2023-11-22 210 瀏覽
性價比高打卡able 西餐廳❤️水牛芝士無花果巴馬火腿沙律🥗打卡一流擺盤好靚😊醬汁係類似蘋果醋,有少少果香而且酸酸甜甜非常開胃。佢嘅水牛芝士係薄切夾住巴馬火腿,切完食落口兩個味道非常夾。 淡淡嘅芝士香味,配合左巴馬火腿嘅豬肉香味。裏面亦有無花果同埋蕃茄仔點綴下開下胃。冬陰功軟殼蟹意大利粉整體有啲椰香,仍唔會太辣,意大利粉軟硬度適中。 而且軟殼蟹炸粉唔多,裏面嘅肉好厚啖啖肉。 炸意大利燒烤菇配松露蛋黃醬❤️推介咬落去好脆口,而且食得出蘑菇佢係先烤過,有陣BBQ味少少燶邊好香。 佢嘅松露蛋黃醬先係重點。👍🏻一上菜已經聞到浸松露味好重。配合起蘑菇本身有啲菇味,點咗松露醬後外面有松露醬嘅味,而一咬入去又有啲菇汁好juicy 。 適合好鍾意食蘑菇嘅人。蜂蜜水果台灣阿里山金萱烏龍茶飲落去非常清新,少少蜂蜜味亦有水果嘅甜味配合埋烏龍茶。 中和下西餐嘅膩。雜莓乳酪沙冰呢個嘢飲就味道比較厚,乳酪味好重配合雜莓嘅酸甜好fresh 。環境都好多打卡位好舒服,位置亦係喺觀塘站隔離。 PS : 7:30去到已經滿座。 下次去一定要book位同埋試吓佢嘅甜品。🤪
性價比高打卡able 西餐廳❤️

雜莓乳酪沙冰

2023-11-16
  • 炸意大利燒烤菇配松露蛋黃醬
2024-05-10 0 瀏覽
Address:Shop G25-31 & G59, G/F, E Plaza, 7 Shing Yip Street, Kwun Tong經過好多次依間餐廳,畀佢既裝修吸引...上星期六,終於walk in入去試下...特別揀下午茶時段去食:Around 14:00pm起...唔會同任何人迫同爭位....心目中,本想食扒類..可惜,打開個Menu,實在太少選擇...就揀海鮮配意大利粉作為下午茶醫肚...Afternoon Tea:Tiger Prawn Linguine With Tomato Sauce$128個蝦好爽,新鮮既,有幾粒,如果大D,會更好~擺盤都幾靚~面包條夠脆,蕃茄汁好濃,中意蕃茄或酸甜既食家,食依款夾口味!Drink:Hot Yuzu Citrus Oolong Tea$38好香些茶,有埋碟裝好上枱,一流擺盤,可以放餐具係邊位,又唔會辣親!熱水可以不斷refill,又係好抵既熱飲,值得自己me time係度歎,或同三五知己,係度慢慢歎,又得!Total: $166+$16.6(10% service charge)= $182.6有電子付款有得join membe
Address:
7 Shing Yip Street, Kwun Tong

經過好多次依間餐廳,畀佢既裝修吸引...上星期六
,終於walk in入去試下...

特別揀下午茶時段去食:Around 14:00pm起...
唔會同任何人迫同爭位....

就揀海鮮配意大利粉作為下午茶醫肚...

Afternoon Tea:

個蝦好爽,新鮮既,有幾粒,如果大D,
會更好~
擺盤都幾靚~
面包條夠脆,蕃茄汁好濃,
中意蕃茄或酸甜既食家,食依款夾口味!

