記拍照。

玉子與魚生刺身放在一起是比較挑剔的。
炸牛奶條甜度適中,外層脆脆的。
一口甜薯則較為失色。

飲品要加錢成了任飲,選擇較少,但蜜桃烏龍茶令人驚喜。

2018-12-09
來到十二月,今天和媽媽一起看尖沙咀燈飾,到了一間新的日式燒肉料理吃放題,因媽最愛吃日本野,呢一間好適合佢。有刺身、壽司、小食,仲有燒肉可以自己動手燒。餐廳是放題形式,用餐2 小時, 星期日$298 一位。包2 罐飲品,我們選了蜜桃烏龍茶和菊花綠茶。另外點單用ipad,逐件點,不會浪費。很方便,會見到什麼沽清,亦可以看清楚自己點了什麼,環保,不像以往用tick tick 紙的方式,沒有漏單情況。燒肉、海鮮、野菜,也是燒肉類別。海鮮有海蝦、廣島蠔、 鯖魚、蜆、龍脷柳等等。用兜仔盛著海鮮,加上牛油加在爐中間燒,比較容易處理,不會燒焦,味道也較好。 鯖魚燒到皮脆脆,香口。野菜有粟米、生菜、車厘茄、菠蘿、金菇、腿菇等等,生菜包著燒肉吃,就像韓燒一樣,不會太熱氣,好快沽清了。燒肉有黑豚五花肉、黑豚裡肌肉、伊比利亞橡果一口豬、豬頸肉、安格斯肉眼粒、安格斯極上牛仔骨、熊本一口和牛、芝麻雞翼、地獄雞翼、雞泡魚乾,各式腸等等。最好吃是安格斯極上牛仔骨,不會燒得過硬,有牛肉香味;另外就是雞翼,是單骨雞翼;第三是雞泡魚乾,甜甜的,食到上癮。小食有胡麻沙律、蟹子沙律、枝豆、芝麻八爪魚、螺肉、冷烏冬、海鮮粥、味噌
來到十二月,今天和媽媽一起看尖沙咀燈飾,到了一間新的日式燒肉料理吃放題,因媽最愛吃日本野,呢一間好適合佢。有刺身壽司、小食,仲有燒肉可以自己動手燒。餐廳是放題形式,用餐2 小時, 星期日$298 一位。包2 罐飲品,我們選了蜜桃烏龍茶和菊花綠茶。

燒肉、海鮮、野菜,也是燒肉類別。

小食有胡麻沙律、蟹子沙律、枝豆、芝麻八爪魚、螺肉、冷烏冬、海鮮粥、味噌湯等等。芝麻八爪魚超大隻、蟹子沙律料足,encore 了兩次。

炸物有吉列炸蝦、炸多春魚、炸雙皮奶、一口甜薯、香芋丸等等。炸物新鮮炸起,熱辣辣,吉列炸蝦和香芋丸最好吃。

壽司有火灸系列的和牛、三文魚、玻璃蝦,惟輕輕燒過,不夠香。刺身有三文魚、八爪魚、帶子、蟹棒、北寄貝、甜蝦等等,帶子和北寄貝最好吃。除豉油、燒肉汁,醬油也要點單的,包括芥末醬、胡麻汁、檸檬角。

