2023-08-07 409 瀏覽
轉轉雞卷今日去食嘅時候,已經差唔多收舖,所以淨係試到佢嘅雞肉,羊肉已經賣晒。老闆係外國人都叫有啲風情,所以佢整出嚟嘅轉轉雞卷,都有啲外國嘅味道。首先佢個皮又唔會好乾,另外加夠足夠嘅醬汁落雞肉度,臨尾食完成手都係醬,雞來講肉質都比較滑,唔會太乾,所以都幾推薦。轉轉雞配飯由於佢賣晒羊肉,所以叫多個飯都唯有叫雞肉,雞肉都係同轉轉雞卷一樣,肉質紅色,唔乾身,加埋佢有三個醬汁,分別係蒜蓉醬,薄荷醬同辣椒醬。個人建議就係蒜蓉醬溝辣椒醬一齊食,咁先最好食。羊肉雞肉拼盤呢個係最貴,但係最唔推介嘅一個拼盤。初頭叫嘅時候諗住有啲羊肉食吓,點知嚟到全部肉都好鞋,同好乾。啲醬都救佢哋唔到,羊肉就比較臊,我個人就食得到嘅,不過加埋柴皮肉就爭啲。環境佢開喺K11對面,地理位置都算唔錯。佢起身,不過佢通常都係坐吧枱,隔離有間鋪仔有三個位左右。亦都冇冷氣,夏天去就爭少少。但係勝在有南亞風情,職員都好好人,好熱情招待,呢個價錢算係咁啦。
轉轉雞卷

轉轉雞配飯

羊肉雞肉拼盤

2023-03-28 377 瀏覽
我住尖沙咀附近都有兩間Kebab 餐廳,試過都麻麻哋,有一日行去K11見到呢一間,心態係不妨一試,叫咗一個chicken roll,同一個lamb roll, 味道唔錯,塊皮仲熱。比起之前我食嗰兩間仲要平,地方又乾淨企理,服務仲好好,雖然只係嗌咗兩個rolls, 但係負責收銀嗰個員工or老細都特登走出嚟問我哋味道如何,讚!我後面張枱個顧客問有咩飲品,佢哋答完之後,仲話唔介意佢哋帶其他嘢飲入。Nice!我臨走嘅時候,同佢講 ‘I will be back’! 😁

2023-03-28
  • 轉轉燒羊肉卷
2022-10-18 340 瀏覽
🔸️ Kebab Bistro 🌍 土耳其菜📍尖沙咀麼地道16號半島大廈地下2號舖做完運動,想快手搵野食,上網見到近近地,又想食下啲肉,補充蛋白質。岩岩去到門口,以為得take away,轉角位原來有位座,睇落簡陋,本身想走人,但附近無野好食,唯有試下。好在試左,發現左間好野😋🗨️ 土耳其烤雞肉串 $70女店員好nice,佢話係配飯同沙律。座左一陣,比左碗湯我,佢話係送既。湯就唔岩口味,當係濕下口。主菜一黎到,我勁開心,因為擺得勁靚,亦都無期望過甘大串,仲好香架,一定好食!係即叫即燒,啲雞醃得味道岩岩好,非常juicy . 上面個燒椒先正,一流,大愛。必定會再來🥰🗨️ 土耳其烤羊肉串 $98試完雞,再黎就試羊。兩位店員都唔同左,擔心味道唔同。我order既時候都再問係咪有沙律同薯條,佢話無跟,只有串燒。甘諗住食番雞啦,佢都係話無跟其他配料,再講左一輪,佢最後肯做比我,不過擔心再下一次又唔同。羊黎到失望少少,但感覺都好食既。羊肉醃得咸左啲,唔重羊so味,係我鍾意既羊味,薯條一般。注意,中東野佢地既羊係唔重so味,所以我先選擇試埋羊,要so味請食番中式野🙃今次無送湯,不過唔岩飲就算啦。另外,
🔸️ Kebab Bistro 🌍 土耳其菜
📍尖沙咀麼地道16號半島大廈地下2號舖

