2018-07-08 1979 瀏覽
呢間餐廳假期同樣有lunch menu 餐廳上下兩層。是日與友人2點多到達,原來下午茶要3點先開始叫左一個天使麵$52 加一,有包有湯有飲品,都算係咁!但天使面質地好爛,似可以比bb食另外叫一個burger餐,肉較乾身,但好大份。薯條亦不錯。總括而言,都唔錯呀

2018-05-03 1558 瀏覽
之前一直都間唔中有黎食下西餐因為大埔想食下靚扒真係無乜選擇今次一黎先知原來5月轉左餐牌 我一睇 無左火焰雞真係有小小失望不過我最愛既豬手都仲係度餐牌仲多左澳洲M5和牛食 一於就叫黎試下一上菜 嘩 咁大塊既肉汁豐富 好夠牛味牛肉控必試!食牛扒點可以唔飲酒呢問經理有咩紅酒推介佢就比左枝piantaferro primitivo 平平地 $4xx飲落去真係完全驚喜服務都算唔錯環境就一般食物質素驚喜一定會返黎再食啊!!!!
之前一直都間唔中有黎食下西餐

飲落去真係完全驚喜

服務都算唔錯
環境就一般
食物質素驚喜

一定會返黎再食啊!!!!
2018-05-02
  • 澳洲M5和牛
2018-04-07 1142 瀏覽
餐具換哂之後真係食個feel咁,但食物質素又拉返我返尼,因為真係唔錯,而且今次仲有牛角包食,完全無試過見到牛角包係湯上面,仲要好鬆化好好食,午餐做到咁,真係好好
豬柳漢堡
2018-04-07
2018-03-10 1147 瀏覽
話說我係大埔生存咗好耐聽過嚟間西餐廳嘅名都好多次亦都好多朋友推薦佢比我試今日有朋自遠方來,咁我就一於試吓嚟間💪🏻嚟個沙律碟大大,分量少少仲要價錢唔係平先嬲,好似要成一百蚊有多但分量得個兩啖,唔好話一班朋友丫兩個人都唔夠開心share la嚟個芝士條個賣相就真係唔吸引但佢一上檯就一定要第一時間將佢放入口如果凍咗無咁好食一口咬落去,芝士味濃郁不過好邪惡蜜糖雞翼好食丫佢整到連啲雞翼皮都脆卜卜蜜糖味又夠香👍🏻會叫嚟個係因為我想食大啡菇,朋友想食蛋朋友覺得嚟個麻麻地我就直情覺得難食🙈嚟個係一見到餐牌就會叫嘅炸魚薯條🍟😋嚟個超好食,條魚雖然啲炸粉有啲多但魚肉夠滑最重要係個薯條係粗薯條,粗薯條,粗薯條丫熱辣辣好好味大推大家食嚟個德國豬手嚟個我都勁推比大家試丫外皮脆卜卜又香口,肉質嫩滑,視覺上又唔係太肥膩而且佢個酸菜唔會太酸,將酸菜加豬手一齊放落口酸菜會中和咗豬手嘅油膩感好味丫👍🏻個蒜蓉包香就香,仲好脆但如果再多啲蒜蓉我會開心啲囉🙈嚟間餐廳食物係一啲啲好食好似豬手同炸魚薯條我一定會再去食環境都唔錯,幾清靜,一班朋友可以食吓嘢吹吓水不過佢嘅價錢比較高,屬於中高價大家可以一試但就要叫岩食物先好🙈
話說我係大埔生存咗好耐
聽過嚟間西餐廳嘅名都好多次
亦都好多朋友推薦佢比我試
今日有朋自遠方來,咁我就一於試吓嚟間💪🏻

嚟個沙律碟大大,分量少少
仲要價錢唔係平先嬲,好似要成一百蚊有多
但分量得個兩啖,唔好話一班朋友丫
兩個人都唔夠開心share la

嚟個芝士條個賣相就真係唔吸引
但佢一上檯就一定要第一時間將佢放入口
如果凍咗無咁好食
一口咬落去,芝士味濃郁
不過好邪惡

蜜糖雞翼好食丫
佢整到連啲雞翼皮都脆卜卜
蜜糖味又夠香👍🏻

會叫嚟個係因為我想食大啡菇,朋友想食蛋
朋友覺得嚟個麻麻地
我就直情覺得難食🙈

嚟個係一見到餐牌就會叫嘅炸魚薯條🍟😋
嚟個超好食,條魚雖然啲炸粉有啲多但魚肉夠滑
最重要係個薯條係粗薯條,粗薯條,粗薯條丫
熱辣辣好好味
大推大家食嚟個

德國豬手嚟個我都勁推比大家試丫
外皮脆卜卜又香口,肉質嫩滑,視覺上又唔係太肥膩
而且佢個酸菜唔會太酸,將酸菜加豬手一齊放落口
酸菜會中和咗豬手嘅油膩感
好味丫👍🏻