滿足的一餐,我倆也很滿意,飽飽地繼續看聖經燈飾。
2018-12-09
Type of Meal
Dinner
2018-12-10 320 views
返左尖沙咀舊公司探同事,發現附近開左好多新食肆,呢間< 本佐日本燒肉料理 >放題店最吸引, 決定同舊同事去試下,店內的裝潢充滿和式風味, 更設有戶外露天炭燒爐~ 半任食燒肉套餐只需每位約$300, 包一罐飲品(另加$40就有任飲汽水、藍妹及指定清酒)、 套餐包括刺身拼盤、海鮮拼盤、牛豬雞燒肉拼盤, 再包括多達約20款的任食配料~ 如果覺得肉唔夠亦可以加錢每碟加,我自己就覺得套餐已經非常豐富~ 刺身併盤: 有5-6款的新鮮刺身,三文魚& 帶子肥美、大蝦&甜蝦鮮甜彈牙、 海膽鮮甜、仲有最愛的甜蛋添~ 海鮮拼盤: 大大隻的虎蝦鮮甜彈牙、肥美的大蜆&青口, 仲有龍脷柳、聖子、蜆等~ 燒肉拼盤的主角當然就是和牛拼盤啦! 最愛是由日本佐賀真送A5和牛粒入口即化、肉質幼嫩, 仲有安格斯牛仔骨,牛味香濃~ 雞肉拼盤有不同口味的單邊雞翼以及雞肉~ 豬肉拼盤有黑豚五花肉、黑豚裡肌肉、 唐辛子豬頸肉等,款款惹味~ 而任食方面都有好多選擇,可以自助下單, 好似沙律、小食、炸物、蔬菜、菇類等等, 推介海鮮粥、台灣腸、芝士腸、炸香芋丸、 燒日本迷你甜薯、燒菠蘿等~ 最後有
返左尖沙咀舊公司探同事,發現附近開左好多新食肆,
呢間< 本佐日本燒肉料理 >放題店最吸引,
決定同舊同事去試下,店內的裝潢充滿和式風味,
更設有戶外露天炭燒爐~
半任食燒肉套餐只需每位$300
包一罐飲品(另加$40就有任飲汽水、藍妹及指定清酒)、
套餐包括刺身拼盤、海鮮拼盤、牛豬雞燒肉拼盤,
再包括多達約20款的任食配料~

刺身併盤:
海膽鮮甜、仲有最愛的甜蛋添~
刺身併盤

海鮮拼盤:
大大隻的虎蝦鮮甜彈牙、肥美的大蜆&青口,
仲有龍脷柳、聖子、蜆等~
海鮮拼盤

燒肉拼盤的主角當然就是和牛拼盤啦!
最愛是由日本佐賀真送A5和牛粒入口即化、肉質幼嫩,
仲有安格斯牛仔骨,牛味香濃~
燒肉拼盤

雞肉拼盤有不同口味的單邊雞翼以及雞肉~

豬肉拼盤有黑豚五花肉、黑豚裡肌肉、
唐辛子豬頸肉等,款款惹味~
雞肉豬肉拼盤

而任食方面都有好多選擇,可以自助下單,
好似沙律、小食、炸物、蔬菜、菇類等等,
推介海鮮粥、台灣腸、芝士腸、炸香芋丸、
燒日本迷你甜薯、燒菠蘿等~

最後有movenpick 雪糕為呢餐劃上完美的句號~燒肉拼盤
2018-11-24
$330 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
刺身併盤
燒肉拼盤
雞肉豬肉拼盤
2018-12-10 96 views
今日同幾個就同學食飯,我地揀左呢間本佐因為見佢有刺身同埋燒烤迎合各人喜好而且地點就腳。首先開個刺身船。因為我地4個人加送龍蝦刺身!上菜個陣隻龍蝦仲糸郁緊!可見其新鮮程度!另外仲有好多唔同的刺身例如係赤蝦,甜蝦,玉子,帶子,三文魚,北寄貝,海膽,八爪魚。我樣樣都鍾意食。樣樣刺身都很肥美鮮甜!超正!食完刺身就開始燒烤。種類很多,放到成張檯滿灑。我地先食海鮮拼盤,我最喜歡的是虎蝦因為蝦肉新鮮彈牙燒完之後好好味。另外我覺得蜆同貴妃蚌都唔錯很鮮甜。然後我地就食黑豚頭盤。我最鍾意係黑豚𥚃肌肉因為勁爽口彈牙同埋勁香。另外個黑豚五花肉半肥瘦燒完出來都幾香幾好味。之後就係和牛拼盤。我鍾意係安格斯牛仔骨。醃得很好味,燒烤牛仔骨不嬲係我至愛。另外個A5和牛粒都正,入口即融,齒頰留香!之後我地就燒日本雞肉頭盤。芝麻雞翼我最鍾意。肉質嫩滑,很香芝麻味!另外地獄雞翼都唔錯!野飲就每人包一罐,另外有清水提供。同埋好驚喜地每人有一個movenpick雪糕做甜品!為此晚餐做了一個完美的終結!