好在試左,發現左間好野😋

🗨️ 土耳其烤雞肉串 $70

🗨️ 土耳其烤羊肉串 $98

試完雞,再黎就試羊。兩位店員都唔同左,擔心味道唔同。

另外,都算幾常食中東野既我,串燒一般會配埋沙律+飯/薯條,可能店員見menu張圖無就話無呱。同埋會免叫doner(轉轉肉)一般太乾身,唔夠juicy ,唔係我個type, 不過呢間味道唔錯,下次再試埋先。補充,兩次店員都好友善,會再黎~
  • 土耳其燒雞串
2022-10-05 227 瀏覽
係歐洲旅行食得最多就係KEBAB, 係香港都比較少食, 今日係尖沙咀做完野就順便買外賣番屋企食!呢間KEBAB小店係K11隔黎, 門口好光猛好容易就見到!見到燒雞做特價, $99 一大隻, 店員會幫我再re-heat, 再斬件, 一路整都聞到好香!另外叫左1份雞肉kebab, 同埋芒果乳酪~雞肉kebab都幾大卷, 1個女仔食晒都幾飽下, 雞肉好多, 好滑, 又唔太咸, 我鐘意佢個汁唔會好漏, 好fresh!燒雞好大隻, 雞肉一樣咁滑, 而且好多香料既味道, 好香!!芒果乳酪係我既必叫! 因為好開胃好好味, 酸酸甜甜好似食緊雪糕咁, 真係停唔到口架!
呢間KEBAB小店係K11隔黎, 門口好光猛好容易就見到!
另外叫左1份雞肉kebab, 同埋芒果乳酪~
2022-10-04 178 瀏覽
今日去咗尖沙咀參加完seminar諗緊晚餐食咩好嘅時候,剛好經過K11 附近嘅麼地道發現新開咗間土耳其餐廳,反正未諗到食咩就不如試下新野啦😆雖然小店店面唔大但勝在食物種類選擇都唔少,重點係店長超好客又親切仲會主動介紹必食之選👍🏻👍🏻小妹最後揀咗轉轉燒羊肉卷加轉轉燒雞肉飯,同埋店長推薦嘅土耳其宮廷第一甜點Baklava 食土耳其菜又點可以唔食kebab ,雖然一個Lamb doner kebab 要$88 都唔算平但係佢完全係足料好重手,卡巴卷包住大量沙律菜🥗紫洋蔥同蕃茄等,主角轉轉羊肉片塞滿整個卡巴卷,羊肉燒完後有少少脆身好軟稔,有羊膻味但唔算過份,建議可以配上辣辣地嘅沙律醬一齊食更加滋味😋另一款叫咗轉轉雞肉配飯,份量絕不手軟,滿滿一盒鋪滿哂燒雞肉絲完全睇唔到下層嘅飯,仲有埋沙律🥗咁豐富都係$68,性價比高。最後仲試埋飯後甜品Baklava,甜品控就一定要試下,層層酥皮唔係脆身反而係塗滿蜜糖,中間仲包裹住堅果碎,而味道就係偏甜嘅🍯🍯
  • 轉轉燒羊肉卷
2022-10-01 97 瀏覽
地區小店,需要多多支持,多次路經K11附近,未有機會嘗試。最近,再次在網絡上見到有人推介,特意在假日去光顧,沒想到是不是位置不在大商場內,所以人流較少。 其實它只在K11商場的對面,除了吧枱外,更有三數張餐枱,加上大風扇在頂,一點也不熱。食物水平是符合預期的,即叫即燒。🐑烤羊肉卷🌯:上碟時,已經細心地幫我切開2份👍每一口咬下去,獨特醬料都會在口內滿溢而出,份量不是太大,但熱量卻足夠成年人飽肚有餘😜🐓烤雞薯條🍟雞肉帶微辣,相信土耳其人都愛吃辣,配上香脆粗身薯條(自由配卡夫醬及沙律醬) ,令人食不停口。尖沙咀美食多,別忘了這間‼️
地區小店,需要多多支持,多次路經K11附近,未有機會嘗試。