個蒜蓉包香就香,仲好脆
但如果再多啲蒜蓉我會開心啲囉🙈

嚟間餐廳食物係一啲啲好食
好似豬手同炸魚薯條我一定會再去食
環境都唔錯,幾清靜,一班朋友可以食吓嘢吹吓水
不過佢嘅價錢比較高,屬於中高價
大家可以一試
但就要叫岩食物先好🙈
2018-03-01
過完中國新年,相信大家都吃了不少中菜,Lucas小食家都很懷念西餐,經朋友介紹下,就到了這家性價比很高的K Square!! 首先點了杯Hoss Doppel Hirsch是來自德國的手工黑啤,帶點麥香味! 明太子軟殻蟹大蝦漢堡有一隻頗大隻的軟殻蟹和大蝦,而且都是新鮮炸起的,很脆卜卜! 夏威夷BBQ珍寶豬扒漢堡有兩大塊豬扒在內和很大的一塊菠蘿,果然不是浪得虛名,味道酸酸甜甜,很有風味! 德州風味墨西哥漢堡這是有巨巨的一塊牛肉漢堡,配上微辣的墨西哥醬,十份惹味! 火焰燒春雞首先會先上全隻燒雞,之後師傅會點火,在現場表演燒雞,之後會在拿回廚房再切開,方便大家進食!雞皮燒得很脆,雞肉亦煮得剛剛好,點上微微的辣醬,絕對是不錯的選擇! 總括而言,大埔這家美式酒吧K Square 的餐飲做得十分出色,而且性價比很高,大家來大埔時不坊試試!
過完中國新年,相信大家都吃了不少中菜,
Lucas小食家都很懷念西餐,經朋友介紹下,
就到了這家性價比很高的K Square!!

首先點了杯Hoss Doppel Hirsch
是來自德國的手工黑啤,帶點麥香味!
Hoss Doppel Hirsch
明太子軟殻蟹大蝦漢堡
有一隻頗大隻的軟殻蟹和大蝦,而且都是新鮮炸起的,很脆卜卜!
夏威夷BBQ珍寶豬扒漢堡
有兩大塊豬扒在內和很大的一塊菠蘿,
果然不是浪得虛名,味道酸酸甜甜,很有風味!

德州風味墨西哥漢堡
這是有巨巨的一塊牛肉漢堡,配上微辣的墨西哥醬,十份惹味!

火焰燒春雞
大家來大埔時不坊試試!
2018-03-02
Hoss Doppel Hirsch
火焰燒春雞
 今日,我地黎到大埔挑戰超級無敵巨型漢堡~只要係25分鐘之內食晒呢一個漢堡(連配菜)就可以免費(呢個漢堡原價要$268)再送你$200現金卷,如果有一個大胃,真係抵!咁大個漢堡,入面用料非常豐富~特別係呢個選用美國安格斯牛肉既漢堡扒。因為出面搵唔到咁大塊 餐廳要自己訂做模具 再由廚師自己手打牛肉去製作口感真係相當唔錯~因為比一般漢堡扒厚身,肉汁都鎖住係入面,口感柔軟又唔會太鬆散而且我地ORDER 5成熟,都冇over-cook 火喉控制得唔錯抵讚!不過我地唔好話一個人,三個人都食唔晒><講開牛扒,呢到仲有20 OZ美國安格斯帶骨肉眼扒牛香比漢堡扒更濃,可能因為牛扒調味比較簡單,因而更帶出原本牛肉既肉香而呢個牛扒宜家做梗優惠價228元 (直到2018年2月28日)~ 至於唔食牛既朋友,都有其他選擇呢一個火焰燒春雞上枱時表演「肉火焚身」勁吸睛雞肉嫩滑,外皮脆口,水準之作~仲有呢一個脆皮德國豬手外皮薄脆,與中式燒肉皮口感相似再配少少黃芥末醬汁,味道相當唔錯!食多兩塊都唔會膩~最後,話明呢一間係Restaurant &Bar當然都要試下呢到既飲品最後,標題提到呢到仲有好多優惠,就一次過LIST

