2017-02-18 1176 瀏覽
eat breakfast elegantly Where's the place?Just 33$Jordan San Diego hotel Good service Fair enough but comfortable share a set with friends the breakfast set is quite big The coffee ☕️ has been fresh brewed Today they have put a red big 🌹 rose onEvery table Wonderful feeling early in the morning
eat breakfast elegantly
Where's the place?
Just 33$
Jordan San Diego hotel
Good service
Fair enough but comfortable
Import  goods  for  sale
share a set with friends
Every table
2017-02-18
$35 (早餐)
2017-02-12 1130 瀏覽
Fresh salad combined well with the salmon and the chocolate brownies is so rich in flavour. Definitely would come back again!
2017-02-12
2017-02-11 847 瀏覽
今天是正月十五,元宵佳節。Honey又有工作在身,我唯有先陪他吃個早餐。在佐敦,腳步不其然又會來到Marco。由於情人節將近的關係,桌面上有一個繡花束。這裡是西餐廳的格局,但是收費卻比茶餐廳的收費,更要便宜!一個有湯粉麵、煎蛋麵包的早餐,竟然只是$30!我點了五香肉丁出前一丁(出前一丁+$3),還有煎蛋、煙三文魚。煙三文魚啊……餐包竟然是麥包又有煙三文魚,又有麥包……可見,食物的質素一點也不差!雖然只收$30,實在超級超值!!Honey點雞扒早餐。雞扒是一大塊的厚肉雞扒!還有炒蛋,也是一大堆。煙肉和火腿,也有兩大片!$38……實在太超值了!不單價錢超值,而且味道不錯。環境是舒適西餐廳,價錢是舊區茶餐廳的價錢。哪裏找呢?抵讚!
今天是正月十五,元宵佳節。
Honey又有工作在身,我唯有先陪他吃個早餐。
在佐敦,腳步不其然又會來到Marco。

由於情人節將近的關係,桌面上有一個繡花束。
這裡是西餐廳的格局,但是收費卻比茶餐廳的收費,更要便宜!
一個有湯粉麵、煎蛋麵包的早餐,竟然只是$30!
我點了五香肉丁出前一丁(出前一丁+$3),
還有煎蛋、煙三文魚。
煙三文魚啊……
餐包竟然是麥包

又有煙三文魚,又有麥包……
可見,食物的質素一點也不差!
雖然只收$30,實在超級超值!!
Honey點雞扒早餐。
雞扒是一大塊的厚肉雞扒!
還有炒蛋,也是一大堆。
煙肉和火腿,也有兩大片!
$38……實在太超值了!
不單價錢超值,而且味道不錯。
環境是舒適西餐廳,價錢是舊區茶餐廳的價錢。
哪裏找呢?
抵讚!
2017-02-11
2017-02-07 798 瀏覽
I love this hotel restaurant for breakfast Always I can choose a 33$Set Many things are providing Large portions nicely designed and decorated Sophia Clark Gableanother choice of 30$plus ten %Set All the friends satisfied with the menu But there are also Better or dear sets Yet every one chose 30$+10% The set are so good 😊 only 33-40$hkI have a great feeling in the beginning of the day
2017-02-07
  • 田螺
2017-01-04 1393 瀏覽
姊妹們的淘寶餐館來路食物和西式裝潢別有一番韻味定價大方30十一大把選項要咸湯通有羅宋湯底雖則今早的通粉煮過籠不太好咬但加上一杯即磨啡還有一碟煎蛋住配烟三文魚或一般肉類只是33$嗜甜的這裡有燕麥皮很不錯不過甜香滑滋補女士鍾情下面是還放桌任用紅莓占好貨早餐蛋有三款花樣太陽蛋煎熟旦以致炒蛋不加收有些地方炒雞蛋要多收費!弓$吳淞街的聖地早餐下午茶都合心水價錢平水準之上⋯⋯當然著名晚餐還未幫襯過但下午茶已有德國咸豬手所以::或許遲d dinner?!!
姊妹們的淘寶餐館

著名晚餐還未幫襯過
但下午茶已有
德國咸豬手
所以::
或許遲d dinner?!!
2017-01-02
紀念日
  • 煙三文魚凱撒沙律
  • 生蠔
  • 鵝肝牛柳餐
2017-01-02 1005 瀏覽
30$=33店內既🈶️外國😀❤️食品擺攤令人感到非常西方也有燕麥皮羅宋湯通粉煎烟肉重本的烟三文魚中西合璧加士街經濟早餐🉑️來一個本人已久食成專家老實說煎蛋也有三選太陽蛋炒雞蛋煎熟的蛋
30$

