繼續推介外賣超抵優惠, $388四個人嘅份量都綽綽有餘!!花膠老雞湯首先要讚湯頭非常濃郁,亦都冇雞油浮面,雞湯好補,飲落鮮甜,雞件同花膠清楚易見,拎到返屋企可以自己翻熱一下。上湯老虎蝦伊麵麵底好多,但同時老虎蝦肉嘅份量亦唔少,大隻得驚人,外殼有預先煎香過,蝦肉爽甜彈牙,稍微撈一撈上湯,伊面滑溜軟身。廚皇炒飯米飯炒得分明,一粒粒翠玉瓜,冬菇粒,配上雞蛋絲和香蔥,調味適宜,超香,食咗足足一碗。菠蘿咕嚕肉咕嚕肉雖然有少少放涼左,但炸粉唔厚,肉質爽嫩,肥瘦相間,加上酸酸甜甜嘅菠蘿粒,送飯一流。蒜香雞份量非常足夠,而且食落相當香口,雞皮油脂唔多,雞肉亦夠嫩滑,雖然蒜粒唔算好出,但亦都可以點上額外配的甜豉油。$388嘅套餐,有菜、有湯、有飯、有餸,四人食都綽綽有餘,小菜更加有超過10多款可以選擇。大家快啲去落單啦!!!

繼續推介外賣超抵優惠, $388四個人嘅份量都綽綽有餘!!

花膠老雞湯

上湯老虎蝦伊麵

廚皇炒飯

菠蘿咕嚕肉

蒜香雞

大家快啲去落單啦!!!
外賣自取
  • 廚皇炒飯
2022-01-21 714 瀏覽
而家香港地,禁堂食都唔知禁到幾時,除咗食住家飯外,惟一選擇就係買外賣,我自己就鍾意一早喺網上預訂好,直接揀好時間自取,慳返等待嘅時間丫嘛☺️我就喺陶源酒家個網站上面直接落單,貪佢頁面夠簡單方便,而且套餐選擇種類多,二人到六人套餐甚至盤菜都有!🥴最抵食就應該係虎蝦伊麵4人餐,人均唔使$100,已經有齊湯、飯、麵同2款自選小菜,都咪話唔豐富🤔花膠老雞湯,外賣返到屋企都仲暖笠笠,啱晒而家呢個天氣飲,膠質豐富雞味濃👍🏻虎蝦伊麵嗰4隻虎蝦大大隻,新鮮彈牙唔黏殼,又有炒飯同伊麵2種選擇陶源名菜之一藍莓骨,非常開胃好食,酸酸甜甜,相比起一般咕嚕肉更加特別且好食,個人覺得幾新穎😀最後就係紅燒花菇豆腐,呢個如果可以堂食一定冇得輸,加埋d汁撈飯一流,花菇又大大隻,仲要豆腐索晒d汁☺️

2022-01-20 516 瀏覽
疫情夜晚冇堂食又知道要Ot😅外賣真係唯一選擇☺️平時同屋企人就鍾意去陶源飲茶🫖所以晏晝就叫定左個虎蝦伊麵自選小菜餐收工就去拎返屋企開餐喇🤗套餐包括虎蝦🦐伊麵大大隻虎蝦啖啖肉🤤蝦頭仲有蝦膏伴隨🥰伊麵煮到啱啱好🙌拎到返屋企都冇焗到淋哂👍花膠老雞湯超濃厚雞湯潤澤清甜🥰花膠厚養顏值甚高👍雞肉及煲完湯既瘦肉都唔鞋口🤤每人都有成兩碗咁多🙌蒜香雞🐥 半隻份量有啲似炸子雞☺️蒜香味十足👍啖啖肉又份味😋藍莓骨🐷排骨炸到剛剛好占滿藍莓醬 🫐酸酸甜甜好開胃呀🥰不過個醬就偏甜多啲☺️廚皇炒飯🍛平時都好少可以食到兩碗飯😂呢碟真係好夠穫氣料夠多🤤米飯炒到金黄色粒粒分明👍好正咁多野食$388呢個價錢真係平到爛🙌每一款都大大份👍完全冇諗過會咁足料🙈 味道又唔錯!真材實料,性價比高😝除左呢個餐另外仲有好多超特價小菜🤤大家可以入下面條Link預購😉

