2024-03-07 91 瀏覽
有時想食香口野,一定諗起pepper lunch。貪佢熱鐵板上枱。一邊炒一邊熱住。而且醬汁放枱上,鐘意落幾多都得。蜜糖醬好甜好好味,我多數都係落蜜糖醬架。同埋pepper lunch好多款式比大家選擇。牛,雞,豬,魚。每款食材都有幾種選擇好難食得厭。而且配菜都唔少選擇,可以揀沙律有湯有嘢飲仲可以食埋甜品雪糕。所以每次諗食乜嘢都好興奮。今次食咗黑椒牛肉飯,都係佢哋經典款式。普通份量唔夠食,仲可以叫珍寶。牛肉同埋飯都會多咗㗎。
有時想食香口野,一定諗起pepper lunch。
蜜糖醬好甜好好味,我多數都係落蜜糖醬架。
同埋pepper lunch好多款式比大家選擇。
牛,雞,豬,魚。每款食材都有幾種選擇好難食得厭。
所以每次諗食乜嘢都好興奮。
牛肉同埋飯都會多咗㗎。
2024-03-07
  • 珍寶黑椒牛肉飯
冬天暖笠笠推介~ 想吃鐵板餐但又想有性價比高的選擇?Pepper Lunch最新「Winter Gala」冬日季節套餐,有兩大冬日人氣之選的美國板腱牛扒及珍寶黑椒牛肉拼雞肉飯☺️ $258 已包括以上兩款主食、飲品、餐湯和雪糕🍦超抵食之選!😆美國板腱牛扒肉質細嫩,脂肪含量較低,油花均勻細緻,放上熱烘烘的鐵板,再蘸上龍蝦風味芝士醬,聽著滋滋的鐵板聲,散發著超誘人香氣😍!經典的珍寶黑椒牛肉拼雞肉飯充滿回憶啊🥹 結合牛肉與嫩滑的雞肉,以黑椒作調味,香氣撲鼻!

2023-12-12 87 瀏覽
好耐無嚟食啦以前中學成日都會同FD嚟食但畢業後就無再食…呢排同FD再聚返心血來潮就嚟返呢度食估唔到除咗友情不變外呢度嘅食物質素都無變都係咁好味😋😋三拼飯世一👍
好耐無嚟食啦
以前中學成日都會同FD嚟食
但畢業後就無再食…
呢排同FD再聚返
心血來潮就嚟返呢度食
估唔到除咗友情不變外
呢度嘅食物質素都無變
都係咁好味😋😋
三拼飯世一👍
2023-10-28 152 瀏覽
喺pepper lunch 個app見到有個「辛味祭」,鍾意食辣嘅我梗係即刻去試吓啦🤭有兩種辣度可以揀,辛辣/極辣,我揀咗極辣,平時食開譚仔中辣嘅我認為極辣係可以接受而且好味,加上佢嘅辣醬係另上,所以你可以自行選擇倒一半或者到晒入去個飯度,我喺倒晒入去😂聽聞呢個辣味祭只係得三個月,鍾意食Pepper Lunch,又鍾意辣嘅不妨去試吓😋順帶一提,大家可以download Pepper Lunch嘅app,可以減$6㗎!平時上載收據,仲可以儲積分加芝士或者雞蛋🫢
辛辣黑椒牛肉飯
辛辣黑椒牛肉飯
2023-09-19 160 瀏覽
都唔知幾多年冇幫襯過啦, 今日本想去另一間樓上cafe,但實在太多人等位, 所以就在附近搵食。 見到pepper lunch 醒起都好耐冇幫襯過啦,又太肚餓,既然有位,就係度食算啦。我叫咗澳洲牛腰肉, 肉質好淋, 有牛肉味, 好新鮮, 唔知係咪期間限定嘅呢,得閒再嚟都會叫返呢個牛腰肉。

澳洲牛腰肉
2023-09-17
澳洲牛腰肉
2022-11-23 885 瀏覽
今日係觀塘搵食,去到亞太中心見到好多餐廳 要日本野 西餐 打邊爐,不過我地想食個快飯 見到pepper lunch人小小,就去左食啦!我要左個超級邪惡黑椒牛肉飯🤭🤭🤭 我重叫左牛肉增量🤭🤭 好滿足呀其實撈埋熱辣辣 啲汁又好食,只係個飯略油!食完都幾濟!
其實撈埋熱辣辣 啲汁又好食,只係個飯略油!食完都幾濟!
2022-08-31 656 瀏覽
錯誤1: 送錯餐,叫咗個珍寶牛肉飯送錯晒第二啲嘢嚟錯誤2: 買咗小食,唔出聲唔會俾問完之後,搞個小食成10分鐘先至上錯誤3: 28號枱,一樣送錯餐,見係老人家,大聲呼喝。受害人返被員工指摘。我26號枱我都送錯餐錯誤4:衛生情況差,喺食客隔離倒垃圾,完全冇遮無掩。大大力喺度拋垃圾,周圍都係食客極之唔衛生真係唔會再來這家店。啲嘢又唔好食啲人又態度差嘢食又要等好耐。未食完就趕住收利申:我起佢入來香港第一星期己經食佢。

