2024-03-17 374 瀏覽
🍶 Calling all sake enthusiasts! Recently, I had the pleasure of visiting a Japanese tavern in Causeway Bay, Kuki Izakaya, where I experienced their incredible 'sake experience' priced at $298 per person. This unique offering allows guests to indulge in a variety of 6 different types of sake within a span of 2 hours. If you're a sake aficionado, this is an absolute must-try!🍣 Let's delve into the delectable dishes we savored during our visit:1️⃣ 洋風刺身沙律 (Western-style sashimi salad)A refreshing and

A refreshing and vibrant salad featuring a medley of fresh sashimi, perfectly complemented by an array of delightful flavors.

2️⃣ 三文魚親子盛 (Salmon roe and salmon sashimi)
Indulge in the succulent slices of salmon sashimi adorned with golden crab roe, creating a mesmerizing combination. The use of fresh ingredients elevates the dish to a whole new level of culinary excellence.

3️⃣ 清酒蜆 (Sake-steamed clams)
Savor the delicate flavors of the clams steamed in sake, offering a delightful harmony of tastes that will tantalize your palate.

4️⃣ 串燒 (Assorted skewers)
A delightful assortment of skewered delights including tender chicken wings, succulent white eel, crisp cucumber, and flavorful beef tongue cubes. Each bite is a burst of savory goodness.

🌟 Kuki Izakaya in Causeway Bay truly delivers an authentic Japanese dining experience. The ambiance is inviting, the service is attentive, and the flavors are simply outstanding.
2024-03-13
2023-12-09 205 瀏覽
前幾日去了銅鑼灣耀華街一間很特別的居酒屋,店內有我最喜愛的元素。大部分人都知道我熱愛收藏玩具和畫高達🤩,而這家餐廳的裝修風格正是日式武士風,牆上懸掛著幾幅高達畫作,還擺放著店主的模型收藏品。最引人注意的是一個大型螢光武士頭牌,而入口處則是一幅巨大的武士頭壁畫。店主對日本文化充滿熱情且品味獨特,男士們終於有一個值得打卡的餐廳了。午餐套餐提供了大約20多道選擇,還有少見的生酮餐可供選擇,對於追求養生和減肥的人來說是一大福音。那天我和魔蟹兄選擇了海膽拖羅蓉丼🐱海膽拖羅蓉丼-這道菜的份量十足,拖羅蓉鋪滿整個飯面,並灑上芝麻、蔥粒,有很多海帶漬做伴菜。廚師在拖羅蓉面燒倒了一些拖羅油,令它更加鮮美且每一口都帶有油香。海膽來自北海道根室,新鮮飽滿,味道清甜鮮美。搭配著飯食用,口感豐富。套餐還附有前菜,包括蕃茄、青瓜和生菜,上面撒有香蒜、芝麻粒,配以芝麻醬,口感新鮮爽口。此外,還供應了味噌湯和一小塊蜂蜜芝士蛋糕,我和魔蟹兄感到滿意,非常滿足。居酒屋還提供串燒系列,包括A4和牛串、螢光魷魚、甲羅燒等等……還有手握壽司、時令刺身、甜品和清酒等供應。性價比高,值得推薦。

那天我和魔蟹兄選擇了海膽拖羅蓉丼
🐱海膽拖羅蓉丼-
還有手握壽司、時令刺身甜品和清酒等供應。性價比高,值得推薦。

2023-12-06
2024-05-08 0 瀏覽
今次同朋友仔去銅鑼灣嗰頭食飯,朋友之前講話呢間好似幾好食😗今次就約好時間就一齊去食🤪🧊洋風刺身沙律 $98沙律份量都幾大份🫨就算兩個人share嚟食都幾飽🤣性價比仲要超高😍😍有勁多嘅刺身!刺身仲要勁厚切,又新鮮啵✨除左刺身之外仲有牛油果🥑面頭亦有朵勁勁嘅蕃茄花🍅✨好睇又好食!大推🫶🏻🧊M7和牛牛肋條 $118想叫個小食嘅我哋又唔知叫乜好,於是就直接叫左店員介紹🥰份量唔多唔小,作為一個小食就啱啱好😙牛肉唔會太熟,仲保留左好多嘅肉汁☄️牛肉上面有好多嘅蒜片🧄側面仲有啲蔥同汁可以點🤪🧊九鬼火炙魚生丼 $218沙律🥗叫左魚生,今次主食我哋就揀咗火炙嘅魚生🤩火炙魚生🔥嘅料勁多又厚切!入口即溶⚡️飯份量唔算太多,如果女仔嚟講就應該啱啱好😙整體嚟講,價錢都合理,性價比都幾高😋就算係平日夜晚生意都幾好👍🏻等左陣先入得去🤣下次可以再試下~性價比:8/10好食程度😋:8/10回頭指數💓:8/10 📍九鬼居酒屋 (耀華街) (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #Fodiehk #hongkongig #hkdaily #hkfood