2017-01-02
  • 經典即磨咖啡
  • 鵝肝牛柳意粉
2016-12-22 1172 瀏覽
男朋友餐生日飯,係男朋友比壓力我同佢慶祝。生日又理由譚仔茶記快餐店鼓油西餐咁普通。終於,係HKTVmall 終於比我搵到一間又抵聽落又大氣夾高檔嘅餐廳優惠劵$398(加一只收現金),仲要係食生蠔!今次生日實好好睇睇,食生蠔喎!我請食飯都威啲啦!首先生蠔加左$12/隻做法國生蠔,咦!有驚喜,連我平時唔食生蠔都食得落,間餐廳已經贏左係起跑線! 再黎沙律,沙律就⋯⋯唔肚柯當賺左。湯就不過不失,我地叫左龍蝦湯,水準絕對拍得住百佳廿幾蚊兩罐嘅金寶湯。主菜點左肉眼扒,溫提:食五成熟要叫三成上碟。肉眼扒就唔好要求咁多,始終就比得個三百幾四百唔好以為會食到700幾嘅牛扒。反正塊扒嘅脂肪多到同我個肚腩有得揮。成個餐最最最穩陣就係甜品同飲品,呢兩樣野基本冇得衰。結論:有優惠劵係抵食,但心理同心態絕對需要準備。 (ps: 有位嬸嬸服務員不得不讚,好好態度,仲睇得出好落力去做好佢份工)如果😍😍😍係好好食,🤢🤢🤢係好難食。我會比😀😀,自己諗啦!

成個餐最最最穩陣就係甜品同飲品,呢兩樣野基本冇得衰。

如果😍😍😍係好好食,🤢🤢🤢係好難食。我會比😀😀,自己諗啦!

法國生蠔
法國生蠔
  • 生蠔
  • 焗朱古力心太軟
2016-12-13 1181 瀏覽
今次第三次幫襯, 因為佢抵食。但佢地既service就平民到不如。唔知點解次次黎幫襯呢間嘢都令到我成個人著哂,由其時對住Dauntie級侍應。1) 侍應唔知自己間餐廳menu有乜,落單完全雞同鴨講話。eg, Tea時叫番茄焗豬扒飯,佢可以問芥醬呀?Tea menu完全冇既野。。。。。2) 侍應既hygien 好差,又唔抹枱只係鋪paper mat,ready table 時打乞嗤落d餐具度,之後又唔換。。。
今次第三次幫襯, 因為佢抵食。

2016-11-27 1317 瀏覽
此店吸引囡囡之處是有煙文魚。今早我也order 了麥皮配煙三文魚,menu 標價是30元,但要加-,即33大元一個早餐。煙三文魚真係好好味,未見過有餐廳早餐是吃煙三文魚的。另麵包是用麥多士,配上果占,不錯。奶茶一般。
此店吸引囡囡之處是有煙文魚。
煙三文魚真係好好味,未見過有餐廳早餐是吃煙三文魚的。
另麵包是用麥多士,配上果占,不錯。
奶茶一般。
2016-10-23 1833 瀏覽
俗語有云:「閻王好見,小鬼難纏。」套用係一間餐廳,食物容易過關,待應的態度,往往令人生畏,永不回頭光顧。上址有一位姓羅的男待應,待客不單只沒有禮貌,更可以用極「寸」來形容。從這位待應穿著非一般的制服來看,身份應該高級,可是,他不單只沒因為其級別高而幫客人解決問題,反而持著高級「寸」客,表現極差!希望此餐廳不要姑息養奸,快快送走這位倒米待應,否則,強烈呼籲各位不要光顧此店!長話短說,事情「係咁的」:今天一家四口,到此餐廳午膳,叫了四個套餐,加錢點了四杯凍飲及四份甜品。結果吃剩了半份Pizza,請待應給我一個外賣盒以便帶走。這名年輕初級待應說,盒子每個兩元,我說無問題。結果,年輕初級待應給了我一個透明小盒子。如果用這個小盒子裝飯或裝意粉,都沒有問題,但用來裝Pizza便不中用了。我問,有沒有大一點的盒子。他回頭請示上級後,告訴我沒有更大的盒子。我只好將半份Pizza叠起來,夾硬塞進這個透明小盒子。就在這個時候,我看見有客人拿著一個小Pizza離開餐廳,方知道該餐廳原來有專門的Pizza盒子。這個時候,我找到看似較高級的羅姓男待應,查詢為何告訴我沒有更大的盒子,逼得我只好將半份Pizza硬塞
俗語有云:「閻王好見,小鬼難纏。」

長話短說,事情「係咁的」:

就在這個時候,我看見有客人拿著一個小Pizza離開餐廳,方知道該餐廳原來有專門的Pizza盒子。這個時候,我找到看似較高級的羅姓男待應,查詢為何告訴我沒有更大的盒子,逼得我只好將半份Pizza硬塞進小盒子之中?

