2018-12-07 117 views
日本菜真係百吃不厭,而今次去本佐目有小小令人期待,聽朋友說食物質素幾好,刺身新鮮,仲有靚海鮮用嚟燒,加埋和牛等的確吸引另外任食沙律,小食,炸物,野菜刺身船有北寄貝/玉子/甜蝦/三文魚/帶子/海膽/八爪魚/赤蝦三文魚身肥美有口感。我個人嚟講好like!/赤蝦,我將蝦頭鮮甜嘅膏,點落蝦身。鮮味到唔需要點豉油~/馬糞海膽,海膽分明,唔會痴埋一堆,食落非常滑口鮮甜/帶子,大隻好厚肉/玉子蛋香足夠入口嫩滑/八爪魚爽囗/甜蝦新鮮, 肉身黏口微甜主角出場了,一大盤牛好吸晴,入面好多款都係靚野有A5和牛粒一咬入口少少想溶既感覺, 有少少好少油份留係個口度好香 (絕對唔/一口牛/漬壺牛柳條/安格斯牛仔骨紋理漂亮,色澤嫩紅,落一落鍋两三下就可以了,牛味香濃黑豚𥚃肌肉/豬頸肉/黑豚五花肉/西班牙一口豬入口勁Juicy,肉汁和肉味好濃郁,令人回味海鮮頭盤虎蝦/金目鯛一夜燒/貴妃/聖子/龍利柳/青口/燒蠔/蛽/鯖魚虎蝦生猛活潑,一面燒一面不停郁,入口彈牙,鮮味有少少海水味,蝦頭有很多蝦膏,輕輕點少少豉油,已經鮮味十足/另外蜆及青囗都好新鮮,落一點酒及鹹已經帶出鮮味,同埋好大隻仲啖啖肉/聖子好鮮甜,食落爽脆/蚌超
另外任食沙律,小食,炸物,野菜

主角出場了,一大盤牛好吸晴,入面好多款都係
黑豚𥚃肌肉/豬頸肉/黑豚五花肉/西班牙一口豬
入口勁Juicy,肉汁和肉味好濃郁,令人回味

海鮮頭盤
虎蝦生猛活潑,一面燒一面不停郁,入口彈牙,鮮味有少少海水味,蝦頭有很多蝦膏,輕輕點少少豉油,已經鮮味十足/另外蜆及青囗都好新鮮,落一點酒及鹹已經帶出鮮味,同埋好大隻仲啖啖肉/聖子好鮮甜,食落爽脆/蚌超鮮甜,又夠哂大隻厚肉/金目鯛一夜燒,魚味好出

另一低調的日本英姬雞肉腿/芝麻雞翼/地獄雞翼
燒嘅時候已經聞到香煎味道,地獄雞翼食落去估唔到咁爽口,煎得恰到好處,而且雞味道濃郁,芝麻雞翼,更加有口感。

蔬菜菇類都好新鮮,加上不同醬汁,更加惹味/牛油燒蠔/香草魚柳一兜兜咁燒快靚正/燒菠蘿/一口甜薯都係燒完再燒嘅item

最後來個甜品,我地揀左move pick士多啤梨及朱古力味