星期四晚上與朋友一同用餐 途中4人座位不斷安排2人入座 大概等了一小時才入座 選擇3-4人斧頭扒餐 侍應上菜 比餐湯就遺忘了黑糖包 問佢拎番個包 唔洗一分鐘就比到我 泥到係涷既問侍應拎茄汁又要等十幾分鐘 明明餐牌檸檬紅茶是可以refill 當第一次叫女店員refill時 竟然黑口黑面反曬白眼 絶不會再幫襯 服務態度惡劣
問佢拎番個包 唔洗一分鐘就比到我 泥到係涷既

侍應拎茄汁又要等十幾分鐘
絶不會再幫襯 服務態度惡劣
2021-08-19
$400 (早餐)
2021-07-30 810 瀏覽
午間在新世紀廣場游蕩,見午餐時間已到,隨著人群去到6樓。兩間中莱廳爆滿,退而求其次進了颇有名聲的outback。選了蝦沙律及黑毛豬肉眼扒,見到鄰桌都一樣,以為穩穩陣陣,衰左有人陪。不料,黑心無好報,兩件猪扒死死實,無厘聞味。D蝦又可能雪咗好耐,毫無鲜味,連海鮮應有的Q弹口感都欠奉。最後,連杯咖啡都淡而無味。真找不著藉口再光顧。讓我再一次提醒自己: 名牌與美食是無必然關係的。
2021-07-21 641 瀏覽
今日同朋友行開moko突然想食牛扒所以我哋就入咗呢間餐廳首先餐廳環境非常舒服唔會有好侷促嘅感覺👍🏻👍🏻👍🏻我哋三個人就叫咗一份牛扒同埋一個意粉share份量啱啱好因為佢嘅牛扒都幾大份所以三個人食先啱啱好食得晒所有嘢🤣🤣想主菜之前會先上一個包再加cream呢個包比我想像中好食因為我自己本身唔係咁鍾意食包平時會覺得食包好乾爭爭但係呢個包因為佢連埋cream一齊食所以就唔會覺得好乾🤤另外我哋叫咗一份肉眼扒牛扒嘅口感非常好 肉質亦都好滑🤤🤤
今日同朋友行開moko

另外我哋叫咗一份肉眼扒
牛扒嘅口感非常好 肉質亦都好滑🤤🤤
2021-07-20
2021-07-13 570 瀏覽
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻今次屋企人話想食牛扒,但一時間唔知去邊好,就決定去大家都唔陌生嘅outback steakhouse🤣等咗冇耐就入得去!餐廳環境都唔算好逼,可能平日嘅關係,都冇坐滿,唔會太嘈🙈由於屋企人比較細食嘅關係,本身諗住五個人share個寫住三至四人份嘅美國帶骨和牛肉眼扒餐🤣但職員話呢個扒唔係成日返貨,要撞彩先食到,而今次👧🏻就冇咁好彩喇🥲於是就貪心啲,嗌咗個明知食唔晒要打包嘅美國頂級斧頭扒套餐🤤✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧ 星期一至四以匯豐信用卡持有人優惠價 HK$1286 選購嘅美國頂級斧頭扒套餐包括以下嘅食品🤤1)是日餐湯🥣今日嘅是日餐湯係磨菇湯💓不嬲都係菇迷嘅👧🏻就梗係鍾意啦😍入面都有唔少嘅磨菇粒粒,但亦都要少少cream膏未溶晒,但都無阻個味道嘅🙈😍賣相:🌕🌕🌕🌗🌑😋味道:🌕🌕🌕🌗🌑2)黑糖麥包🥖Outback steakhouse最最最出名嘅就一定係佢哋任食嘅黑糖麥包喇🤤每條麥包麵係熱辣辣咁上枱,仲附上牛油😍食落有淡淡嘅黑糖甜味,口感都外脆內軟唔會太實,實係好好味💕😍賣相:🌕🌕🌕🌑🌑😋味道:🌕🌕🌕🌕🌑3)公司沙律🥗公司沙律用料都幾豐富🤤除咗有滿滿嘅新鮮沙律
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