今日,我地黎到大埔挑戰超級無敵巨型漢堡~
再送你$200現金卷,如果有一個大胃,真係抵!
巨型美國安格斯牛肉漢堡

咁大個漢堡,入面用料非常豐富~
特別係呢個選用美國安格斯牛肉既漢堡扒。
口感真係相當唔錯~

不過我地唔好話一個人,三個人都食唔晒><

講開牛扒,呢到仲有20 OZ美國安格斯帶骨肉眼扒

美國安格斯帶骨肉眼

至於唔食牛既朋友,都有其他選擇
呢一個火焰燒春雞上枱時表演「肉火焚身」勁吸睛
雞肉嫩滑,外皮脆口,水準之作~
燒春雞

仲有呢一個脆皮德國豬手
外皮薄脆,與中式燒肉皮口感相似
再配少少黃芥末醬汁,味道相當唔錯!食多兩塊都唔會膩~
德國燒豬手

最後,話明呢一間係Restaurant &Bar
當然都要試下呢到既飲品

最後,標題提到呢到仲有好多優惠,就一次過LIST 出黎比大家知啦~

優惠一(閃閃哈打粉絲獨家):憑呢個FACEBOOK POST 第10,20,30,40(逢10字尾)留言,到店消費即可獲贈任選小食一款或飲品一杯
第120個留言送40oz 既美國安格斯帶骨肉眼一塊

優惠二:Happy hour時間任何飲品第一杯正價第二杯半價
*時間:
星期一到四:12:00-01:00
星期五,六,日:12:00-18:00-21:00-01:00

優惠三:20oz 既美國安格斯帶骨肉眼一塊 優惠價228元 (直到2018年2月28日)

優惠四:逢星期二,當晚20:30在場既食客每枱都可抽獎一次(除了多款小獎品外,大獎品更是20oz美國安格斯帶骨肉眼)

優惠五:逢星期三,全日飲品買1送1

*優惠一與閃閃哈打合作的留言活動,留言期由即日起至2018年1月25日,領取期為即日起至2018年1月31日
*所有優惠活動由大埔K Square 保留最終決定權

大埔K SQUARE INFO.
地址: 大埔汀角路15號常安樓地下C舖
  • 漢堡
  • 豬手
  • 牛扒
2018-01-02 336 瀏覽
原創的海膽甜筒和海膽玉子燒都非常好吃,很新鮮,搭配也很好,甜筒也有三文魚。鵝肝可頌非常棒,鵝肝入口即溶,並且二者搭配起來相得益彰,單獨吃或者加在一起吃都很棒。烤扇貝不錯,烤香蕉一般。啤酒萌萌噠。
2017-11-20 422 瀏覽
有時想食下西式早餐就會黎呢間,而我地就黎食晚餐多,會食burger等等。而呢一次,我地就因為慶祝家姐生日黎食,最後呢個甜品會寫埋我地個名架,見到都好開心呀餐廳暗暗地,如果同另一半一齊黎既話可能氣氛會幾好既,不過我每次都係同屋企人黎,所以我就感受唔到啦。最尾埋單人均消費差不多200蚊,而家出去食野都要咁上下既價錢。佢都算係大埔一間捱到好耐既餐廳,佢隔離鋪轉過幾次手佢都仲圪立不倒,都有佢吸引之處既,大家一試無坊,睇下岩唔岩自己食。

• 鐵板冰火朱古力軟餅
2017-10-06 287 瀏覽
來這店3次以上了 ,環境清淨人不多,聊天好地方 ,可惜食物質素不比以前好 。我們點了2份2人餐 ,可是份量較少 ,不足以2人份 ,沙拉一丁點,意粉一人份,只是法包份量稍為大一點。價錢比外面的西餐廳不便宜。 主菜點了豬手 春雞,豬手燒焦了皮 (是焦不是脆),春雞又不熟 ,有血之餘 ,髀位 轉彎位都帶透明粉色肉,吃到尾聲才知道.......有點影響食慾。 剛好有朋自遠方來,才想吃一頓好的,可惜今次沒給朋友留下好印象而回呢。唯一可讚的是職員態度良好。

唯一可讚的是職員態度良好。
2017-09-28 232 瀏覽
愛人好鍾意食BURGER, 所以搵到大埔BURGER之餘又有非BURGER既野食俾我食就PERFECT哂. 呢間第2次食, 今次揀左手撕雞BURGER, 一個PIZZA同一杯特飲. 手撕雞幾得意, 原隻獻上, 仲要加左少少火酒係你面前燒多一陣, 幾有睇頭.個BURGER同薯條另上, BURGER包面有用蜜糖烘過, 所以脆脆甜甜, 容易入口. PIZZA餅底是好薄同脆的, 應該是店內自製的. 芝士份量都算多, 都唔錯.

手撕雞幾得意, 原隻獻上
, 仲要加左少少火酒係你面前燒多一陣, 幾有睇頭.

