2021-07-30 164 瀏覽
去西貢一定要嚟呢度食返個新鮮出爐嘅蘋果派好香好脆好多蘋果 一人一個應該唔夠建議一次叫兩個或者加個朱古派都唔錯 幾濃味另外大家去食之前記得買定支嘢飲因為食完好口乾同埋佢地嘢飲選擇超少
去西貢一定要嚟呢度
食返個新鮮出爐嘅蘋果派
好香好脆好多蘋果 一人一個應該唔夠
建議一次叫兩個
或者加個朱古派都唔錯 幾濃味
另外大家去食之前記得買定支嘢飲
因為食完好口乾同埋佢地嘢飲選擇超少
2021-07-03 355 瀏覽
以前住西貢成日買呢間鋪嘅蘋果批,每次經過都會俾佢嘅香氣吸引到😋佢嘅蘋果批係日本直送,再係鋪頭焗返,keep到新鮮同美味😋蘋果批一出爐熱辣辣,要小心唔好辣親咀呀🤣青森蘋果肉好香甜,仲有吉士醬,每一口都充滿住幸福嘅滋味😋 店鋪設有一兩張枱,可以俾客人企喺度食。除咗蘋果批,仲有蛋糕等其他甜品及飲品賣,但次次都係俾蘋果批吸引到,仲未有機會試食其他甜點同飲品啊,下次再去西貢希望個胃仲有位可以試埋啦😆😆

佢嘅蘋果批係日本直送,再係鋪頭焗返,keep到新鮮同美味😋

• 青森蘋果批
2021-06-27 320 瀏覽
山長水遠入得來西貢呢個地方,友人介紹一定要食番件西貢名物先得喎👍🏻不過買多幾件係無平好多架🤣-青森蘋果批🍎$33-酥脆既半月🌛型既千層酥皮入面包住:粒粒清甜可口既青森蘋果蓉、蘋果醬同蘋果粒!食落入面仲會有creamy十分既吉士醬,多重口感mix埋一齊😆食到中間就會爆曬餡漏到成手都係👋🏻熱辣辣既外皮同裡面個夾心超級過癮🔥食完仲會好想食多件!因為佢既香甜同少少少少酸味令你食落覺得勁開胃添!
青森蘋果批🍎$33
  • 青森蘋果批
2021-06-11 322 瀏覽
買左2個日本青森蘋果批一個即場食,一個帶回家食半月型蘋果批,睇落同食落外皮係酥脆,蘋果粒又多又大粒,仲有吉士醬。食得出蘋果質素高既,甜得來帶有輕微酸,幾清新,唔會膩帶回家預左就算用氣炸鍋番熱個效果都係差啲。但為左比家人品嘗所以都照買了!好彩番熱左既效果都仲保持到!
買左2個日本青森蘋果批
一個即場食,一個帶回家食

食得出蘋果質素高既,甜得來帶有輕微酸,幾清新,唔會膩

好彩番熱左既效果都仲保持到!
🇭🇰 西貢美食-Cocolo Tokyo Cake Factory💕咁遠入到西貢,當然要搵下有咩食啦!比我搵到一間係日本直送嘅蘋果批,雖然一個要$33,不過都決定要買黎試下,比預期中仲要好食🤤,估唔到入面竟然仲有吉士醬,蘋果果肉份量都好多,而且一食落去就會知呢個一定係青森蘋果黎🤪,你地食完就會明😎個蘋果批仲係熱辣辣咁,個酥皮係超香脆,食一個唔夠喉,勁想食多個😂不過最近發現灣仔都開左,以後想食就唔洗去到咁遠啦👍🏻💰兩個蘋果批加一個桃味波子汽水合共 $83
💕咁遠入到西貢,當然要搵下有咩食啦!
不過最近發現灣仔都開左,以後想食就唔洗去到咁遠啦👍🏻

💰兩個蘋果批加一個桃味波子汽水合共 $83
2021-05-27 226 瀏覽
呢間西貢嘅Cocolo,主打日本蛋糕和飲品,不過最出名嘅一定係青森蘋果批($33)。聽講佢哋嘅蘋果批全部係日本食材及日本製作,之後急凍直送到港再喺店內烤焗,所以店內會散發出陣陣香甜嘅香氣,聞到已經覺得好幸福。新鮮出爐嘅蘋果批外皮金黃,酥皮酥脆,餡料採用日本青森縣的蘋果,清甜微酸的果肉再加入吉士醬,好適合夏天。依家無得去日本,喺香港可以食到日本直送嘅蘋果批,可以一試!

依家無得去日本,喺香港可以食到日本直送嘅蘋果批,可以一試!
2021-03-28 635 瀏覽
入到黎西貢,梗係要嚟朝朝聖!之前有朋友食過,話呢度嘅蘋果批,是日本直送,個個熱辣辣,香蘋果味,又脆口!我影完相先食,青森蘋果批仲係又熱又脆,因為太好味的關係,都唔記得影個餡,裏面的蘋果蓉,好香甜,又不帶酸味,完全唔夠喉!Hot Latte都令我有驚喜,又大杯,個味道不會比其他咖啡店差!有套餐都可以加返杯☕️反而,榛子摩卡蛋糕有少少失望,比較普通,中間的朱古力海綿蛋糕係軟熟,外面的榛子cream,就沒有什麼特別!😌
入到黎西貢,梗係要嚟朝朝聖!