1)是日餐湯🥣

😍賣相:🌕🌕🌕🌗🌑
😋味道:🌕🌕🌕🌗🌑

2)黑糖麥包🥖

😋味道:🌕🌕🌕🌕🌑

3)公司沙律🥗
公司沙律用料都幾豐富🤤除咗有滿滿嘅新鮮沙律菜之外,仲有青瓜、蕃茄仔同芝士碎😍撈埋個芥末蜜糖醬,唔會太乾,都唔錯😎

4)美國頂級斧頭扒(35安士)🥩
燈燈燈凳😍到主角斧頭扒喇😍職員好貼心,幫我哋切之前都問咗聲使唔使影張相先🙊但由於我同去扒太遠,隔離個屋企人又唔識影相嘅關係,張相就影得唔靚喇😭我哋揀咗五成熟,職員落單嘅時候已經溫馨提示咗上碟嘅時候會俾叫嘅五成再生啲🤤因為會預係鐵板上熱住!切開一睇😍真係好吸引😍食落牛味都好夠,肉質都好腍好好味,擺咗一陣都唔驚太熟😎啲邊邊位仲會係鐵板上面煎到脆卜卜咁,超好食😚

😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌗
😋味道:🌕🌕🌕🌕🌗

5)烤肋骨雞搥芝士薯條拼盤🍗
呢個拼盤份量都幾多🤩每人有一份仲有凸🙈烤肋骨烤得好淋,配埋啲烤醬甜甜哋咁,都唔錯🥰至於個芝士薯條就淋咗啲,雖然溶咗一定份量嘅芝係面,但芝士味都唔算太重🤔芝士越漏越鍾意嘅👧🏻就唔係非常滿足喇🤣而個雞搥都唔錯!烤得都好惹味,雞肉食落都尚算嫩滑,唔會太老😎

😋味道:🌕🌕🌕🌗🌑

6)烤雞肉芝士夾餅🧀
今餐最後先上枱嘅就係呢個夾餅,大家都已經食到好飽,除咗👧🏻之外,大家見到佢嘅時候都有啲驚🤣試咗一塊,外皮烤得熱辣辣、脆卜卜🤤食落都好足料,有好重嘅芝士味,但雞肉相對雞搥就有啲老🤔不過整體黎講都算唔錯👍🏼

😍賣相:🌕🌕🌕🌗🌑

7)燒美國帶子煙肉白汁燴飯🍚
👧🏻對呢個燴飯嘅印象就係……真係好多青豆🥲忌廉其實都好香,燴埋個飯都唔錯,但真係俾啲青豆搶晒fo🤢而啲帶子可能因為用煙肉包住黎煎嘅關係,煎得幾香之餘唔會好實,係值得一讚嘅地方😚

😋味道:🌕🌕🌕🌑🌑

總括黎講,以優惠價食到呢個斧頭扒套餐係幾抵食🤩主角嘅斧頭扒冇令人失望之餘,其他嘅小食都唔錯,職員嘅服務態度都好nice同好快手,大家都不妨一試👍🏼

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

✨整體評分✨(5分滿分!)
🏠環境:🌕🌕🌕🌗🌑

📍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場六樓605號舖
☎️ 2529 2228
2021-07-06
2021-07-10 453 瀏覽
Outback 小鬼最鍾意地方,因為大大件肉肉食得開心又暢快,對我比較喜歡黑糖麵包。中午時分排左30 分鐘終於到我哋喇!🍴午餐我選擇了帶子意大利飯。不知何故意大利飯要加青豆同蘿蔔粒,這二種配料都是我的最討厭食物,意大利飯加了忌廉汁,味道同剛剛的粟米忌廉湯相似🤣,飯太糊口了!帶子有點苦澀拿口。😕🍴迷你燒肉醬味豬肋骨。醬汁惹味豬肋骨帶油脂,肉味濃郁帶焦香,味道可口。🍴美國頂級肉眼牛扒 (買會藉送)三成熟剛好,不過肥膏太多了厚厚一大舊,牛肉都算香牛肉味,入口軟滑有嚼勁,我欣然紫椰菜酸甜爽口解膩。服務員態度熱誠好有禮貌。👍
中午時分排左30 分鐘終於到我哋喇!
🍴午餐我選擇了帶子意大利飯。

