2021-01-07
來到深水埗,天氣有點寒冷,突然好想食一碗餃子。見到呢間餃子店人山人海、座無虛席,決定一試。先叫咗個洋蔥豬肉煎餃+日式飯團🍙套餐,煎餃好大隻又夠香,洋蔥好甜唔怪得知咁多人嚟食啦。日式飯團係一早包落仲暖暖地嘅,但老闆都好有心問我哋使唔使整返熱佢。食得出自家製嘅日本小食,米飯夠煙un,配料味道夠香好好食😋。之後叫多個韭菜豬肉湯餃套餐+兩隻麻辣雞翼,韭菜豬肉餃更加香濃,值得一提嘅係佢哋用咗老火湯底配餃子,粉葛湯完全冇味精,好有家的感覺,難怪叫家後!因為佢係冇味精嘅,我哋最尾成碗湯都飲晒!麻辣雞翼用滷水了滷製之後加上辣椒油,雞翼夠味配上辣椒油10分香口。之後試埋佢個酥炸肉丸,肉丸全部都係一口嘅size,加咗薯蓉所以內餡軟綿綿,香口得來又好食。最後見到有開心果芝士蛋糕決定一試,有意想不到嘅效果,芝士蛋糕外皮同內層有兩種唔同口感,外面脆皮、入面軟綿,十分好食。味道方面,竟然開心果同芝士味道好夾,每一啖嘅芝士蛋糕都有濃郁嘅開心果味,正!整體來講食物質素極高,價錢平民化,性價比極高,真係有家的感覺!難怪未入門口已經人山人海,去到2:30都係全院滿座,最後值得一提嘅係員工服務態度極好,又夠親切,經過深水埗
整體來講食物質素極高,價錢平民化,性價比極高,真係有家的感覺!難怪未入門口已經人山人海,去到2:30都係全院滿座,最後值得一提嘅係員工服務態度極好,又夠親切,經過深水埗絕對要來一試!