2017-01-07 3507 瀏覽
每次都想找一個舒舒服服的地方跟好朋友飯聚,可以輕輕鬆鬆談天說地,沒有時間限制。上網search 一下,竟然發現旺角有一間樓上西餐廳,滿適合傾計飯聚,於是立即book枱相約好朋友去試試吧。餐廳位於豉油街一幢舊式大廈內,位置豪不顯眼,上到去眼前一亮,竟然有一個露天平台嘅戶外空間,而且環境濶落,舒服relax 我跟朋友各自揀了一個set dinner ,再加一份Fish & chip 。這兒有很多不同種類的飲品可以選擇,我地因為set dinner 本身已經有包一杯飲品,但如果要叫一些特飲就要額外加錢,我跟朋友當然叫一些特色飲品慢慢享受晚餐。先上一杯綜合水果冰紅茶有蘋果,橙,青檸等等,再配上冰凍嘅紅茶,又新鮮又健康,味道清甜另一杯菠蘿乳酸特飲味道有少許似益力多加上菠蘿汁,酸酸甜甜,令人非常開胃。手工啤酒脆漿炸魚薯條魚肉非常厚身,而且肉質鮮嫩,完全無腥味,薯條即炸,所以非常脆口。set dinner 有配餐湯,今晚係南瓜湯,用新鮮南瓜煮成濃濃的感覺,而且南瓜味香甜主菜我們倆都一齊揀了'安格斯西冷配黑醋沙律'西冷份量都算大件,肉味濃而且有肉汁,沙律菜新鮮配上黑醋同吃,立時令人胃口大開。第一次感覺
先上一杯綜合水果冰紅茶
另一杯菠蘿乳酸特飲
味道有少許似益力多加上菠蘿汁,酸酸甜甜,令人非常開胃。
主菜我們倆都一齊揀了'安格斯西冷配黑醋沙律'
第一次感覺到原來旺角閙區中竟然有咁舒服嘅西餐廳,下次一定要相約其他朋友,再試其他食物,還有好好談天說地一下。
而且這兒消費又不太貴,又有咁舒服嘅空間好好吃頓晚飯
2016-12-22
2017-01-06 2673 瀏覽
今晚跟男友同了旺角食dinner..幸好之前都已致電來book位。。因為我們坐下後,已聽到已不再接受wall in客了。。。所以想食的,可以先book位。。入了座大廈上4樓便是餐廳了一出lift門會看到餐廳名。。。由於是晚我們7點前已到,所以暫時人客不太好。。餐廳分為室內和室外的。。室內都佈置都不錯,很舒服。。。仲有得扔鏢。。。有客人都在玩。。十分熱鬧。。。氣氛很好menu有小食,dinner set可供選擇。。。我們點了1客小食加2set dinner...dinner set..可以選餐湯或沙律。。而飲品可以選25蚊或以下飲品,或可以補回飲品差價都可。。這個餐湯是雜菌湯。。。很香。。。很creamy這客薯條熱辣辣薯條很香,有濃濃的黑松露味。。。以黑松露,芝士醬配以薯條真是絕配而且這餐廳的薯條較為厚切,咬起來時,外皮十分香脆,但薯條中芯部分會食到軟身的薯。。。口感相當特別。。。而且可以沾上了芝士醬來食,使薯條變得更為惹味。。。這小食其實都幾大份。。。很多薯條。。。羊架 香草味十分香。。而且羊架大大件。。只是看到賣相已十分吸引了食物送到時,香氣撲鼻。。我們order了七成熟的羊架。。羊
入了座大廈上4樓便是餐廳了
一出lift門會看到餐廳名。。。
仲有得扔鏢。。。有客人都在玩。。十分熱鬧。。。氣氛很好
menu

有小食,dinner set可供選擇。。。
我們點了1客小食加2set dinner...
餐湯
這個餐湯是雜菌湯。。。很香。。。很creamy
黑松露芝士薯條
這客薯條熱辣辣
這小食其實都幾大份。。。很多薯條。。。
香草羊架配黑醋沙律
羊架

