2021-10-04 32 views
小店位於較少會去嘅深水埗😙如果唔係經友人推介一試嘅話!真係好易睇漏眼"走寶"🤭🤭大家有機會都支持吓小店吖!!老闆好nice店員都好friendly!!. ✨雙拼手工水餃 $40 (八隻)(+$2雙拼)鍾意香口嘢!梗係點煎架啦!分別要咗"洋蔥豬肉餃"& "香菇粟米雞肉餃"🤗除咗餡料好足啖啖飽滿之外!仲煎到外皮脆卜卜!Be大推洋蔥果款!煎餃果然係呢度名物之一!務必試試!!. ✨牛腩飯 $42 (連例湯/飲品)因為見餐牌有大姆指所以叫咗☺️牛腩炆得好入味又夠哂色水!半筋半肉唔會過柴/過油膩!咬落又腍又有牛味!撈埋牛腩汁配飯幾唔錯👍👍重點CP值高到暈!!. ✨秘製炸雞翼 $25 (四隻) 呢款炸法好有細個食嘅炸雞翼味道!食得出酒醃嘅香味!又夠脆口!唔係話好特別勁好食!但係俾到Be有童年回憶嘅感覺😚😚. ✨雙拼湯麵 $32 (配飲品+$5)配料要咗鹵水豬大腸$8,金錢肚$9,金錢展$9,鹵水雞翼$8,白菜$6!每款都醃得入味又軟身!配咗好多年無食過嘅生麵!不過不失👌. ✨日式手作芝士蛋糕(開心果味) $30必必必需食!小店嚟講有呢個質素真係世界級好味👏👏 濃郁豐盛嘅芝士味十級creamy!厚實得嚟

✨雙拼手工水餃 $40 (八隻)(+$2雙拼)
✨牛腩飯 $42 (連例湯/飲品)
✨秘製炸雞翼 $25 (四隻)
✨雙拼湯麵 $32 (配飲品+$5)
✨日式手作芝士蛋糕(開心果味) $30
必必必需食!小店嚟講有呢個質素真係世界級好味👏👏 濃郁豐盛嘅芝士味十級creamy!厚實得嚟幼滑!而且開心果味好出!超讚💋💋最衰原味賣哂!如果唔係實點多件嚟食!Be下次要預早兩日嚟預訂一整個(8件)番屋企慢慢歎❤️
2021-10-03 37 views
聽舊同學介紹,今晚和朋友來一個簡單晚飯。據說餃子是出名的,揀了芫荽豬肉湯餃,菠菜豬肉煎餃,小雲吞,再加炸雞和雞翼,並預留一件綠茶芝士蛋糕作飯後甜品。雖然是星期日晚,人流不少,等了10分鐘才有四人枱。服務阿姐忙到有少少炆憎,可理解。我們四人最喜歡是芫荽豬肉湯餃,鮮味但不搶喉。從煎餃的顏色均勻,看得出廚房用心製作。自家製日式綠茶芝士蛋糕軟滑,甜度剛好。意外地看到有即磨咖啡提供,跟餐更只是$10一杯,純想飲咖啡的話,不是要坐在靚靚環境打卡,這是一個很經濟的選擇。

自家製日式綠茶芝士蛋糕軟滑,甜度剛好。

芫荽豬肉湯搞
小雲吞
炸雞
自家製綠茶芝士蛋糕
2021-10-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$54 (Dinner)
芫荽豬肉湯搞
炸雞
自家製綠茶芝士蛋糕
2021-10-03 28 views
最近都不斷見人分享呢間餃子店,最吸引我其實係佢地嘅巴斯克芝士蛋糕,今次放工終於有機會去一試。先講講佢地主打嘅餃子,有好多唔同口味,當然要試晒湯餃同煎餃。今日湯頭係赤小豆煲葛湯,清甜之外仲見到有啲料係湯入面,真材實料呢!我揀咗雲耳椰菜豬肉餃配芹菜豬肉餃,前者椰菜鮮甜雲耳增添咬口。後者芹菜味唔算好重,反而豬肉咸味出啲。煎餃煎得好靚仔,點咗韭菜豬肉餃配白菜豬肉餃,韭菜無得輸,4款之中最濃味,一咬落去見到勁多韭菜。而白菜清而不淡,另外都聽講洋蔥豬肉餃煎都好好食,下次要試呢款啦!湯餃同煎餃都有加$15轉套餐,可配粉麵/小食,我地揀咗配辛辣麵同埋滷水雞翼。滷水雞翼都幾入味,如再腍嫩啲就更好啦!嚟到全晚亮點—巴斯克芝士蛋糕,一上枱見到雖然唔大件,但一揭開見到中間軟心部分就知一定好食!食落芝士味恰到好處,重點內裡超順滑,而外面個焦香效果又啱啱好,$25絕對超值!真心想請教點整,太神了!