食物水平是符合預期的,即叫即燒。

🐑烤羊肉卷🌯:
上碟時,已經細心地幫我切開2份👍

🐓烤雞薯條🍟

尖沙咀美食多,別忘了這間‼️

2022-10-01
2022-09-30 33 瀏覽
呢間小店好近尖沙咀站K11商場一出就見到,所以我成日經過都會幫襯今次要咗個轉轉燒雞肉配飯同埋沙律$68坐喺度等嘅時候已經聞到啲雞肉勁香個環境可以望得到佢哋喺入面煮😋見到都已經流晒口水🤤好香呀 而且雞肉同沙律菜嘅份量都好多呀啲飯好好味😋吸左啲雞嘅香油好正轉轉燒雞肉卷$68整得好香,佢哋有特別嘅醬料,好正,有蕃茄有生菜有肉,夾埋一齊好好食。佢地整完會再整熱,確保安全衛生。轉轉燒羊肉卷$68我每次去都會要羊肉卷,因為真係好好味鍾意食羊嘅朋友千祈唔好錯過🥳🥳
呢間小店好近尖沙咀站
見到都已經流晒口水🤤
好香呀 而且雞肉同沙律菜嘅份量都好多呀
啲飯好好味😋吸左啲雞嘅香油好正

轉轉燒雞肉卷$68
佢地整完會再整熱,確保安全衛生。
轉轉燒羊肉卷$68
我每次去都會要羊肉卷,因為真係好好味
鍾意食羊嘅朋友千祈唔好錯過🥳🥳

外賣自取
前幾日去左尖沙咀做facial,正諗緊晚餐食咩時,美容師就向我推薦左呢間土耳其餐廳🍽️🌟轉轉燒羊肉配薯條旋轉烤肉係土耳其嘅經典美食🇹🇷當然要試下啦巨大嘅肉串好惹味,即使經過長時期慢烤🍖唔單只唔會又乾又柴,豐富嘅油質仲鎖住喺肉裡面附上沙律同薯條一齊食,非常豐富🥗🥔🌟轉轉燒羊肉卷羊肉嫩滑不臊,用左唔同香料,非常入味🐑入面亦加入好多蕃茄🍅生菜🥬洋蔥🧅等蔬菜吸收曬肉汁,味道鮮甜,口感清爽卷餅上菜時仲熱辣辣,夠曬香酥🌯🌟芒果乳酪奶昔感覺有D似印度嘅Lassi🥤有濃濃芒果香氣,口感冰涼順滑🥭清爽得黎,解辣同解油膩都一流作為「世界三大菜系」之一嘅土耳其菜,風味獨特👍🏻大家不妨一試😆

🌟轉轉燒羊肉配薯條
旋轉烤肉係土耳其嘅經典美食🇹🇷當然要試下啦
巨大嘅肉串好惹味,即使經過長時期慢烤🍖
唔單只唔會又乾又柴,豐富嘅油質仲鎖住喺肉裡面
附上沙律同薯條一齊食,非常豐富🥗🥔