🍴迷你燒肉醬味豬肋骨。
醬汁惹味豬肋骨帶油脂,肉味濃郁帶焦香,味道可口。

🍴美國頂級肉眼牛扒 (買會藉送)

服務員態度熱誠好有禮貌。👍
2021-07-10
2021-06-29 627 瀏覽
朋友升職加薪,約HH是常識吧!一行6人,6:30入座,問waitress 有冇Happy Hour時段,可惜沒有。不過沒有關係,朋友豪爽,照飲無誤。飲品種類頗多,雖然一些大路的飲品沒有(例如pina colada),但仍然有足夠的選擇。我們點了 coco berry smoothie 、new South Wales sangria、lemonade 同啤酒。非酒精類飲品幾好,coco唔係太甜,啱晒我哋d中佬。lemonade 反而甜左d。Outback 名物黑糖包係正,仲要免費供應,讚👍🏻!但用來送酒始終差一點,餐廳不是酒店,無花生供應,點了3個小食送酒,洋蔥花球、芝士薯條和粟米片。嘢食大大份夠6個人食、新鮮熱辣炸上,送酒一流。傾得耐,點多了一份12oz 肉眼牛扒配2份甜薯和一份燒雞肉芝士薄餅。牛扒要5成熟,黎到既時候略嫌熟左一點。芝士薄餅配炸薯條,薯條炸得出色,配酒又是爽。餐廳環境舒適,店員服務好,不時主動加水,提出協助要求亦好快回應。最抵讚係餐廳無限時,6:30開始,快活不知時日過,傾傾吓下就到9:30,會員85折後,人均消費 $167,呢個價錢,係一個市區中心旺角可以有酒飲、有
朋友升職加薪,約HH是常識吧!

餐廳環境舒適,店員服務好,不時主動加水,提出協助要求亦好快回應。最抵讚係餐廳無限時,6:30開始,快活不知時日過,傾傾吓下就到9:30,會員85折後,人均消費 $167,呢個價錢,係一個市區中心旺角可以有酒飲、有大量食物、仲要無限時,雖然餐廳無HH優惠,卻是一個HH好地方,推介!

朋友,祝你步步高陞,期待再請HH🍻
Coco  berry  smoothie
燒雞肉芝士夾餅
  • 黑糖包
  • 芝士雞肉夾餅
2021-06-28 490 瀏覽
呢日媽咪生日,梗係全家總動員去家庭餐廳outback食啦。我哋有匯豐信用卡可以用優惠價叫唔同嘅套餐。咁今次就叫左個二人份嘅美國頂級海陸套餐,有兩個餐湯、黑糖麵包、公司沙律、一份燒美國頂級紐約牛扒拼加拿大龍蝦尾同埋一個帶子煙肉白汁懀飯。用卡可以足足平左200幾蚊,所以有匯豐卡嘅人記得一定要嗌套餐,銀聯都可以用架!我哋另外再叫多左份炸洋蔥、烤豬肋骨同雞肉拼燒蝦寬麵。係咪就咁睇都覺得好豐富呢?最尾我哋真係飽到想嘔咁滯。不得不提,佢呢度有個不明文嘅規定,就係黑糖麵包可以免費追加。我自己就唔中意食包嘅,但呢度令我追加嘅原因並唔係佢個包,而係佢個牛油。佢個牛油好香好滑,搽落個包會索喺個包入面,到咬個下再爆出黎,連埋個少少嘅黑糖味,真係好好食。佢個炸洋蔥唔係炸洋蔥圈,而係成個洋蔥切好擺落去炸。出到黎好似開花咁樣,仲大過我個頭,整得好靚。佢表層好脆,內層嘅洋蔥又保持到濕潤嘅口感同佢本身個種清甜,可以捉住外層嘅油膩,不過食哂成個都會好飽。對比起佢嘅意粉,我比較中意佢個懀飯。因為佢個意粉唔夠掛汁,調味都差啲,感覺同食杰身嘅白灼意粉冇咩分別。仲要雞肉用到雞胸,鞋颯颯嘅口感唔啱我。反而帶子懀飯個汁就滲透到入去