後者芹菜味唔算好重,反而豬肉咸味出啲。

滷水雞翼都幾入味,如再腍嫩啲就更好啦!

焦糖牛奶布甸sold out 於是我哋就叫咗兩件芝士蛋糕食,咁佢嘅芝士蛋糕應該係用6吋嘅模整出嚟。所以一件切餅就唔係好大份,幾適合作為甜品嘅份量。原味芝士蛋糕🍰 開心果味芝士蛋糕。兩款蛋糕都有靚靚咖啡色嘅外層,似係電飯煲焗出嚟嗰陣嘅感覺。裏面嘅texture 係軟綿綿,似雞蛋糖心蛋口感。而且開心果味道都幾濃郁!不過件蛋糕好”嘢”痰 如果最尾有一杯紅茶一齊食,咁就最夾煎餃子🥟餃子三面之中有其中一面係煎到脆卜卜,幾乎好似咬落薯片咁😍 好開心芫荽豬肉餃,芫荽味極之夠!湯餃子煎餃子🥟 兩種餃子都好,其實都好需要有少少辣多多趣嘅菜脯加埋一齊食,咁樣就好惹味!日本飯團$15 ,都幾抵食,如果最尾唔夠飽,可以叫一個兩個人分

焦糖牛奶布甸sold out
原味芝士蛋糕

原味芝士蛋糕🍰 開心果味芝士蛋糕。

煎餃子🥟
芫荽豬肉煎餃

菜脯

日本飯團
檸檬蜜
2021-09-30
15 Minutes (Dine In)
$82 (Dinner)
原味芝士蛋糕
芫荽豬肉煎餃
菜脯
日本飯團
  • 芫茜豬肉餃
2021-09-28 2057 views
餃子癮起就上網搵下附近邊度水餃出名, 其實選擇有好幾間,但係俾呢間的巴斯克蛋糕吸引, 果然去到係要等位嘅, 等咗都大約半個鐘,終於有得入去食, 中途見到唔少人一早電話預留個芝士蛋糕外賣, 心諗會唔會入到去冇得食, 果然係賣完咗, 好在有替代的甜品, 令到我成餐飯都好滿足。我哋兩人一人叫了一個煎餃餐,一個豬大腸湯羹, 一碟鹵水雞翼, 一人一個唔同味芝士蛋糕, 食完真係好飽呀。煎餃四十蚊有八隻,雙拼加兩蚊,我哋總共揀咗 四款味道, 芫茜豬肉,芹菜豬肉,洋蔥豬肉,菠菜豬肉, 每隻都好好食, 大小適中,皮煎到金黃香脆, 內裏保有肉汁,最欣賞就係菠菜豬肉, 每隻都煎得好有心機,不可猛火煎,所以需要花點時間等,即叫即煎。等待途中隻不然會繼續再叫嘢食, 點咗個家後大腸羹$35同埋鹵水雞翼$25,因為價錢平所以本身以為會係超細碟,一人份,但個大腸羹超大份,用新鮮大腸,洗淨,沒鹵過, 另有一番味道, 加 胡椒粉同醋一齊食,,超好味。雞翼係大大隻,好肥美,有5隻, 每隻都脹卜卜,冇煮到柴咗。到個重頭戲就係開心果芝士蛋糕,oreo芝士蛋糕,每件$30,有濃厚芝士味,開心果味最驚喜, 開心果嘅香味配濃郁芝士,

到個重頭戲就係開心果芝士蛋糕,oreo芝士蛋糕,每件$30,有濃厚芝士味,開心果味最驚喜, 開心果嘅香味配濃郁芝士,非常夾,如果唔係熱食食得太飽都想再點多件, 總括嚟講非常值得去