錯誤1: 送錯餐,叫咗個珍寶牛肉飯送錯晒第二啲嘢嚟

錯誤2: 買咗小食,唔出聲唔會俾
問完之後,搞個小食成10分鐘先至上

利申:我起佢入來香港第一星期己經食佢。
2個人食dinner
2022-08-31
2022-08-06 496 瀏覽
退曬步既pepper lunch🤧曾幾何時都好鍾意食pepper lunch, 適逢原本想食既野太多人就近近地食個pepper lunch, 諗住一定無問題啦都食左咁多年🥴但點知水準同以前完全無得比🫣❤️壽喜燒牛肉鍋(配飯)$75本身都好鍾意食壽喜燒,見到呢個壽喜燒牛肉鍋望落幾吸引即刻叫黎試下🫠但牛肉偏肥,同menu張相爭好遠下,果然真係圖片只供參考🥹🥹壽喜燒汁完全唔似,無咩清酒味,好似普通日式醬油咁,平時個蜜糖醬仲好食🥴然後成兜野都好油,唔好食都唔建議🤧另外加$20跟餐可以揀野飲同小食,原來依家已經無左雀檸,薯蓉4啖已經食曬,仲細過kfc細薯蓉🫠🧡 蒜香牛肉意大利麵 $69朋友勇敢試伏叫左意粉,跟個黑椒汁又係超級油,成件事好似茶餐廳d鐵板意粉🤡雖然環境靜靜地,任坐唔嬲,可以同朋友傾耐d都得,但地下好多油好跣,建議餐廳可以注意下🥹味道:4/10性價比:5/10📍Pepper Lunch (1亞太中心) 觀塘觀塘道414號1亞太中心2樓202號舖📌人均消費: $51-100#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #fo
退曬步既pepper lunch🤧

但點知水準同以前完全無得比🫣

❤️壽喜燒牛肉鍋(配飯)$75

然後成兜野都好油,唔好食都唔建議🤧

🧡 蒜香牛肉意大利麵 $69

味道:4/10
性價比:5/10

📍Pepper Lunch (1亞太中心)
觀塘觀塘道414號1亞太中心2樓202號舖

📌人均消費: $51-100

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐廳 #cafe #pepperlunch #鐵板 #壽喜燒 #sukiyaki

2022-08-03 295 瀏覽
我唔明點解唔可以搵咗位坐低先嗌嘢食。即係人未齊就必須要喺門口等?明明好多位都唔俾人坐,係都要人叫咗嘢食先,但大佬呀,你賣既係鐵板嚟㗎,叫咗嘢食先,再等人齊,咩肉都老哂啦!!!唔識變通。不論係觀塘呢間,定係其他既pepper lunch,之前食過咁多次都冇咁既規矩,不知所謂。
2022-02-23 587 瀏覽
Pepper Lunch🤭芝士 加上鐵板燒 唔少90後做學生時期一定食過牛肉雞肉倒埋醬汁入去爆炸嘅感覺 加上半溶狀態嘅計^_^cheese*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*不過😮可能佢諗住方便清洗上碟鐵板係用咗好多油食落口淡淡都係油都唔可以食咁多但平心而論係幾好食嘅 呢間位於亞太中心嘅Pepper Lunch環境幾好 寬敞 企理店員嘅態度都唔錯 (*☻-☻*)◉‿◉
Pepper Lunch🤭
環境幾好 寬敞 企理
店員嘅態度都唔錯

