2024-03-07 593 瀏覽
Outback Steakhouse,位於旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場6樓605號舖。 店內的座位比較窄, 都已經有一段時間沒有到outback用餐, 今次點了一個匯豐套餐,已包括有黑糖麵包、 沙律、餐湯、 海鮮肉醬意粉、 雜扒拼盤、 燒雞肉芝士夾餅, 另外點了 飲品有椰子士多啤梨沙冰和凍檸檬茶。 🔸黑糖麵包 ~ 記得以前好喜歡吃outback的黑糖麵包, 味道依然跟以前一樣, 口感軟熟,配上牛油特別好味。 🔸沙律 ~ 沙律好新鮮, 份量多。 🔸餐湯 ~ 餐湯熱辣辣,非常濃郁, 配上黑糖麵包很滋味。 🔸海鮮肉醬意粉 ~ 有大量海鮮,蝦肉爽口新鮮, 意粉質感軟硬適中。 🔸雜扒拼盤 ~ 有腸仔、牛扒、豬扒、羊架和炸雞, 非常適合食肉獸。 🔸燒雞肉芝士夾餅 ~ 餡餅有滿滿的燒雞肉, 芝士流心, 很惹味。 🔸椰子士多啤梨沙冰 ~ 椰子味重帶有士多啤梨的香甜味,好好飲。 🔸凍檸檬茶 ~ 凍檸茶正常發揮。 整體味道不錯, 套餐都幾抵食😊。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

黑糖麵包

🔸沙律 ~ 沙律好新鮮, 份量多。
沙律

🔸餐湯 ~ 餐湯熱辣辣,非常濃郁, 配上黑糖麵包很滋味。

餐湯

海鮮肉醬意粉

雜扒拼盤

燒雞肉芝士夾餅

🔸凍檸檬茶 ~ 凍檸茶正常發揮。
椰子士多啤梨沙冰

整體味道不錯, 套餐都幾抵食😊。

2024-03-04
雜扒拼盤
燒雞肉芝士夾餅
椰子士多啤梨沙冰
2024-04-04 106 瀏覽
選了這個位置吃生日飯。我們預早Book位對通知是生日飯,店員也很好安排了窗口位置👍➡️美國頂級牛扒拼龍蝦尾套餐(匯豐卡7折$672)1️⃣黑糖包🌟🌟微暖,不太軟2️⃣牛扒龍蝦🌟🌟🌟🌟龍蝦好彈牙~牛扒的生熟度也做到要求3️⃣沙律,意粉寬條麵🌟🌟🌟一般,沙律純粹降低食物罪惡感。寬條麵就微辣,麵煮得都彈牙4️⃣雪糕朱古力軟餅🌟🌟🌟🌟🌟好好食,用小盤保持布朗尼的熱度,再係上面放牛奶雪糕和雲尼拿雪糕,又凍又熱,簡直係冰火二重奏5️⃣鮮果什果美式芝士餅🌟🌟🌟🌟原來預早Book枱和通知食生日飯就會送芝士餅👍🏻 雖然係送,但都好好味,芝士味濃,芝士軟身加忌廉,幼滑到停唔到口。食完芝士餅先再食旁邊嘅水果,冇咁滯

➡️美國頂級牛扒拼龍蝦尾套餐(匯豐卡7折$672)
1️⃣黑糖包🌟🌟
微暖,不太軟

2️⃣牛扒龍蝦🌟🌟🌟🌟
龍蝦好彈牙~牛扒的生熟度也做到要求

3️⃣沙律,意粉寬條麵🌟🌟🌟
一般,沙律純粹降低食物罪惡感。寬條麵就微辣,麵煮得都彈牙

4️⃣雪糕朱古力軟餅🌟🌟🌟🌟🌟

龍蝦牛扒餐
雪糕朱古力軟餅
  • 美式芝士蛋糕
  • 牛扒拼龍蝦尾
昨日公報數字,有近40萬人離港去玩,但 MOKO Outback 仍是滿座,6pm 左右去等了約5分鐘有枱。客人很多,座無虛席,但員工尚算足夠,又或者是他們夠效率吧。3人行叫了2人餐 + 漢堡🍔 + 甜品,員工細心解釋用信用卡的85折和會員卡的85折有何分別,很貼心。同行友人很喜歡它的 Signature 黑糖麵包🥖,熱端端的加上奶油,非常滋味。另外,我們第一次點 Chocolate Thunder 這甜品,亦沒有令我們失望。不得不提,當然是我每次也會點的 Long Island🍹,試過幾次,比部分酒吧做得更好開心滿足的週六晚上