野飲就每人包一罐,另外有清水提供。

2018-11-30
$350 (Dinner)
  • 刺身船
  • 黑豚頭盤
  • 和牛拼盤
  • 日本雞肉頭盤
2018-12-10 99 views
這日在尖沙咀赫德道試了這間新開張的日式燒肉半放題餐廳,款式多到數不盡,先來一些剌身船、海鮮、黑豚、和牛、日本雞肉頭盤等等。自己用tablet 點餐,省卻許多時間,上菜速度亦快而準。還有A5和牛粒同安格斯牛仔骨啊!店員聲稱他們特別選用高級刺身及海鮮,專程在日本引入多種燒肉食材,例如:日本佐賀直送A5和牛粒,選用油脂甘香、肉質爽口既高級材料作燒肉。炸物類也有不少選擇,這個炸雙皮奶和香芋丸水準相當不錯。各類沙律和小食也任君選擇,有選擇困難症的我只好讓朋友點菜。飲品類有汽水、茶、酒類等等。推介這個冬瓜茶,不太甜的台式味道特別好。這餐實在吃得太飽,有齊我最愛吃的日式燒肉,刺身,啤酒,實在太幸福了!

自己用tablet 點餐,省卻許多時間,上菜速度亦快而準。

還有A5和牛粒同安格斯牛仔骨啊!

炸物類也有不少選擇,這個炸雙皮奶和香芋丸水準相當不錯。

各類沙律和小食也任君選擇,有選擇困難症的我只好讓朋友點菜。

2018-12-10 58 views
今日黎到The Hart 3樓,聽同事講開左間新既日本燒肉放題餐廳,所以專程過來食。晚上7點來到餐廳,人唔算好多,除左可以簡Bar台坐之外,仲有卡位可以簡,我同朋友兩個人最後就簡左坐卡位。入座之後,職員都好有禮貌,而且會俾一部平板俾我地點餐,再來就係頭盤,包括左有豬頸肉、五花肉、雞翼、和牛粒、牛柳條,俾我地先少嘗一下。燒肉既種類都好多,起碼有10款,全部都係任食既,而飲品方面,就每人包左一罐,如果想任飲的話,可以加$40一位轉任飲,但一定要同台一齊加,而唔可以單一既。而最驚喜係除左有燒肉可以點之外,仲有刺身、壽司、海鮮、野菜、小食、烤物放題,加埋超過60款既野食,起初以為只有有燒肉點我地首先點左海鮮,每樣海鮮都有個鐵小盤,方便擺落爐燒,我點左廣島蠔牛油燒、牛油燒日本元貝、活聖子等等 食落味道都唔錯之後再點左刺身,三文魚刺身、日本甜蝦、日本帶子、松葉蟹棒,味道都好新鮮岩哂未燒熟野食既時候食而我覺得燒肉最值得推介係漬壺牛柳條,味道岩岩好,而且口感一流 我地都不停返點

而最驚喜係除左有燒肉可以點之外,仲有刺身壽司、海鮮、野菜、小食、烤物放題,加埋超過60款既野食,起初以為只有有燒肉點

食落味道都唔錯

岩哂未燒熟野食既時候食

我地都不停返點

2018-12-04
$300 (Dinner)
  • 漬壺牛柳條
2018-12-09 93 views
今個晚上出到尖沙咀同女朋友仲有佢兩位朋友一齊食飯,有時一大班人三五知己好難叫餸食飯,今次我地決定搵間任食既放題一於自己叫自己野食👍🏻呢到最特別地方係每枱都有燒肉爐,叫晒啲肉食海鮮可以自己燒!呢到每枱都有一部平板電腦可以供客人自助落單,唔洗成日搵職員交真係一大享受,又快捷又環保。由上圖可以見到其實呢到放題種類繁多,由刺身、燒烤到小食同炸物都有,另外我地都每人加左30蚊要埋個任飲放題💪🏻一開始會比頭盤,入面有豬牛雞,其中單骨雞翼同豬頸肉都好香,一口牛都好有肉味。但講起一口牛我本人更加鍾意食上圖中最右面既熊本和牛(燒烤網上面個啲都係),因為佢油花豐富,食落好香口又多汁😝講到放題當然要講下刺身,呢到刺身首推甜蝦,其次三文魚有時會有三文魚腩質素都好好。另外呢到都有壽司,叫左個火灸西冷牛壽司一試,味道都不錯。最後燒烤方面要提佢既海鮮,活蜆都好鮮甜,而廣島蠔係燒烤後味道好濃郁,有呢啲鐵兜裝住燒完都唔會乾我本人幾鍾意。其實呢到仲有好多燒菠蘿,粟米同金菇等都好好食,小食仲有好似上圖呢啲烏冬咁既主食比我呢啲大胃皇填下肚,質素都唔差。總結呢到收費大括298加一都算係合理價錢同時食材質素都幾好,調味唔會太濃又

呢到最特別地方係每枱都有燒肉爐,叫晒啲肉食海鮮可以自己燒!