香草味十分香。。而且羊架大大件。。只是看到賣相已十分吸引了
食物送到時,香氣撲鼻。。我們order了七成熟的羊架。。
羊架不會太韌,相當有口感。。而且每咬一啖都會有香香的羊味。。。而且又有香草味。。不會羶。。相信就算不愛食羊的人。。都會能容易接受。。更可沾上身邊的燒烤醬汁。。。配上羊肉都十分好味。。
除外,仲有大量沙律。。酸酸的十分醒胃。。又可以中和一下肉的膩。。
這個燒春雞真是比我一般於其他餐廳食的春雞較大隻
較為多肉。。。仲已經一開為二,更方便食用。。。而且外皮金黃。。又香。。。。
會聞到濃濃的香草味。。黑松露味。。。
春雞仲配上了一客汁醬。。都十分惹味。。是牛油,芝士,菌醬。。。可以把雞肉沾上了再食用。。會更香滑。。帶有更香濃的牛油芝士香味。。。
土耳其蘋果果茶
我們加錢點了特色飲品
這客蘋果茶散發出新清既蘋果味。。
而且又不會太甜。。很清香。。。鐘意蘋果味的朋友都一定會很愛。。。而且茶味相對冇咁濃。。不會搶走蘋果的味道。。。
青蘋果梳打
梳打飲品是會幫你原支梳打。。自行加到已放了青蘋果跟青蘋果汁的杯子內。。。飲起來味道不錯,很清新。。而且soda十分夠汽
是晚晚餐十分滿意,服務員十分友善有禮。。。
2017-01-05
餐湯
黑松露芝士薯條
香草羊架配黑醋沙律
土耳其蘋果果茶
青蘋果梳打
1K
2016-12-09 2954 瀏覽
今日朋友介紹下,到了一間位於四樓的西餐廳,進來時被餐廳平台所吸引,因為平台是露天並設有座位,特別是配上投射的大螢幕,像外國的汽車電影劇場,想必非常適合聊天一聚的地方。首先小食方面叫了英式炸魚薯條,上菜時非常有誠意,用了原木砧板,板上有一堆粗切薯條,薯條是連皮,應該是用新鮮的薯仔鮮炸而成,餐廳提供左茄汁同我最愛的黃芥末醬,另外是炸魚,炸魚面上有薄薄的炸粉,並非像吉列魚柳般,酥炸似的,而魚和炸粉不會一切就散開,魚也不帶雪味和腥味,啖啖肉!再來是意式香草肉丸意大利粉,肉丸是自家製的,厚實的肉丸用香煎方法烹調,外香脆而內有咬口!而意大利粉一來已帶濃濃香草味及蕃茄味,一夾起時發現芝士絕不手軟,芝士絲纏繞著意大利粉,芝士控最愛!另一主菜少不了肉,澳洲安格斯西冷伴意大利黑醋汁田園沙律,牛扒叫了七成熟,手臂般長!,有一半紅肉剛剛好,肉質非常冧身,單吃下去已經非常有肉味,配上牛扒汁後,醬汁和肉汁融和一起後,令肉味更加突出更令肉更加juicy,吃了大半塊牛扒後的確有點膩口,菜式還伴上黑醋汁田園沙律,酸酸的汁配上爽口沙律,口腔頓時清新了,更想吃肉哈哈,吃了餘下的半塊也不夠!餐飲方面套餐包括一杯無酒精飲品,我
餐飲方面套餐包括一杯無酒精飲品,我們在大約百多款飲品中,沒錯,飲料比菜單的菜還多哈哈,花多眼亂,最後叫了蜜桃乳酸梳打和荔枝椰果綠茶,荔枝和椰果一向就像咖啡和咖啡伴侶一樣非常配搭,配上淡淡綠茶非常悠和。另外蜜桃乳酸梳打,梳打氣非常夠非常爽!配上乳酸甜甜的!
最後因為餐廳燈光很悠和加上舒服的音樂,不知不覺間聊了很久很久,想提的是餐廳並沒有催促人結帳,非常貼心。
2016-12-04 580 瀏覽
旺角有不少樓上咖啡室,大多環境寬敞舒適,而且一次可容納多枱食客,十分適合大型派對。聚餐期間也可以玩飛標遊戲,唔怕悶無野玩!枱紙印上其餘兩間以「Amour」命名的分店,亦留意到這裡以浪漫的法式巴黎鐵塔作裝飾,露天空間更有mood,當晚剛巧又有人包場。留意到餐牌的小食選擇豐富,套餐都幾吸引,包南瓜湯或沙律, 與友人各點了一個餐,大家可以分吃,我的沙律有足料沙律醬和栗米。英式炸魚薯條 $108手工啤酒脆漿炸魚薯條,沙律醬點鱸魚柳,超特別;餐廳用料不馬虎,見到是一整條鱸魚,切開鱸魚的香味會隨之散發出來。即叫即炸,需時大約10-15分鐘;剛剛炸起熱騰騰,配上超大份薯條,好滿足;但脆醬不會好厚,沒有想像中的熱氣。黑松露什菌意大利飯 $108 黑松露總是使人垂涎三尺,夾混什菌的野生配料更加豐富美味。若配海鮮想必會更能突出香菇的味道。煙三文魚墨魚汁意粉 108 兩大片三文魚被摺成玫瑰花佈在意粉上,使人難以抗拒飯粒沾滿濃郁墨魚醬汁, 混合了香菇,做到香氣撲鼻。包餐湯或沙律及$25 餐飲一杯 ,無酒精飲品賣相都不錯Mocha 補$10朱古力曲奇奶昔 補$21朋友那杯曲奇奶昔落足,飲落有陣陣朱古力香味,都幾
旺角有不少樓上咖啡室,大多環境寬敞舒適,

