2016-12-22 1172 瀏覽
男朋友餐生日飯,係男朋友比壓力我同佢慶祝。生日又理由譚仔茶記快餐店鼓油西餐咁普通。終於,係HKTVmall 終於比我搵到一間又抵聽落又大氣夾高檔嘅餐廳優惠劵$398(加一只收現金),仲要係食生蠔!今次生日實好好睇睇,食生蠔喎!我請食飯都威啲啦!首先生蠔加左$12/隻做法國生蠔,咦!有驚喜,連我平時唔食生蠔都食得落,間餐廳已經贏左係起跑線! 再黎沙律,沙律就⋯⋯唔肚柯當賺左。湯就不過不失,我地叫左龍蝦湯,水準絕對拍得住百佳廿幾蚊兩罐嘅金寶湯。主菜點左肉眼扒,溫提:食五成熟要叫三成上碟。肉眼扒就唔好要求咁多,始終就比得個三百幾四百唔好以為會食到700幾嘅牛扒。反正塊扒嘅脂肪多到同我個肚腩有得揮。成個餐最最最穩陣就係甜品同飲品,呢兩樣野基本冇得衰。結論:有優惠劵係抵食,但心理同心態絕對需要準備。 (ps: 有位嬸嬸服務員不得不讚,好好態度,仲睇得出好落力去做好佢份工)如果😍😍😍係好好食,🤢🤢🤢係好難食。我會比😀😀,自己諗啦!

成個餐最最最穩陣就係甜品同飲品,呢兩樣野基本冇得衰。

如果😍😍😍係好好食,🤢🤢🤢係好難食。我會比😀😀,自己諗啦!

法國生蠔
2016-12-22