特製洋蔥花球

對比起佢嘅意粉,我比較中意佢個懀飯。因為佢個意粉唔夠掛汁,調味都差啲,感覺同食杰身嘅白灼意粉冇咩分別。仲要雞肉用到雞胸,鞋颯颯嘅口感唔啱我。反而帶子懀飯個汁就滲透到入去每一粒飯,令到成個飯好creamy,帶子燒完都好鮮嫩。
雞肉拼燒蝦寬麵
帶子煙肉白汁懀飯

佢個烤豬肋骨嘅肉都係偏柴,啲肉都幾易起出黎嘅,但就碎碎地一絲絲咁,冇話可以大大片肉咁食。而且佢每一條都骨大肉少,冇咩好食,食落有啲似叉燒嘅感覺。
燒肉醬味豬肋骨

果然黎outback都係食牛肉最好,佢個牛排肉汁豐富,好大陣牛味,仲要易切易咬,食完都唔會sip牙縫。仲有一條龍蝦尾一齊上,感覺即刻升級左。龍蝦肉好彈牙,應該係急凍嘅,但又唔會係梅哂口感。
燒美國頂級紐約牛扒拼加拿大龍蝦尾
公司沙律及餐湯
2021-02-21
生日
特製洋蔥花球
燒美國頂級紐約牛扒拼加拿大龍蝦尾
2021-06-04 864 瀏覽
假日懶得煮,起床後肚子又餓,適逢今天有信用咭優惠,外賣自取滿$80元就可享有$20折扣,當然立即先叫個外賣!燒盲槽魚柳配忌廉餐湯、黑糖麥包、特色雞味飯及時蔬。魚柳夠大塊厚肉,口感新鮮,但肉質比較碎,配搭的蔬菜有紅蘿蔔🥕荷蘭豆,有點乾。有味飯略微硬身,黑糖麥包夠軟熟,麥味很香。打著Outback 這個大招牌大家都有一定程度的期望,雖然今次的表現不過不失,但應該還可以有些許改進的空間,希望下次可以更好吃。

2021-05-19
外賣自取
用餐優惠
信用卡優惠
2021-06-03 632 瀏覽
住係附近酒店又想叫外賣就諗起moko有outback 主要最想食佢既黑糖包我地叫左個斧頭扒餐個斧頭扒好Juicy 個餐仲有包沙律 湯 意粉等等5個人食都有剩個餐1千5百幾 都算抵食
住係附近酒店又想叫外賣
5個人食都有剩
個餐1千5百幾 都算抵食

2021-01-08
2021-05-30 641 瀏覽
近排都好忙 但岩岩撞著正紀念日 諗住搵個西餐食下啦 冇book到台 等左一個鐘都還算可以接受啦 由拎飛到入到去坐低侍應都有強調不限時任坐 本身都冇咩特別 點知係因為每個餸之間等好耐好耐好耐🤣我哋叫左匯豐卡既二人餐 再加多個炸洋蔥花(主要係想黎食佢🙃同埋黑糖包) 咁好快有湯飲同我最愛既黑糖包 湯唔係好好飲 普普通通啦 包就都係keep到水準既 個餐包左沙律主菜同意大利飯 我地仲加左甜品 個炸洋蔥花真係好靚呀 不過真係唔好食 食個心還好 食外面完全感受到好老🥲真心得個靚字最大問題都只係個主菜(主要係因為佢差到個情況係 我男朋友依家每日食一餐我話好食 佢既回應都會係 咁點都好食過outback既🙄) 我地叫個牛扒5成熟 係5成熟嫁拿 個牛鞋到我形容唔到 我地係要切到好細好細先食到 最後個甜品我地等左差不多九個字先上 成餐灰到暗左 建議大家真係想去食包既 就咁買條返去食吧啦(我同自己講🤦🏻‍♀️)