🌟轉轉燒羊肉卷
羊肉嫩滑不臊,用左唔同香料,非常入味🐑
入面亦加入好多蕃茄🍅生菜🥬洋蔥🧅等
蔬菜吸收曬肉汁,味道鮮甜,口感清爽
卷餅上菜時仲熱辣辣,夠曬香酥🌯

🌟芒果乳酪奶昔
感覺有D似印度嘅Lassi🥤
有濃濃芒果香氣,口感冰涼順滑🥭
清爽得黎,解辣同解油膩都一流

作為「世界三大菜系」之一嘅土耳其菜,風味獨特👍🏻
大家不妨一試😆
2022-09-23 31 瀏覽
喺尖沙咀N4出口連接住一個叫K11嘅商場,入去商場上扶手電梯,上兩層喺周大福旁邊出口出去一出去就會見到呢間黃色門面嘅Kebab Bistro餐廳係由外國人主理,可以堂食或者外賣。我通常都係外賣返屋企慢慢食🤤😋呢隻土耳其火雞好吸引!!!啲香味就算入左膠袋都不停飄出來~~原來佢幫我切開咗,用兩個膠盒裝住咗。食起上來就更加方便啦😄幫我切埋件真係好香好好味呀🤤🤤 仲買咗啲羊卷返屋企食添,好好味😋職員會問要唔要切開一半,食一半都夠一餐飽😋好足料
喺尖沙咀N4出口連接住一個叫K11嘅商場,
入去商場上扶手電梯,上兩層喺周大福旁邊出口出去
一出去就會見到呢間黃色門面嘅Kebab Bistro

餐廳係由外國人主理,
可以堂食或者外賣。
我通常都係外賣返屋企慢慢食🤤😋

原來佢幫我切開咗,用兩個膠盒裝住咗。
食起上來就更加方便啦😄幫我切埋件
真係好香好好味呀🤤🤤
仲買咗啲羊卷返屋企食添,好好味😋
職員會問要唔要切開一半,食一半都夠一餐飽😋好足料
2022-09-21 442 瀏覽
去完科學館睇恐龍展,本來打算喺附近搵間茶餐廳坐低,食個下午茶餐,點知有人話想四圍逛下,發掘一啲平日較少機會會接觸到嘅美食。途經麼地道,見到有間黃色門面嘅土耳其手卷專門店。餐廳主打外賣,不過店內亦設有少量座位以供客人作堂食。細看餐牌,除了 Kebab 外,原來餐廳仲有轉轉燒肉、烤肉串、沙律、薄餅、土耳其特色燒雞等供應,選擇都幾豐富。見到廚房內層層疊嘅烤肉不停地轉動,而且還不時傳來陣陣肉香,非常吸引,今日就一於換下口味!由於大家都好肚餓,所以我哋每人都揀咗一盒飯,另外再加咗一份什錦果仁千層酥同飲品。土耳其香烤羊肉丸配 飯&沙律 ($98)   肉丸有 4 大塊,搓成餅狀,外層煎至香噴噴,肉質紮實又有彈性,入口羊味非常突出,散發住陣陣羊肉獨有嘅羶香。旁邊嘅沙律菜,用料好豐富,有番茄、紅蘿蔔、生菜、青瓜同洋蔥,用嚟配肉丸食,清爽又解膩。至於另一盒轉轉燒雞肉 配 飯&沙律 ($68)  味道亦一流,雞肉好嫩滑,食落一點也不乾柴,入口帶點香料嘅微辛,加上份量十足,把飯面完全遮蓋,夾埋旁邊酸酸甜甜嘅沙律一齊食,勁飽肚。另外呢款什錦果仁千層酥 ($28)  口感亦非常特別,據說係土耳其嘅一種甜食,以多
另外呢款什錦果仁千層酥 ($28)  口感亦非常特別,據說係土耳其嘅一種甜食,以多層酥皮再配上什錦果仁,如杏仁、開心果等製成,味道雖然係非常之甜,但入口有種奶酥香味,值得一試。
外賣自取
📋$68 Chicken roll ·轉轉燒雞肉卡巴卷🥙餅皮裏的餡料好多🙌🏻雞肉也是滿滿的。卷入邊配有蕃茄、洋蔥同生菜等,令口感層次更加豐富,同時可以中和雞肉嘅油膩。雞肉預先有調味料醃過,食落去好入味👍🏻$138·9吋· Lahmacun(Lamb) 燒羊肉香脆薄餅🌟推介 Pizza比想像中更出色🤤首先羊肉一啲都唔膻,在羊肉薄餅的上面會撒一些洋蔥絲同彩椒做為裝飾,這樣既可以解油膩又可以做菜吃,再配上食拉絲嘅芝士❣️好好食!💁🏻‍♀️個廚師好靚仔🤫🤫🏘 開放式廚房,整體環境尚算乾淨。旁邊有吧枱位可以坐喺嗰度食嘢。 💰人均消費大約70元。📍 地址:尖沙咀麼地道16號半島大廈地下2號舖
📋$68 Chicken roll ·轉轉燒雞肉卡巴卷🥙