套餐包括虎蝦🦐伊麵

廚皇炒飯🍛

• 廚皇炒飯
  • 花膠老雞湯
2022-01-01 465 瀏覽
每年年底聚會特別多,又冬至又聖誕又跨年,趁著陶源酒家先前買一送一優惠,帶媽媽去吃好西慶祝🥰媽媽吃完大感滿意!⁡👉🏻食物: 4.6/5點了$788/位的套餐,有買一送一優惠!⁡▪️西班牙叉燒配素鵝叉燒半肥瘦、肉質軟腍,帶甜香。素鵝炸得鬆脆👍🏻⁡▪️濃湯浸花膠花膠又大又厚,炆得軟身之餘,骨膠原滿滿🤩湯底帶胡椒味,吃完暖笠笠⁡▪️火龍脆皮遼參非常有驚喜!🤩第一次吃外皮薄脆的遼參,中間釀有蝦膠,做到外脆、中間爽口彈牙!配上伴碟的火龍果汁,味道豐富!⁡▪️欖菜焗虎蝦香口惹味,蝦肉焗完仍爽嫩!⁡▪️羊架伴天使麵沒想過中菜都有西式菜吃😂而且味道也不錯!羊架有肉汁,天使麵帶牛油香⁡▪️蚌片浸翡翠湯頗鮮味⁡▪️陶源一品炒飯飯粒分明,炒得乾爽!⁡▪️楊枝甘露奶味較重,芒果粒頗多!⁡全部菜味道都不錯,惟上菜速度略慢,但食物熱度都令人滿意👍🏻😚慢工岀細貨😂

👉🏻食物: 4.6/5
點了$788/位的套餐,有買一送一優惠!

▪️西班牙叉燒配素鵝
叉燒半肥瘦、肉質軟腍,帶甜香。素鵝炸得鬆脆👍🏻

▪️濃湯浸花膠

▪️火龍脆皮遼參

▪️欖菜焗虎蝦
香口惹味,蝦肉焗完仍爽嫩!

▪️羊架伴天使麵

▪️蚌片浸翡翠
湯頗鮮味

▪️陶源一品炒飯
飯粒分明,炒得乾爽!
▪️楊枝甘露
奶味較重,芒果粒頗多!

1K
2021-12-22 355 瀏覽
依家淘源酒家推出咗聖誕套餐,呢個餐原價$598一位,限時優惠買一送一,啱晒同屋企人一齊嚟食呀。套餐非常豐富,首先有冰燒五層肉拼黑醋高山木耳,望落好精緻。之後係大大隻既蠔皇鮑魚,勁吸引!仲有好養生既金湯小米燴遼參,岩哂冬天食!煎魚扒上面有魚子醬,非常矜貴,而且魚扒都煎到好香。另外仲有烤得好香脆嘅乳鴿,d皮又薄又脆。仲有菜苗同埋糯米雞,夠晒飽。食埋個滋潤嘅生磨蛋白杏仁茶就Perfect啦。呢個優惠真係超抵!

套餐非常豐富,首先有冰燒五層肉拼黑醋高山木耳,望落好精緻。
之後係大大隻既蠔皇鮑魚,勁吸引!
仲有好養生既金湯小米燴遼參,岩哂冬天食!