羅姓高級待應這個時候才說,該餐廳有Pizza盒,每個收費四元。食物已付了錢,外賣盒子收費這件事,本身已不合理,以盒子大小決定不同費用,就更不合理。縱使如此,四元一個的小型Pizza盒子,我還付得起。如果起初我向該名年輕初級待應查詢時,他告訴我選擇Pizza盒子每個四元,我還是會選Pizza盒。如果我不選,我將Pizza硬塞進小盒子,我亦無話可說。可是,你告訴我沒有更大的盒子,原來是有的,就是你的不是了。

羅姓高級待應的最大問題,是不為顧客切想,只好草草了事。如果這位高級待應,真想息事寧人,其實很簡單地道歉,說一聲「對不起」,便可了事,甚至講一句「唔好意思」,客人已經OK。然而,這個羅姓高級待應,用了一招「頂客必死技」,多次問:咁氣想點呀?又或者:有甚麼可以幫到你?我即場回應,我想投訴你!依家,我就公開投訴你,亦公開投訴此餐廳,強烈呼籲大家不要光顧!

不看不知,回來OpenRice一看,原來此餐廳已有大量服務質素的投訴。此餐廳惡評如潮,再次呼籲大家不要光顧!
2016-10-23
2016-09-12 2377 瀏覽
Chocolate cake is so small... Food are yummy, good wine, good place⋯坐得舒服,價錢唔平,生蠔好好食,服務員態度好好👍🏻👍🏻
坐得舒服,價錢唔平,生蠔好好食,服務員態度好好👍🏻👍🏻

2016-08-27 2394 瀏覽
今日一家3口到此食lunch, lunch款式比其他餐廳多,有成十款八款,選擇夠多。叫左芝士龍蝦牛柳意粉同焗鵝肝醬豬扒飯,最後仲加埋心太軟蛋糕和法式焦糖燉蛋。芝士龍蝦牛柳意粉 $88: 牛柳煎得外脆內軟,7成熟剛剛好,沒有血水,一舊牛柳足足有成五cm厚。芝士龍蝦有半隻,芝士味不算太濃, 但以這個價錢,其實真係超超超值!焗鵝肝醬豬扒飯: 老實説,鵝肝醬味不算濃,但食落卻滿口香肝醬味,撈飯一流,豬扒半肥瘦,入味易咬,剛剛好。心太軟:配上一個曲奇雪糕,流心,正常味道法式焦糖燉蛋: 焦糖脆卜卜,不過燉蛋唔夠滑裝修認真一般茶餐廳格式,可能因為開業都有一段日子的關係了,坐下已有暖水送上,後生待應有點生手,但熟手的卻同老熟客有講有笑,睇得出人情味應該不錯!

心太軟:配上一個曲奇雪糕,流心,正常味道

法式焦糖燉蛋: 焦糖脆卜卜,不過燉蛋唔夠滑

2016-08-27
2016-08-25 1594 瀏覽
見到間'餐廳'做緊團購,心想便便地(相對起餐廳內餐單仲貴) 就買來試試,誰不知中咗圈套,食物質素不在講,最重要係侍應嘅招待態度超差,食嘢中途,聽到鄰檯兩位老人家向侍應問問點解落咗單咁耐都未有餐到,誰不知侍應勁無禮貌超大聲回答“食物需時,等吓啦”,現時咁嘅情景咁嘅服務態度未=趕客,食完到叫埋單時明明侍應有點頭回應,但等咗好耐都未見有帳單來,索性自己走出去櫃位埋算,一心想來舒舒服服嘆返個下午茶,點知遇到咁嘅待遇,絕唔會有下次 xxx,仲有提提大家,檯面支水要比$22,如真係需要水就問侍應拎…
2016-08-24
2016-08-24 1042 瀏覽
見到團購出咗個二人下午茶套餐好似幾抵,但其實唯返都唔算便,每人都要$65,食物質素不在講,侍應服務態度超級差,都係第一次見識到,經過呢次招待,認真講句貼埋錢都唔會再去……
2016-08-24
用餐優惠
團購
2016-07-07 1992 瀏覽
正想吃魚柳 女友都喜愛 Marcos我以為我不會對這餐廳有新鮮感估佢唔到他們的早餐實在幾多元被我找到一個麥片加魚柳 煎或炒蛋麥包多士的餐麥片煲透的牛奶麥皮早在現時香港是稀有奇葩仲配魚柳厚多士這餐30元加一33元麥片是明火煲林的罕見美好友人叫魚角上海面送玉米當然有一套煎蛋多士奶茶Marcos提供即磨咖啡雖然只收33元魚柳質素可以香脆鮮嫩,入口不腥反滑潤油麻地酒店格局實而不太奢華麥皮是從小至愛識食識搵抵食堂則是生計
正想吃魚柳

奶茶
Marcos提供即磨咖啡
雖然只收33元
魚柳質素可以
香脆鮮嫩,入口不腥反滑潤
油麻地酒店格局
實而不太奢華

麥皮是從小至愛
識食識搵抵食堂
則是生計
2016-07-01
$35 (早餐)
  • 煙三文魚凱撒沙律
  • 火焰雪山