餅皮裏的餡料好多🙌🏻雞肉也是滿滿的。

好好食!

💁🏻‍♀️個廚師好靚仔🤫🤫

💰人均消費大約70元。

📍 地址:尖沙咀麼地道16號半島大廈地下2號舖

2022-09-21 24 瀏覽
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ Kebab Bistro ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 好客即制小店諗緊今晚食乜好之際 見到呢間Kebab Bistro 我都好鍾意食肉捲😘自己整唔到嗰種味道~🥹再加上今日有啲秋風 正正正!就坐喺街邊慢慢品嚐下😝雖然係尖沙咀 但係價錢好相宜嗌多幾款都可以~唔會劏你仲要落單即制☺️ 唔係整定曬望住廚師制作 有種治癒感(當然係唔趕時間情況下)店舖由老闆一手主理 店員幫忙輔助🔹轉轉羊肉捲 $88香港好少好食嘅羊 一係有陣蘇味 一係就太生所以叫親Kebab 一定揀羊肉調味料處理得好廚師將轉轉羊切薄片然後煎香比勁多羊肉用料好足仲配埋生菜絲、洋蔥絲、醬汁🔹轉轉雞pizza 9” $98以為9吋pizza係好細原來都幾有份量加咗好多洋蔥絲、蘑菇、粟米喺上面食落發現雞肉係超多!返到屋企整熱食 更好味🔹Baklava 什錦果仁千層酥 $28千層酥鬆軟可凍食/ 熱食一啖一個味道偏甜~有層層蜂蜜味老闆好好客 雖然我啲英文bad bad 但係佢都冇嫌棄我 會一齊傾下偈最後仲送咗碗湯添See you very soon ~~下次必定要試下土耳其烤雞今日見到大特價但係冇買到🥹◆*.◆*.◆*.餐

好客即制小店

諗緊今晚食乜好之際 見到呢間Kebab Bistro
我都好鍾意食肉捲😘
自己整唔到嗰種味道~🥹
再加上今日有啲秋風 正正正!
就坐喺街邊慢慢品嚐下😝

雖然係尖沙咀 但係價錢好相宜
嗌多幾款都可以~
唔會劏你
仲要落單即制☺️ 唔係整定曬
望住廚師制作 有種治癒感(當然係唔趕時間情況下)
店舖由老闆一手主理 店員幫忙輔助

廚師將轉轉羊切薄片
然後煎香
比勁多羊肉
用料好足
仲配埋生菜絲、洋蔥絲、醬汁

🔹轉轉雞pizza 9” $98
以為9吋pizza係好細
原來都幾有份量
加咗好多洋蔥絲、蘑菇、粟米喺上面
食落發現雞肉係超多!
返到屋企整熱食 更好味

老闆好好客
雖然我啲英文bad bad
但係佢都冇嫌棄我 會一齊傾下偈
最後仲送咗碗湯添
See you very soon ~~
下次必定要試下土耳其烤雞
今日見到大特價但係冇買到🥹

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍Kebab Bistro (尖沙咀)
尖沙咀麼地道16號半島大廈地下2號舖