煎魚扒上面有魚子醬,非常矜貴,而且魚扒都煎到好香。
另外仲有烤得好香脆嘅乳鴿,d皮又薄又脆。
仲有菜苗同埋糯米雞,夠晒飽。
食埋個滋潤嘅生磨蛋白杏仁茶就Perfect啦。
呢個優惠真係超抵!
2021-12-19 228 瀏覽
☕️☕️《陶源酒家》[@sofood_sogood_sochill]⬅️喜歡及支持請follow🤗想在人多車多嘅尖沙咀,他他條條的享用晚膳,並不容易。今日呀大人話帶小編去嘆世界😝😆!走上 I-SQUARE 24樓,望住個180C維景海港景色,去嘆一個由中菜總廚推介嘅Dinner Set HK$598@🤩🥳。仲遇上餐廳🍴剛剛做緊買一送一嘅優惠😝!呢個總廚推介嘅Set Dinner,是以每人份上菜的,好似Fine Dining 咁,你每食完上一個菜,店員才會為你送上下一個。所以客人可以一邊目嘆維港景色,一邊慢慢食慢慢嘆,仲唔限時間喎😍!🌽🥒🍓🍉🥭🍆🥒🍇🍓🍍🥝🍐🫐🔳 冰燒五層肉拼黑醋高山木耳▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️燒肉的皮好脆好脆!嗦嗦聲😱😋!皮以外部分肉脂花分明,肉質Juicy。高山木耳厚身爽滑有口感。🔳 蠔皇鮑魚伴百靈菇▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️飽魚比想像中較大個較厚身,1⃣️開2⃣️放入口也不少!伴以蠔皇醬汁,帶出鮑魚好鮮味。承托住鮑魚嘅百靈菇🍄出奇地香!又不會被鮑魚搶風頭搶味道。🔳 金湯小米燴遼參▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️金湯即南瓜🎃湯,較西式餐廳的南瓜🎃湯為稀,用以配合粒粒小米和片片遼參就剛剛
☕️☕️
《陶源酒家》

想在人多車多嘅尖沙咀,他他條條的享用晚膳,並不容易。

🌽🥒🍓🍉🥭🍆🥒🍇🍓🍍🥝🍐🫐

🔳 冰燒五層肉拼黑醋高山木耳

🔳 蠔皇鮑魚伴百靈菇
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
承托住鮑魚嘅百靈菇🍄出奇地香!又不會被鮑魚搶風頭搶味道。

🔳 金湯小米燴遼參
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
金湯即南瓜🎃湯,較西式餐廳的南瓜🎃湯為稀,用以配合粒粒小米和片片遼參就剛剛好。小米有咬口感,遼參爽口,味道Matching 👍🏻。

🔳 魚子醬香煎魚扒
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
魚扒煎得表面金黃香脆,魚肉滑滑,加上青蔥粒,可以吊起魚扒鮮味😋👍🏻。伴魚嘅汁較一般濃稠,順便也可以用來點天使麵伴食🤗。

🔳 濃湯珍菌泡菜苗 🥬
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
濃湯菜苗🥬很大碗,材料很多了紅蘿蔔🥕條、雪白菇🍄、木耳、菜苗🥬、唐芹等。順喉,、夠味道😋。

🔳 秘製妙齡乳鴿
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
每人有半隻乳鴨,外皮香香脆脆,肉夠嫩滑💦👍🏻。

🔳 紅米小珍珠
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
紅米小珍珠就是由糯米和紅米一齊做嘅珍珠雞,糯米軟糯,紅米較爽身。加上珍珠雞內醃肉饀料豐富,好有飽肚感。

🔳 生磨蛋白杏仁茶
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
原本只係得杏仁茶會有稀嘅感覺,但加了蛋白花🥚後,令杏仁茶除了杏仁清香之外,還有蛋白香。

🌽🥒🍓🍉🥭🍆🥒🍇🍓🍍🥝🍐🫐

後記:佢哋3⃣️款總裁推介嘅Dinner Set 「買一送一」嘅優惠,只做到31/12/2021咋!而且好似仲有「冬至堂食套餐」😆添,詳情可以上官網了解!
小編同呀大人都很喜歡這裡的店員,目測個個笑容滿面😊,禮貌周到,有位蔡店長,佢會留意每枱客需要,有咩事都會主動幫忙。一些好的服務好的店員,係會提昇客人嘅食慾的!

……………………..ShopInfo……………………
🫖 陶源酒家
🍷 尖沙咀彌敦道I-SQUARE 國際廣場24樓

#SofoodSogoodsochill #香港美食 #香港美食指南 #好食 #美食 #美食攝影 #食 #食事記錄 #Hongkongfood #hkfoodie #hongkong #foodblogger #hkfoodblogger #hk #foodtherapy #hkfood #foodiesinternationalchat #eat #eateateat #eating #eatright #explorehongkong #eatinggood #eatwellbewell #openrice #eatgoodfeelgood #eatgoodfood

2021-12-18 256 瀏覽
Hello. 大家好!今次講吓位於科學館附近嘅陶源酒家。呢次係半圍6人再加1人, 7人同行。我地一共叫咗17個點心同一個素麵。一order 好,食物好快就上枱。而且樣樣食物都熱騰騰嘅。。。特別係啤梨造型嘅咸水角。好可愛。而鮮蝦燒賣同蝦餃都好好食。蝦肉有彈象口感。另外芋頭糕煎得好香口。同粒有粒粒芋頭嘅口感。我勁喜歡。最後加多個壽司俾壽星仔自己一個人。壽星仔見到個壽飽就笑到見牙唔見眼。因為後生仔好少有人order壽包俾佢食。😁因為點心照片太多。只上載咗一半照片於今次分享。🙇🏻‍♀️此乃本人之個人意見及觀點。不代表Open Rice立場。
Hello. 大家好!

