(非會員)
2012-07-02 716 瀏覽
I hate their service. When I went there I saw the flyer, and then my daughters didn't want to eat because they already ate at Pizza Hut. So we ordered and the waitress said to me, " What are they eating? " Then I said that they aren't going to eat anything. So then she just pointed to the flyer taped on the wall and left. Then, she came back and my mom stood up to take my daughters outside. Suddenly, the waitress just yelled are you going to eat or not! Then, my youngest daughter said rude in a
I hate their service
Then, my youngest daughter said rude in a side comment. My mom said back to her do you have to be so angry? She was like how am I mean!
I took my daughters out so they couldn't hear the rest. My mom went out to be with them.
The cashier then said where is she from, what kind of attitude does she have! I'm not going back again. Their food is okay, but they made me lose my appetite.
They need to clean up the place though. Overall I wouldn't go there. Eat somewhere decent next time.
2012-06-30
2012-03-03 351 瀏覽
原來搬左我地都唔知, 又要周圍搵, 終於搵到了. 行到腳都軟, 點知地下,二樓都無位, 要上三樓. 真係食左都補唔番.紅豆燉蛋 - 好香蛋味又夠滑, 只係在燉蛋上加一匙紅豆, 配合埋燉蛋出奇地好味.雙皮奶 - 沒見到雙皮, 而奶味太重, 我平時喜歡飲鮮奶, 但這碗雙皮奶羶味太重了. 真的不想再試.
雙皮奶
燉蛋

題外話/補充資料: 由於太多客, 而考慮叫食物時侍應顯得不耐煩. 而且又有人在妳左右等位. 所以食完要即走.
2012-02-26
燉蛋
2010-08-17 204 瀏覽
我地4個人諗住每度食小小野就算~~點知義順呢度每人最低消費要 $7咁就叫左個雙皮奶 . 牛奶雪糕 . 朱古力西米露 . 香蕉牛奶 - 雙皮奶呢個名完全係碗野見唔到..奶味重 , 一試無妨~- 牛奶雪糕 , 呢個反而比相像中好~舊雪糕應該係牛奶雪糕~所以有雙重牛奶味不過如果一個人飲晒成杯就好飽 !!- 朱古力西米露 , OH ! 呢個我地4個都覺得一般...係見佢呢個組合咁搞笑先試下如果可以..你地都係唔好試呢個..我個人應該又太甜..味道又唔係幾好 - 香蕉牛奶既味都幾FRESH ~ 甜甜帶點酸酸,唔錯幾醒胃
我地4個人諗住每度食小小野就算~~
點知義順呢度每人最低消費要 $7

- 雙皮奶呢個名完全係碗野見唔到..

奶味重 , 一試無妨~
- 牛奶雪糕 , 呢個反而比相像中好~

舊雪糕應該係牛奶雪糕~所以有雙重牛奶味
不過如果一個人飲晒成杯就好飽 !!

沒有雙皮的雙皮奶
沒有雙皮的雙皮奶
2010-05-25 113 瀏覽
佛誕去左澳門玩. 咁經過義順就入去食啦.叫左杯凍檸茶同雙皮奶.點知個雙皮奶黎到. 都冇雙皮既..我個friend問佢點解冇雙皮.佢話唔得閒.. 冇整到.叫得雙皮奶. 點可以又冇雙皮??其實我覺得咁樣已經扣哂分!! 不過食落就真係牛奶味既.香都係幾香. 不過食完成碗都幾飽.杯檸檬茶就一般啦.但係.. 下次再去都真係要諗清楚係咪真係再去食.
佛誕去左澳門玩. 咁經過義順就入去食啦.
叫左杯凍檸茶同雙皮奶.

點知個雙皮奶黎到. 都冇雙皮既..
我個friend問佢點解冇雙皮.
佢話唔得閒.. 冇整到.

叫得雙皮奶. 點可以又冇雙皮??
其實我覺得咁樣已經扣哂分!!

不過食落就真係牛奶味既.
香都係幾香. 不過食完成碗都幾飽.

杯檸檬茶就一般啦.

但係.. 下次再去都真係要諗清楚係咪真係再去食.
雙皮奶...
2010-05-21
2010-05-08 96 瀏覽
had 雙皮燉奶,燉雞蛋 and 豬扒飽雙皮燉奶,燉雞蛋 are good, 豬扒飽 so so.service attitude very poor, waitress has no patient nor respect to tourist (which made up most of the customers)they are treating tourist like beggars.serving of food is fast though.business is good because shop is easy to find, as it is located at Senado Square 議事亭前地so, very very 寸came to macau for a good time, not to be treated badly.受氣please visit some other shop.
had 雙皮燉奶,燉雞蛋 and 豬扒飽
雙皮燉奶,燉雞蛋 are good, 豬扒飽 so so.

