2009-04-14 12 瀏覽
食物: (兩人份量)1. 鐵板烤牛肋骨套餐 2. 鰻魚石頭飯(即頭鍋飯)食物方面:1. 鐵板烤牛肋骨套餐有前菜:酸蘿蔔絲─韓食出名是前菜,但這款前菜真的使人失望。主菜:牛肋骨跟飯─個人口味喜歡牛肋骨,味道很好,牛肋骨醃得很好味,配上牛肋骨的甜汁,再加上鐵板夠熱騰騰,滋味無窮,但份量較少。飲品:柚子蜜─熱騰騰的鐵板配上凍冰冰的清甜柚子蜜,真的不錯。2. 鰻魚石頭飯─鰻魚較涼,但石鍋很熱,配菜很多連飯吃恰到好處,石頭鍋的湯也好好味又不油膩。環境方面:舖名和舖面有韓式感覺外,店內的陳列好似中國式,餐具都是一般的銀筷子和銀匙,但間格尚算寬敞,椅子配有cushions,很特別也很舒服,桌子也較大,端上美食後沒有很擠的感覺;最喜歡的是二人房的間格,透明度不高,好像自己的世界似的;氣氛也不錯,環境寧靜。
食物: (兩人份量)
1. 鐵板烤牛肋骨套餐 2. 鰻魚石頭飯(即頭鍋飯)

食物方面:
1. 鐵板烤牛肋骨套餐
有前菜:酸蘿蔔絲─韓食出名是前菜,但這款前菜真的使人失望。

環境方面:
烤牛肋骨套餐
鰻魚石頭飯
2009-04-11
烤牛肋骨套餐
鰻魚石頭飯
  • 烤牛肋骨
2009-04-14 5 瀏覽
假日跟友人約會到屯門食晏兼睇戲, 路過"韓屋"都幾多客咁, 第一印象實會諗難食都有個譜la! 入到去剛剛有位! 正!! 唔洗等!!冷氣有d 大la, 位置都有少少迫! 大肥佬肥妹就坐得辛苦d la~!set lunch款式都幾多!! 隨意揀咗個韓式粉絲同埋牛肋骨試一試!!侍應們都幾有禮貌ga! 嘢食都唔算等咗好耐, 15mins內送上枱la!!落單後, 先嚟咗個例牌冷盤前菜, 普普通通la~! 冇乜特別! 但帶有少少鹹味, 至少唔係清水煮熟就算la! 炆牛肋骨 - 大約有5-6件, 每件牛肋骨都幾多肉, 但都炆得好"淋", 好軟, 好夠味~!! 但汁又夠多, 唔算太甜, 撈飯好正!! 碗飯都唔細, 比一般飯碗還要大, 用珍珠米煮, 份量係男士食一定夠飽, 而女士食一半都會嫌多果隻la!! 牛肋骨內底部還有數件白蘿蔔, 好明顯已煮咗好一段時間, 蘿蔔好軟, 完全吸晒d 汁! 蘿蔔唔苦, 仲好甜!! 好好味!太吸引, 太好味喇, 起初我還怕會食剩很多呢!! 好彩喺成碗飯差唔多之際突然醒覺, 先收得切口咋!! 泡菜韓式粉絲伴飯 - 粉絲炒得比較碎la, 好難一條條咁夾囉!

泡菜韓式粉絲伴飯 - 粉絲炒得比較碎la, 好難一條條咁夾囉! 但撈埋d 泡菜好好味!! d 泡菜夠味, 又夠辣!! 友人吃到流晒汗~
個set係連埋碗湯, 唔知係咪好好飲呢, 友人一口氣飲晒成碗囉!!! 想試一啖既機會都冇!!
個飯都幾大個ar, 上面加咗隻蛋! 友人話隻蛋好味, 煮得剛好, 蛋白熟之餘, 蛋黃仲流到好多出嚟, 撈飯一流!

好味~~! 下次試吓dinner先!!