Drink:
Hot Yuzu Citrus Oolong Tea

好香些茶,有埋碟裝好上枱,一流擺盤,
可以放餐具係邊位,又唔會辣親!
熱水可以不斷refill,又係好抵既熱飲,

Total:

有電子付款

有得join membership

Membership Details:

消費$50 =1分

儲夠100分>VIP (永久)

觀塘分店:全日9折

將軍澳+元朗分店 Dinner >9折
扒類較多

Birth Discount :
Vip:
1次85折,送Menu 上Dessert x1,
只能用1次
生日當月優惠,只限VIP使用.

有Guest Wi-Fi Use,穩定上網,煲劇+慢活一流!
2024-05-04
$182.6 (下午茶)
  • Hot Yuzu Citrus Oolong Tea$38
  • Tiger Prawn Linguine With Tomato Sauce$128
2024-05-01 91 瀏覽
最近都喺觀塘搵食,聽朋友介紹發現咗呢一間喺東廣場嘅Cafe。同東廣場其他大部份比較平價嘅餐廳唔同,呢間Cafe俾我感覺好清新好舒適,係一個放工同朋友去chill嘅好去處!我哋嗌咗個炸意大利燒烤菇配松露蛋黃醬、燒烤菇新牛肉漢堡、香草雞燒烤醬薄餅同埋Oreo Milkshake。燒烤菇嘅賣相非常吸引,外皮炸到金黃色層皮咬落好鬆脆,一咬落去啲菇都爆汁,外脆內軟口感好有層次,配埋松露蛋黃醬非常夾。牛肉漢堡份量非常之大,就算切開咗四份都擠唔晒落口,漢堡比我嘅感覺好健康而且好飽肚,薯條亦都係新鮮即炸,熱辣辣,加埋沙律非常開胃,就算份量大都食得晒。薄餅亦都好足料,啖啖都食到雞肉,面頭嘅芝士可以拉絲賣相好吸引,令我食慾大增,配埋香草成件事好fresh!最後嘅oreo milkshake都好好飲,唔會太甜,嚟多次食嘅話一定會再嗌多杯飲!

2024-05-01 61 瀏覽
今日有事要去觀塘,經過東廣場先食一個late lunch。其實本來係想去附近嘅素食小店,但係冇開到,經過見到呢間Cafe嘅環境比較好楚,餐牌上有竟然有幾個素食嘅選擇,就決定坐低。坐咗喺一張用膠板揀開4份嘅大嘅長枱,對面近外面嘅一位女士係帶住隻好得意嘅狗仔,睇嚟餐廳都幾Friendly。落單係用QR code囉落,我揀咗 omni beef burger,本身就包埋沙律同薯條,嘢飲分開叫,叫咗杯凍嘅Rose latte (skimmed milk)。嘢飲先到,我唔係飲咖啡嘅專家,唔識分佢啲咖啡豆,不過我覺得幾好飲,有少少玫瑰嘅香味,奶味唔算太重,我個人就幾啱飲。等咗一陣嘢食就到,嘩,咁大碟嘅,特別係啲薯條,多到好似唔使錢咁,份量好似獨立一個dish咁,完全唔似係sides。😲啲薯條係熱辣辣炸起,好香脆。沙律就比較特別啲,係酸酸地嘅紫椰菜好似仲溝咗啲洋蔥? 食落其實幾開胃,特別好味,一啖薯條一啖沙律,感覺會平衡啲。講返個burger,我其實都好鍾意是唔同Cafe嘅素Burger,睇吓有咩唔同。今次呢個size都幾大,除咗兩塊包,入面仲有生菜,蕃茄,沙律醬,洋蔥,omni beef 扒同埋大

iced  rose  latte

Omni  beef  burger

啲薯條係熱辣辣炸起,好香脆。

講返個burger,我其實都好鍾意是唔同Cafe嘅素Burger,睇吓有咩唔同。今次呢個size都幾大,除咗兩塊包,入面仲有生菜,蕃茄,沙律醬,洋蔥,omni beef 扒同埋大啡菇。大部份嘅Cafe嘅素Burger通常一係菇一係得扒,今次呢個Burger竟然有晒兩樣,一次過滿足晒兩個願望。omni beef 扒味道就冇咩特別,其實我覺得同Beyond Meat都差唔多味,個人係鍾意Imposible多啲。