而且一次可容納多枱食客,十分適合大型派對。

聚餐期間也可以玩飛標遊戲,唔怕悶無野玩!
枱紙印上其餘兩間以「Amour」命名的分店,

亦留意到這裡以浪漫的法式巴黎鐵塔作裝飾,

露天空間更有mood,當晚剛巧又有人包場。
留意到餐牌的小食選擇豐富,

套餐都幾吸引,包南瓜湯或沙律,
與友人各點了一個餐,大家可以分吃,

我的沙律有足料沙律醬和栗米。
英式炸魚薯條 $108
手工啤酒脆漿炸魚薯條,沙律醬點鱸魚柳,超特別;

餐廳用料不馬虎,見到是一整條鱸魚,

切開鱸魚的香味會隨之散發出來。
即叫即炸,需時大約10-15分鐘;

剛剛炸起熱騰騰,配上超大份薯條,好滿足;

但脆醬不會好厚,沒有想像中的熱氣。
黑松露什菌意大利飯 $108
黑松露總是使人垂涎三尺,

夾混什菌的野生配料更加豐富美味。

若配海鮮想必會更能突出香菇的味道。
煙三文魚墨魚汁意粉 108
兩大片三文魚被摺成玫瑰花佈在意粉上,使人難以抗拒

飯粒沾滿濃郁墨魚醬汁, 混合了香菇,做到香氣撲鼻。
包餐湯或沙律及$25 餐飲一杯 ,無酒精飲品賣相都不錯

Mocha 補$10
朱古力曲奇奶昔 補$21

朋友那杯曲奇奶昔落足,飲落有陣陣朱古力香味,都幾滑。
2016-12-02 441 瀏覽
因為之前幫襯過呢間餐廳品牌,留下咗印象,今次與情人轉移陣地,改喺另一個地點約會……相隔不到一條街,感覺完全不一樣。呢間餐廳連吧位於砵蘭街心臟,對以不是常客嘅我(笑),一點也不好找,對於女士嚟講,更加需要一點勇氣,有男伴同行另計。講返正題,今晚點咗香煎鴨胸伴鹹蛋意粉,估唔到有驚喜,鴨胸厚肉唔韌,鹹蛋碎切融入意粉中,味道剛好。煙三文什菌墨魚汁意粉,叫得就唔怕染黑棚牙,佢啲墨汁唔多唔少,意粉圈起汁都冇四圍飛,入味兼好有墨魚味,配合凍煙三文同食,一冷一熱,徘徊冷靜與熱情之間……仲有青蘋果鵝肝多士,羶香在口腔迴盪,飲返杯longisland,清清喉嚨,望下啲人掟鏢、睇下大電視、傾下心事,怡然自得。