🧊洋風刺身沙律 $98
沙律份量都幾大份🫨就算兩個人share嚟食都幾飽🤣性價比仲要超高😍😍有勁多嘅刺身刺身仲要勁厚切,又新鮮啵✨除左刺身之外仲有牛油果🥑面頭亦有朵勁勁嘅蕃茄花🍅✨好睇又好食!大推🫶🏻

🧊M7和牛牛肋條 $118

🧊九鬼火炙魚生丼 $218

性價比:8/10
好食程度😋:8/10
回頭指數💓:8/10

📍九鬼居酒屋 (耀華街) (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖

#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #Fodiehk #hongkongig #hkdaily #hkfoodies #hkig #852food #hkinstagram #香港 #香港美食 #吃貨日常 #食好西#尖沙咀美食#尖沙咀#旺角美食#旺角#中環街市#韓國菜#大埔#太和#觀塘#觀塘美食#旺角美食#銅鑼灣美食
2024-05-07 0 瀏覽
我最近去了一家居酒屋,他們提供了清酒優惠,清酒配佳餚真係賞心樂事刺生沙律配胡麻醬,新鮮的生魚片配上清爽的蔬菜,讓人垂涎欲滴。胡麻醬為整道菜提供了濃郁的香氣和口感,增添了層次感。炸白蝦仔,炸得金黃酥脆。每一口都帶來了蝦肉的鮮美和脆爽的口感,配上適量的鹽和檸檬汁,更能提升蝦仔的鮮味。刺生沙律配胡麻醬,新鮮的生魚片配上清爽的蔬菜,讓人垂涎欲滴。胡麻醬為整道菜提供了濃郁的香氣和口感,增添了層次感。汁煮牛筋,牛筋炖煮得十分入味,口感柔軟嫩滑,每一口都充滿了濃郁的牛肉香氣。湯汁濃郁而醇厚,讓人回味無窮。M9和牛肋條配炸蒜片,肉質鮮嫩多汁。炸蒜片為整道菜增添了香脆的口感和獨特的蒜味,與牛肉的鮮美相得益彰。海皇卷:這道海皇卷是一道壽司卷,裡面包含了海膽、赤蝦和蝦膏。海膽帶有濃郁的海鮮味道,赤蝦鮮美多汁,蝦膏增添了豐富的口感。整個卷子口感豐富而滿足,每一口都充滿了海鮮的鮮味。

2024-05-07 0 瀏覽
銅鑼灣人氣居酒屋🏮 地點方便食物選擇豐富氣氛都好好‼️ 仲有清酒任飲 酒鬼勝地🥳❣️洋風刺身沙律$98好足料😚 俾咗好多三文魚仲要厚切有油脂🐟 仲用左平時刺身都幾貴嘅鯛魚😛蕃茄切到成朵玫瑰花盡顯刀功🍅 配上新鮮生菜🥬 胡麻醬同洋蔥酥 推薦‼️❣️唐揚雞軟骨$58炸得勁脆 調味都幾重嘅雞軟骨🦴但送酒一流🍶❣️牛油果軟殼蟹卷 $168好好味呀呢個神仙配搭🧚🏻‍♂️ 中間嘅軟殼蟹啖啖肉然後超級脆🥹 飯已經有預先調味過 唔使點豉油都好夠味🍙面頭嘅牛油果非常Creamy🥑 仲有矜貴嘅魚子醬一啖咬落去鮮味爆發🙂‍↔️📍明太子雞肉卷 $108平時食開雞肉串加明太子醬 呢個食法就冇咁肥😛 雞肉包住成條明太子🎉 不過冇想像中咁鹹喎😚 雞肉嫩滑🐓❣️雞心$38❣️雞腎 $48❣️雞胸軟骨另外呢幾串燒鳥都出色~平時唔太鍾意內臟嘅朋友都係咁食🫢 調味啱啱唔會食到內臟嘅腥 但又保持佢哋嘅口感🔥