2017-08-12 299 瀏覽
屋企人生日,咁就諗住係大埔區內搵間好d既餐廳,食飯慶祝,上網無意間搵到呢間餐廳,咁就決定黎呢度試下。由於7點入座,我們仲可以享用happy bour優惠,啤酒買一送一,我地就叫左呢款檸檬啤酒,一支有酒精 & 一支無酒精,味道唔錯,適合我地唔同酒量既屋企人既需要。之後我地就散叫左小食,主菜等等,大家一齊share食,所有野食都好好味。全力推介冬陰功鮮蝦野菌扁意粉 & 芥末蜜糖燒德國豬手,真係好好食。冬陰功鮮蝦野菌扁意粉酸味味既味道,又唔辣,而且仲有好多蝦,加上意粉煮得適中,唔會太冧,真係好味。芥末蜜糖燒德國豬手好大隻,唔會好肥,唔會燒到乾晒,而且又唔會好鹹,食完唔會勁飲水,連我老爸都岩食。整體所有野食都好好食,而且店員知道我地有人生日,特意送上小小甜品 (朱古力慕絲蛋糕),碟上寫上Happy Birthday,點上生日蠟燭,小小既心意,令壽星女覺得好開心又窩心。有機會我地都會再次幫襯。

有機會我地都會再次幫襯。

玫瑰糖雞翼
三文魚伴凡立貝
黑松露野菌意大利飯
冬陰功鮮蝦野菌扁意粉
芥末蜜糖燒德國豬手
黑松露野菌pizza
白酒煮大蜆
檸檬啤酒 (無酒精 & 有酒精)
2017-08-12
冬陰功鮮蝦野菌扁意粉
芥末蜜糖燒德國豬手
黑松露野菌pizza
白酒煮大蜆
檸檬啤酒 (無酒精 & 有酒精)
2017-07-03 271 瀏覽
今日同媽媽食生日飯,朋友介紹之下揀左依間食晚餐😊點左豬手,雞同肉眼扒。食物不過不失,唔係唔好食,但未至於我會想番黎食。雞比預期中係好既,雞肉好嫩好林,好味🤗不過我想講下依度d服務,其實我都唔預期出街食飯會有d咩服務,始終我唔係去緊5星級酒店食飯,不過收得服務費,基本野都應該做足吧?始終算係西餐而個價單都唔係話平。一開始問佢加水,佢都成支比我地叫我自己斟,我都覺得ok既,我次次叫你我都覺得煩。但我地食完枱上既野食之後,佢不但止無幫我地收走d空碟,其實果2位男同事係好忙咁玩緊電話😅😅😅😅玩電話咪玩電話,處理好d客人先玩其實我覺得無所謂,但佢地成個場得一枱都係咁做野就好奇怪囉。所以要我再走過黎食飯我應該要考慮下😌😌
今日同媽媽食生日飯,朋友介紹之下揀左依間食晚餐😊
點左豬手,雞同肉眼扒。
所以要我再走過黎食飯我應該要考慮下😌😌
2017-07-02
生日
2017-05-21 285 瀏覽
親友生日約食飯慶祝,來這裏欲試有名的巨型漢堡包,可惜落單後才通知巨型漢堡的麵包售罄,大家都很失望!唯有寄望其他所選的菜餚。 先上的是飲品,其他親友的飲料都很吸引,但喺哩度只評論我個人品嚐嘅部分,如下:薄荷仙子,賣相係明顯一杯甘津綠葉2分。香味方面就久奉,冇分。入口淡淡薄荷微酸,不算甜2分。滿分10分總共4分。燒豬手,做型合意1分,香味不足0分,味道尚算可口,肉質外皮微韌內嫩,你會想食畀4分。總共5分。炸魚薯條,外型1分,香味0分,薯條微脆炸魚軟淋帶韌冇魚味,正所謂食魚冇咩味!薯條幫補畀3分總共4分。煙燻火腿沙律,賣相幾好1分,唔香0分,味道清淡,用料平實畀2分,總分3分。冇巨型漢堡唯有食薄餅,上來的好明顯係一塊餅乾,外表1分,香唔嚟0分,入口煙煙韌韌藕斷芝士絲連,好啦放過你3分總共4分。最後嘅玫瑰雞翼,擺碟1分,唔覺香0分,玫瑰味不足雪雞味,皮不夠脆肉質合格,但整體唔配合失望勉強入口1分總共2分。總評:只係神似味不足,有好大進步空間。