2016-11-26 2573 瀏覽
晚飯的時間,家人説旺角有一間餐廳食物質素很不錯,價錢也不算太貴,我和朋友便來到這間餐廳試一試,看見店內環境寬敞,有生氣活力,令給我一種輕鬆的感覺,看見門外有雜誌報導這間餐廳,令我十分期待安格斯西冷配黑醋沙律 ($188)厚身的西冷,肉質軟彈煙韌,配上濃郁自家制的燒汁,十分恰到好處,黑醋酸中帶點微甜配上爽脆的沙律,味道十分特別羊T骨配黑醋汁沙律 ($182)羊T骨十分高質素,肉質非常軟彈煙韌,配上濃郁自家制的黑椒汁,味道恰到好處,黑醋酸中帶點微甜配上爽脆的沙律,味道十分創新,有創意手工啤酒脆漿炸魚薯條 ($108)爽脆的炸魚十分清鮮配上沙律醬,厚身的炸薯條香軟鬆綿,薯條的數量很多朱古力曲奇奶昔 ($21)有很濃郁的曲奇味,最上層有忌廉和粒粒的朱古力,攪拌之後,味道恰到好處,不會太甜,適合現在注意健康的都市人,會喜歡這個奶昔,坊間的奶昔都會偏甜藍苺奶昔 ($21)藍苺味足夠濃郁,最上層有忌廉和士多啤梨醬,賣相很吸引,味道酸中帶點甜,十分開胃整體來說,食物的質素很高,價錢相對合理,店員有良好服務態度和有禮貌,又有飛鏢機讓客人可以娛樂一下,放鬆一下,所以我認為這間餐廳值得再去惠顧

安格斯西冷配黑醋沙律 ($188)

羊T骨配黑醋汁沙律 ($182)

手工啤酒脆漿炸魚薯條 ($108)

朱古力曲奇奶昔 ($21)

藍苺奶昔 ($21)

羊T骨配黑醋汁沙律
2016-11-23
羊T骨配黑醋汁沙律
  • 意大利雜菌湯
  • 朱古力曲奇奶昔
2016-11-23 350 瀏覽
旺角豉油街萬利商業大厦隱藏了一間隱世的天台吧 - Amour Garden Grill & Bar。店鋪包括室內和室外,室內有Bar枱一張同兩部飛標機,室外就有一個空曠街景。Tastybuddy就趁住秋涼揀左坐室外,一邊享受風景,一邊同朋友吹水。澳洲安格斯西冷配意大利黑醋汁沙律($188),味道唔錯,配以磨菇ht汁既牛扒不算靭,Tasty buddy叫左medium rare,都覺得係餐廳對生熟度掌握得唔錯,加上扒既牛味足夠,唔錯唔錯。香草羊T骨扒配意大利黑醋汁沙律($182)是朋友叫既,羊有羊味,亦略帶羶味,而且筋都算多。不過以medium rare泥講就略帶點生。中意食羊既朋友不妨一試,不過就要比預期叫熟一點。手工啤酒脆漿炸蝦($78)不得不試。另外亦有叫玫瑰花茶同菠蘿橙奶昔,菠蘿橙既味道不錯,惟花茶味道略帶苦澀,可以選擇叫啤酒或者cocktail。

手工啤酒脆漿炸蝦($78)不得不試。
2016-10-12
  • 手工啤酒脆漿炸蝦
之前都食過另一間Amour既分店,覺得CP值都高,所以都有信心黎試埋呢間,工作辛苦咗成日,最開心都係無非去据扒歎下。前菜前菜可以揀湯或者沙律,我揀咗個田園沙律,都算係幾有誠意,至少唔係成碗草,加咗粟米同車里茄,沙律菜亦都係有精心篩選,都比較嫩同新鮮,份量都幾大,最緊要芝麻沙律醬好足夠,可以成碗沙律都撈得勻。安格斯西冷煎到6成熟既西冷扒帶點血水,肉質都很嫩,很有肉味得黎又有肉汁,都幾滿意。配菜只係沙律,所以前菜應該揀湯。羊T骨扒呢個真係非常好食!唔太鍾意食羊既人都應該會非常欣賞,佢羶味唔太勁,配上Rosmarry, 令羊不會一味只有羊羶味,反而令羊羶味更acceptable, 另外更成功煎到肉汁鎖緊在裡味,外面就煎到油香滿溢,咬開好有驚喜,唔會令人失望,唯獨係份量有點細。
前菜
安格斯西冷