►▪▫►▪▫►▪▫ 用餐提示 ►▪▫►▪▫►▪▫►
店員主要用英文溝通
堂食外賣都得
2022-09-17 21 瀏覽
我好鍾意食kebab,但係唔係度度都有得食。今日經過k11附近,見到有間賣土耳其kebab,仲有其他食物都幾吸引咁,一於試吓先😋轉轉燒羊肉卷🌯除咗羊肉之外,入面仲有番茄、菜、洋蔥、特製醬汁。廚師將轉轉燒羊肉切落嚟之後將d肉放喺鐵板度再煎下。食落口好香燒烤同焦香味同埋好香羊肉味😋廚師切咗好多肉,所以真係啖啖肉呀,同埋d菜一齊食就冇咁膩啦👍🏻土耳其香烤羊肉丸配飯及沙律🥗好少見到有羊肉丸,所以就試吓。原來羊肉丸唔係波波,係好似肉餅咁😂肉丸好大舊又厚,外面焦脆,裡面好juicy😋亦都加咗d香料,因為香料嘅關係,所以帶出咗好香羊肉味同羶味😍😍😍另外附上兩個醬汁,一個係sour cream ,另外一個係辣嘅sour cream 。就咁dip 辣嘅真係超辣🥵但係我就將兩個mix埋一齊,咁就變咗少辣又可以解吓膩,好好味😋😋

外賣自取
⭐️Kebab Bistro⭐️📍: 尖沙咀麼地道16號半島大廈地下2號舖⏰:11:00am-02:00am尖東個度好多外賣小店,岩哂啲同朋友飲完野想食宵夜既人,今晚經尖東返屋企既時候經過呢間Kebab Bistro聞到好香,原來係新開張既外賣小店,一於買返屋企做宵夜先😌😌😌🐓轉轉燒雞肉卷Chicken Roll ($68)呢個人氣推介既轉轉燒雞肉卷聞落好香,皮薄餡靚,入面超足料,用轉轉燒烤過既雞肉依然保持嫩滑多汁,配料有紫洋蔥,番茄同生菜,口感清新唔會好油膩,正呀😍🐏土耳其烤羊肉串Lamb Shish Kebab ($98/2串)烤羊肉串既份量都幾多,食落唔會好乾同好羶,配埋新鮮爽脆既沙律菜好開胃👍🏻👍🏻👍🏻🥭芒果乳酪 ($25)食左兩款咁濃味既雞肉同羊肉要飲返杯冰凍既飲品先得,我就揀左夏天當造既芒果乳酪,芒果新鮮夠香甜,配埋奶香十足既乳酪好夾,推介~💯💯💯
⭐️Kebab Bistro⭐️
📍: 尖沙咀麼地道16號半島大廈地下2號舖
⏰:11:00am-02:00am

🐓轉轉燒雞肉卷Chicken Roll ($68)

🥭芒果乳酪 ($25)
2022-09-14
10 分鐘 (外賣自取)
2022-09-14 18 瀏覽
🐔轉轉燒雞肉卡巴卷個卷十分足料,成條有一個前手臂甘長。個卷入面有雞肉、蕃茄同生菜。雞肉好入味,同蔬菜既配搭可以令到個口感更加清新又唔會太油膩。🌯中東炸鷹嘴豆餅卡巴卷入面有就係炸鷹嘴豆餅,洋蔥,甘筍同埋生菜。呢個卷雖然沒有肉,但是炸鷹嘴豆餅的調味都好夠,亦都好香口,好有中東風味。幾特別既一個配搭👍🍚🥗轉轉燒雞肉飯及沙律一般係街買飯,一向都是蔬菜比較少,但係呢一間比我嘅感覺就是可以食得好健康。任何菜式都有配搭唔同蔬菜。雞肉燒得好嫩滑,旁邊的沙律睇落好新鮮,食落亦都好爽脆。整體來說,呢間食物價錢好合理,每一樣菜式都好足料,質素唔錯,性價比高,環境幾企理,之後Lunch 又有多個外賣選擇啦。

轉轉燒雞肉卡巴卷

🐔轉轉燒雞肉卡巴卷