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Dinner
2021-09-27 218 views
家後店舖被類近嘅大排檔遮擋咗,夜晚嚟會比較難搵到。不過贏在夠哂人氣,過咗馬路後見到有好多人喺分店門外等候,就會知道喺深水埗好出名嘅時日精選湯底為主配上自家製餃子😋💁🏻‍♀️今次叫咗2️⃣小食2️⃣個主食1️⃣個甜品🐷滷水豬大腸💰20家後嘅豬大腸夠哂瘦,食落去唔會覺得滿口油膩感外,更有個小驚喜係大腸滷得夠哂味,唔洗驚會有陣怪味,而且份量亦岩岩好唔會太大碟😋🐔日式炸雞(4件)💰25新鮮脆炸粒粒金黃色嘅炸雞球,配以旁邊嘅酸甜辣醬,簡直增添咗雞球嘅味道層次。俾個溫馨提示大家,因為雞球係新鮮炸好,所以食嘅時侯要小心啲咬,唔係會好容易辣到個嘴🙈🥟韮菜豬肉餃+原味雞翼💰51每款單點湯餃都可以加$15轉套餐,套餐可以選擇麵類/採用日本米製造嘅時日飯糰/原味或麻辣雞翼(2隻)及凍或熱飲品😝自家包製嘅韮菜豬肉餃,皮薄餡香,韮菜嘅比例剛好唔會蓋過肉味,值得一贊嘅就係個老火湯底,採用咗冬瓜薏米湯為底,一路食餃子一路飲埋個消暑下火湯👍🏻雞翼個滷味對比滷水豬大腸就稍為無咁出色,但肉質都夠哂嫩滑~🥟香菇粟米雞肉餃+麻辣雞翼💰51同樣加$15轉了套餐,本身想試吓個時日飯糰,但一早就沽清哂😭所以就揀埋麻辣雞翼試下,麻辣味相當出色,連
💁🏻‍♀️今次叫咗2️⃣小食2️⃣個主食1️⃣個甜品

🐷滷水豬大腸
💰20

🐔日式炸雞(4件)
💰25

🥟韮菜豬肉餃+原味雞翼
💰51

🥟香菇粟米雞肉餃+麻辣雞翼
💰51
同樣加$15轉了套餐,本身想試吓個時日飯糰,但一早就沽清哂😭所以就揀埋麻辣雞翼試下,麻辣味相當出色,連唔食開辣嘅我都覺得辣度可接受😝餃子方面都相當驚喜,對比香菇的香味,粟米味更突出👍🏻依然皮薄餡靚,配埋冬瓜薏米湯底,真係無得頂呀😋

🌟日式手作芝士蛋糕
💰25
日式芝士蛋糕亦十分出色,絕對喺家後嘅必推食品呀👍🏻由於原味一早售罄,所以就揀咗開心果口味,芝士味香濃軟滑外,更食得出陣陣嘅開心果香味😋
滷水豬大腸
日式炸雞(4件)
原味雞翼
韮菜豬肉湯餃
香菇粟米雞肉餃
日式手作芝士蛋糕
韮菜豬肉湯餃
香菇粟米雞肉餃
日式手作芝士蛋糕
2021-09-27 53 views
聽講深水埗有間食餃子又有賣埋芝士蛋糕好好食,今日行開深水埗,終於可以試下,我地6點左右去到,雖然唔使等位,但入面已經差唔多滿晒,坐低一陣就見到出面開始要等位。見到menu 嘅款式都幾多,有啲係比較少食,所以我地叫咗椰菜雲耳豬肉湯餃同埋芫荽豬肉湯餃嘅雙拼,雙拼加兩蚊。同埋韭菜豬肉煎餃、洋蔥豬肉煎餃嘅雙拼,咁就可以試多幾款餃子!其中一個我地加咗做套餐,+$15揀咗要兩隻麻辣雞翼同埋熱菜蜜。 套餐仲可以揀麵或者飯團,但我地驚太飽就冇叫到呢兩款。呢四款水餃都係皮薄餡多,非常多汁!椰菜雲耳豬肉湯餃非常清甜,入面有爽脆嘅雲耳同埋椰菜絲,食落口感十足。芫荽豬肉湯餃呢個絕對係鍾意食芫荽嘅人嘅必食之選,有超多芫荽,好重芫荽味!湯餃嘅湯底係赤小豆粉葛湯,好有家的味道,真材實料,好鮮甜,冇味精味!食餃子嘅時候連埋飲湯,超級搭。韭菜豬肉煎餃韭菜嘅我比較鍾意煎餃,覺得煎先可以帶出韭菜嘅香味。洋蔥豬肉煎餃同樣,煎洋蔥餃超香,食落又甜。 相比湯餃,我更加鍾意煎餃,呢兩款煎餃都超級好食,煎得好好,外皮超級香脆,咬落仲有汁係入面。除咗餃子好好食之外,呢度嘅芝士蛋糕都好出名。今日有好多款可以揀,有開心果味、抹茶、咖啡、原

套餐仲可以揀麵或者飯團,但我地驚太飽就冇叫到呢兩款。
呢四款水餃都係皮薄餡多,非常多汁!