❣️洋風刺身沙律$98

❣️雞心$38
❣️雞腎 $48
❣️雞胸軟骨
2024-05-03 0 瀏覽
🏮殿堂級居酒屋🏮-日圓匯率低處未算低 非常吸引🤩 可惜我冇錢冇大假 未係時候返鄉下 唯有去居酒屋食嘢 望梅止渴-🥗洋風刺身沙律材料足又新鮮 刺身溝胡麻醬嘅味道唔錯-🦪清酒煮蛤蜊呢款小食 最啱一邊吹水💦一邊食 最後再飲一半清酒湯底🥣 蛤蜊嘅鮮甜 盡在其中😁-🦐鹽燒櫻花蝦櫻花蝦料理變化多端 將佢鹽燒酥炸做小食 鹹香惹味脆卜卜 食咗一兩隻 更係食唔停口😈 配啤酒🍻清酒🍶 真係一絕🥹-🍢串燒拼盤串燒組合以「雞」為主題 雞翼燒得有水準 雞皮油香油脂兼備 厚切翠肉瓜🥒加咗明太子 即刻「華麗轉身」 味道變得不一樣👍-🍥海皇卷串燒食到咁上下 叫個有質感兼飽肚嘅卷物 海皇卷有勁多刺身粒 刺身柔韌加上飯粒飽滿 紫菜亦有嚼勁 口腔非常清爽 而且充滿口感-📍九鬼居酒屋銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖
🏮殿堂級居酒屋🏮
🥗洋風刺身沙律

材料足又新鮮 刺身溝胡麻醬嘅味道唔錯
🦪清酒煮蛤蜊

🦐鹽燒櫻花蝦

🍢串燒拼盤

🍥海皇卷

串燒食到咁上下 叫個有質感兼飽肚嘅卷物 海皇卷有勁多刺身刺身柔韌加上飯粒飽滿 紫菜亦有嚼勁 口腔非常清爽 而且充滿口感
📍九鬼居酒屋

銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖
熟我嘅朋友都知道我有幾鍾意飲清酒😛 今次嚟到銅鑼灣耀華街呢度,畀呢間「九鬼」吸引咗,因為佢哋有專業唎酒師駐場,仲有六款清酒任飲plan‼️ 雖然六款唔算多,但勝在每款嘅特色都各有不同,有款同刺身夾啲,有款同串燒夾啲,一路食一路飲,不知不覺就試哂六款😂 食物方面,炸日本白蝦仔好好食,脆口又惹味,佐酒必點‼️ ✨️洋風刺身沙律三文魚油甘魚刺身配上牛油果、青瓜、沙律菜,仲有用蕃茄砌成嘅玫瑰花 (巧靚!),和風芝麻醬。✨️九鬼海龍王卷豐富到極致,一嚿要分開兩啖食!上層係滿滿嘅海膽,再加上刺身蝦三文魚? 同埋應該係醃製過嘅酸瓜,增加多重口感!飲酒當然少不了串燒🤭

✨️洋風刺身沙律

✨️九鬼海龍王卷

飲酒當然少不了串燒🤭

2024-04-16
2024-04-26 21 瀏覽
滿是日本風感覺,店子用居酒屋為主題,滿滿的清酒放題。清酒煮硯好好吃!酒味濃,熱辣辣,加滿酒煮出鮮香之味,又有下酒之感覺,份量亦很多。這非常打卡,喜歡喔,暖暖刺身沙律又是打卡之作,玫瑰花之可愛賣相,精美得不想吃下。沙律菜非常新鮮,棒,芝麻醬令感覺更好吃串燒拼盤豚肉秋葵,份量不少,配埋豚肉之油香,秋葵之爽脆,正, 推介邊下酒邊吃,日本感覺,在擺設充滿了日本特色,美味之香濃燒物,旅行之感覺。大蝦蟹子海膽海皇卷以海膽做主題的,美食,蟹子海膽,居酒屋美吃!而蟹子滿滿,日式居酒屋及串燒的熱潮愈演愈烈,大家都喜歡這份量。北海道產海膽,拼盤感覺,豐富盤,海膽鮮甜飽滿,而且真心爽脆又帶海水咸味。雞胸軟骨雞軟骨爽脆,口感爽脆呢,雞味非常香,雞香味鮮,皮脆佐酒小食,爽脆喔店子滿是日本的感覺,配上日式之裝飾,愛感覺
滿是日本風感覺,店子用居酒屋為主題,滿滿的清酒放題

清酒煮硯

刺身沙律

串燒拼盤

大蝦蟹子海膽海皇卷

雞胸軟骨

店子滿是日本的感覺,配上日式之裝飾,愛感覺
2024-04-25 18 瀏覽
在百樂中心旁的特式居酒屋 餐廳不大 坐位沒有很多 想去試試的朋友 記得先預約喔!!!

