2024-02-06 110 瀏覽
青森蘋果批超好吃!外皮超酥脆,裡面又鬆又軟,真的超級讚!每一口都有滿滿的青森蘋果甜甜的味道,超級香!青森蘋果批的特別之處就在於它用了當地的超級好吃的蘋果,所以質量超級正!作為下午茶是一個超級開心的選擇!
2023-06-17 432 瀏覽
同兩隻狗仔去游完水好攰,要搵個地方坐低叉叉電食下野,沿着條街行到去差唔多最尾,見到有蘋果批,又有地方可以帶🐶🐶即刻入去坐底。Pet friendly 既店真係好😍佢地又可以一齊休息😌💡青森蘋果批必食❗️本應諗住應該都唔會好熱,普普通通拎出黎。點知有驚喜出到嚟係超級熱😆仲辣口,要吹下先食得。入邊有蘋果粒加蘋果蓉,每啖都有得咬,豐富嘅口感。💡和風檸檬批檸檬味,細細舊,有d 開胃既感覺💡宇治抹茶鮮奶脆脆🍵茶香味夠濃,仲有d 脆脆係面,飲完都飽😂💡宇治抹茶朱古力鮮奶🍵🍫朱古力味重啲,較少抹茶味,適合鍾意飲朱古力嘅人。(5🌟為滿分)環境:🌟🌟🌟🌟打卡:🌟🌟🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟🌟價錢:🌟🌟🌟🌟再訪:🌟🌟🌟🌟🌟

💡青森蘋果批

💡和風檸檬批
檸檬味,細細舊,有d 開胃既感覺

💡宇治抹茶鮮奶脆脆🍵
茶香味夠濃,仲有d 脆脆係面,飲完都飽😂

💡宇治抹茶朱古力鮮奶🍵🍫
朱古力味重啲,較少抹茶味,適合鍾意飲朱古力嘅人。

(5🌟為滿分)
環境:🌟🌟🌟🌟
打卡:🌟🌟🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
價錢:🌟🌟🌟🌟
再訪:🌟🌟🌟🌟🌟
2023-04-08 355 瀏覽
再一次周圍揾食,係西貢見到呢間專賣蘋果派既小食店就决定試試,店舖外有幾張坐椅俾客人坐低慢慢食。🙏蘋果派係用酥餅做成,一咬落去啲脆既碎碎飛到周圍都係,😆好彩個紙袋容量夠大,可以應載住不必要嘅尷尬。😆熱辣辣,一個女仔未必食得哂,同另一半分享就差唔多。內里既蘋果用焦糖煑滾過,好暖暖好幸福既感覺,用來做下午茶最好不過。小店位置於西貢食街,兩邊都好多食店,坐外面難免有小蚊滋,大家要注意一下,記得拎蚊拍水。💖

2022-11-04 670 瀏覽
- Cocolo Tokyo Cake Factory -男朋友幾鐘意食蘋果批所以帶佢黎試下(不過原來市區都有😂…)今次嗌咗兩個批1. 青森蘋果批 $352. 藍莓批 $38熱辣辣食都幾香,酥皮都幾脆,味道方面個批都唔會話太甜。整體黎講正正常常,捧住日本直送呢個名但價錢又冇話太貴,都可以試下嘅。另外因為有堂食優惠,所以半價加咗杯抹茶鮮奶紅豆,不過冇乜好特別,就不多作介紹了~返啅指數:2/5—📍(海傍街) (西貢)西貢海傍街9號地舖
- Cocolo Tokyo Cake Factory -

男朋友幾鐘意食蘋果批所以帶佢黎試下(不過原來市區都有😂…)

今次嗌咗兩個批
1. 青森蘋果批 $35
2. 藍莓批 $38

返啅指數:2/5

📍(海傍街) (西貢)
西貢海傍街9號地舖
2022-11-03 459 瀏覽
青森蘋果批 $35入到嚟西貢行街,見到有間小店賣日本直送青森蘋果批,賣相幾靚。蘋果批size同手掌大小差唔多,金黃色嘅外表,食落個酥皮有牛油香味,入面係蘋果蓉同吉土醬,略嫌吉士醬份量比較少~
青森蘋果批 $35

2021-08-03
2022-08-09 423 瀏覽
如到西貢不訪試試Cocolo青森蘋果批新鮮出爐每個只售$35幸好趕得及在關門前外賣了一個蘋果批外層香脆的牛油皮加上蘋果蓉餡料十足拿回家用焗爐或微波爐叮熱一樣美味
如到西貢不訪試試Cocolo青森蘋果批
新鮮出爐每個只售$35
幸好趕得及在關門前外賣了一個蘋果批
外層香脆的牛油皮加上蘋果蓉餡料十足
拿回家用焗爐或微波爐叮熱一樣美味