呢個ok la~! 柚子蜜沖水, 難飲實有排衰~!
前菜 - 唔係淡而無味! 都落過吓心機la!
炆牛肋骨餐 - 好味!!
泡菜韓式粉絲伴飯 - 泡菜好辣! 正喔~!!!!
2009-04-05
前菜 - 唔係淡而無味! 都落過吓心機la!
炆牛肋骨餐 - 好味!!
泡菜韓式粉絲伴飯 - 泡菜好辣! 正喔~!!!!
  • 炆牛肋骨
2009-04-06
今天我和媽咪和哥哥一起到屯市吃晚飯,哥哥請吃的一頓飯,最後決定試試這一間,第一次吃,感覺很新鮮,裝潢很特別,接待我們的是一個穿著韓服的女人,很有韓國味道烤雜肉飯餐-->哥哥叫了這個餐,雜肉包括了豬肉、牛肉和雞肉,一個套餐內包含了湯、紅棗水、和前菜,前菜酸酸的,挺開胃,我問哥哥會給這個餐多少分,他說六十分海鮮湯面-->媽咪因爲不想吃飯,就叫了湯面,可是湯面的份量很少,價錢卻和那裡招牌鍋飯等差不多,同樣問媽咪給這個湯面多少分,她說只有剛剛合格,五十分雞肉雜錦石頭飯-->我覺得最好吃的要算是這個,一開始我學著隔鄰的人的做法,用筷子攪拌碗裡材料跟飯,然後再配上隨餐附上的配料醬汁一起吃,味道很香很濃,飯粒較硬身,要用長時間去咀嚼,但這樣卻可以迫我細意咀嚼裡面的味道,裡面材料很多,有肉有菜滿滿的一碗,就是賣相上已叫眼目滿足,味道又不錯,我盛意推薦然而從前未進去試過這餐廳的我,看見一大堆人圍著外頭加上店面裝飾得有點貴氣,令我以爲裡面吃的會很特別,但是今天卻失望的發現只有一些食物如鍋飯才是特別比較一點,其他也普普通通而已。另外,事有巧合,這次服務員除了錯誤落單外,隨又送錯菜上枱

然而從前未進去試過這餐廳的我,看見一大堆人圍著外頭加上店面裝飾得有點貴氣,令我以爲裡面吃的會很特別,但是今天卻失望的發現只有一些食物如鍋飯才是特別比較一點,其他也普普通通而已。另外,事有巧合,這次服務員除了錯誤落單外,隨又送錯菜上枱,然後我和媽咪的那個餐又等了很久才送上,叫人未免有點兒失望…
烤雜肉套餐
雞肉雜錦石頭飯
海鮮湯面
前菜
2009-04-11
雞肉雜錦石頭飯
2009-03-20 1 瀏覽
奶油包上星期六忽然想食韓國菜就試下呢間『韓屋』午餐時段全均為set lunch跟餐有前菜、湯、白飯同飲品前菜係一個『酸到陣』既蘿蔔A先生點咗烤牛肉飯餐而奶油包就點咗烤雜錦肉飯餐2個都好似幾豐富既感覺烤雜錦肉包括雞、牛、豬,用鐵板上濃厚既醬油味,蠻惹味肉片也蠻有肉汁唯一美中不足既係底部太多油飲品點咗Ginger蜜,味道好Spicy係寒冷天氣飲...真係一陣暖意
奶油包上星期六忽然想食韓國菜
就試下呢間『韓屋』
午餐時段全均為set lunch
跟餐有前菜、湯、白飯同飲品
前菜係一個『酸到陣』既蘿蔔
A先生點咗烤牛肉飯餐
而奶油包就點咗烤雜錦肉飯餐
2個都好似幾豐富既感覺
烤雜錦肉包括雞、牛、豬,用鐵板上
濃厚既醬油味,蠻惹味
肉片也蠻有肉汁
唯一美中不足既係底部太多油
飲品點咗Ginger蜜,味道好Spicy
係寒冷天氣飲...真係一陣暖意
2009-03-15 3 瀏覽
叫左個套餐,由於都幾個月前食,所以只約略記得個餐有以下既野 (同評語):三色前菜 - 叫得韓國餐廳, 成個餐連正正式式一兜泡菜都無, 有d奇怪煎泡菜餅 - 只有泡菜既色 (橙色) , 但完全無泡菜既味人參雞湯 - 算係正常d, 但一片人參都無, 仲要個湯拎到黎, 匙gun都無枝鐵板燒牛+魷魚+蝦 - 味道正常, 但份量好少, 魷魚同蝦只有一件, 2人餐喎黑豚肉炒飯 - 只不過係豬肉粒炒飯個餐唔記得係$168定$188咁上下, 埋單要around $200貴就唔貴, 但感覺係間餐廳一d誠意都無, 絶對唔值$200失望, 以後都唔會去
煎泡菜餅 - 只有泡菜既色 (橙色) , 但完全無泡菜既味
黑豚肉炒飯 - 只不過係豬肉粒炒飯