椰菜雲耳豬肉湯餃
非常清甜,入面有爽脆嘅雲耳同埋椰菜絲,食落口感十足。
芫荽豬肉湯餃

韭菜豬肉煎餃
韭菜嘅我比較鍾意煎餃,覺得煎先可以帶出韭菜嘅香味。
洋蔥豬肉煎餃
同樣,煎洋蔥餃超香,食落又甜。

除咗餃子好好食之外,呢度嘅芝士蛋糕都好出名。今日有好多款可以揀,有開心果味、抹茶、咖啡、原味同埋提子冧酒。
原本我哋只係叫咗開心果同埋原味,但係食完之後好想試埋其他,所以就叫多咗個提子冧酒。

開心果日式手作芝士蛋糕
超級濃郁嘅開心果味,又唔會搶咗芝士嘅味道,係非常少見嘅口味。

原味日式手作芝士蛋糕
濃郁嘅芝士味,又唔會太甜,結實軟滑嘅芝士蛋糕。

提子冧酒
非常濃郁嘅提子冧酒味,底層有好多嘅提子啦粒,好值得一試。
三款嚟講, 我最鍾意開心果味, 又濃郁,而且其他店都比較少有呢味道。
  • 雲耳椰菜豬肉餃
  • 芫茜豬肉餃
家後餃子同basque cheesecake一直好高評價,前排特登去深水埗拜訪佢👻·🥟雙拼湯餃($38)點選了雲耳椰菜豬肉餃 x 韭菜豬肉餃💓餃子湯底係自家老火湯,雖然無味精飲左唔覺口渴但我覺得略淡~餃子足料,菜肉比例平均,好味啊~·🍙自家製飯團($15)大食仔好喜歡. 爽口牛蒡絲,微微燒汁香,眨下眼俾大食仔消滅左🤣·🍰日式手作芝士蛋糕($25)期待左好耐!今次試下未食過既開心果味😍估唔到咁夾,好creamy好滑·📍 家後深水埗基隆街211號地鋪

📍 家後
深水埗基隆街211號地鋪
2021-09-25 43 views
今日食「家後」,黎到門口7:00幾,排左好多人,我排左15分鐘入到去,店員好細心服務,見到我地有袋就預備左櫈俾我地放野,咁叫餐時我叫左一份雙併煎餃-香菇粟米雞肉餃併洋蔥豬肉餃(加$2雙併 $42/8隻)、湯餃(雲耳椰菜豬肉餃併菠菜豬肉餃($36/8隻,加$2雙併),我不禁要讚嘆佢嘅湯餃,湯餃嘅湯係用自家炮製嘅老火湯蓮藕花生排骨湯,仲要店員推介嘅字加辣菜圃,絕對是推介黎到必食,兩份餃也加$15跟餐加了份滷水雞翼(每份兩隻,共四隻$30),跟餐有飲品包埋,我叫了凍菜蜜同凍檸茶,檸茶的茶味好香,抵得一試。我叫了幾款小食,有滷水豬腸($20),我覺得滷水豬腸同滷水雞翼一樣,滷得十分入味香口,豬腸十分彈牙爽口。仲有酥脆炸肉丸($25/10-12粒),最後小編叫了店內人氣必食既日式手作芝士蛋糕($25/1件)有幾款口味選擇,有原味、咖啡……最後埋單合共$180,食左咁多野食物份量適中,我留意到店內好多鄰近住的人及熟客,服務態度十分殷勤,熱情招待,真係令人有回家嘅感覺,家後絕對值得黎食。

