2022-10-16 31 瀏覽
放工去左飲個靚夜茶,喺旺角搭小巴好快就到總站海灣豪庭商場門口,我覺得都幾方便。餐廳裝修新式,燈光光猛,地方闊落,座位亦坐得舒服,尤其是卡位。餐廳仲要有靚靚打卡位,呢間茶居真係正。櫻花蝦蘿蔔絲酥 $38我非常欣賞呢個蘿蔔酥,個外殼咬落去時口感好輕盈鬆化,啲碎唔會跌到周圍都係,我覺得比起出面其他地方整得好。我仲非常鍾意裡面既蘿蔔絲,佢地係粗條黎架,真係好開心好驚喜,超種意,我一定會再黎幫襯點呢個蘿蔔酥黎食!!月滿晶瑩蝦餃皇 $36個名改得好聽,啲蝦餃真係好似滿月咁又圓又大,漲卜卜。有四大粒,裡面啲蝦爽口彈牙,必選點心!蒜香蝦春卷 $35有3條長瘦形既蝦春卷,襯熱食個春卷脆卜卜,香蒜味好味道,入面注滿蝦肉足料。一人籠仔蒜香斑片蒸飯 $88唔係講笑,真係超大個,勁多飯,勁多蒜,哈哈。斑片嫩滑,唔錯唔錯。

櫻花蝦蘿蔔絲酥 $38

月滿晶瑩蝦餃皇 $36