跟朋友2人點了各款食品如下⤵️

1️⃣清酒煮蜆
蜆肉份量多 鮮甜 湯的酒味不重 清甜帶柚子香

2️⃣洋風刺身沙律
賣相跟味道滿分 很用心把蕃茄拼成一朵花 刺身新鮮帶爽口口感 配上青瓜 沙律菜 芝麻醬 十分開胃

3️⃣免治雞肉棒串
雞肉串烤得不會乾身 保持到肉汁 中間帶軟骨的爽脆口感 點上醬油跟日本蛋黃 非常惹味

4️⃣一口炸雞
炸雞無骨 吃起來非常方便 加上檸檬汁再點上蛋黃醬吃很搭

5️⃣海皇卷
滿滿的赤蝦 加上海膽 蝦膏 魚籽 觧味十足 口感豐富 中間包的飯量不會太多 不用點醬油吃已經很好吃 可以點上少許芥末吃 另有一番風味

🌟👉🏻聽說最近居酒屋還推出六款清酒暢飲2小時活動 只需要298一位就可以喝到6款 真的很吸引 這次吃太飽 下次要再去試一下💖

跟朋友2人點了各款食品如下⤵️

1️⃣清酒煮蜆
蜆肉份量多 鮮甜 湯的酒味不重 清甜帶柚子香

2️⃣洋風刺身沙律

3️⃣免治雞肉棒串

4️⃣一口炸雞炸雞無骨 吃起來非常方便 加上檸檬汁再點上蛋黃醬吃很搭

5️⃣海皇卷

2024-04-23 28 瀏覽
今日同朋友喺銅鑼灣行完街之後,去咗耀華街一間叫「九鬼居酒屋 」嘅餐廳食日本菜,餐廳座位大概有十幾張,裝修新淨,而且沒有提供餐牌,食客可以參照掛牆黑板上面嘅食物選項去點菜。我哋嗌咗洋風刺身沙律、清酒煮蜆、明太子雞肉卷同海皇卷。洋風刺身沙律嘅魚生份量都唔少,三文魚同池魚切成一片片而唔係粒粒,配埋青瓜、沙律菜同胡麻沙律醬一齊食,食材用料新鮮,砌到一朵花嘅蕃茄片亦都好甜;清酒煮蜆嘅湯底加入柚子,既有蜆肉嘅鮮甜,又有柚子嘅清新,蜆肉食落無砂;明太子雞肉卷一上菜就有一陣香味,用一大片雞肉連雞皮捲住一推明太子再拎去燒,表面嘅燒汁甜甜地,咬落去明太子爆開,整體口感豐富;最推介嘅喺海皇卷,紫菜包住海膽、赤蝦、蟹膏同蟹籽,成件卷物一下放入口,唔使配豉油食已經好重鮮味,一份有四件,食材份量足料,食完味蕾真係大滿足!餐廳仲做緊$298/位嘅free flow sake,鍾意飲清酒嘅朋友可以嚟試吓。📍銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

📍銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖
清酒煮蜆
明太子雞肉卷
海皇卷
2024-04-18 35 瀏覽
整體食物水準不錯,怪不得平日晚上都座無虛席。雞軟骨軟韌鹹香有咬口,用來送酒應該不錯,居酒屋有個兩小時無限添飲6款清酒的優惠,見不少客人有點,嗜酒的不妨考慮一下。洋風刺身沙律足料又美觀。魚生配上牛油果、青瓜、沙律菜和砌成玫瑰花形的蕃茄,幾項食材皆新鮮,然後在其上淋上香口的和風芝麻醬。M7和牛牛肋條是看得出的美味,粉嫩腍滑、牛味濃,讚!九鬼火炙魚生丼是另一美味之選,魚生足料鮮味、有火炙香,飯粒飽滿、魚籽晶瑩。餐廳環境雖狹小,卻相當有氣氛。服務勤快、有笑容。
整體食物水準不錯,怪不得平日晚上都座無虛席。

M7和牛牛肋條是看得出的美味,粉嫩腍滑、牛味濃,讚!

