尖沙咀-北京老家:拔絲蘋果($hk$78) 、拔絲香蕉($78)、片皮鴨(一隻$410)踏入堪富士利道上一棟不起眼的老舊大廈,乘坐一部好似就快打柴既電梯,來到佈置古色古香的北京老家,大部分餐枱中央都有透明玻璃可以望到枱下的有金魚盤,好有趣,不過我坐果張無🤣可能要訂座時request.餐牌選擇頗豐,而是晚食既幾樣餸菜都好滿意。全隻片皮鴨份量足,皮脆肉嫩帶鴨油香。酸菜魚啖啖肉😍入面仲有少量粉,吸哂湯味👍🏻我最喜歡的是拔絲😍😍賣相非常漂亮,灑在拔絲上的芝麻簡直畫龍點睛,如閃閃金光。除了拔絲蘋果/香蕉,還有地瓜/山藥/士多啤梨可以選,選擇都幾多。另外也點了炒刀削麵,好似干炒牛河刀削麵版;還有羊肚絲、雞絲粉皮、炒窩筍,全部都唔錯。-PS 我覺得牆上的結婚公仔有點恐怖😂PS 朋友話呢間好食過旺角果間...Ig: nee.eat.play

餐牌選擇頗豐,而是晚食既幾樣餸菜都好滿意。
全隻片皮鴨份量足,皮脆肉嫩帶鴨油香。
酸菜魚啖啖肉😍入面仲有少量粉,吸哂湯味👍🏻

PS 我覺得牆上的結婚公仔有點恐怖😂

PS 朋友話呢間好食過旺角果間