客人很多,座無虛席,但員工尚算足夠,又或者是他們夠效率吧。

開心滿足的週六晚上
house salad
澳洲安格斯牛肉漢堡
Chocolate Thunder
2024-03-18 141 瀏覽
原本諗住飲茶,但太多人等位,最後揀咗黎outback 食lunch。佢既忌廉蝦蘑菇意粉真係最好味,蝦爽口,忌廉味濃。雞肉餡餅小朋友最鐘意食,入面滿滿芝士,好味。薯條依然係小朋友至愛。至於個肉醬意粉不過不失,不試也罷,好一般。

2024-02-29 308 瀏覽
呢間連鎖式嘅家庭西餐廳 我食呢間分店位於MoKo商場入面 好多家長都會帶小朋友去食 因為佢每個餐都會配送一條黑糖麵包配cream cheese 🧀 佢呢個包熱辣辣送上嚟嘅時候超鬆軟 加少少cream cheese甜甜地好易入口完全唔覺得太滯 我一個人都可以食到一條😂😂👉🏻特製洋蔥花球 ($86) 💓💓💓💓💓佢呢個特製洋蔥花球,口感鬆軟外皮較脆。可能係即炸嘅關係,所以一咬落去勁脆食到甜甜嘅洋蔥🧅好夠爽甜 呢個價錢呢個份量真係可以幾個人一齊開心share👍🏻👉🏻美國肉眼扒配豬肋骨 ($368) 💓💓💓💓老實講,佢呢個價錢可以試到兩樣嘢都幾化算。因為滿足到我想食牛扒同埋食豬肋骨嘅願望又唔使額外再分開叫。不過呢個豬肋骨有少少乾乾地,肉質唔夠Juice。但係塊肉眼扒就比較Juicy有嚼口 牛味較重 再加上佢配埋薯條兩個人share真係份量夠大抵食 而且甜薯都係配埋一set但估唔到個甜薯真係幾甜 不過冇咗面上個cream會更加惹味👍🏻👍🏻五個心心係最高分Outback Steakhouse (MOKO新世紀廣場) (旺角)地址 : 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場6樓605號舖
呢間連鎖式嘅家庭西餐廳 我食呢間分店位於MoKo
👉🏻特製洋蔥花球 ($86) 💓💓💓💓💓
👉🏻美國肉眼扒配豬肋骨 ($368) 💓💓💓💓

五個心心係最高分
  • 黑糖麵包
  • 肉眼扒
2024-01-09 864 瀏覽
旺角新世紀廣場有很多食府,試次享用了最頂層的outpack,大約等了差不多十分鐘才能夠進去。在他能夠安排在窗口位置可以飽覽旺角風光(可惜忘記影相只記得影食物)享用了西冷牛扒餐以及羊架套餐,當然不少得有黑糖麵包,若果你食曬黑糖麵包職員我問你是否要多一件,服務態度超好。西冷牛扒大約七成熟,口感佳,鮮嫩彈颯,濃鋩鼴香,烤焦香,味道濃鬱。 而羊架美好,非常容易入口能夠食曬所有飯,厚實多汁,羊肉味濃鬱,烤製獨特,濃鬱厚實,口感精緻,不鬚。

2024-01-09
  • 羊架
  • 黑糖麵包
2023-12-26 636 瀏覽
好快就已經有個黑糖麵包俾你食又會成日主動fill水服務唔錯炸盲曹魚柳,好香脆,啲魚肉都好Juice,略嫌啲飯唔夠多精選牛柳扒,牛味算濃,ok啦炸洋蔥,唔係想像中咁香脆,有啲位都炸唔到野食OK,服務真係唔錯
好快就已經有個黑糖麵包俾你食
又會成日主動fill水
服務唔錯
炸盲曹魚柳,好香脆,啲魚肉都好Juice,略嫌啲飯唔夠多
精選牛柳扒,牛味算濃,ok啦
炸洋蔥,唔係想像中咁香脆,有啲位都炸唔到
野食OK,服務真係唔錯

