2021-03-08
好耐之前已經見到好多人推介呢間餃子店🥟家庭經營嘅小店好溫馨,當日夜晚都唔少熟客仔,亦有好多人買外賣🥡·<芫荽豬肉餃+香菇木耳雞肉餃> ʜᴋᴅ 38<芹菜豬肉餃+菠菜豬肉餃> ʜᴋᴅ 38湯餃一碗有八隻,餃子size好適中,餡料幾飽滿😙豬肉肥瘦比例適宜,鐘意佢菜嘅比例比較多,食落帶點爽口😚芫荽豬肉餃👉🏻芫荽嘅香味無得頂,唔會煮過龍仲保持到脆脆啲嘅口感🌱香菇木耳雞肉餃👉🏻香菇就唔係好食得出,不過就有好多粟米粒🌽木耳都好爽口😊芹菜豬肉餃👉🏻芹菜獨特嘅香氣又係好得我心😍媽媽話佢最鍾意呢款🥰港菠菜豬肉餃👉🏻菠菜無太霸氣嘅味道,不過就會令餃子味道溫和🥬豬骨湯🍲味道濃郁,加咗蔥花增加香味,飲得多會覺得咸木瓜花生雞腳湯🍲呢個係是日例湯,無豬骨湯咁咸,但都帶有頗濃木瓜味,隨湯仲有湯渣附上😚·<是日油菜> ʜᴋᴅ 20揀咗豬骨湯津白,覺得呢個湯底同餃子嘅豬骨湯有啲唔同,豬骨味更加濃🐖·<麻辣雞翼> ʜᴋᴅ 25用麻辣鹵水鹵嘅雞翼🍗再掃上一層辣油,辣度唔惹小🔥雞翼入味,好耐無食辣嘅我就覺得好辣,真係要浸一浸湯先再食🥵·<日式住家飯團
<芫荽豬肉餃+香菇木耳雞肉餃> ʜᴋᴅ 38
<芹菜豬肉餃+菠菜豬肉餃> ʜᴋᴅ 38
豬骨湯🍲味道濃郁,加咗蔥花增加香味,飲得多會覺得咸
<是日油菜> ʜᴋᴅ 20
<麻辣雞翼> ʜᴋᴅ 25
<日式住家飯團> ʜᴋᴅ 15
用日本米整嘅迷你飯團🍙入口好香日式豉油同麻油味,加埋牛蒡脆脆地🤤媽媽都話好好食
<日式手作芝士蛋糕> ʜᴋᴅ 25
估唔到食餃子嘅餐廳都可以解決埋我嘅飯後甜品🍮職員仲好貼心咁飯後先上👍🏻芝士蛋糕有原味、抹茶同冧酒味,當日揀咗抹茶味🍵雖然無流心嘅質地,但中間都好順滑細膩,蛋糕又唔太甜😁
<日式焦糖布甸> ʜᴋᴅ 25
用上北海道3.6牛乳製造,奶香十足🍼蛋香亦不相伯仲🥚焦糖喺最底層,一定要「不」到最底撈埋食😚
好鍾意呢間小店嘅人情味❤️餃子店仲有埋高質甜品食真係好唔錯😋