總體嚟講個burger嘅味道就唔算太特別,但有一個唔錯嘅素Burger,再配合埋個沙律同熱辣辣嘅薯條,好飲嘅咖啡,哩個lunch都好滿足。

埋單$180,應該貴過 隔離啲餐廳,不過咁大份,都算OK 啦,薯條係食唔哂的 😅

2024-04-28
$180.4 (午餐)
iced  rose  latte
Omni  beef  burger
2024-04-30 54 瀏覽
感覺環境舒服‘’優雅清新‘’ 店舖職員非常年青,樂意服務😄環境優雅,好多打卡地方,足夠空間感😉 1. 烤雞明太子醬賓尼迪蛋酸種麵包埋相非常之成功吸引😋麵包上放上賓尼蛋和烤雞明太子用酸種麵包襯托,食出特別味道,賓尼蛋充滿口腔,好耐冇食過😋 2. 冬陰功軟骨軟殼蟹意大利飯😁 第一啖入口飯感覺辣辣地在喉嚨 ,不是在舌頭😙 軟腳蟹炸得非常脆,切開裏面有蟹膏,加牛油炸蟹殼,非常之豐富,咬落口有種蟹味😃每一粒飯帶著辣,煙煙韌韌,喜歡重口感的一定歡喜😋 3. 松露薯條薯條非常之鬆脆,有口感,點黑松露醬和茄汁醬非常之美味😋 食下食下就食咗好多🤭 4. 玫瑰茉莉花茶玫瑰茉莉花茶可以消滯😉享受安靜嘅時刻🙂
感覺環境舒服‘’優雅清新‘’

1. 烤雞明太子醬賓尼迪蛋酸種麵包

2. 冬陰功軟骨軟殼蟹意大利飯

3. 松露薯條

4. 玫瑰茉莉花茶
玫瑰茉莉花茶可以消滯😉享受安靜嘅時刻🙂

👨🏻‍🍳Comfy by Chef's Stage (東廣場) (觀塘)📍觀塘成業街7號東廣場地下G25-31 & G59號舖 「少有份量多又好食既cafe🤤」 星期六1500,估吾到呢個時間仲咁多人食🙈兩邊都幾乎滿座。 👍🏻🍽️日式吉列豬扒明太子意大利飯 $138套餐加 $58 (👍🏻🍽️黑松露薯條)套餐加 $38 (👍🏻🍽️伯爵茶焦糖燉蛋) $138有咁大份日式吉列豬扒明太子意大利飯,勁抵食🥹酥脆豬扒好夠味,肉質吾算嫩,但系都吾錯😆仲有超濃明太子risotto🤤粒粒飯香 黑松露薯條,本身滿滿黑松露碎碎,再配上黑松露醬🤤簡直系黑松露迷大愛😆而且薯條食左好耐都吾會腍左,仲好脆口,外脆內軟架👍🏻 伯爵茶焦糖燉蛋必點‼️‼️脆卜卜焦糖面,配上只有微甜但極重伯爵茶味既燉蛋😻系暫時食過最好食的焦糖燉蛋😋焦糖薄脆、燉蛋軟滑,世一🫶🏻仲要士多啤梨、藍莓都好甜!! 🍽️冬陰功軟殼蟹意大利飯 $128冬陰功微微辣好惹味,不過軟殼蟹有陣油溢味,差左小小🙈 👍🏻☕️熱鐵觀音茶鮮奶 $42甜度系我最愛🤤好似matcha latte,獨欠鐵觀音茶音不太出🙈不過都好好飲😝仲有靚靚拉花 staff超nice!!甜品可以選擇後上
📍觀塘成業街7號東廣場地下G25-31 & G59號舖

