2024-03-17 121 瀏覽
從前嘅觀塘區,都係以 #速成文化 為主,打工仔附近「食個快」就要返上樓做嘢😅 不過今時唔同往日,工廠區🏭已經活化成形,周圍都會搵到好多特式餐廳同打卡點☕️呢日我哋就嚟到「東廣場」裡面嘅「Comfy by Chef's Stage」同 #首領 慶祝生日🪅 餐廳走文青風,裝飾都以木色為主題,環境都幾舒服🍃色彩繽紛嘅餐牌非常吸睛👀 講到嚟開 #生日會,梗係要食個飽🤭 #前菜 我哋要咗 prama ham配沙律菜,大大份好新鮮🤤 #炸大啡菇、#薯條 配 #黑松露醬 好香口🤤 而 #主菜 方面,我就點咗份 #肉眼扒,烤焗過嘅蒜頭零舍有風味,不過件 #肉眼扒 就似乎麻麻地,肉質比較靭,而且無咩肉味… 質素一般般啦😅鍾意打卡嘅大家,就一定要試吓佢哋嘅 #飲品,#紅火龍果、#香蕉 加 #菠蘿 成為我呢餐嘅 #DetoxJuice,除咗顏色靚之外,#鮮果汁 入口非常清新🤤 喺 #觀塘 難得搵到一片淨土,簡簡單單嘅一餐,同朋友傾吓講吓,都幾寫意㗎♥️📍 Comfy by Chef's Stage (觀塘)成業街7號東廣場地下G25-31 & G59號舖

2024-02-26