去西貢當然要試佢哋嘅名物啦~ 第一站諗住去買菠蘿包,點知去到已經賣哂😌 即刻轉移陣地去「Cocolo 」買蘋果批😉 雖然佢哋喺灣仔、旺角同元朗都有分店,但難得嚟到點都要試吓嘅😂店內裝潢係鮮豔綠色牆身,有種田園小店嘅感覺,四周都有綠色擺設及植物,可見店主對綠色情有獨鐘!店內地方唔大,座位唔多,但都有室外同室內座位。餐廳盡頭係另一個入口,一間餐廳有兩個出入口呢😆呢度除咗人氣青森蘋果批,仲有牛角酥、菠菜酥、多種口味蛋糕,飲品就有咖啡、抹茶、日本梳打汽水等。 ❤️ 青森蘋果批 $35餐廳標榜日本直送,100%人手製作🇯🇵 去到嘅時候店員同我哋講青森蘋果批啱啱出爐yeah~🤩 蘋果批有我手掌咁大✋ 一拎上手堅係熱辣辣,表面金黃色,側面睇見到個酥皮好有層次👀 咬第一啖先係食到酥皮嘅牛油香,外層係甜甜地,酥皮勁鬆化!餡料未去到爆餡程度,再咬一啖先食到個餡,熱到辣親個嘴仔🤭 個餡係蘋果蓉同吉士醬,兩者確係絕配👏🏻 蘋果蓉選用青森縣蘋果,清新得嚟又唔太過於甜膩,仲有蘋過粒🍎 吉士醬軟滑,但分量少咗啲,如果吉士醬多啲就更好啦~ 餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)唔洗排隊就食到,開心☺️ 未至於要特登入嚟西貢

❤️ 青森蘋果批 $35
青森蘋果批

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)
唔洗排隊就食到,開心☺️ 未至於要特登入嚟西貢食,反正佢其他地方都有分店💁🏻‍♀️ 經過嘅話都可以買嚟試吓嘅~
外賣自取