2021-09-24
15 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
  • 雲耳椰菜豬肉餃
  • 洋蔥豬肉煎餃
2021-09-22 28 views
今晚約左中學同學 近近地兩個食下平野叫左六隻湯餃子麵(無影相)湯底普通 加小小辣菜“補”都不錯上海麵比較幼 無特別餃子幾好食 叫左椰菜豬肉餃單純講餃子麵,我會毫不猶豫選擇旺角出名良心餃子店♥️😻不過呢間鋪最吸引嘅係呢個$25嘅巴斯克芝士蛋糕 甜度適中 口感柔軟順滑 呢個價錢同味道我比9分😻 有下次Openrice價錢💸:9/10抵食👍:7.5/10環境🤳:6.5/10味道😻:7/10份量🍽️:6.5/10良心♥️:N/A
今晚約左中學同學 近近地兩個食下平野
叫左六隻湯餃子麵(無影相)
湯底普通 加小小辣菜“補”都不錯
上海麵比較幼 無特別
餃子幾好食 叫左椰菜豬肉餃
單純講餃子麵,我會毫不猶豫選擇旺角出名
良心餃子店♥️😻

份量🍽️:6.5/10
良心♥️:N/A
  • 芝士蛋糕
2021-09-21 457 views
深水埗餃子店十分多,間間都話係老字號。所以好難揀食邊間。抱住一個有位就入嘅心態,行左幾間都超爆,lunch hour 嘅關係。最後去到依間有一個單邊位,所以稔都唔稔就直入。最後竟然有驚喜。其實都有人等緊位 可惜佢地係幾個,我一個人先可以直入。menu 好簡單,兩張紙睇哂。出名食餃子,所以叫咗兩款出面比較少見嘅煎餃試吓,有菠菜豬肉同洋蔥豬肉。洋蔥豬肉十分足料真係食到洋蔥味,洋蔥冇嗰陣生味但有鮮甜味係到。同豬肉好夾。菠菜豬肉呢個組合10分少見但有驚喜菠菜味好夠,有一種健康又香嘅感覺,可以調出豬肉嘅香味出黎。麻辣雞翼十分入味又就夠辣,好開胃。日式住家飯團好住家feel有肉同醬油嘅味,好開胃。豬手炆到好淋,好入味啲骨一咬就開。好重骨膠原。menu 冇嘅,要問。老闆推介開心果芝士蛋糕。好重開心果味,估唔到喺深水埗依啲餃子店竟然食到開心果芝士蛋糕。
深水埗餃子店十分多,間間都話係老字號。
最後去到依間有一個單邊位,所以稔都唔稔就直入。
最後竟然有驚喜。

其實都有人等緊位 可惜佢地係幾個,我一個人先可以直入。

menu 好簡單,兩張紙睇哂。
煎餃

洋蔥豬肉十分足料
真係食到洋蔥味,洋蔥冇嗰陣生味但有鮮甜味係到。同豬肉好夾。

菠菜豬肉呢個組合10分少見但有驚喜
菠菜味好夠,有一種健康又香嘅感覺,可以調出豬肉嘅香味出黎。

麻辣雞翼
十分入味又就夠辣,好開胃。

日式住家飯團
好住家feel有肉同醬油嘅味,好開胃。

淨豬手

豬手
炆到好淋,好入味啲骨一咬就開。
好重骨膠原。

開心果芝士蛋糕

menu 冇嘅,要問。
老闆推介開心果芝士蛋糕。

2021-09-21
Lunch
煎餃
淨豬手
  • 豬手
2021-09-20 31 views
最近都想食得清淡啲,於是就揀咗食水餃 🥟呢個湯水餃好有住家風味,因為個湯底係愛心靚湯,即係粉葛湯。水餃口味就揀咗韭菜豬肉餃同埋云爾椰菜豬肉餃。水餃嘅size都幾大隻,雙拼一碗有8隻,都夠飽,連湯都飲埋。滷水雞腎,諗住小食個份量應該唔會好多,點知其實夠兩個人食配埋個凍檸賓,夏天炎炎,爽最後見到隔離枱好多人都叫芝士蛋糕,我亦都嘗試吓。叫咗件原味蛋糕,幾好味,對得住$25呢個價錢。同埋特別之處都係買水餃嘅舖頭竟然有買埋芝士蛋糕呢個甜品。
最近都想食得清淡啲,於是就揀咗食水餃 🥟