貴就唔貴, 但感覺係間餐廳一d誠意都無, 絶對唔值$200
失望, 以後都唔會去
2009-01-17
2009-03-14 8 瀏覽
星期日的Euro go go 原來是很多人的, 大排長龍, 我們不想等位, 所以行過對面的韓屋。 雖然仍然是有很多人, 但就不用等位, 侍應帶我們坐二人廂房, 私隱度提昇, 不怕受外來騷擾,坐得好舒服, 立即增加了好感。還有table call button, 方便叫侍應, 梳化又有數個咕臣提供, 設計細心體貼。老公點了烤雜錦肉飯, 三種肉類味道都很好, 醬汁好濃好夠味, 尤其豬肉味道最濃, 青紅蘿蔔湯清清甜甜, 這個套餐很快便清碟, 意猶未盡, 後來老公再點多一份添食我點的雞肉石頭飯就真的麻麻了, 加了甜醬後仍然很乾, 味道很淡, 和老公點的烤雜錦肉飯相比相差好遠, 下次來我也要點烤雜錦肉飯三個套餐的前菜都是一樣, 味道一般。套餐包飲品, 我們只點了汽水。其實這餐只有烤雜錦肉飯好好味,其他一般, 但食得好開心, 所以給個笑臉

設計細心體貼。

汽水
好似沙嗲王,方便叫侍應
  • 烤雜錦肉飯
(非會員)
16/2晚約七時半,末進去之前,看見門口站着一位身穿韓服的小姐,好好禮貌,而且不斷推介,所以一於入去一試.我和朋友點了雞肉石頭反$45,泡菜櫻花豚肉$68,忟牛肋骨(套歺)$68,(套歺有碗飯,前菜,飲品一杯,都係加多$8,都幾法算).先嚟咗個牛肋骨,有5大舊,都幾淋,而且有羅蔔係底,味道甜甜地,用嚟送飯都唔錯.跟住到個豚肉,都幾辣,不過D肉原來係半肥瘦既,正.最後到石頭飯,一上枱已經感受到熱力,跟住有個經理教我地將碟特製既醬撈落飯,話咁樣食會更正,果然D熱力將飯香迫出嚟,好香呀,加埋有小小飯焦,夠正宗除咗食物唔錯,雖然都見生意唔錯,但我地食嘢途中都不停有人為我地加水,值得一讚,而且埋單仲有張九折coupou俾我地,下次一定要用咗位先得.
2009-02-12
2009/2/7午餐難得屯門市廣場開韓式餐廳,所以一直都留意著她的評語,估不到開業不久已經喊面有四,唔…剛好我近來都會放膽去試一些眾人認為麻麻地的餐廳,所以,今日中午就前來一試。十二點正,門口接待處不見負責帶位的人,就自行走入去,考慮坐哪裡好的同時才被店員發現,她招手示意我們過去,原來要我們坐一個路口邊的四人位,老友見隔離有幾間吉的二人房,感興趣下我們就轉檯去也。老友說這個帶點私人空間的房仔設計不錯,曾於接觸過一次這裡的上手餐廳--周記避風塘的我不難發現全店不論設計或裝潢也與上手的一樣樣,連主打色紅色也沒改變過,就如樓下素素豬小姐所說的,多幾幅韓國畫像 / 公仔而已,我相信裝修這裡她們慳返不少。可惜這房仔和以前一樣越坐越熱呢﹗冷氣跟本完全吹不到入來啊… 細看午餐牌和主餐牌,價錢都算’親民’了,見有午餐當然就要點午餐來吃,至於主餐牌內的主食…再等(有機會)下次晚市來才去享用吧﹗等餐期間口痕痕,見韓式小食平均是十元一碟,想點個煎蛋卷但剛剛開店就已經無貨了,那要醃大豆芽吧,店員說十元一碟的比跟餐送的大得多,相信她說的’大’和我們意識上的’大’有所出入了,隻碟相差只不過闊一隻手指位而已。本身幾
2009/2/7午餐