so, very very 寸

please visit some other shop.
2010-05-06
  • 雙皮燉奶
  • 燉雞蛋
"不收費者,每位另加收$5""每人最低消費$7"這兩句話都是澳門義順牛奶對消費者所做的規範,但卻讓人有些無所事從。意思是我可以不消費付$5就好了,還是可以4人合點餐差過28元即可?身為第一次去義順消費的觀光客來說,因為沿途美食讓大家都肚子飽飽的,想說去義順吃個甜點,4人合點了熱雙皮奶+熱薑汁撞奶也超過$30,吃到一半時,裡面一位服務人員叫我們再點一樣東西就好,大家就納悶了,不是低消$7嗎?詢問那位服務大嬸之後,竟然回我們"7你個頭"就走了。我們4人頓時傻眼,也有不被尊重的感覺,之後服務大嬸又過來拍我的肩膀指著menu上的標語:每人最低消費$7,指的是每一個人都要點一樣東西至少$7,這.....真是無言。當我們在點餐時,服務人員並沒盡到告知義務說每個人至少都要點東西,之後詢問時還以非常不禮貌的態度回應。以觀光為導向的澳門、遊旅節目與旅遊書上都會介紹的餐廳,服務竟然如此糟糕,無論餐點再好吃,有親朋好友要去這家餐廳時,我也會請大家要三思而後行了。
"不收費者,每位另加收$5"
"每人最低消費$7"
這家餐廳時,我也會請大家要三思而後行了。
2010-04-26
2010-02-01 35 瀏覽
凍雙皮奶:比香港分店的質素過要好,很滑,香濃的牛奶味,又不帶牛奶般的羶味,令本來不好奶類製品的人也會愛上「他」。

凍雙皮奶:
比香港分店的質素過要好,很滑,
香濃的牛奶味,
又不帶牛奶般的羶味,
令本來不好奶類製品的人也會愛上「他」。

雙皮奶
2010-01-10 14 瀏覽
和一大棚人到澳門一日遊,朋友說要食雙皮奶,近近地就呢間吧。早知這間唔慌好,但陪太子讀書,即管試試吧。叫了「馳名雙皮奶」,雙皮?單皮都揾唔到噃!算啦,就當是普通燉奶吧!奶味有小小,但食到尾居然水汪汪,完全不合格!即使你幾叻都好,每天要應付蜂擁而來的顧客,又怎能保持水準呢?所以我以後見了門口堆滿人的食店就怕怕,費時失事,失望的居多。

叫了「馳名雙皮奶」,雙皮?單皮都揾唔到噃

2009-12-28
2009-09-18 19 瀏覽
去完大炮台,再去大三巴,天氣熱到爆炸,找個冷氣地方過下冷河燉奶,女士們恩物~~即刻拉住大佬同揮少陪我去食哈哈~~我至喜愛的牛奶~雞蛋..我來了~店子不大,但人很多..雖然大佬不喜好奶類製品,所以他叫了飲品不久前他才喝了一杯EXPRESSO COFFEE..因住搞肚囉~我當然叫了出名的凍雙皮燉奶,細細碗,剛剛好~面層有少許皺起,好滑不太甜完全符合我不愛甜的原則,只可惜不夠凍!揮少點了凍冰花燉雞蛋他的看上去也很好吃的樣子!至於大佬叫的是什果涼粉冰,這個完全不掂當,而頭近半杯都是冰塊裏面用的是罐頭什果,涼粉不是切粒,而是程不規則狀杯用上鋁杯,底部成吋厚..可以說喝上2口便喝完了~$20大洋價錢完成全不值得花錢喝地方乾淨企理,店子雖少,但阿姐有很多~不過冷氣不夠勁之如頂頭吊扇’發發’聲吹到頭都暈埋,所以食完拍拍屁股走人了再去下一站出發
去完大炮台,再去大三巴,天氣熱到爆炸,找個冷氣地方過下冷河
燉奶,女士們恩物~~即刻拉住大佬同揮少陪我去食
哈哈~~我至喜愛的牛奶~雞蛋..我來了~

完全符合我不愛甜的原則,只可惜不夠凍!揮少點了凍冰花燉雞蛋
他的看上去也很好吃的樣子!

裏面用的是罐頭什果,涼粉不是切粒,而是程不規則狀
杯用上鋁杯,底部成吋厚..可以說喝上2口便喝完了~
$20大洋價錢完成全不值得花錢喝

地方乾淨企理,店子雖少,但阿姐有很多~不過冷氣不夠勁之如
頂頭吊扇’發發’聲吹到頭都暈埋,所以食完拍拍屁股走人了

再去下一站出發
凍雙皮燉奶
冰花燉雞蛋
什果涼粉冰
2009-09-04 9 瀏覽
突然好想寫澳門遊時的食評。當天的第一餐,就是行到議事亭便到義順食燉蛋和燉奶,人好多,好逼。燉蛋和燉奶都夠熱夠滑,不過燉蛋食得多會好滯....
突然好想寫澳門遊時的食評。

