2006-09-12 2 瀏覽
星期日早上諗住食少少野,然後行一陣去食lunch,咁就去義順食件包啦!我地叫了豬扒包及辣魚包,但一入口全部都係凍,包又凍,豬扒又凍又無味,辣魚又凍又腥,非常唔掂,熱奶茶只係用lipton茶包自己沖及加奶,總之好好好唔掂!對義順非常失望!
2K
5 年前食過後一試難忘, 今次食完葡國菜就即刻衝過0黎食甜品, 當然叫0左最愛0既熱雙皮奶啦-- 賣相好靚, 表面滑得似豆腐花一樣, 食落仲滑, 奶味極重, 唔太甜又好似有少少「鹹」味(fresh milk 獨有0既味道), 好得! 比香港0個d 好食10 倍有多, 仲要比香港的平$2! 去澳門玩不可不試!
macauyeeshun
2006-07-28 3 瀏覽
上星期五去咗澳門處理私務,完成後唔經唔覺已經過咗食晏時間。人生路不熟,唔知去邊度醫肚。嚟澳門最失敗嘅就係之前冇做到有關食嘅資料搜集,嘥咗三舊水搭船過大海,只係依稀記得議事亭廣場附近有啲嘢食,於是我就行吓行吓就到咗議事亭廣場。遠遠望到義順最多人幫襯,所謂“跟大隊冇衰”,就入咗嚟醫肚。<br /><br />其實義順香港都有得食,咁點解山長水遠嚟澳門都要食呢?因為我相信連本地人第二度唔去都要嚟義順,一定有一啲特式。我環顧咗四周嘅食客,佢\地不約而同叫咗雙皮奶同豬扒飽,於是我就跟風。雙皮奶好滑、好有奶味,但食落又唔會滯肚,食完感覺好舒服,唔似得香港同寶號出品咁求其,鞋口之餘仲有啲膩。豬扒飽也不錯,豬扒選料唔會太肥,肉汁滲入烘過嘅麵包,另麵包味道更加豐富。埋單只係二十四蚊,一飽口福,很滿足!<br />
<br />
2006-06-20 5 瀏覽
9/6, 天雨路又濕, 吾想掃男友興...帶佢\試試正宗義順既食品...我地約3:30到...間舖全體員工吾係在打牙較就係在拍烏蠅..只有我地敢先入內...一座底, 呢度d亞姐無香港分店那些敢嚇人..企正在你面前方死你會waste佢\既時間在lum 野?! 我地就好relax敢在慢慢睇食d 咩.揀選如下:-1) 熱薑汁撞奶....滑到呀! 好正. 熱得黎就似fresh貨...即撞..好味^0^2) 凍木瓜奶... 男友吾食得純奶物體, 於是只好飲野陪我...呢度以一隻beer size既鋁/鋼杯載drinks...我都有試下...真係好過HK wor..佢\起碼有即榨及保持新鮮既生! 好過d HK貨...可以再去.ps. 期間有3個日本人進來幫襯...舖內有個讀得多點書既朋友仔等,但佢\居然吾識聽bear 及beer 既分別?! 應該讀下書la!!

揀選如下:-
2006-04-05 11 瀏覽
跟女友到澳門參加藝術節,今晚的有是孖仔Solar !公演前,跟她到這兒吃碗「熱双皮奶」($14)。份量算少,質滑味濃,絕對係靚野。家裡做唔到的食物,在街上貴些少都要順從。這兒的裝修,…,可以執執佢囉!(當然這就是所謂的「懷舊古樸」。)
這兒的裝修,…,可以執執佢囉!
(當然這就是所謂的「懷舊古樸」。)
2006-03-27 4 瀏覽
試左我個fd既雙皮奶...好好味wo....我個個芒果西米露都唔錯....不過係澳門黎講...價錢真係偏貴....返到hk可以再試下
2005-05-02 4 瀏覽
塊豬扒無骨啖啖肉,有肉汁唔會乾爭爭,好味。不過服務就差左d喇,個女人(應該係老板娘)黑口黑面
塊豬扒無骨啖啖肉,有肉汁唔會乾爭爭,好味。
不過服務就差左d喇,個女人(應該係老板娘)黑口黑面
2005-03-01 3 瀏覽
may be we went too late. (about 10pm) it is not hot enough.
2004-07-18 4 瀏覽
今次去食左雙皮奶,好似同香港o個間差唔多,好似冇咁白掛,奶味好似多少少啦.價錢方面o係澳門黎講都算貴,食其他野好過.
2004-04-13 1 瀏覽
我地試0左雙皮奶,dun蛋同椰汁雪糕(16蚊),原本係想叫7蚊0既椰子雪糕,但我地明明話椰子雪糕,佢問係咪椰汁呀,我地唔知有分別就話係.原來分別係椰汁的貴9蚊,另外就係椰汁浸住舊雪糕.個dun蛋好唔得,有苦味...好難食,個雙皮奶就几滑,椰汁雪糕最貴,但味道一般,好多地方都食得到.最好食都係雙皮奶另外,佢地服務態度好差,叫極都冇人serve,痴線架
另外,佢地服務態度好差,叫極都冇人serve,痴線架
2004-03-05 3 瀏覽
DIrty!!
DIrty!!
2004-03-05 3 瀏覽
義順係澳門最出名o既燉奶店, 雙皮奶、燉蛋同薑汁撞奶都唔錯, 但可能位處市中心, 舖租貴, 又勁多人, 質素冇咁好, 反而非市中心一d舖頭仲好食少少兼平少少. 另外舖頭裏面o既環境真係差o左d~ 講真佢都賺好多啦, 應該裝修下就真.
2002-05-25 1 瀏覽
d雙皮奶無奶的香味,失望!唔使專程過去食law!
d雙皮奶無奶的香味,失望!唔使專程過去食law!
2002-04-30 1 瀏覽
無雙皮的雙皮奶,有酸味的雙皮奶.非常失望.
無雙皮的雙皮奶,有酸味的雙皮奶.非常失望.
2001-10-04
大多出名的店子是這樣... 人多...但質素....每況愈下...努力希望食回從前的義順香奶味
大多出名的店子是這樣...