今次講吓位於科學館附近嘅陶源酒家。

呢次係半圍6人再加1人, 7人同行。

我地一共叫咗17個點心同一個素麵。

一order 好,食物好快就上枱。
而且樣樣食物都熱騰騰嘅。。。

特別係啤梨造型嘅咸水角。好可愛。
而鮮蝦燒賣同蝦餃都好好食。蝦肉有彈象口感。
另外芋頭糕煎得好香口。同粒有粒粒芋頭嘅口感。我勁喜歡。

最後加多個壽司俾壽星仔自己一個人。
壽星仔見到個壽飽就笑到見牙唔見眼。
因為後生仔好少有人order壽包俾佢食。😁

因為點心照片太多。
只上載咗一半照片於今次分享。🙇🏻‍♀️

此乃本人之個人意見及觀點。不代表Open Rice立場。

2021-12-07
  • 蒸叉燒包
  • 梨子咸水角
  • 壽包
2021-12-17 1005 瀏覽
前幾日提早做冬🤩屋企人揀咗尖沙咀iSquare陶源酒家話見佢而家做緊優惠 $588 $788 $1288 三個set menu都係買一送一 優惠期做到12月31號🤤我哋4個人就揀左中價嘅$788 當中有幾個餸都係我鍾意食嘅野🥢西班牙叉燒拼滬江素鵝叉燒好腍身 喺半肥瘦叉燒 兩舊啱啱好 唔會太漏另外仲有兩塊素鵝 脆卜卜 點埋個喼汁好開胃😋 🥢火龍脆皮遼參第一次食炸海參 好特別 名副其實外脆內軟海參其實係冇味道 多數食都係靠鮑魚汁去帶出鮮味今次呢度竟然係用紅火龍果醬去夾 😯竟然又幾好味喎 甜甜的仲有少量燕麥片墊底 呢個組合真係幾特別🥢濃湯泡花膠 呢個真係不得了😍有冇睇到塊花膠幾大塊啖啖肉 超級滿足 完全冇expect過塊花膠拎起來長過我塊面🥢欖菜焗虎蝦虎蝦肉質彈牙 加上欖菜鹹鹹地 又係幾夾個喎顛覆咗我既味蕾 以為欖菜淨係配四季豆😂原來配蝦都一樣出色🥢紐西蘭羊架伴天使麵呢個睇個名係西餐嘅配搭 又會放咗去呢個Menu入邊?羊架孜然味勁重 燒得啱啱好 軟腍腍 加上一口天使麵 又幾得意😂 🥢清灼蚌片浸翡翠個人覺得食到咁上下都有啲飽三片蚌片 爽口唔韌 加上一碗豆苗 清清地飲咗少少佢個湯都幾鮮味🥢陶園一