羊T骨扒

青檸梳打
2016-11-08
2016-11-20 221 瀏覽
而家百物騰貴,要搵好野食都要落力去搵,係旺角哩個咁熱鬧既地方,要搵個地方靜靜地同朋友食飯,真係幾難樓上餐廳有個好處就係,旺中帶靜,地方夠大,餐廳有露天餐廳,可以約埋班朋友攪party,室內有飛鏢,可以同朋友一較高下餐湯係南瓜湯,雜菜沙律湯好足料,好creamy,沙律好新鮮安格斯西冷配黑醋沙律西冷大大件,肉汁鎖實係中間,食落好嫩黑松露芝士什菌釀春雞春雞雞肉非常嫩滑,醃得好入味,好多香料味,大大隻,兩個share都夠食

餐湯係南瓜湯,雜菜沙律

湯好足料,好creamy,沙律好新鮮

安格斯西冷配黑醋沙律

西冷大大件,肉汁鎖實係中間,食落好嫩

2016-11-13 2675 瀏覽
一如既往在旺角區覓食,今次在朗豪坊附近的萬利商業大廈吃晚餐。大約七點左右到達餐廳,我們是第一枱的客人,大約十五分鐘之後,餐廳內的客人越來越多,而餐廳有內外座位設計,不少客人都會選擇室外座位,飲酒暢談。這裡更有飛標機設置,五元為一局(可以計分),不投幣就不會計分。我跟男友各點了Set Dinner,套餐包括餐湯或沙律、主菜及飲品。餐湯是蘑菇湯,口感很Creamy又充滿蘑菇碎粒,而且蘑菇香味突出,都是不錯的餐湯。我點了玫瑰紅莓花茶,初時以為茶葉內有玫瑰粒,不過是多想了。幸好茶香香濃,而且不甘不澀,容易入口,而且花茶溫度適中,有助減低吃主餐的膩感。其中一個主餐是香草羊T骨扒伴意大利黑醋汁田園沙律,羊T骨扒肉香香濃,剛上枱時真是吸引味覺。這塊肉是七成熟左右,外皮脆邊內裡肉質較嫩,肉汁比起西冷扒較少;而肉質較嫩,容易咀嚼的,不會起渣滓。最接近T骨的位置的肉都已煮熟,亦不會緊緊黏著T骨,而這邊的羊羶味比起外邊的比較重,如你喜愛羊肉的話就可一試。雖然肉的份量不多,但對於女生來說就足夠了。另一個主餐就是澳洲安格斯西冷伴意大利黑醋汁田園沙律,這塊肉是七成熟左右,外皮脆邊內裡肉質熟一點但仍充滿肉汁,西冷扒
另一個主餐就是澳洲安格斯西冷伴意大利黑醋汁田園沙律,這塊肉是七成熟左右,外皮脆邊內裡肉質熟一點但仍充滿肉汁,西冷扒容易切開,容易咀嚼又不會起渣滓。加上西冷扒根較少,令人容易咀嚼,而肉塊亦有一定的脂肪,配合肉塊來吃就令口感較佳。它的肉香比起羊T骨扒較濃郁,一小塊都吃到牛肉香味。
Amour Garden Grill & Bar