2022-07-06 352 瀏覽
一次一次的失望牽動著對它一次一次的期望。每次去到西貢尋找蘋果批都失望而回,因為已經沽清。所以這次成功買到,令人很興奮。熱熱的… 不是!是熱燙燙的!拎上熱得幾乎想拋出去!過了5分鐘想嘗試開始進食,但不成功。等了很久,咬了一口,脆脆的外皮內面熱燙燙的蘋果蓉,自然反應是立刻鬆口。為什麼一件蘋果批可以熱那麼久。再過了數分鐘,咬落依然鬆脆的外皮,暖暖的甜甜的蘋果味的,就食出了少少的蘋果蓉,沒有太大驚喜的蘋果批。

蘋果批
2022-06-26
每次遊船河之後上岸總會想食啲甜品小食😚今次當然都唔例外,朋友介紹一間位於海鮮街嘅烘焙小店,佢哋最岀名就係日本本店直送全人手製作嘅青森蘋果批($35)🍎-酥皮鬆化酥脆,酥皮層薄又多,內饀除咗粒粒蘋果肉之外仲有吉士醬🧈蘋果批新鮮岀爐熱到燙手🔥但香氣太誘人結果都係忍唔住邊吹涼邊吃🙈蘋果粒粒煮透清甜,配上帶點鹹香嘅吉士醬😋味道好平衡,食多多都唔膩🤩-🍎ᴄᴏᴄᴏʟᴏ ᴛᴏᴋʏᴏ ᴄᴀᴋᴇ ꜰᴀᴄᴛᴏʀʏ🏡地址: 西貢海傍街9號地舖☎️電話: 54052275🕙營業時間: 13:00-20:00 (Mon-Fri)/ 11:30-20:00(Sat-Sun)———————————————🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔🌿鍾意我的分享請 ᴄᴏᴍᴍᴇɴᴛ, ʟɪᴋᴇ, ꜱʜᴀʀᴇ & ꜱᴀᴠᴇ ❤️🌟繼續關注我的貼文請𝙁𝙤𝙡𝙡𝙤𝙬 @bobowannaeat (ㆁωㆁ*)

🍎ᴄᴏᴄᴏʟᴏ ᴛᴏᴋʏᴏ ᴄᴀᴋᴇ ꜰᴀᴄᴛᴏʀʏ
🏡地址: 西貢海傍街9號地舖
☎️電話: 54052275
———————————————
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
2022-06-05 115 瀏覽
每次入西貢用餐後,經過這間甜品屋,總會被它大大的「青森蘋果批」廣告牌吸引著。今天先生和我特意點了兩個來試,再加多個熔岩朱古力蛋糕。熱騰騰的蘋果批外脆內軟,淡淡的青森蘋果肉份外清香,吃下相當滿足。熔岩朱古力也不遜色,質感有點像心太軟,濃濃的朱古力讓人回味無窮。讚!
今天先生和我特意點了兩個來試,再加多個熔岩朱古力蛋糕。

今日行西貢睇吓食咩好嘅時候,比呢個poster吸引。日本直送全人手製造嘅青森蘋果批。🍎🍏好想試吓好唔好食啊。研究後發現佢嘅酥皮批都幾多種類,咖啡又唔係好貴。又有半露天座位,感覺都幾舒適。我哋叫咗三杯嘢飲,分別係:-熱拿鐵咖啡$22熱泡沫咖啡$22凍雲哩拿咖啡$22味道尚可,可惜沒有拉花。堂食用紙杯,咁個擺款唔係咁吸引,而且有啲唔環保。不過價錢來講算性價比高。我哋叫咗兩個批。一個甜一個鹹。分別係:-青森蘋果批$38A5松阪和牛肉批$48兩個批嘅酥皮都好脆。店員建議我哋好似漢堡包咁食,係最好嘅食法。青森蘋果批甜甜地,完全沒有酸味。但我各人來講鍾意食酸酸甜甜嘅蘋果批。呢個就係個人口味嘅問題啦。和牛肉批非常多肉汁,我個人鍾意食呢個批多啲。熔岩朱古力抹茶蛋糕$42沒有朱古力味,抹茶味香濃,切開真係有少少熔岩嘅效果。唔會太甜,如果有埋紅豆就Perfect。總括嚟講我覺得呢間Cafe性價比都幾高,坐半露天位,吹住海風都幾休閒。價錢亦合理。個人推介A5松阪和牛肉批。

