2022-01-21 717 瀏覽
而家香港地,禁堂食都唔知禁到幾時,除咗食住家飯外,惟一選擇就係買外賣,我自己就鍾意一早喺網上預訂好,直接揀好時間自取,慳返等待嘅時間丫嘛☺️我就喺陶源酒家個網站上面直接落單,貪佢頁面夠簡單方便,而且套餐選擇種類多,二人到六人套餐甚至盤菜都有!🥴最抵食就應該係虎蝦伊麵4人餐,人均唔使$100,已經有齊湯、飯、麵同2款自選小菜,都咪話唔豐富🤔花膠老雞湯,外賣返到屋企都仲暖笠笠,啱晒而家呢個天氣飲,膠質豐富雞味濃👍🏻虎蝦伊麵嗰4隻虎蝦大大隻,新鮮彈牙唔黏殼,又有炒飯同伊麵2種選擇陶源名菜之一藍莓骨,非常開胃好食,酸酸甜甜,相比起一般咕嚕肉更加特別且好食,個人覺得幾新穎😀最後就係紅燒花菇豆腐,呢個如果可以堂食一定冇得輸,加埋d汁撈飯一流,花菇又大大隻,仲要豆腐索晒d汁☺️