自助落單

刺身

另外呢到都有壽司,叫左個火灸西冷牛壽司一試,味道都不錯。

總結呢到收費大括298加一都算係合理價錢同時食材質素都幾好,調味唔會太濃又有啲特色。員工服務態度良好,出單都算快同時唔會漏單👍🏻。
2018-12-09 33 views
上星期都黎過the Hart 既餐廳食,今晚又同朋友 couple dating ,黎到呢間燒肉放題。我同坐左係圓形 bar 台度,睇到師傅係度係咁準備壽司刺身烏冬等,真係一打十。講番放題,有燒肉外仲有刺身炸物野菜海鮮得,真係你落單幾多件佢就照上幾多。自己係 tablet 落好快就會上,速度上值得一讚。298+1, 30蚊就可以野飲任飲,蜜桃烏龍好好飲! 以食物同服務質素來說都抵,而且仲有室外,秋冬天燒肉個 feel 都幾正。肉類都有日本高質和牛,豚肉片同雞脾肉,豬牛雞都有幾種選擇。另外仲落左啲菜,蠔,牛油粟米(甜,正!), 刺身,全部都新鮮,夠晒平衡。另外廁所算干淨,今晚用膳好滿意,絕對會 encore !

肉類都有日本高質和牛,豚肉片同雞脾肉,豬牛雞都有幾種選擇。

另外廁所算干淨,今晚用膳好滿意,絕對會 encore !
2018-12-08 333 views
今天同朋友黎到尖沙咀 見到新開左呢間食日式燒肉店 仲有埋刺身同任食小食沙拉 野菜 炸物 所以決定入黎試下!呢度嘅環境我好鍾意 一定要讚下 平時食燒肉通常都比較逼 但呢度d 卡位好闊落 所以坐得好舒服 而且個爐好掂 唔係平時上面抽油煙 係下面已經吸左 所以油煙唔大😭👍🏻 坐底後 套餐的食物好快上齊 方便我地慢慢燒 而且其他任食小食 原來可以用平板電腦落單 好方便 唔驚漏單之餘 又唔洗驚搵唔到店員落單😂 我地首先食左刺身拼盤 全部都好新鮮 有肥美三文魚 鮮甜帶子 細隻甜蝦 最估唔到竟然有入口即化嘅海膽 仲要一d 都唔鯹 好好味呀🤤🤤 之後開始燒海鮮😆 蜆同蠔都好貼心 用左小鐵碗盛住 唔驚烤到乾哂😚 海鮮味道好鮮甜 特別係蠔加埋牛油汁落去 超正💕 之後仲用d 牛油汁點其他肉都好味🙈 開始燒肉類 有黑豚五花肉 油脂分布均勻 半肥瘦 燒完後油脂部份變得爽口😎 仲有A5 和牛粒 一路燒d 油脂已經爆燒完之後好juicy 肉汁鎖住係入邊 係口腔爆出黎😙 仲有芝麻雞翼 外面芝麻燒到好香脆 而且雞翼餣得好入味🤤其實食左上面個d 都7成飽 我地都有ipad 叫野食 一定要叫牛油金菇 牛油燒到每一條金菇都係

仲有芝麻雞翼 外面芝麻燒到好香脆 而且雞翼餣得好入味🤤

其實食左上面個d 都7成飽 我地都有ipad 叫野食 一定要叫牛油金菇 牛油燒到每一條金菇都係 非常惹味 忍唔住encore 左幾次!