「少有份量多又好食既cafe🤤」

星期六1500,
估吾到呢個時間仲咁多人食🙈
兩邊都幾乎滿座。

👍🏻🍽️日式吉列豬扒明太子意大利飯 $138
套餐加 $58 (👍🏻🍽️黑松露薯條)
套餐加 $38 (👍🏻🍽️伯爵茶焦糖燉蛋)

$138有咁大份日式吉列豬扒明太子意大利飯,勁抵食🥹
酥脆豬扒好夠味,肉質吾算嫩,但系都吾錯😆
仲有超濃明太子risotto🤤粒粒飯香
黑松露薯條

黑松露薯條,本身滿滿黑松露碎碎,
再配上黑松露醬🤤
簡直系黑松露迷大愛😆
而且薯條食左好耐都吾會腍左,仲好脆口,
外脆內軟架👍🏻
伯爵茶焦糖燉蛋

伯爵茶焦糖燉蛋必點‼️‼️
脆卜卜焦糖面,
配上只有微甜但極重伯爵茶味既燉蛋😻
系暫時食過最好食的焦糖燉蛋😋
焦糖薄脆、燉蛋軟滑,世一🫶🏻
仲要士多啤梨、藍莓都好甜!!
冬陰功軟殼蟹意大利飯

🍽️冬陰功軟殼蟹意大利飯 $128
冬陰功微微辣好惹味,
不過軟殼蟹有陣油溢味,差左小小🙈

👍🏻☕️熱鐵觀音茶鮮奶 $42
甜度系我最愛🤤
好似matcha latte,
獨欠鐵觀音茶音不太出🙈
不過都好好飲😝仲有靚靚拉花

staff超nice!!
甜品可以選擇後上👍🏻
吾知點解知道我地想去toliet,行出去個陣,提我地拎鎖匙🙈🫶🏻

#comfy #comfybychefsstage #hkcafe #香港cafe關注組 #伯爵茶焦糖燉蛋
伯爵茶焦糖燉蛋
2024-04-09 198 瀏覽
今天跟朋友一起到這間餐廳吃午餐,價錢中游,味道不佳,鹽份極高,一份午餐就超標一天可吸收的鈉。漢堡内雞肉太咸,而且醬料極咸,沙律無味又感到不新鲜,叫了一杯dirty coffee 無咖啡味又淡口,一次到訪,绝對不會再來幫襯!😰😰!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2024-04-09
2024-04-01 257 瀏覽
呢間西餐廳comfy by chefs stage, 原來好多分店,每一間都走唔同嘅路線,而觀塘呢間感覺清新,地方冇其他分店咁大,但係環境都舒服,可以呃吓like,環境清靜舒服是日鮮榨健康果汁,無添加糖$46菠蘿,士多啤梨,藍莓新鮮生果打埋一齊,成為一杯果汁,真係非常健康,味道甜甜酸酸的,夠晒凍,非常開胃香烤美國雞翼配青檸蜜糖柚子醬+薯條 $68 雞翼炸到非常香脆外脆內軟肉質鮮嫩雞翼用咗自家製嘅柚子醬作為調味味道不會太重啱啱好甜甜酸酸非常開胃,薯條亦做到好脆身熱辣辣加少少鹽配埋茄汁,簡直係絕配 明太子海鮮薄餅$138蟹柳,粟米,芝士,紫菜,青口 ,八爪魚,明太子醬,配料真係非常豐富,而且仲有好多嘅芝士喺入面,有啲似大阪燒份量真係好多夠晒飽肚香煎美國雞胸$148雞胸唔會太硬做到嫩口仲有少量嘅蔬菜同車厘茄作為配菜,配埋醬汁一齊食,真係好好味 蔬菜薯蓉餅入面仲有洋蔥同蔬菜,夠晒健康