前幾日提早做冬🤩屋企人揀咗尖沙咀iSquare陶源酒家

🥢欖菜焗虎蝦
虎蝦肉質彈牙 加上欖菜鹹鹹地 又係幾夾個喎
顛覆咗我既味蕾 以為欖菜淨係配四季豆😂原來配蝦都一樣出色

🥢紐西蘭羊架伴天使麵
呢個睇個名係西餐嘅配搭 又會放咗去呢個Menu入邊?
羊架孜然味勁重 燒得啱啱好 軟腍腍

同一般嘅楊州炒飯大同小異 味道方面就不過不失 好正常

🥢楊枝甘露
有個甜品做結尾都唔錯
不過酒家唔係做開甜品就會偏向水左啲
唔係太足料 比較浠 芒果、西柚果嘅配料就較少
2021-12-17 146 瀏覽
陶源酒家👻同屋企人都好耐無食中菜行開isquare見到陶源有套餐仲要有買一送一咁要即刻食咗先🥰.🔅鮑魚遼參餐 HKD 598/位✨冰燒五層肉拼黑醋高山木耳個燒肉個皮燒得好脆有埋木耳配住食一啲都唔會覺得油膩✨蠔皇鮑魚伴百靈菇陶源作為鮑魚專門店啲鮑魚當然唔會失禮夠入味得來又煮得夠腍個汁仲要好好食添個鮑魚我比100分😉✨金湯小米燴遼參好足料既遼參湯加咗啲小米增加口感個湯個樣好似南瓜湯咁不過飲落就唔似濃得黎超好飲🤩✨魚子醬香煎魚扒魚扒煎完都夠滑有個魚子醬汁配天使麵食又幾得意喎✨秘制妙齡乳鴿半隻乳鴿可以拎住咬好貼心咁比咗手套加啲檸檬汁仲清新啲✨濃菜珍菌泡菜苗好有份量好大碟菜用湯去浸菜苗更加入味✨紅米小珍珠紅米配珍珠雞入面有咸蛋黃仲有肉食到依到已經好飽都仲好食到食哂🤣✨生磨蛋白杏仁茶最後甜品作結好滑既蛋白杏仁茶杏仁好香整得好有水準☺️.整體黎講:抵食套餐 買一送一😚.🎈 陶源酒家 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場24樓
陶源酒家👻

好滑既蛋白杏仁茶
杏仁好香整得好有水準☺️

整體黎講:
抵食套餐 買一送一😚
🎈 陶源酒家 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場24樓
2021-12-16 103 瀏覽
📍陶源酒家💡尖沙嘴前排朋友上網見陶源出左個限時優惠,買一送一咁抵,本來598/位,宜家兩位都係598,即刻book左位試試佢☺️🐥冰燒五層肉拼黑醋高山木耳皮個層非常香脆,肉質嫩滑鬆化,即便係五層肉吃起黎都沒有油膩感,好食好食☺️配上醋木耳更開胃🐥蠔皇鮑魚伴百靈菇鮑汁,鮑魚加百靈茹配上西蘭花,炆得入味,有驚喜🐥金湯小米燴遼參小米加上濃湯,鮮味十足,入面仲加左海參,食落煙韌幾有口感,幾特別🐥魚子醬香煎魚扒上枱已經漂出香味,魚扒煎得金黃色,一食落口外層香脆,內層肉質鮮嫩,表面仲有魚子醬,夾埋食好滿足🐥秘製妙齡乳鴿乳鴿熱辣辣,豉油秘制而成,同平時食開既唔同,醃得好入味,唔洗點淮鹽食都好夠。乳鴿又肉質鮮嫩,又滑🐥濃湯珍菌泡菜苗用左上湯泡菜苗,而且有d茹係入面,湯底清甜🐥紅米小珍珠一上枱望到有個炸飯既野,下有有個托,同朋友已經想挑走佢,先發現原來係菜🤣一咬落飯到見到有咸蛋黃同冬茹,食多兩啖先知係珍珠雞☺️有驚喜同幾好食🐥生磨蛋白杏仁茶味道唔錯,杏仁味好重,又唔會好甜🐥每人送橙汁/紅酒一杯我地簡左橙汁睇落每蝶細細,但食到尾真係飽到食唔落😂d野食都幾滿意,不過想試既就要留意返,買一送一呢個優惠去到12月31
📍陶源酒家
💡尖沙嘴

