2018-07-05
一家人趁假期入大澳食茶果、食海鮮!點知亂入左間垃圾餐廳首先,餐廳衛生情況極差,餐具污漕到呢然後,海鮮酒家得把po滿曬塵既陳年風扇,仲要係正頭頂,食食下吹左啲塵落黎都唔知講咩好最後,索價無比進取,食物質素奇差,毫無服務可言,環境惡劣至極,但仲收加一服務費,真係比錢買個教訓講返食物先,哩碟野係咪叫上湯海鮮浸魚肚我都有啲懷疑。所謂既海鮮,就係平價蟹柳、幾粒瑤柱仔、兩隻蝦、好似仲有兩三片薄魷魚仔,完!蝦少都算,蝦腸未清;未至於梅肉既,但都唔新鮮得去邊囉。其他野不值一提啦配料仲有節瓜三件、蘑菇仔,仲有唔知係咪魚肚既魚肚,食落似豬皮碟野上到台,我o左咀,細到一個點,咁就收$70(無記錯的話)真係好過去搶碟野係完全無鮮味、連味道都無咩,真係勁仲叫左個豉汁彩椒炒蜆,哩個菜幾錢我就唔知啦。同樣地,份量奇少。侍應話係花蛤黎喎,但啲肉細粒到一個點,炒到老曬,完全得啲汁既味道,完全蓋過左海鮮既鮮味,不過佢應該都唔會存在所謂既鮮味嫁啦,細到咁份量少,味道差,炒得過火肉質老蝦同魚都係我地係出面買左然後入去加工既,只不過用水煮幾分鐘啲蝦、蒸下條魚,完全無技巧可言,佢竟然收$130加工費,好波!夠曬厚面皮意思姐係,係
首先,餐廳衛生情況極差,餐具污漕到呢
上湯海鮮浸魚肚
講返食物先,哩碟野係咪叫上湯海鮮浸魚肚我都有啲懷疑。
碟野係完全無鮮味、連味道都無咩,真係勁
仲叫左個豉汁彩椒炒蜆,哩個菜幾錢我就唔知啦。
同樣地,份量奇少。
侍應話係花蛤黎喎,但啲肉細粒到一個點,炒到老曬,
份量少,味道差,炒得過火肉質老
意思姐係,係間店到叫左兩個餸同兩碗白飯,再加工魚蝦,成餐飯就食左$360,真係唔知講咩好。
$360雖然唔係好貴既價錢,但講食物新鮮度,佢冇;食物份量,佢少;食物味道,佢差到極點,交哩種質素既貨比人,又收哩種價錢,完全唔合理!
咁大個人都未試過食餐飯食到咁難食、咁嬲見到之前都有好多差評,點解間垃圾仲唔執?
不過係我傻既,唔睇清楚就中左入去,當比錢買個教訓囉