是日鮮榨健康果汁,無添加糖$46

香烤美國雞翼配青檸蜜糖柚子醬+薯條 $68

明太子海鮮薄餅$138

香煎美國雞胸$148
蔬菜薯蓉餅入面仲有洋蔥同蔬菜,夠晒健康
  • 香煎美國雞胸
  • 明太子海鮮薄餅
2024-03-29 218 瀏覽
最近終於有機會光顧一直放在To Eat List 的Cafe,就是位於觀塘東廣場的Comfy by Chef's Stage。除了環境食物都相當打卡able,食物質素都非常高!**香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條($68):雞翼烤得香脆多汁,肉質鮮嫩,配上青檸蜂蜜柚子醬,好fresh好開胃。另外粗薯條口感酥脆可口。**蒲燒鳗魚薄餅($138):薄餅底鬆軟,上面鋪滿了鮮嫩多汁的蒲燒鳗魚,配埋芝士和木魚絲,讓人回味無窮。**日式吉列豬扒明太子意大利飯($138):吉列豬扒外皮炸得酥脆,同時保持肉質鮮嫩,好出色。明太子醬汁與意大利飯完美結合,十分香濃。**抹茶红豆拿破崙配黑糖蕨餅($58):拿破崙的酥皮層層疊疊,香脆可口。搭配抹茶醬和紅豆蓉,甜度適宜,側邊仲伴有兩粒軟糯的黑糖蕨餅。**焦糖脆脆咖啡奶昔 ($52)/ 柑桔雙檸梳打($42):咖啡奶昔口感非常順滑,上面的焦糖脆脆好好味。另外朋友點了柑桔雙檸梳打,酸甜味道完美平衡,非常清爽解渴的飲料。

**香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條($68):

**蒲燒鳗魚薄餅($138):

**日式吉列豬扒明太子意大利飯($138):

**抹茶红豆拿破崙配黑糖蕨餅($58):

2024-03-11
2024-03-29 178 瀏覽
之前在將軍澳就已經吃過Chef’s stage,他們的牛肉漢堡包非常好吃。今天發現觀塘隱藏在東商場裏面的Comfy應該是同一個集團,感覺上比較cafe輕食路線。炸意大利燒烤菇配黑松露蛋黃醬的大啡菇十分有菇味,用麵包糠炸像日式吉列的口感,香脆不硬。黑松露醬,味道十分濃郁,與炸大啡菇很配。另一半不喜歡明太子,因為害怕會有腥味,可是我們還是點了日式吉列豬扒明太子意大利飯。可能是醬汁調配的關係,完全沒有吃到腥味,另一半覺得很可以接受,而且醬汁可口,每一口意大利飯都很濃郁。炸豬扒方面發揮正常,並不是非常厚身的豬扒,算不上肉汁豐富,略為有一點點乾,但也是好吃的。因為我們一開始猶豫要不要點軟殼蟹意大利飯,但因為是配冬陰功醬,今天並不是很想吃辣,最後點了軟殼蟹牛油果漢堡包。軟殼蟹沒有腥味,而且炸得很香口,而麵包跟牛油果醬永遠都很配,這也是一道不錯的選擇。這裏的食物份量也是非常充足,我們兩個人點了兩個主菜加一個小食,最後吃剩了三分之一帶回家。