🐥冰燒五層肉拼黑醋高山木耳

🐥蠔皇鮑魚伴百靈菇
鮑汁,鮑魚加百靈茹配上西蘭花,炆得入味,有驚喜

🐥金湯小米燴遼參

🐥魚子醬香煎魚扒

🐥秘製妙齡乳鴿

🐥濃湯珍菌泡菜苗
用左上湯泡菜苗,而且有d茹係入面,湯底清甜

🐥紅米小珍珠

🐥生磨蛋白杏仁茶
味道唔錯,杏仁味好重,又唔會好甜

🐥每人送橙汁/紅酒一杯
我地簡左橙汁

睇落每蝶細細,但食到尾真係飽到食唔落😂d野食都幾滿意,不過想試既就要留意返,買一送一呢個優惠去到12月31咋,所以要快手

見到佢地都有推出一個冬至堂食套餐優惠,我諗黎緊都可以黎試試佢先🥰
2021-12-16 80 瀏覽
最近同屋企人去咗陶源酒家食中餐,原來而家中菜都有每人份量嘅套餐,咁人少少就唔怕難叫餸啦,仲可以試好多款添😆😆 我哋叫咗一個佢今個月限時優惠嘅598套餐仲做緊買一送一添,另外仲有788 同1388既餐可以揀添 冰燒五層肉拼黑醋高山木耳🐷🐷燒肉夠脆,伴碟除左木耳仲有d 提子乾,都幾夾蠔皇鮑魚伴百靈菇🍴🍴套餐來講隻鮑魚都幾大隻用刀叉切,炆得幾腍幾入味🤤🤤金湯小米燴遼參🍲🍲上來個樣似湯羹,飲落啲金湯係幾好味嘅上湯,入邊有微量嘅小米,遼參就切到一塊一塊方便食,配合來講呢個湯羹都幾好飲魚子醬香煎魚扒🐟🐟豬扒煎得夠香,油分幾重幾好味,旁邊就有魚子醬可以分開點秘制妙齡乳鴿🐥🐥每人有半隻脆皮乳鴿,熱辣辣幾好食,份量又岩岩好唔會太多太少濃湯珍菌泡菜苗🥬🥬個菜苗好大份,爭啲食唔晒,但係佢配上個濃湯好好味令,我最後都忍唔住食晒佢😋😋紅米小珍珠🍚🍚紅米飯撈左落去糯米飯嘅珍珠雞,雖然只係細細份,不過食完前面嘅嘢已經太飽,我都食唔落呢個,屋企人話都幾好食生磨蛋白杏仁茶🍬🍭最後加埋個甜品就完美啦☺️☺️杏仁茶好香杏仁味,中間有少少蛋白成份,唔會太甜啱啱好😙😙套餐每位包一杯紅酒或者係果汁大人細路仔都有佢啱嘅嘢飲👍🏻👍🏻📍

冰燒五層肉拼黑醋高山木耳🐷🐷
燒肉夠脆,伴碟除左木耳仲有d 提子乾,都幾夾

蠔皇鮑魚伴百靈菇🍴🍴
套餐來講隻鮑魚都幾大隻用刀叉切,炆得幾腍幾入味🤤🤤

金湯小米燴遼參🍲🍲

魚子醬香煎魚扒🐟🐟
豬扒煎得夠香,油分幾重幾好味,旁邊就有魚子醬可以分開點

秘制妙齡乳鴿🐥🐥
每人有半隻脆皮乳鴿,熱辣辣幾好食,份量又岩岩好唔會太多太少

濃湯珍菌泡菜苗🥬🥬

紅米小珍珠🍚🍚

生磨蛋白杏仁茶🍬🍭

📍 陶源酒家 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場24樓

2021-12-15 113 瀏覽
屋企人生日,佢鍾意食中菜所以就揀左中餐同佢慶祝🎉見到呢間最近好似搞緊優惠買一送一有鮑魚、參湯好似幾抵食,所以就book左呢到位餐 $598/位 買一送一🥢冰燒五層肉拼黑醋高山木耳🐷一黎到已經對個擺盤好滿意,燒肉有兩件,燒到皮脆肉嫩,而且肥瘦適中,略嫌有啲唔夠喉,想再食多幾舊🙊🥢蠔皇鮑魚伴百靈菇🍄鮑魚都幾大隻,個汁仲帶到鮑魚個鮮味出黎,肉質肥美,新鮮彈牙🥢金湯小米燴遼參🎃遼參切碎左,入面加左小米落去煲,有唔同嘅口感,好煙韌。南瓜味就較淡,但成個組合都好似幾有營養🥢魚子醬香煎魚扒🐟魚子醬見唔到,隔離就伴左天使麵,魚扒醃得幾入味,嫩滑🥢秘制妙齡乳鴿🦆店舖好細心咁俾埋手套,乳鴿每人半邊,啲皮燒得夠晒香,乳鴿厚肉🥢濃湯珍菌泡菜苗🥬菜苗夠鮮嫩,而且份量ok,入味🥢紅米小珍珠🍙睇名完全唔知佢係一隻珍珠雞🤣以為炒飯類,size有一部電話咁大,餡料都豐富🥢生磨蛋白杏仁茶🥚鍾意佢唔會太甜,香滑,食完養顏😳個餐包左紅酒/果汁,可以叫佢refill呢到個景仲望住維港,景色好靚,食食下仲睇埋幻彩詠香江,好正👍🏻呢個餐嘅優惠好似去到12月31號就做完,做冬/聖誕飯黎都係一個唔錯嘅選擇

