2019-06-08 1460 瀏覽
今晚,黎提早慶祝父親節,同行有老有嫩,要岩大家食既只有揀中菜/上海菜,所以揀左呢間位於馬可孛羅香港酒店入面既「夜上海」試下,原來都有好多人食!應該冇揀錯啦😅呢個醉雞味道唔錯,雞都可以,正正常常啦蔥油海蜇頭太細碟,話就話海蜇頭,其實幾佢切薄左,冇左海蜇頭既口感江南脆鱔,呢個正,好好食,真的,必食👍魚香茄子,呢度整得幾好,唔會好似出面果啲咁油,令到不嬲唔食魚香茄子既我,都食左幾舊😋蟹粉釀蟹蓋,呢個唔錯,細細隻唔會太漏,不過唔係滿的,係豆腐底,扣少少分咁啦,都ok既松子魚,個味可以,唔會好似出面果啲死甜,不過埋單見到成400蚊即扣少少分😅家常豆腐,呢個嗌俾小朋友食,特登叫走辣,幾好,唔錯火腿津白,差唔多,不過比出面果啲菜嫩口,有加分👍小籠包,不過不失,屋企人講麻麻地,但我又覺得幾好,夠多湯,佢地個個夾穿曬😅海鮮兩面黃,我一啲都唔覺得呢個係兩面黃,似海鮮炒麵多啲😂😂片皮鴨偏貴,兩食,整得幾好,皮夠薄,一啲肥膏都冇,正👍跟住炒鴨肉呢味仲正,個個都話好似食緊乾炒牛河咁,我地唔食牛,滿足到我地既欲望😋😋😋
醉雞

呢個醉雞味道唔錯,雞都可以,正正常常啦

蔥油海蜇頭

江南脆鱔

江南脆鱔,呢個正,好好食,真的,必食👍

魚香茄子

蟹粉釀蟹蓋

松子魚

家常豆腐

家常豆腐,呢個嗌俾小朋友食,特登叫走辣,幾好,唔錯

火腿津白

火腿津白,差唔多,不過比出面果啲菜嫩口,有加分👍

小籠包

海鮮兩面黃

海鮮兩面黃,我一啲都唔覺得呢個係兩面黃,似海鮮炒麵多啲😂😂

片皮鴨兩食
醉雞