2024-03-28 100 瀏覽
嚟到梗係要飲咖啡,今日Hot Flat White 入口令人回味無窮,重新振作,正!在觀塘繁忙的環境有這間食店Cafe,實在難能可貴,每次食物和服務均有高水準,讚!!!我會繼續幫襯。
2024-03-28
2024-03-20 104 瀏覽
在观塘返工,今日中午lunch同同事来到这间cafe。餐厅环境都蛮漂亮,食物选择也很多。✨all day breakfast选择了可颂和炒蛋,都很好吃!可颂有很香的黄油味,烤得刚刚好。炒蛋也很嫩滑✨黑松露蘑菇烩饭超爱这个!黑松露很香,量也很多,饭煮得软软绵绵,每一口都包裹着奶油黑松露酱汁,超级好吃😋
✨all day breakfast
✨黑松露蘑菇烩饭
2024-03-17 108 瀏覽
從前嘅觀塘區,都係以 #速成文化 為主,打工仔附近「食個快」就要返上樓做嘢😅 不過今時唔同往日,工廠區🏭已經活化成形,周圍都會搵到好多特式餐廳同打卡點☕️呢日我哋就嚟到「東廣場」裡面嘅「Comfy by Chef's Stage」同 #首領 慶祝生日🪅 餐廳走文青風,裝飾都以木色為主題,環境都幾舒服🍃色彩繽紛嘅餐牌非常吸睛👀 講到嚟開 #生日會,梗係要食個飽🤭 #前菜 我哋要咗 prama ham配沙律菜,大大份好新鮮🤤 #炸大啡菇、#薯條 配 #黑松露醬 好香口🤤 而 #主菜 方面,我就點咗份 #肉眼扒,烤焗過嘅蒜頭零舍有風味,不過件 #肉眼扒 就似乎麻麻地,肉質比較靭,而且無咩肉味… 質素一般般啦😅鍾意打卡嘅大家,就一定要試吓佢哋嘅 #飲品,#紅火龍果、#香蕉 加 #菠蘿 成為我呢餐嘅 #DetoxJuice,除咗顏色靚之外,#鮮果汁 入口非常清新🤤 喺 #觀塘 難得搵到一片淨土,簡簡單單嘅一餐,同朋友傾吓講吓,都幾寫意㗎♥️📍 Comfy by Chef's Stage (觀塘)成業街7號東廣場地下G25-31 & G59號舖

2024-02-26
2024-02-27 180 瀏覽
黑松薯條:粗身薯條,外脆內軟,入面粉粉的。炸得熱辣辣,有唔少芝士同松露碎係面,但又唔油膩。松露醬好香好味👍🏻香草雞燒烤醬薄餅:有菠蘿、洋蔥、雞肉,芝士同蕃茄醬超多,好足料。餅底薄脆香口,食完唔會滯。虎蝦蕃茄汁扁意粉:虎蝦好大隻,冇雪味,肉質結實有口感。意粉吸收晒啲蕃茄汁,好入味但又唔會太腍👍🏻牛油果香蕉奶昔:香蕉味好出,奶昔香滑,可能隻蕉好甜,感覺可以當飯後甜品。紫薯鮮奶:淡淡紫薯味,唔會好甜,感覺冇添加糖,係鮮奶嗰種微甜,健康之選。感覺東廣場好似葵廣或者旺中,有好多地道小店餐廳,但就有啲迫。但呢間餐廳環境好靚有文青feel,闊落舒適。冇限時又有sparkling water自助,唔錯。

2024-02-20 192 瀏覽
去過將軍澳間分店食覺得食物環境同服務都好好打算同佢其他分店試下但觀塘呢間服務都幾差,食物質素都一般小食點左黑松露薯條,但炸得好乾Main 點左牛扒同pizza, 上到檯只係微暖放野食上黎既時候唔止一次俾啲碟撞到甜品叫左後上,結果食緊main中途唔同你講就放左上黎明明Book檯前問過冇限時食,但係d waiter就不停催賣單,仲要果陣唔係有其他客人排隊等緊位如果你一班朋友去食飯打算傾計傾耐啲就唔建議去,因為d waiter會係咁趕人走對呢間分店表示失望
去過將軍澳間分店食
覺得食物環境同服務都好好
打算同佢其他分店試下
但觀塘呢間服務都幾差,食物質素都一般
小食點左黑松露薯條,但炸得好乾
Main 點左牛扒同pizza, 上到檯只係微暖
放野食上黎既時候唔止一次俾啲碟撞到
甜品叫左後上,結果食緊main中途唔同你講就放左上黎

對呢間分店表示失望