餐廳環境雖狹小,卻相當有氣氛。服務勤快、有笑容。
  • 九鬼火炙魚生丼
2024-04-07 49 瀏覽
忙碌的一周終於過去,相約老友把酒言歡,首選銅鑼灣耀華街的日式居酒屋:九鬼!居酒屋的傢具十分簇新,裝修走簡約路線,座位亦十分舒適!點了極上刺身盛 $208,有深海赤蝦,最特別是有蝦膏的點綴,原汁原味👍👍。魴鮄魚,高級的時令魚款,肉質爽口清甜,做刺身最好不過。厚切炙烤初鏗,初鏗本身油脂含量不多,但肉質卻十分嫩滑美味。洋風刺身沙律🥗 $98,玫瑰花🌹的賣相,精美得很。沙律菜新鮮爽脆,芝麻醬更是配合得天依無縫👍另點了幾款串燒拼盤,居酒屋不可缺少的項目1️⃣秋葵 $30,夠乾身不潺滑,加上鏗魚片,又靚又好味。2️⃣牛小排 $68,肉質有咬口,蒜片香脆👍👍3️⃣雞尾 $38,頭一回品嚐雞尾,口感軟糯,比預期中美味很多。4️⃣雞心 $38,肉質彈牙,味道獨特。5️⃣日本黑豚肉腸 $48,味道適中,不會過鹹。蟹甲羅燒 $78蟹膏濃香惹味,面層還有半溶的芝士,配上脆口的多士,好好食😋雞皮餃子🥟 $48,雞皮乾身脆口,加上餃子饀料,口感頓時豐富起來。清酒任飲兩小時 $298小酌怡情,放鬆一下!
居酒屋的傢具十分簇新,裝修走簡約路線,座位亦十分舒適!

另點了幾款串燒拼盤,居酒屋不可缺少的項目
1️⃣秋葵 $30,夠乾身不潺滑,加上鏗魚片,又靚又好味。
2️⃣牛小排 $68,肉質有咬口,蒜片香脆👍👍

4️⃣雞心 $38,肉質彈牙,味道獨特。
5️⃣日本黑豚肉腸 $48,味道適中,不會過鹹。

蟹甲羅燒 $78

蟹膏濃香惹味,面層還有半溶的芝士,配上脆口的多士,好好食😋

清酒任飲兩小時 $298

小酌怡情,放鬆一下!
⭐️評分:4/5-值得推介的居酒屋❗️雖然我這次沒點酒,但基本上每一桌都有點,而且整體裝潢氣氛滿滿,好適合聊天聚會!-✳️特上刺身盛 👍👍精選新鮮刺身,厚切,肉質鮮美 😍😍深海蝦配上一堆濃郁強烈鮮香的蝦膏,超香口吸引‼️-✳️洋風刺身沙津 👍賣相精美,蕃茄切成花型,清爽舒適 新鮮沙律菜,配搭鮮美的刺身-✳️M7和牛牛肋條 👍和牛較多脂肪牛肋條軟嫩中保留肉質的韌度,肉味較濃-✳️燒黑豚腩串燒 👍👍好吸引❗️軟熟香口,脂肪油分高 肉質軟熟爽口,肥瘦交集-✳️燒雞尾 👍👍第一次吃雞尾串燒,有驚喜‼️口感似雞軟骨,軟熟香口中帶爽口彈牙🤫其實即是雞屁屁-✳️炸雞塊 👍👍炸雞香脆誘人,外脆內軟保留有肉汁,雞塊軟腍-九鬼牆壁,整體裝潢有型,有居酒屋氣氛飲酒聚會好推介--⭐味道 4/5⭐️特色 4/5⭐️環境 3.5/5⭐️性價比 3.5/5 ⭐️服務 3.5/5
⭐️評分:4/5
✳️特上刺身盛 👍👍
精選新鮮刺身,厚切,肉質鮮美 😍😍
深海蝦配上一堆濃郁強烈鮮香的蝦膏,超香口吸引‼️