燉奶和燉蛋都好滑
ok
2009-09-03 10 瀏覽
黎左呢間食雙皮奶都ok!!好滑!!!~同平時食既又真係唔同既!~~但係設最低.....我本身真係好飽.......食唔落.....硬住叫多杯凍0水 ,好一般....
黎左呢間食雙皮奶

都ok!!好滑!!!~同平時食既又真係唔同既!~~

2009-09-01
2009-08-25 11 瀏覽
黎過澳門數百次,但從來都無試過義順,因為自己一直對奶都未感興趣!今次黎試因為夜晚想食少少宵夜加上想食燉旦,所以終於黎試下喇!同男友仔坐低後先點了一碗熱燉旦同辣魚飽。燉旦看來不錯,幾熱,幾滑,唔會太甜,岩晒我,但好奇怪,愈食見底,D旦愈來愈黑色。辣魚飽不錯,用上豬仔飽,裡面都幾足料。唔錯!香港既價錢,其實都唔洗黎呢度食啦!不過一試無妨啦!同場加送貓貓一隻,店入面呢隻貓外表唔靚,仲好肉酸,但絕對鍾意痴人,只要你放隻手落去,佢就會走埋黎嗲你。

同男友仔坐低後先點了一碗熱燉旦同辣魚飽。

辣魚飽不錯,用上豬仔飽,裡面都幾足料。唔錯!

香港既價錢,其實都唔洗黎呢度食啦!不過一試無妨啦!

冰花燉旦
辣魚飽
呢隻貓PR做得唔錯,不過外表真係好唔惦.
2009-08-22
$15 (宵夜)
呢隻貓PR做得唔錯,不過外表真係好唔惦.
2009-08-08 17 瀏覽
因為下雨由大炮台慢慢行回到議事亭前地噴水池附近,義順的雙皮奶很多旅遊雜誌都有介紹,來到附近就先入去坐坐,停下腳步休息一下主要叫凍雙皮奶,凍紅豆雙皮奶和辣魚包.雙皮奶:很滑,凍紅豆雙皮奶:紅豆反而蓋了雙皮奶的味道,辣魚包:意外的好味!價錢感覺偏貴,而且份量少!
因為下雨由大炮台慢慢行回到議事亭前地噴水池附近,
義順的雙皮奶很多旅遊雜誌都有介紹,來到附近就先入去坐坐,
停下腳步休息一下

主要叫凍雙皮奶,凍紅豆雙皮奶和辣魚包.
雙皮奶:很滑,
凍紅豆雙皮奶:紅豆反而蓋了雙皮奶的味道,
辣魚包:意外的好味!

價錢感覺偏貴,而且份量少!
凍紅豆雙皮奶
凍雙皮奶
辣魚包
2009-08-06
凍紅豆雙皮奶
凍雙皮奶
辣魚包
2009-08-04 7 瀏覽
入到去坐左係樓上,坐滿晒人,但得1個四眼哥哥係上面serve晒咁多枱亂到7彩,佢又唔寫單,就咁係嗌落樓下叫左2個雙皮奶同菠蘿冰平時好快,今次都等左一陣雙皮奶都係咁冇咩特別個菠蘿冰一黎就個唔對路,平時用鐵杯點解今次變左膠杯嘩,一飲冇味既....仲要係罐頭菠蘿,小小菠蘿水都冇落去根本就係菠蘿溝冰水個個都係刑嗌,嘈到頭都暈個個收錢既應該係老細,把口又唔收,係咁話D員工唔醒目唔快個四眼哥哥仲要笑笑口真係好慘個老細品行咁差都令我對呢間野大打折扣...
亂到7彩,佢又唔寫單,就咁係嗌落樓下

叫左2個雙皮奶同菠蘿冰
平時好快,今次都等左一陣

雙皮奶都係咁冇咩特別
個菠蘿冰一黎就個唔對路,平時用鐵杯點解今次變左膠杯

嘩,一飲冇味既....仲要係罐頭菠蘿,小小菠蘿水都冇落去
根本就係菠蘿溝冰水

個個都係刑嗌,嘈到頭都暈
個個收錢既應該係老細,把口又唔收,係咁話D員工唔醒目唔快
個四眼哥哥仲要笑笑口真係好慘

個老細品行咁差都令我對呢間野大打折扣...
2009-08-02
2009-07-29 13 瀏覽
今次食了 椰奶 雙皮奶雙皮奶口感幾好 奶味清淡但個人覺得奶味唔夠同埋不是太滑, 有點鞋椰奶 就一般LA 清淡左D 哈 可能是我喜歡吃香濃D 同甜D LA^^!
今次食了 椰奶 雙皮奶

雙皮奶口感幾好 奶味清淡
但個人覺得奶味唔夠
同埋不是太滑, 有點鞋

椰奶 就一般LA 清淡左D
哈 可能是我喜歡吃香濃D 同甜D LA^^!

2009-07-23