2023-12-21 571 瀏覽
📍Outback Steakhouse, MOKO 🏷️ HKD 250 each 好耐無幫襯過被黑糖包耽誤嘅扒房🤎 估唔到星期五晚6點半去攞飛,都要等成個鐘先有位。一如以往,附送的黑糖包很好吃,食物好大份(還有碟意粉沒拍照)~三個女生叫三款很足夠🥗🍝🌮 飲品方面,經理Martin詢問時得知朱古力很淡,竟然主動更換了2次!第三杯最濃的還是由他親自調製。感謝Martin的用心🍫#feedmebaebe#foodie
📍Outback Steakhouse, MOKO
🏷️ HKD 250 each

#feedmebaebe
#foodie
2023-11-30 917 瀏覽
大大話話幫襯咗 outback 好多年 - 細細個澳洲讀書開始, 初出嚟做嘢去銅鑼灣鋸個高級少少嘅牛扒, 到有家室之後去尖沙咀扶老攜幼睇燈飾, 高峰期一個月去一兩次都走唔甩, outback 確實係老少咸宜之選。從來都係喜歡佢嘅踏實, 服務同食物質素嘅穩定: 熱烘烘嘅麵包, aussie cheese fries, 辣雞鎚, ceaser salad, toowoomba pasta, steak, 當然唔少得一杯杯冰凍嘅啤酒啦。到近幾年, Moko outback 就係我一班中學嘅兄弟指定嘅生日慶祝餐廳, 無他嘅, 男人老狗 - 坐得舒服食得ok就可以, 所以次次都懶得揀其他。我哋睇返啲相, 自從2018 開始已經無間斷地喺度慶祝生日, 可惜, 終於係時候講分手。其實已經比多一次機會, 對上一次六月份嚟已經覺得唔對路 - 再見唔到嗰班禮貌勤奮嘅本地後生仔女, 由大排長龍變到只有一半入座率, 由每五分鐘就托出一盤盤嘅小食牛扒到而家啲服務員都係圍埋傾偈, 仲有連洗手間都壞埋… 到今次十一月再食, 服務質素依舊不復當年, 而最令人嘆息係整體食物質素都嚴重下降… 係嚴重到呢班最冇所謂嘅麻甩佬

到近幾年, Moko outback 就係我一班中學嘅兄弟指定嘅生日慶祝餐廳, 無他嘅, 男人老狗 - 坐得舒服食得ok就可以, 所以次次都懶得揀其他。我哋睇返啲相, 自從2018 開始已經無間斷地喺度慶祝生日, 可惜, 終於係時候講分手。其實已經比多一次機會, 對上一次六月份嚟已經覺得唔對路 - 再見唔到嗰班禮貌勤奮嘅本地後生仔女, 由大排長龍變到只有一半入座率, 由每五分鐘就托出一盤盤嘅小食牛扒到而家啲服務員都係圍埋傾偈, 仲有連洗手間都壞埋… 到今次十一月再食, 服務質素依舊不復當年, 而最令人嘆息係整體食物質素都嚴重下降… 係嚴重到呢班最冇所謂嘅麻甩佬, 都耍手擰頭…