最後仲有moverpick 食 好滿足😆

整體感覺呢間燒肉係高質 好過食其他任食個d 因為都唔會食到咁多 反而量少 環境又好🤤
2018-11-29
Type of Meal
Dinner
2018-12-07 135 views
*********************同媽子两個人想食d燒肉,行街行到尖沙咀赫德道,見到有間幾靚餐廳,就上左去。我地點左個放題套餐,有包括多款美食。刺身:有三文魚,帶子,赤蝦,玉子媽媽話三文魚好肥美, 一入口充滿魚油 ,帶子鮮甜, 帶子控必食 , 北寄貝爽口鮮甜,媽咪話仲好食過佢公司嗰啲喎 , 甜蝦,名副其實嘅鮮甜,細細一隻一口好適合女仔 全部 食落去知道道係高級嘢😍😍海鮮嗌咗聖子,蠔,真係超新鮮又厚肉。佢哋仲係用咗小鐵碗嚟裝,加咗調味又唔會烤到乾曬,好有心思。豬肉類,黑豚五花腩,—囗豬肉味濃,西班牙一口豬,食落有啲似豬鞍咁肉質嫩滑。牛肉類, a5和牛粒 牛仔柳A5和牛粒入口即溶牛味又夠曬,再配合埋燒更加令個味道好突出。蟹子沙律有大量嘅蟹子,食完肉再食就啱曬可以清清腸胃。整體嚟講呢個價錢食到咁多肉類,海鮮同埋刺身,完全係物超所值。而且份量十足,質量就更加好啦喺尖沙咀有呢啲質素嘅放題係好難得㗎。順帶一提餐廳係用ipad落單嘅咁就環保好多唔使再用紙張呀

*********************

我地點左個放題套餐,
有包括多款美食。

刺身

有三文魚,帶子,赤蝦,玉子
媽媽話三文魚好肥美, 一入口充滿魚油 ,
帶子鮮甜, 帶子控必食 ,
北寄貝爽口鮮甜,媽咪話仲好食過佢公司嗰啲喎 ,
甜蝦,名副其實嘅鮮甜,細細一隻一口好適合女仔
全部 食落去知道道係高級嘢😍😍

海鮮

嗌咗聖子,蠔,真係超新鮮又厚肉。
佢哋仲係用咗小鐵碗嚟裝,加咗調味又唔會烤到乾曬,好有心思。

豬肉類,
黑豚五花腩,—囗豬肉味濃,
西班牙一口豬,食落有啲似豬鞍咁
肉質嫩滑。

牛肉類, a5和牛粒 牛仔柳
A5和牛粒入口即溶牛味又夠曬,
再配合埋燒更加令個味道好突出。

蟹子沙律有大量嘅蟹子,食完肉再食就啱曬可以清清腸胃。

而且份量十足,質量就更加好啦
喺尖沙咀有呢啲質素嘅放題係好難得㗎。

順帶一提餐廳係用ipad落單嘅
咁就環保好多唔使再用紙張呀
  • 燒肉拼盤
2018-12-07 117 views
日本菜真係百吃不厭,而今次去本佐目有小小令人期待,聽朋友說食物質素幾好,刺身新鮮,仲有靚海鮮用嚟燒,加埋和牛等的確吸引另外任食沙律,小食,炸物,野菜刺身船有北寄貝/玉子/甜蝦/三文魚/帶子/海膽/八爪魚/赤蝦三文魚身肥美有口感。我個人嚟講好like!/赤蝦,我將蝦頭鮮甜嘅膏,點落蝦身。鮮味到唔需要點豉油~/馬糞海膽,海膽分明,唔會痴埋一堆,食落非常滑口鮮甜/帶子,大隻好厚肉/玉子蛋香足夠入口嫩滑/八爪魚爽囗/甜蝦新鮮, 肉身黏口微甜主角出場了,一大盤牛好吸晴,入面好多款都係靚野有A5和牛粒一咬入口少少想溶既感覺, 有少少好少油份留係個口度好香 (絕對唔/一口牛/漬壺牛柳條/安格斯牛仔骨紋理漂亮,色澤嫩紅,落一落鍋两三下就可以了,牛味香濃黑豚𥚃肌肉/豬頸肉/黑豚五花肉/西班牙一口豬入口勁Juicy,肉汁和肉味好濃郁,令人回味海鮮頭盤虎蝦/金目鯛一夜燒/貴妃/聖子/龍利柳/青口/燒蠔/蛽/鯖魚虎蝦生猛活潑,一面燒一面不停郁,入口彈牙,鮮味有少少海水味,蝦頭有很多蝦膏,輕輕點少少豉油,已經鮮味十足/另外蜆及青囗都好新鮮,落一點酒及鹹已經帶出鮮味,同埋好大隻仲啖啖肉/聖子好鮮甜,食落爽脆/蚌超
另外任食沙律,小食,炸物,野菜