位餐 $598/位 買一送一

🥢冰燒五層肉拼黑醋高山木耳🐷

冰燒五層肉拼黑醋高山木耳

🥢蠔皇鮑魚伴百靈菇🍄
鮑魚都幾大隻,個汁仲帶到鮑魚個鮮味出黎,肉質肥美,新鮮彈牙

蠔皇鮑魚伴百靈菇

🥢金湯小米燴遼參🎃

金湯小米燴遼參

🥢魚子醬香煎魚扒🐟
魚子醬見唔到,隔離就伴左天使麵,魚扒醃得幾入味,嫩滑

魚子醬香煎魚扒

🥢秘制妙齡乳鴿🦆

🥢濃湯珍菌泡菜苗🥬
菜苗夠鮮嫩,而且份量ok,入味

濃湯珍菌泡菜苗

🥢紅米小珍珠🍙

紅米小珍珠

🥢生磨蛋白杏仁茶🥚
鍾意佢唔會太甜,香滑,食完養顏😳

生磨蛋白杏仁茶

個餐包左紅酒/果汁,可以叫佢refill

冰燒五層肉拼黑醋高山木耳
蠔皇鮑魚伴百靈菇
魚子醬香煎魚扒
2021-11-27 297 瀏覽
蟹🦀️細不特只、還污糟、無黃無肉、難吃。又凍。熱甜品、凍的。所有食物=差差差。價錢超貴。今日的陶源為什麼變成這樣,令人髪指。只有千層糕是熱、正常、好味😋。薑湯湯圓、凍的、不欲飲。遼參金湯、凍的。西蘭花🥦鮑魚、鮑魚污卒卒、凍的、湯匙大、見到不想吃。片皮鴨、三催四請才出現、懶矜貴。紅棗糕、凍的、顏色羞。杏仁茶、正常、可以。還有、沒有服務生、人手不足、點了飲品、也要多次追才上。除了埋單,是超準時,一叫就到。
2021-11-08 891 瀏覽
差到簡直唔想多講, 錯只能錯在冇預先睇返過往大閘蟹食評先至過去, 本身已經超细隻,應該係三兩嗰啲, 仲要出嚟嗰啲有一半都唔食得,入面係黑色嘅, 同啲侍應反應佢哋都feel到唔好意思, 只能叫我哋唔好食嗰啲,再order過, 但係出嚟嗰啲又係咁, 跟餐送嗰碟菜只得一人一啖, 侍應都已經安撫啲客人,d經理就照收錢, 片皮鴨勉強食到幾舊,都唔係啱啱燒好, 應該都放咗一輪都已經凍曬……, 食到西哂面,by the way, 小弟從來都唔寫食評, 今次真係第一次 唯一可取係叫做啲侍應都算好識做.
唯一可取係叫做啲侍應都算好識做.
$1900
2021-11-07 597 瀏覽
點心味道ok但服務好唔掂,員工質素禮貌態度都麻麻個場有1/3無窗又唔開燈,搞都成個廳零零舍舍成part暗咗落嚟,古古怪怪咁坐低後前後sell咗4-5次佢個蟹粉小籠包,明明都答咗佢幾次話唔洗,真係唔問到你驚都嫌佢哋煩加完單後半個鐘都無下文(仲要發現原來成個場都突然停曬無點心出),追單仲要怪返你啱啱先落單就催佢d嘢未嚟,原來落咗單成25分鐘先同我哋入單😧廁所抹手紙個鐵蓋又唔鎖好,一抆紙成個鐵蓋”fat”落嚟,超危險整體感覺好差,唔會再嚟
點心味道ok但服務好唔掂,員工質素禮貌態度都麻麻

整體感覺好差,唔會再嚟