榛子摩卡蛋糕

2021-03-27
2021-03-17 327 瀏覽
Came here once and ordered the apple pie. It was delicious! truly recommended! the texture of the apple pie was remarkably soft, crunchy and it kind of melts in your mouth. The staff are very friendly and helpful with whatever you need. I would definitely come visit again if I was within the area.
  • 蘋果批
🍴招牌日本直送青森蘋果批 HKD33叫完就即刻係焗爐攞出來 新鮮熱辣辣🔥蘋果批嘅內餡用咗日本直送嘅青森蘋果🍎加上香滑嘅吉士醬🤤咬開千層香脆嘅酥皮食到粒粒蘋果肉 味道清甜 吉士醬甜味適中 唔會食到好膩👍唯一有少少美中不足係 餡料略少 頭一兩啖都只係食到酥皮 要去到好中間先食到D餡🙈
🍴招牌日本直送青森蘋果批 HKD33
2021-03-05 256 瀏覽
終於有機會試下西貢名物,青森蘋果批🍎。以前見有人介紹一直想試下。因為肉桂所以我不嬲唔中意食蘋果批,但大家都介紹所以就試試佢啦。-首先佢係岩岩出爐,蘋果批外層好鬆脆,而且入面既蘋果幾清新唔係死甜,吉士醬好味道🤪最緊要係佢一啲肉桂味都冇😘-整體來講真係唔錯。我一點都冇失望,可以一試啊。
整體來講真係唔錯。我一點都冇失望,可以一試啊。
2021-02-19
青森蘋果批🍎哇呢真係日本直送😆哇真係好鬆脆同埋好香蘋果🍎同埋入面真係有好多舊蘋果😁同埋入面有d吉士😇重點係唔算甜同埋真係熱辣辣🤩🤩所以$33都值得😁😁香橙芝士蛋糕🍊呢個成個橙係面真係幾特別😛😛同埋我expect會有d橙係芝士蛋糕入面🤣但係原來無🤣🤣🤣🤣但係都幾好好香芝士味😆係典型日式芝士蛋糕個隻淡香☺️☺️同埋個底係海綿蛋糕唔係硬身餅乾底😆-🚽(5🌟滿分)依家夜晚無堂食所以介紹多d外賣🤣所以沒有🚽喔
青森蘋果批🍎

香橙芝士蛋糕🍊
🚽(5🌟滿分)
依家夜晚無堂食所以介紹多d外賣🤣所以沒有🚽喔
2021-02-15 286 瀏覽
大年初三到朋友家拜年兼且BBQ,他們特意到Cocolo Tokyo Cake Factory買了些蘋果批🍎讓大家做飯後甜品🥰真貼心聽説青森蘋果批係此店熱賣產品之一,材料主要是選用日本直送到港的青森縣蘋果,另配吉士醬。外貌同平時食開嘅傳統蘋果批好唔同,每隻都肥嘟嘟好吸晴👁👀一口咬落去外皮好酥脆👍🏻不過餡料與我想中有落差🤨食咗兩啖先食到吉士醬同蘋果肉。😅吉士醬唔算多,味道也較為淡,對不太好吉士醬嘅我來講最適合😉但蘋果肉大大粒😍,味道就很清香、甜之中又帶微微酸,成個批好清新唔會太甜。😋😋除了蘋果批,店內仲有各式各樣蛋糕🍰,青森蘋果批 $33/個,非常合理👌🏻👏🏻

外貌同平時食開嘅傳統蘋果批好唔同,每隻都肥嘟嘟好吸晴👁👀

2021-02-14
2021-01-23 394 瀏覽
1.日本直送Oval Chocolate Cake(9cm)特濃雙層朱古力蛋糕(特惠價$ 70原價 $ 128)切開二層既朱古力mousse,原本以為外層好乾,原來唔係,連外層也是mousse,面層的朱古力係特濃,內裡二層mousse的朱古力味十分濃郁,朱古力蛋糕迷一定要試下呢款蛋糕。2.日本直送青森蘋果批外層鬆脆,咬落滿滿的吉士醬同粒粒蘋果肉,最重要係無添加防腐劑。hkd33Cocolo Tokyo Cake Factory西貢西貢海傍街9號地舖

2.日本直送青森蘋果批

Cocolo Tokyo Cake Factory
西貢西貢海傍街9號地舖

2021-01-03 471 瀏覽
鹹食養人 甜食悅人...差不多去親西貢都會去食呢個青森蘋果批。佢個批外層好鬆脆,內裡就有滿滿嘅吉士醬同青森蘋果,重點係每次食都係熱辣辣。早排灣仔都開咗分店,居於市區嘅懶人表示很高興。
鹹食養人 甜食悅人
差不多去親西貢都會去食呢個青森蘋果批。
早排灣仔都開咗分店,居於市區嘅懶人表示很高興。
蘋果批
2020-06-18
下午茶
蘋果批
2020-12-20 550 瀏覽
難得黎到西貢緊係要試下呢到既新名物蘋果批,係海塝街地舖,個日去都幾多人幫襯,除左有出名蘋果批,仲有芝士蛋糕、蒙布朗等等,堂食既檯唔多,好多人都外賣出去慢慢再品賞.1. 特濃朱古力 $33正方體既外形,一切開入面有兩層朱古力,加埋外層朱古力皮,總共是三重口感🤤朱古力質感好滑,好似慕絲咁,唔會好甜同膩,幾推介2. 青森蘋果批 $33蘋果批新鮮熱辣由烘爐送出,咬落去非常酥脆,入口有蘋果味幾濃,蘋果蓉清甜,整體不錯
1. 特濃朱古力 $33
特濃朱古力

2. 青森蘋果批 $33
2020-12-19
5 分鐘 (外賣自取)
特濃朱古力