主角出場了,一大盤牛好吸晴,入面好多款都係
黑豚𥚃肌肉/豬頸肉/黑豚五花肉/西班牙一口豬
入口勁Juicy,肉汁和肉味好濃郁,令人回味

海鮮頭盤
虎蝦生猛活潑,一面燒一面不停郁,入口彈牙,鮮味有少少海水味,蝦頭有很多蝦膏,輕輕點少少豉油,已經鮮味十足/另外蜆及青囗都好新鮮,落一點酒及鹹已經帶出鮮味,同埋好大隻仲啖啖肉/聖子好鮮甜,食落爽脆/蚌超鮮甜,又夠哂大隻厚肉/金目鯛一夜燒,魚味好出

另一低調的日本英姬雞肉腿/芝麻雞翼/地獄雞翼
燒嘅時候已經聞到香煎味道,地獄雞翼食落去估唔到咁爽口,煎得恰到好處,而且雞味道濃郁,芝麻雞翼,更加有口感。

蔬菜菇類都好新鮮,加上不同醬汁,更加惹味/牛油燒蠔/香草魚柳一兜兜咁燒快靚正/燒菠蘿/一口甜薯都係燒完再燒嘅item

最後來個甜品,我地揀左move pick士多啤梨及朱古力味
2018-12-07 381 views
今日約左幾個朋友食飯同埋慶祝生日。朋友揀左哩度話好似好正咁話。價錢其實都幾抵!因為我地揀嗰日係平日價錢係 $298 per head 另加一。包: 日式刺身船,燒烤(和牛拼盤,海鮮頭盤,黑豚頭盤,日式雞肉頭盤),還有沙律和其他小食任食。個刺身船超巨形!份量很多很豐富!因為我地四個人加送龍蝦刺身,其他刺身有:赤蝦,甜蝦,玉子,帶子,三文魚,北寄貝,海膽,八爪魚。老實說,每樣刺身都很新鮮!我自己尤其中意海膽和帶子刺身,很鮮甜味美。大家都食得很開心!燒烤種類超豐富,有海鮮頭盤,黑豚頭盤,和牛拼盤,日式雞肉頭盤。海鮮頭盤有虎蝦,聖子,蜆,燒蠔,鯖魚,青口,貴妃,龍利柳。每樣海鮮都很新鮮!而且份量不少!我最鍾意係虎蝦同埋燒蠔,虎蝦好新鮮,燒蠔口感豐富,好正好好味!黑豚頭盤有黑豚五花肉,黑豚𥚃肌肉,西班牙一口豬,豬頸肉。有最喜愛係黑豚五花肉,油脂分佈平均半肥瘦。燒完後無咁油脂肪部分變得爽口,好正!和牛拼盤有A5和牛粒 ,安格斯牛仔骨,本佐一口牛,漬壺牛柳條。樣樣都正,特別係 A5和牛粒勁好味,入口即溶超級肥美多汁好美味!日本雞肉頭盤有芝麻雞翼,地獄雞翼,日本櫻姫雞腿肉。地獄雞翼醃的好好味我個人好喜

日本雞肉頭盤有芝麻雞翼,地獄雞翼,日本櫻姫雞腿肉。地獄雞翼醃的好好味我個人好喜歡。

飲品包一杯我叫左無糖烏龍茶。

餐後甜品係movenpick雪糕超驚喜!仲有我鍾意嘅士多啤梨味!

其實食完刺身同埋各種燒烤已經好飽,其他任食的一樣都無揀。哩個價錢可以話係大大滿足!