(*☻-☻*)◉‿◉
2021-12-06 316 瀏覽
諗住比$ 一家食飯開開心心,無啦啦小朋友比個伙計兇,成家比人咒罵…完全一頭霧水如果份工真係唔想做咪唔撈囉!駛唔駛搵客發洩,尤其是大力放野、咒人全家同兇小孩要不得😡以後不敢光顧!P.S - 事源開始小朋友只是問他拿2個碗仔,大家睇路!
2021-07-14 571 瀏覽
相信大家對Pepper Lunch並不陌生以前總有一家會在商場看到它的身影只是現在卻並不常見了🤔這次看到了..也就久違的嚐一嚐吧!約30款不同的鐵板組合讓客人選擇~要是覺得材料不夠可以額外再點配~這次點了...Curry Chicken Pepper Rice $81-Add Egg-Pepsi Cola-Gravy Mashed Potato雞肉🐓、玉米🌽加配上雞蛋🥚其實已經不錯吃的搭配了呢☺️鍋巴的多少也全由自己來控制😌喜歡吃多少就弄多少~而醬料雖說是咖喱和黑椒的組合但味道卻不會太濃烈!!感覺能與以前的水準相若👍🏻
相信大家對Pepper Lunch並不陌生
以前總有一家會在商場看到它的身影
只是現在卻並不常見了🤔

這次看到了..也就久違的嚐一嚐吧!
約30款不同的鐵板組合讓客人選擇~

要是覺得材料不夠
可以額外再點配~

這次點了...
Curry Chicken Pepper Rice $81
-Add Egg
-Pepsi Cola
-Gravy Mashed Potato
雞肉🐓、玉米🌽加配上雞蛋🥚
其實已經不錯吃的搭配了呢☺️
鍋巴的多少也全由自己來控制😌
喜歡吃多少就弄多少~
而醬料雖說是咖喱和黑椒的組合
但味道卻不會太濃烈!!
感覺能與以前的水準相若👍🏻
2021-06-27 317 瀏覽
行完apm 就過左對面亞太中心食野 相信大家對於Pepper Lunch都唔陌生 平時我就食開黑椒牛肉飯加芝士 覺得係便宜又好味之選 今次係第一次試呢個漢堡扒 啲肉唔會好肥 厚實 加埋醬汁相當好食😜不過啲薯蓉 蛋同埋粟米就普普通通

平時我就食開黑椒牛肉飯加芝士 覺得係便宜又好味之選

今次係第一次試呢個漢堡扒 啲肉唔會好肥 厚實
加埋醬汁相當好食😜不過啲薯蓉 蛋同埋粟米就普普通通
2021-06-27
2021-05-20 382 瀏覽
我相信大家對Pepper Lunch一d都唔陌生,好多商場food court都會有。不過呢一間觀塘分店就係點完餐,收銀員會安排你指定枱號入座,之後由工作人員送上鐵板食物。呢度比其他商場food court雖然多咗服務,而且由工作人員送帶食物亦比較安全。不過亦都有一個問題就係送餐工作人員不足的話,出餐唔夠快,就會令到食物上枱嘅時候已經過熟🥲我同朋友今次叫咗兩個餐先來嘅冇問題,自己即時整熟牛肉同埋加汁。不過第二個就冇咁好彩,送到上黎d牛都差唔多已經全熟,底果d簡直係over cook 🥲🥲
2021-05-16 337 瀏覽
帶兩隻馬騮去行街街到咗食晏嘅時候諗下aiya小朋友啱啱冇咗兩隻門牙食唔到肉添點算呢🤔啱啱好畀我見到觀塘有pepper lunch有植物肉食鐵板燒,入去試吓先,估唔到冇牙仔一個k.o.晒成份啱曬小朋友玩食呀!真係㗎超乎想像咁美味原來係全新植物肉漢堡扒「IMPOSSIBLE™️ TEPPAN」最啱小朋友同注重健康嘅你呀植物肉概念融入招牌鐵板,「IMPOSSIBLE™️ TEPPAN」系列,分別有「植物漢堡扒配香濃芝士汁」🧀*及「植物漢堡扒配自家製洋蔥汁」🧅。植物漢堡扒嘅口感同味道都非常接近傳統嘅牛肉🐮,而且每一塊都灑滿咗Pepper Lunch嘅招牌黑椒🧂同自家製牛油🧈,再配合熱辣辣嘅鐵板🔥及Pepper Lunch嘅秘製惹味醬汁,相信每一啖都可以為你帶嚟超乎想像嘅驚喜!🤩注意呀「植物漢堡扒配香濃芝士汁」只於Pepper Lunch餐廳發售,而「植物漢堡扒配自家製洋蔥汁」則適用於全線Pepper Lunch分店。#PepperLunch #PepperLunchhk #hotplate #鐵板料理 #牛肉飯 #katkatfoodies
帶兩隻馬騮去行街街
到咗食晏嘅