旺角豉油街15號萬利商業大廈4樓
2016-11-11 277 瀏覽
旺角鬧市,食市無處不在,只要你想食咩都有一間系附近,熱鬧、寧靜,隨你喜歡!今晚,是我們一家個多月來,難得坐下食返餐晚餐,可以清靜聊天,儘情放鬆一下。餐廳在樓上鋪,地方寬大,座位擺放闊落,設有飛標玩意,還設有露天餐廳,方便吸煙人士,歡迎包場,可燒烤。吃喝玩樂共處一室。今晚,就有一對情侶,包了露天場地搞了一場求婚,聽證了一對情侶有有情人終成眷熟,雖然我地坐在室內,但一樣感受到他們的熱鬧、開心。餐前餐湯,南瓜湯+雜菜沙律,湯底香濃夠creamy。小食:手工啤酒脆漿炸蝦,即炸香口,大大隻蝦,咬落肉質結實,啖香啤酒味。英式炸魚薯條,薯條炸得鬆化,魚柳厚肉,啖啖肉,唔油膩。密糖芥末芝士雞扒伴意大行黑醋汁田園沙律,雞扒煎炸得香脆,肉質鬆化,帶有肉汁,本身雞扒味道比較清淡,要略加醬汁,沙律菜清甜。澳洲安格斯西冷伴意大行黑醋田園沙律,牛扒薄身,肉質鮮美,咬落都好腍,啖啖肉好juicy.
餐前餐湯,南瓜湯+雜菜沙律,湯底香濃夠creamy。
英式炸魚薯條,薯條炸得鬆化,魚柳厚肉,啖啖肉,唔油膩。
去到旺角食黎食去都係個幾間,聽朋友講有間樓上餐廳幾舒適又好坐,咁就走左「Amour Garden Grill & Bar」上去試下。餐廳位置於四樓,一進去就覺得門面整齊乾淨,入內好有情調既西餐廳兼酒吧添。🍴🍝🍟🍸🍻🍷🍹餐廳座位都唔少,仲要有一個好大既戶外露台用餐區,感覺去到鬧市都可以有遠離塵囂既地方,都幾寫意。除左可以食野,仲可以燒烤,當然岩曬食煙既朋友啦。同埋亦都設有大型銀幕,適合睇波既朋友去邊食野邊睇波啦。不過最特別既係有埋兩部飛標機,岩曬鐘意玩飛標既朋友,感覺呢間餐廳咩野類別既朋友都可以照顧到咁。🚬🎯⚽️📺🎤👍🏼👥店員服務好欣勤好有禮貌,同我地介紹左個Set Dinner Menu,包括餐湯或沙律、$25餐飲一杯。選擇困難症完之後就點選了,2個Set Dinner,「香煎鴨胸伴咸蛋意大利粉$128」、「黑松露什菌意大利飯$108」,另外叫多左個小食「手工啤酒脆漿炸蝦$78」。餐廳食物製作時間都算好快,上餐時間好合適,唔會等太耐。🍽🤗「南瓜湯」兩個晚餐都有餐湯或沙律,而是日餐湯係「南瓜湯」,味道合適唔錯,唔會太濃及太鹹,賣相都唔錯。如果有埋餐包就完美啦。🎃🍲「手工啤酒脆漿炸蝦」我就係
是日餐湯
手工啤酒脆漿炸蝦
「手工啤酒脆漿炸蝦」我就係比呢個名吸引左我去點選既,因為我未試過咩係手工啤酒,所以叫左黎試試。一碟有6隻炸蝦,食既時候伴上沙律醬,酸酸既沙律醬伴上剛炸好既蝦,感覺好開胃,出奇既係完全食唔出有任何啤酒味,所以唔好酒既朋友都可以入口。🍻🍤
香煎鴨胸伴咸蛋意大利粉
「香煎鴨胸伴咸蛋意大利粉」有兩大件煎香左外皮既鴨胸,食落唔會太靭,亦都唔會好鹹。有少許既咸蛋黃切粒,感覺幾特別,但食落唔會有咸蛋既鹹味,意粉食落好Creamy,味道幾夾。🐦🍳🍝
黑松露什菌意大利飯
「黑松露什菌意大利飯」賣相唔錯既一道菜,仲有陣陣黑松露既氣味,份量都適中,內有磨菇、冬菇等什菌,食落唔會太濃味,而意大利飯煮到合到適中,唔會太稀唔會太稠,食落好香黑松露既氣味。⚫️🍄🇮🇹🍚
餐飲
「芒果乳酸梳打」由於只係包$25餐飲,所以要再加$17。飲落唔太酸唔太甜,最重要係芒果肉粒亦都唔酸,幾好飲。🍋🍹