薄荷仙子,賣相係明顯一杯甘津綠葉2分。
香味方面就久奉,冇分。
入口淡淡薄荷微酸,不算甜2分。滿分10分總共4分。

總評:只係神似味不足,有好大進步空間。
呢兩個月黎一直都食唔到漢堡😢令到我個食漢堡既心 不退反熱  所以今次點都要去食!!😤之前見過其他食家試完都讚抵讚好食,而且仲有巨型漢堡可以挑戰添😮不過,今次黎到已經無左巨型漢堡,連個餐牌都轉埋,漢堡選擇少左..🙁Lunch時間差唔多1點黎到,但只有兩枱客人我估一黎LUNCH SET又唔係特別平,二黎附近食店選擇都唔少點左一個K-square牛肉漢堡同一個西冷牛扒配意粉先送上兩杯凍檸茶,糖漿自行添加,岩哂中意走甜既我!!😁之後送上餐湯同包十分欣賞呢度D食物好夠熱👍👍就連個餐包都熱到meet開佢會辣到手既程度😱餐湯係南瓜湯,唔係滑果隻,仍然食到一絲絲既南瓜絲,另外加左好少既肉粒仔,增加左個湯既甜味同口感。個人十分喜歡個湯❤️❤️餐包係外脆內軟既提子包,唔會太甜,佢既味道、氣味、溫度都留下好印象😍西冷牛扒配意粉西冷扒好有睇頭,唔算太薄 而且大塊但原來呢碟野係好睇唔好食👎西冷扒無牛味 而且好多筋 邊位完全係香口膠 好咬唔好吞...😧👎西冷扒五成熟,入面係粉紅色同埋好淋好滑身,但係好明顯係加左梳打粉既效果意粉係茄汁意粉,味道偏淡👍全碟最好食係D雜菜,蒜蓉炒過 且熱辣辣,連最硬既甘筍都淋身K-squa
呢兩個月黎一直都食唔到漢堡😢
令到我個食漢堡既心 不退反熱  所以今次點都要去食!!😤

Lunch時間差唔多1點黎到,但只有兩枱客人

點左一個K-square牛肉漢堡同一個西冷牛扒配意粉

先送上兩杯凍檸茶,糖漿自行添加,岩哂中意走甜既我!!😁

之後送上餐湯同包
十分欣賞呢度D食物好夠熱👍👍
就連個餐包都熱到meet開佢會辣到手既程度😱
南瓜餐湯同提子餐包

西冷牛扒配意粉

西冷扒好有睇頭,唔算太薄 而且大塊
但原來呢碟野係好睇唔好食
意粉係茄汁意粉,味道偏淡

K-square牛肉漢堡

除左漢堡仲有少量既沙律菜加黑醋、粗薯條
粗薯條真係好讚
,除左因為熱辣辣之外,薯條係上枱之前已經加左調味粉調味,而且調味粉均勻,唔駛點茄醬已經好好食!!

K-square牛肉漢堡

漢堡大大個,入面有蕃茄片、生洋蔥、生菜、芝士、醃青瓜片、牛肉漢堡扒同芝麻包

K-square牛肉漢堡

芝麻包真係滿佈芝麻,而且包皮烘得香脆;圖中可見呢款麵包屬於空心果類,所以食起上黎唔會覺得包太多太實。
牛肉漢堡扒差唔多有一吋厚!! 全個漢堡根本就厚到唔可以一啖咬到每一層😆
本身唔中意食生洋蔥,但食左之後先發覺唔錯,多左爽既口感👍
不過,個漢堡就係因為太多味,結果漢保扒既牛味係食唔到...😥
分開食果陣,先試到其實個扒好有牛味,而且唔乾,係鬆散左少少,味道其實唔錯

總結,呢度服務好好!食物夠熱夠新鮮👍漢堡唔太差,只係同我預期有啲出入😐😑 雖然其他無試過,但我估呢度應該主打漢堡 所以漢堡以外既食物唔好試 好伏...
2017-05-06
南瓜餐湯同提子餐包
2017-05-08 212 瀏覽
其實一打開餐牌就覺得某樣食物都唔值得咁貴,點咗洋蔥圈,豬手同炸魚薯條,值得推介係豬手真係好好味,炸魚薯條都唔錯,唯獨係洋蔥圈就麻麻,點解咁講係因為粉漿太多,食咗一件就好漏,搞到我豬手食唔晒,炸魚我覺得太少了,如果多1至2件會比較好,豬手燒得好好味不過等候時間太長,或者可能人多關係,叫店員難叫,叫幾次先來一次……呢間嘢總括來講都ok,不過我都食一次無下次,本來就想食呢間無訂枱,如果早一日訂就有95折粉漿太多好好食

粉漿太多
好好食