滷水雞腎,諗住小食個份量應該唔會好多,點知其實夠兩個人食

配埋個凍檸賓,夏天炎炎,爽

2021-09-19 36 views
今日同朋友喺深水埗行完鴨寮街,買完啲又平又抵又正嘅平貨之後,見咁難得嚟到深水埗,梗係想搵下啲嘢食食啦!身為餃子控嘅我哋,行到去基隆街呢度,條街有好多大排檔擺曬啲枱出嚟,好似周星馳嗰啲戲入面嘅畫面,跟住就見到大大個招牌,門口有好多人原來係食水餃㗎!!所以呢我哋二話不說, 就入咗去喇!舖頭長長, 應該係一家人經營嘅,全部人都好笑容可掬佢有好多款餃子,每個款有湯嘅,有煎嘅,你可以雙拼, 加幾蚊嘅啫咁我哋就叫咗洋蔥豬肉餃子同埋韭菜豬肉餃子煎嘅, 嘩佢個皮邊度翠咯咯架,咬落去有好多肉汁,另外湯個款呢, 佢個湯底係粉葛湯好好飲, 跟住我哋叫咗個菠菜豬肉, 同埋白菜豬肉, 配湯嘅有配湯有鮮味,煎有煎嘅香脆我哋仲叫多咗個巴斯克芝士蛋糕可惜佢冇曬原味, 佢畀咗個抹茶味我哋, 喺餃子店入麵食蛋糕好似好奇怪, 但係呢個蛋糕真係好出色大家有機會一定要試下!!
今日同朋友喺深水埗行完鴨寮街,
買完啲又平又抵又正嘅平貨之後,
見咁難得嚟到深水埗,
梗係想搵下啲嘢食食啦!

身為餃子控嘅我哋,行到去基隆街呢度,
條街有好多大排檔擺曬啲枱出嚟,
好似周星馳嗰啲戲入面嘅畫面,
跟住就見到大大個招牌,
門口有好多人原來係食水餃㗎!!

所以呢我哋二話不說, 就入咗去喇!
舖頭長長, 應該係一家人經營嘅,
全部人都好笑容可掬

咁我哋就叫咗洋蔥豬肉餃子同埋

另外湯個款呢,
佢個湯底係粉葛湯好好飲,
跟住我哋叫咗個菠菜豬肉,
同埋白菜豬肉,
配湯嘅有配湯有鮮味,
煎有煎嘅香脆

大家有機會一定要試下!!

2021-09-17
2021-09-17 24 views
家後,呢間餐廳其實好出名,只不過一路冇時間嚟深水埗食,所以今日專程喺附近行街然後過嚟排隊食。我就揀咗湯餃雙拼,包括韭菜豬肉同埋雲耳椰菜豬肉,轉餐,包一杯凍檸賓同埋滷水雞翼兩隻,加䭎滷水豬大腸同菜全走。好食,全部都好食,食到裏面嘅味道,呢兩款味都幾啱做湯。同埋個湯係粉葛湯,幾少見但係唔水唔稀上菜速度都唔慢,最重要係久違的凍檸賓幾正。因為呢個年代冇幾多餐廳有做。豬大腸其實有少少肥不過都預咗。成餐都幾值,下次嚟深水埗都會食。

豬大腸其實有少少肥不過都預咗。

成餐都幾值,下次嚟深水埗都會食。
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Dinner
2021-09-16 56 views
為咗食餃子同cheesecake,特登一早嚟深水埗食飯,真係要早啲嚟,一到12點已經好多人排隊椰菜豬肉湯餃,8粒大大隻,加上無味精粉葛赤小豆湯,真係好有家的感覺 真係好好食!!聽好多人叫粟米雞肉、芫荽、洋蔥豬肉餃,下次再試試佢我叫咗套餐B配飯團一個,雖然8粒餃子加埋湯女仔嚟講都夠飽,但飯團真係好推介!細細地一個但論味道同口感都無可挑剔,下次都會揀返套餐B,依家諗返都好掛住呢個飯團同個cheesecake睇漏咗套餐跟冷熱飲品一杯,我又係飲凍檸茶,因為嗰日熱到爆炸救命!!!!最令人期待嘅芝士蛋糕嚟喇!!佢size唔會好大所以就算飽飽地就有位俾佢 第一啖食覺得普通,之後越食越香,口感棉滑但又唔膩,我之後特登返轉頭買多一個,但要等老闆娘切餅因為對上一個客買咗100件(唔知有冇聽錯),叫呢個做飯後甜品真係大滿足!必點之選!!!

椰菜豬肉湯餃

雞肉牛蒡飯團

凍檸茶
睇漏咗套餐跟冷熱飲品一杯,我又係飲凍檸茶,因為嗰日熱到爆炸

必食芝士蛋糕
),叫呢個做飯後甜品真係大滿足!必點之選!!!
椰菜豬肉湯餃
雞肉牛蒡飯團