2024-01-18 174 瀏覽
踏入唐記嘅門檻,呢個食點心嘅天堂,直頭令人心花怒放🌸。首先嚟碗熱辣辣嘅咸魚肉餅飯,個肉餅彈牙得滑,微鹹嘅咸魚偷偷滋味,吃落絕對鹹香得來唔膩,完美搭檔。再揾個酥皮沙嗲金錢肚來歎,個酥皮脆到响晒聲,肚裡嘅沙嗲醬仲滿滿當當噴發出香氣。 話說返個雞扎,係我嘅心水推介。雞扎嘅外皮滿載肉汁,雞肉滑溜,芋頭嘅香氣入口即溶,咬一啖都夠晒過癮🤤! 至於嗰啖嘅鵪鶉蛋燒賣,就真係令我驚艷喇!粒粒飽滿嘅燒賣包裹住一顆顆鵪鶉蛋,彈牙得嚟不失肉汁,想不到嚟呢間店搵到咁有驚喜嘅嘢食。總結,呢間店嘅食物唔使多些啲利害形容詞,好食嘅味道已經打足夠分數。下次唔知食嘅朋友,一定要試下佢哋家嘅經典美食,不過記住嚟早啲,唔係就要排長龍等嗰陣喇😉!