• 刺身
  • 和牛拼盤
2018-12-06 154 views
朋友告知近期尖沙咀開咗間新嘅既日式燒肉半放題! 一向係為食肉獸嘅我梗係要去一試究竟😎約$300左右嘅放題比比皆是,但往往燒物嘅選擇唔算好多, 多數都係熟食為主。呢間木佐日本料理款式反而揼本地提供多種燒物選擇,好似有剌身船、海鮮頭盤、黑豚頭盤、和牛拼盤、日本雞肉頭盤等等,仲有A5和牛粒同安格斯牛仔骨添呀😍⠀Menu內仲好細心提供咗醬料嘅選擇,讓客人可以按照個人喜好加入不同嘅調味,讓滋味加分☺👍🏻 ⠀海鮮方面亦有好多 選擇元貝、聖子、大蝦、蜆肉、鯖魚、龍脷柳、 青口等, 部分海鮮會好細心咁附帶一個兜仔畀你放喺爐上面燒,唔會燒到燶曬之餘仲唔怕會影響肉質!肉類始終係呢度嘅主打! 多種肉類嘅質數都非常高質!我特愛A5和牛粒,油脂甘香、肉質爽口, 任食放題嚟講絕對係唔馬虎👍🏻 ⠀

2018-12-05 106 views
又有一段時間冇同呢幾位朋友食飯,其中兩位心思思想食日本嘢,加上有人生日,㨂左呢一間,真係一個慶祝生日嘅好去處,今晚食一餐勁嘅!有落地玻璃位可以睇到晒出面嘅景色,不過我地揀咗入邊座。今次嘅日式任食,已經包括刺身海鮮頭盤仲有和牛,超吸引!刺身船陣容好鼎盛啊!有海膽、玉子、八爪魚、赤蝦、甜蝦、北寄貝、三文魚、帶子三文魚: 好有魚油香,好肥美甜蝦: 好鮮甜北寄貝: 爽口彈牙赤蝦: 味道好濃,唔需要落醬油八爪魚: 口感彈牙有咬口海膽:食落好鮮甜,海膽味非常濃郁,最受我們歡迎食完刺身,海鮮頭盤陸續上枱,一邊食一邊影相超級興奮,因為有好多新鮮海鮮,急不及待放上鐵板係咁燒虎蝦、聖子、青口、貴妃、龍利柳、蛽、燒蠔、鯖魚、金目鯛一夜燒超新鮮上枱嘅時候,虎蝦仲係郁下郁下!朋友將蠔燒得啱啱好,鮮味幼嫰👍🏻聖子十分新鮮,一d都唔靱,爽口彈牙龍利柳鮮甜美味,啖啖肉,好開心蜆冇沙,我地自己加些少醬汁已經好正另一興奮就係期待的A5和牛粒、安格斯牛仔骨、黑豚五花肉、黑豚𥚃肌肉、西班牙一口豬、豬頸肉、一口牛、漬壺牛柳條嘩!全部都係肉,雖然和A得幾粒,但係雪花分布超級靚,每一塊輕輕燒已經好靚,入口真係有即溶嘅效果,牛肉嘅香
有落地玻璃位可以睇到晒出面嘅景色,不過我地揀咗入邊座。

今次嘅日式任食,已經包括刺身海鮮頭盤仲有和牛,超吸引!

刺身船陣容好鼎盛啊!
有海膽、玉子、八爪魚、赤蝦、甜蝦、北寄貝、三文魚、帶子
三文魚: 好有魚油香,好肥美
甜蝦: 好鮮甜
北寄貝: 爽口彈牙
赤蝦: 味道好濃,唔需要落醬油
八爪魚: 口感彈牙有咬口
海膽:食落好鮮甜,海膽味非常濃郁,最受我們歡迎

超新鮮上枱嘅時候,虎蝦仲係郁下郁下!
朋友將蠔燒得啱啱好,鮮味幼嫰👍🏻
聖子十分新鮮,一d都唔靱,爽口彈牙
龍利柳鮮甜美味,啖啖肉,好開心
蜆冇沙,我地自己加些少醬汁已經好正

嘩!全部都係肉,雖然和A得幾粒,但係雪花分布超級靚,每一塊輕輕燒已經好靚,入口真係有即溶嘅效果,牛肉嘅香氣滲到全口都係,齒頰留香。
燒過的黑豚五花肉、黑豚𥚃肌肉、入口滿口油脂的濃滑,點小小醬油,滲出的味道鹹鹹甜甜,好正!

還有任食沙律,小食,炸物,野菜。真心飽到一個點,喺呢度食日本燒就係又好味,又放心,食物滿枱是,擺放不下,全靠負責任又細心嘅員工全程幫忙執枱,非常好嘅服務