明白而家市道唔好, 做餐飲真係好困難… 但Moko outback 跌watt 嘅程度實在太嚴重, 亦俾多一次機會了, 所以唯有講再見啦… 最後補充多少少, 六月份去嗰次係星期三, 十一月份嗰次係星期一, 唔知星期五六晚會唔會好啲? 又或者其他分店嘅服務同食物質素應該仲ok? 呢個留俾outback 粉絲去發掘啦, 我就暫時離場先喇…
2023-10-15 1258 瀏覽
我最近到Outback餐廳用餐,但是我的經驗非常差。首先,他們的包是像石頭一樣硬,完全無法入口。我試了幾次撕開它,但它簡直是堅不可摧。這讓我非常失望,因為餐廳的主打是牛排,而麵包應該是整體餐點的一個重要組成部分。除此之外,食物的質素也令我失望。我點了一份牛排,但它的烹調程度完全不符合我的要求。我要求中等熟,但它卻過度熟了,讓肉質乾柴。此外,配菜的份量也非常小,根本無法滿足飢餓感。整體而言,食物的味道平平,並沒有給我留下深刻的印象。對於服務態度,我只能用糟糕來形容。服務員毫不友好,態度冷淡。當我提出關於食物的問題時,他們不耐煩地回答,甚至有些不耐煩。我覺得這樣的服務態度完全不符合一家高端餐廳應有的水準。總而言之,我對Outback的餐飲體驗非常失望。硬如石頭的包、質素不佳的食物以及差劣的服務態度,這些問題都讓我無法享受用餐的樂趣。我不會推薦這家餐廳給任何人,希望他們能夠改善他們的品質和服務。I recently dined at Outback, and my experience was extremely disappointing. To begin with, their bre

I recently dined at Outback, and my experience was extremely disappointing. To begin with, their bread rolls were as hard as rocks, making them completely inedible. I tried tearing them apart several times, but they were practically indestructible. This was highly disappointing since the restaurant specializes in steaks, and the bread should be an important component of the overall meal.

Furthermore, the quality of the food was subpar. I ordered a steak, but it was cooked well beyond my requested level of doneness. I asked for medium-rare, but it turned out to be overcooked and dry. Additionally, the portion sizes of the side dishes were extremely small, leaving me hungry and unsatisfied. Overall, the flavors of the food were mediocre and failed to leave a lasting impression.

The service attitude was equally abysmal. The servers were unfriendly and indifferent. When I raised concerns about the food, they responded impatiently, showing little interest in addressing the issues. I found this level of service completely unacceptable for a supposedly upscale restaurant.

In conclusion, I was highly disappointed with my dining experience at Outback. The rock-hard bread rolls, poor quality of the food, and dismal service attitude prevented me from enjoying my meal. I would not recommend this restaurant to anyone and hope that they can improve their standards and service.
2023-09-30 1126 瀏覽
黑糖麵包仲係-如既往咁好食肉眼扒都算肉味濃又真係做到五成熟既,不過不失但係個T骨🐮扒就好似質素明顯冇以前咁好味道好淡之餘仲要好un 😭只係得個樣真係令人有啲失望
黑糖麵包仲係-如既往咁好食
肉眼扒都算肉味濃
又真係做到五成熟既,不過不失
但係個T骨🐮扒就好似質素明顯冇以前咁好
味道好淡之餘仲要好un 😭
只係得個樣

真係令人有啲失望
2023-08-24 1599 瀏覽
Outback 嘅黑糖包偶爾就想過來食,我覺得呢間西餐中規中矩,唔會令你失望,午餐性價比好高👍今次我地又黎食,叫左兩個主菜,餐前小食就係好軟熟嘅黑糖包,可以無限refill 真係好正,微甜嘅黑糖包加上邪惡😈牛油🧈醬,好味🤤1️⃣燒肉醬味豬肋骨💰128豬肋骨焗到好淋,肉可以輕易同骨分離,燒烤醬味道濃,好食😋豬肋骨好大條,配菜有新鮮炸起嘅薯條🍟,同埋酸酸地嘅菜,一份兩個人食都夠👍2️⃣美國牛柳扒💰248叫左7成熟,肉質好淋,好多汁,肉質切開都見到粉紅色,煎得啱啱好,都係跟左好脆嘅粗薯條🍟👍3️⃣黑洞狂牛💰42係可樂加朱古力雪糕,雪糕幾好食,加埋可樂好邪惡,都好飲消費價錢:2人💰460左右,人均💰230結論:(5個⭐️為滿分)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳名稱:Outback Steakhouse 餐廳地址:旺角太子道西193號MOKO 新世界廣場6樓605號舖