✳️洋風刺身沙津 👍
賣相精美,蕃茄切成花型,清爽舒適
新鮮沙律菜,配搭鮮美的刺身

✳️M7和牛牛肋條 👍
和牛較多脂肪
牛肋條軟嫩中保留肉質的韌度,肉味較濃

✳️燒黑豚腩串燒 👍👍
好吸引❗️軟熟香口,脂肪油分高
肉質軟熟爽口,肥瘦交集

✳️燒雞尾 👍👍
第一次吃雞尾串燒,有驚喜‼️
口感似雞軟骨,軟熟香口中帶爽口彈牙
🤫其實即是雞屁屁
✳️炸雞塊 👍👍
炸雞香脆誘人,外脆內軟
保留有肉汁,雞塊軟腍

九鬼牆壁,整體裝潢有型,有居酒屋氣氛
飲酒聚會好推介
  • 特上刺身盛
  • M7和牛牛肋條
  • 燒黑豚腩串燒
  • 燒雞尾
喺銅鑼灣人均兩百幾就可以食到高質嘅炸物、串燒、魚生成件事真係好值得!!位於時代廣場附近嘅九鬼居酒屋店舖入面嘅牆身用日本酒嘅招紙去裝飾一入店嘅感覺已經充滿日式風情牆上有手寫菜單🥰充滿小店溫度仲要價錢喺銅鑼灣嚟講係幾中規中矩絕對值得encore嘅推介係串燒每一串都燒得好好食如果要我點名推介嘅話我會揀蒜片牛同埋燒牛舌返到屋企睇返相先見到原來餐牌有燒雞尾下次要試下呢個嘅水準!! 炸雞好脆好滑好多汁 滴少少檸檬汁再沾個醬食好好味覺得佢哋個沙律醬有自己調整過( 唔肯定😂)三文魚卷夾住cream cheese 仲要超大一份 食完個人飽曬可以食得出佢每樣食材都好新鮮唔會話因為性價比高反而就求其用料旺區想冇伏食下居酒屋小店可以幫襯呢間試試🫡見佢平時仲有清酒放題 食住好味串燒配 sake 啱曬收工想chill下嘅酒鬼們九鬼居酒屋 (耀華街)📍銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖
喺銅鑼灣人均兩百幾
就可以食到高質嘅炸物、串燒、魚生
成件事真係好值得!!

位於時代廣場附近嘅九鬼居酒屋

絕對值得encore嘅推介係串燒
每一串都燒得好好食
如果要我點名推介嘅話我會揀蒜片牛同埋燒牛舌
返到屋企睇返相先見到原來餐牌有燒雞尾
下次要試下呢個嘅水準!!

炸雞好脆好滑好多汁
滴少少檸檬汁再沾個醬食好好味
覺得佢哋個沙律醬有自己調整過( 唔肯定😂)

三文魚卷夾住cream cheese

可以幫襯呢間試試🫡
見佢平時仲有清酒放題
食住好味串燒配 sake
啱曬收工想chill下嘅酒鬼們

九鬼居酒屋 (耀華街)
📍銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖
2024-03-05 71 瀏覽
下班後最幸福莫過於到居酒屋一邊吃串燒,一邊飲酒🍻找到了一家日式武士作裝修主題的小店,簡約得來帶古典風名字與室內設計均以日本戰國時代著名武將九鬼家族為題門口位置有巨型壁畫,牆上貼滿清酒招紙作裝飾清酒之旅每位$298,兩小時內六款清酒無限添飲和食一品汁煮牛筋非常入味,有骨膠原的濃稠口感洋風刺身沙律將蕃茄切薄卷成花狀,十分有誠意牛小排串有嚼感但仍然保有充足的肉汁及豐富油脂博多手羽及燒冬菇燒得恰到好處,不會太乾三文魚親子盛有三文魚壽司、三文魚刺身、花之戀及三文魚籽
下班後最幸福莫過於到居酒屋一邊吃串燒,一邊飲酒🍻
找到了一家日式武士作裝修主題的小店,簡約得來帶古典風
名字與室內設計均以日本戰國時代著名武將九鬼家族為題
門口位置有巨型壁畫,牆上貼滿清酒招紙作裝飾
清酒之旅每位$298,兩小時內六款清酒無限添飲
磯自慢
和食一品汁煮牛筋非常入味,有骨膠原的濃稠口感
汁煮牛筋
洋風刺身沙律將蕃茄切薄卷成花狀,十分有誠意
洋風刺身沙律
牛小排串有嚼感但仍然保有充足的肉汁及豐富油脂
串燒
博多手羽及燒冬菇燒得恰到好處,不會太乾
三文魚親子盛有三文魚壽司、三文魚刺身、花之戀及三文魚籽
三文魚親子盛
2024-03-05