炸洋蔥花
用餐優惠
信用卡優惠
布朗尼蛋糕配芝士藍莓雪糕
2021-05-28 775 瀏覽
平時lunch最鍾意約人食outback,因為近公司,環境舒服,選擇多,有lunch set抵食好多,同埋最緊要係,有免費麵包食🤣🤣真係好鍾意個黑糖麥包,加埋牛油,真係好鬼正🥰今次除咗set lunch之外,仲叫咗香脆薯條混芝士,好邪惡,但係真係好好味,好多好多芝士,好正呀另外叫咗個扒餐,美國頂級肉眼牛扒,408包湯同飲品,仲可以揀2樣配菜,雖然貴貴地,不過都平過夜晚食好多,肉眼揀咗7成,雖然肥咗少少,不過好夠牛味,肉眼相對容易入口,牛扒冇加太多調味料,原汁原味食得出牛嘅香味。另外叫咗肉醬意粉餐,不過唔記得影相,呢個勁抵,因為肉醬入面勁多肉又係好開心嘅一餐🥰
今次除咗set lunch之外,仲叫咗香脆薯條混芝士,好邪惡,但係真係好好味,好多好多芝士,好正呀[色]
另外叫咗肉醬意粉餐,不過唔記得影相,呢個勁抵,因為肉醬入面勁多肉[色][色]
又係好開心嘅一餐🥰
1975 瀏覽
  • 黑糖麥包
2021-05-22 382 瀏覽
又再次黎食...個黑糖麵包係我主要黎之一.....今次食左3個、好滿足...另外叫左豬肋條同芝士雞肉簿餅.....薯條好出色....熱辣辣....最鍾意新鮮炸起既薯條
2021-05-19 414 瀏覽
上次嚟食扒嘅經驗唔太好,但真係好鍾意佢地呢個品牌,所以決定比多次機會佢再嚟食。今次同樣叫咗個慢煮安格斯牛扒配焗薯,medium, 同上次唔同,今次服務員主動問我使唔使煎一煎,亦有提我可能咁就會熟少少,所以今次塊扒好明顯比起上一次白雪雪嘅靚仔同香口。一開頭食都滿意,有medium個種外脆內嫩嘅感覺,但食到後尾開始多筋,愈來愈生,好韌,完全係考驗我嘅牙力,真係唔好食。最遺憾,其實佢嘅coleslaw同焗薯係做得幾好,coleslaw酸度岩岩好啲蔬菜都夠爽脆,焗薯有芝士同煙肉成個上幾有誠意,但最主力嘅牛扒屢次係咁,以後只會食佢嘅lunch,唔會再食扒了。

2021-05-17 428 瀏覽
outback嘅黑糖麵包一向都好食, 鬆軟而且食到黑糖香🤩另外粟米湯我就覺得偏甜咗少少,但係裏面都有唔少粟米🌽好有咬口澳坊芝士漢堡麵包烘過,表面微脆,飽體都唔錯😬可惜就漢堡扒比較熟,食落去會相對乾啲同埋少咗啲肉汁🥸旁邊配有少少酸菜幾開胃,另外有好多薯條,薯肉飽滿🤤香辣燒蝦飯香辣燒蝦飯有三隻燒蝦,全部都夠新鮮🤓硬嘅調味比較清淡,帶少少辣味。整體裝飾相好色彩繽紛,亦都清楚食到一啲三色椒嘅味😆
outback嘅黑糖麵包一向都好食, 鬆軟而且食到黑糖香🤩

澳坊芝士漢堡

香辣燒蝦飯
2021-05-13 403 瀏覽
😚😚每次黎都要食番最少兩個黑糖包,hahaha,因為佢嘅黑糖包真係太出色,所以每次都係為咗黑糖包而走入去餐廳食嘢😚😚😚😚😚炸洋蔥圈,炸得好脆好香,而且炸粉唔厚,食得出好薄嘅炸粉同厚厚嘅洋蔥粒,好正😋😋😋😋安格斯牛扒,5成熟😛😛😛牛嘅味道都幾好,不過叫咗5成熟,到咗變咗7成🤨🤨🤨哩個位就差啲,有啲過硬忌廉白汁雞肉意粉😜😜,忌廉汁啱啱好,好香,不過都係小食為妙🤣🤣因為真係會好漏