「藍莓奶昔」由於只係包$25餐飲,所以要再加$21。好滑既奶昔,飲落都有切成細細粒既藍莓,甜甜地咁,唔錯既飲品。🍼

「餐牌」我已經影左上載至openrice既「餐牌」入面啦,方便大家查閱相關菜式。📔
2016-11-08
手工啤酒脆漿炸蝦
黑松露什菌意大利飯
餐飲
  • 藍莓奶昔
2016-10-30 349 瀏覽
在旺角覓食一點也不便宜,更何況是吃一個正正經經的西式Dinner Set呢? Amour Garden Grill & Bar可能系其中一個選擇。就近朗豪坊,位置算是方便,而且西式晚市套餐也是由百餘元起,Budget不多也是一個好選擇。是日餐湯 - 松露忌廉蘑菇湯: 餐湯清甜,屬一般蘑菇餐湯但帶少許松露味道,沒有太濃郁,適合餐前飲用。英式炸魚薯條: 有皮粗薯條可謂我的最愛,薯條香脆而有薯味,吃過便會知道M記的薯條是沒有薯香的。炸魚的炸粉有點厚,炸粉部份亦因為太熟而產生了少許苦澀味; 但魚肉方面仍是OK的 日,問題不大。烤春雞配黑松露芝士汁: 原隻春雞新鮮烤起熱騰騰,春雞的特色便是雞肉嫩滑,質感一流,而且還極富肉汁。黑松露芝士汁既creamy又香滑,忌廉芝士汁中隱約滲透著黑松露香,年青人絕對喜愛。可是烤雞原隻奉上,店方亦不會幫助切件,吃起來不太方便。
2016-10-26
今日經過旺角,思前想後諗緊去邊食飯都無定論,記起之前曾經去過amour garden飲過野,食過d小食唔錯,最後決定去呢度試下晚餐原來佢仲有2間餐廳 Amour Corner & Amour Green我地叫左煙三文魚意大利飯,同埋安格斯西冷,呢個係set dinner, 所以有小食+餐湯/沙律+飲品呢個磨菇湯比較稀,如果稠返少少會好d, 不過都好香磨菇味,總算ok草莓乳酸好好味好濃既草莓味,仲有天然既草莓酸味,甜味岩岩好,唯一唔好的係落得多冰,下次要叫佢少冰另外果杯係朱古力奶昔,呢杯係朋友點的,佢話都幾好飲,抵讚炸魚薯條係小食黎ga😁, 賣相相當唔錯,沙律菜好新鮮,所以我都清哂薯條都ok, 不過炸魚的粉醬比較厚,唔知係唔係因為手工啤酒脆漿既關係呢?呢塊西冷我地要5成熟,都好軟稔,不過比較多筋,同樣地,沙律菜真係好新鮮真係要讚揚一下呢個意大利食,雖然乾左d, 但味道方面真係好好我地食左咁多野,總共都只係食左$500
草莓乳酸好好味
另外果杯係朱古力奶昔,呢杯係朋友點的,佢話都幾好飲,抵讚
我地食左咁多野,總共都只係食左$500
2016-10-26
2016-10-16 359 瀏覽
旺角好多野食既 有時想同朋有傾下偈你會好想搵間好食又可以傾到偈既野 上下open rice 搵到呢間樓上cafe 係豉油街個邊 人流會比較少d叫左個伯爵藍花茶試試 以為會有個蠟燭熱住tim 不過唔緊要 用左好多茶葉 味道好濃肉丸肉醬意粉 將四粒肉丸放係四邊都係第一次見😂但味道唔錯 比賣相吸引 意粉好好肉醬亦夠入味炸魚薯條 炸魚形狀有d似雞脾 炸得好香 好脆 魚亦夠味 夠滑個環境好舒服 有室外坐tim見職員都好想出去幫手 唔怕坐出左去冇人理鱸魚意大利飯 個魚煎得幾好外脆內軟 廚師用左好少量鹽調味感覺唔算太鹹 意大利飯煮得岩岩好亦好足料 芝士比較多 芝士控可以一試跟餐有埋湯同沙津 味道都幾好😬
旺角好多野食既 有時想同朋有傾下偈
你會好想搵間好食又可以傾到偈既野