研究後發現佢嘅酥皮批都幾多種類,咖啡又唔係好貴。

又有半露天座位,感覺都幾舒適。

我哋叫咗三杯嘢飲,分別係:-
熱拿鐵咖啡$22
熱泡沫咖啡$22
凍雲哩拿咖啡$22
味道尚可,可惜沒有拉花。

我哋叫咗兩個批。一個甜一個鹹。分別係:-
青森蘋果批$38
A5松阪和牛肉批$48

和牛肉批非常多肉汁,我個人鍾意食呢個批多啲。

熔岩朱古力抹茶蛋糕$42

• A5松阪和牛肉批
去西貢當然要試佢哋嘅名物啦~ 第一站諗住去買菠蘿包,點知去到已經賣哂😌 即刻轉移陣地去「Cocolo 」買蘋果批😉 雖然佢哋喺灣仔、旺角同元朗都有分店,但難得嚟到點都要試吓嘅😂店內裝潢係鮮豔綠色牆身,有種田園小店嘅感覺,四周都有綠色擺設及植物,可見店主對綠色情有獨鐘!店內地方唔大,座位唔多,但都有室外同室內座位。餐廳盡頭係另一個入口,一間餐廳有兩個出入口呢😆呢度除咗人氣青森蘋果批,仲有牛角酥、菠菜酥、多種口味蛋糕,飲品就有咖啡、抹茶、日本梳打汽水等。 ❤️ 青森蘋果批 $35餐廳標榜日本直送,100%人手製作🇯🇵 去到嘅時候店員同我哋講青森蘋果批啱啱出爐yeah~🤩 蘋果批有我手掌咁大✋ 一拎上手堅係熱辣辣,表面金黃色,側面睇見到個酥皮好有層次👀 咬第一啖先係食到酥皮嘅牛油香,外層係甜甜地,酥皮勁鬆化!餡料未去到爆餡程度,再咬一啖先食到個餡,熱到辣親個嘴仔🤭 個餡係蘋果蓉同吉士醬,兩者確係絕配👏🏻 蘋果蓉選用青森縣蘋果,清新得嚟又唔太過於甜膩,仲有蘋過粒🍎 吉士醬軟滑,但分量少咗啲,如果吉士醬多啲就更好啦~ 餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)唔洗排隊就食到,開心☺️ 未至於要特登入嚟西貢

❤️ 青森蘋果批 $35
青森蘋果批

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)
唔洗排隊就食到,開心☺️ 未至於要特登入嚟西貢食,反正佢其他地方都有分店💁🏻‍♀️ 經過嘅話都可以買嚟試吓嘅~
外賣自取
2022-04-20 156 瀏覽
每次到西貢都係食蘋果批及堂食,今次想試栗子批栗子🌰批唔係時時有,店員見我哋成班friend都想試,就問我哋肯唔肯等30分鐘,冇所謂啦,難得有新野試,店員哥哥仲話呢款係佢最鍾意的行一個轉回來,即有新鮮焗起的栗子批,店員哥哥再強烈推介,話呢款比第一次好食。咦!有第二代😆,原來之前係栗子蓉,而家係全粒栗子,大家外賣回家,仲討論緊要再開焗爐焗一陣,點知店長哥哥話放雪櫃一陣,凍食都得,個皮仍然脆。懶人回家,又即本試下,果然冇呃你,真係好好食,唔會過甜,成班朋友都話呢款正過蘋果批
每次到西貢都係食蘋果批及堂食,今次想試栗子批

栗子🌰批
,店員哥哥仲話呢款係佢最鍾意的

栗子批
2022-04-19
栗子批
🍎青森蘋果批 $35個酥皮真係好酥脆 omg!!!!! 2位小編明明都唔太好蘋果批但宜家諗返起都流哂口水🤤由日本空運黎嘅蘋果~こんにちは 🇯🇵粒粒果肉加果蓉配上吉士酱 我俾100分啊 救命味道甜而不膩~[指數以🤍🤍🤍🤍🤍為最高]味道指數:🤍🤍🤍🤍🤍 新鮮岀爐 世一!!!環境指數:🤍🤍🤍服務質素:🤍🤍🤍🤍食回頭草指數:🤍🤍🤍🤍🤍 小編W:冇得上訴 下次去再一齊食(小編J表示已經再偷偷去一次了🤫)Cocolo Tokyo Cake Factory (海傍街) (西貢)西貢海傍街9號地舖
🍎青森蘋果批 $35

但宜家諗返起都流哂口水🤤
由日本空運黎嘅蘋果~こんにちは 🇯🇵
粒粒果肉加果蓉配上吉士酱 我俾100分啊 救命
味道甜而不膩~

[指數以🤍🤍🤍🤍🤍為最高]
味道指數:🤍🤍🤍🤍🤍 新鮮岀爐 世一!!!
環境指數:🤍🤍🤍
服務質素:🤍🤍🤍🤍

西貢海傍街9號地舖
2022-03-09 202 瀏覽
japan apple pie is famous,using japan 青森apple the apple pie 當日有buy 4get 1 free個盒好colourfulbesides apple ,the filling also has custard . 個酥皮是偏乾身,好易碎。個filling 幾香,唔會太甜膩,主要是apple 本身架甜同用custard 增多個層次同風味我覺得定價比較貴,成三十幾蚊一件,食完好似要陣風咁! 可以一試但未去到會encore

個盒好colourful

2022-01-16 288 瀏覽
在旺角朗豪坊地庫見過這店, 估唔到喺西貢居然見到佢有咁大間店。 一個鋪前後打通。中間係一個小型嘅加工區。 蘋果批係即時加工, 所以屬於即烤嘅甜品。 即場烤起批中心嘅蘋果餡料會好熱不能即食要等一會兒。 另一個蛋糕係栗子蛋糕, 賣相十分傳統嘅日式大型便利店內都有嘅產品。不能說最漂亮但也做到8成了。 栗子蛋糕的質素同外觀比則外觀較優勝一點吧!蘋果批則是無懈可擊了, 由酥皮至內餡以這類型蘋果批來說可能係本地最強了。飲品則一般般吧!

栗子蛋糕

招牌青森蘋果批