1️⃣燒肉醬味豬肋骨💰128

2️⃣美國牛柳扒💰248

3️⃣黑洞狂牛💰42
係可樂加朱古力雪糕,雪糕幾好食,加埋可樂好邪惡,都好飲

消費價錢:2人💰460左右,人均💰230

結論:
(5個⭐️為滿分)

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️

餐廳名稱:Outback Steakhouse
2023-07-20 1570 瀏覽
旺角喺中心地點又好適合聚會,所以book 左旺角新世紀MOKO家庭聚,同兩個長老去食西餐😋因為長老本身唔係好中意食扒,所以冇叫到扒,叫咗炸洋蔥,墨西哥脆片,仲有另外兩個dishes 。食物質素幾好,員工態度就一般😂😂😂見到我哋冇叫扒餐之後,語氣唔太好🙃🙂🙃🙂由於預先book咗位,所以都唔使點等位。😀下次再考慮吓食唔食,食物係幾好食,環境都十分之好,不過可能下次揀另一間哈哈哈😂🤣🤣

食物質素幾好,員工態度就一般😂😂😂
見到我哋冇叫扒餐之後,語氣唔太好🙃🙂🙃🙂

由於預先book咗位,所以都唔使點等位。😀

2023-06-25 1473 瀏覽
《Outback Steakhouse (MOKO新世紀廣場)》今日老友生日一行三人去左呢間質素有保證又唔難搵位嘅西餐,果然細枱排左一陣好快就已經入得Let's go!😋🧅特製洋蔥花球本身以為食左咁多年實無死啦🥲但點知呢個經典前菜就出出地事🥹以前食嘅係洋蔥會緊緊咁比炸粉包住,香脆同埋食到洋蔥嘅甜味,但今次洋蔥同粉分離、炸過龍有苦澀味。🐣招牌墨西哥牛肉粟米脆片可能係強烈嘅對比之下呢個脆餅顯得特別出色,一咬落去有滿滿嘅肉醬同脆卜卜,一上到枱仲有溫度拎起嘅時候仲有拉絲👍🏻🥩燒美國頂級斧頭扒當個斧頭扒送上枱果時都比個氣勢嚇親,平時見人地叫就多自己食就第一次,諗住咁大舊燒嘅話會好鞋,點知一啖咬落去肉質超嫩,一切落去肉汁多到流出嚟,口感好滑好入味!炭火燒烤,更加增添了獨特嘅風味。真心覺得值得推薦比大家試試!食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5用餐體驗 ⭐️⭐️⭐️/5性價比 ⭐️⭐️⭐️/5如果你都想試下呢間好啱港人口味嘅西餐,記得bookmark定呢間餐廳,約埋三五知己一齊嚟試下👨‍👨‍👧‍👦 地址: 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場6樓605號舖#steak #australianfood #australian

🧅特製洋蔥花球

🐣招牌墨西哥牛肉粟米脆片

🥩燒美國頂級斧頭扒

食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
用餐體驗 ⭐️⭐️⭐️/5
性價比 ⭐️⭐️⭐️/5

#steak #australianfood #australian #westerncousine #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram
特製洋蔥花球
招牌墨西哥牛肉粟米脆餅
燒美國斧頭扒
2023-06-24
招牌墨西哥牛肉粟米脆餅
燒美國斧頭扒
  • 招牌墨西哥牛肉粟米脆片
2023-06-16 1382 瀏覽
每隔一段時間就會掛住佢嘅黑糖包,所以搵咗旺角呢間分店再食過。個人嚟講,真係好鍾意食佢個黑糖麵包,要熱辣辣至好食,仲可以添食跟住每間都會食嘅係炸蘑菇,不過呢間都算食過最唔得嘅一間,水水哋又唔鬆脆,失望再嚟一個牛油果蟹肉薄脆,個薄脆下面嗰啲係好碎,脆係仲脆嘅。個牛油果蟹肉食落口感同味道叫做還可以。飲品方面,青瓜薄荷沙冰,熱辣辣嘅夏天飲係比較清涼。另一杯西柚汁,唔係開水嘅西柚汁,都幾開胃如果要再食outback,我都唔會再選擇呢間分店。除咗個黑糖包,其他同其他舖相比係比較遜色。