,所以,今日中午就前來一試。

,老友見隔離有幾間吉的二人房,感興趣下我們就轉檯去也。

,我相信裝修這裡她們慳返不少。
可惜這房仔和以前一樣越坐越熱呢﹗冷氣跟本完全吹不到入來啊…

,至於主餐牌內的主食…再等(有機會)下次晚市來才去享用吧﹗

。本身幾愛吃大豆芽的,但媽媽炒的都很淋,而醃的大豆芽很爽,味道不辣,吃耐些少會感到帶甜甜地,最緊要沒有那陣草青味,好味好合我心呢﹗
吃到停不到口~~

每個餐以定食的形式上檯,我吃的雞肉石頭鍋飯,飯面鋪滿大豆芽﹑紅蘿蔔絲﹑白菜以及少量雞絲,還有一隻生蛋黃,倒下旁邊那半碗深啡色甜味醬汁,順時針方向起勢攪拌,加上石鍋的高溫,很快就成了一鍋有飯焦的石頭飯了
。白飯就比較濕潤,雞蛋黃經攪後失埋蹤,跟本吃不到蛋味(是否有兩隻蛋會好d?),而全碗飯的味道是靠啡色醬汁,如果你喜歡撈汁吃就開心啦,相反就…幸好我屬於前者 XD

而雜錦烤肉飯寫明是有豬牛雞肉,來的時候,是由一個發出緊’吱呢咋喇’的鐵板,
上面放滿雞肉﹑牛肉和雞肉額外有一碗白飯,香氣撲鼻…咦﹖我無寫錯呀,是兩邊都是雞肉,一來我吃不到有豬肉,二來兩隻肉的肉色是一樣的,雞肉味道好淡,不過件件都好厚身,牛肉則是甜甜的,個人認為送飯一流。

午餐都跟一個湯﹑小吃和飲品:湯是青白蘿蔔湯,湯底沒有韓式湯水中特有的濃濃牛肉味,相信反傳統地用上豬骨煲,但不失清甜,我一見到裡頭有青蘿蔔就想笑,以往去些小店吃韓式餐人家也都只用白蘿蔔,不過這湯再加入白飯,自己都吃得津津有味
;而小吃是很爽很清甜的醃小白菜;飲的就選了甜度沖得剛剛好的熱紅枣蜜。(餐牌上指明跟的柚子茶又話無貨喎)

吃得八成飽每人都要五十大元,未試過的可以一試,皆因屯門市廣場除了酒樓多之外,其他較地道的食店則相當之缺乏呢。
  • 醃大豆芽
  • 小白菜
2009-02-05 3 瀏覽
‧服務 OK,點菜個陣侍應仲教我地點樣抵食d‧兩個女仔嗌三樣,份量岩岩好‧如果佢跟餐個杯可樂大杯小小會更好‧應該唔算係太正宗既韓國菜‧臨走拎卡片先知原來佢係鴻星旗下既‧屯門市中心黎講,我覺得係唔錯既,會再去
‧服務 OK,點菜個陣侍應仲教我地點樣抵食d
‧兩個女仔嗌三樣,份量岩岩好
‧如果佢跟餐個杯可樂大杯小小會更好
‧應該唔算係太正宗既韓國菜
‧臨走拎卡片先知原來佢係鴻星旗下既
‧屯門市中心黎講,我覺得係唔錯既,會再去
雞豬牛之中,雞最好味
我唔食辣既,冇試
下次唔會揀牛肉
雞豬牛之中,雞最好味
2009-02-02 1 瀏覽
昨晚又一家三口試食,嘢食還可以,但服務真係差到你唔信﹗我地三個點了三個餐,一個係雞石頭飯餐,雜肉餐同牛石頭飯餐,雜肉即係朱牛雞啦.....除左d肉鞋d之外,都ok嘅﹗(當然如果你冇乜要求的話)好喇,叫完嘢食之後,佢比張order紙我地睇吓,我地發現個雜肉餐變左雞餐,咪搵返落order條友黎問lor,以下係我地的對白:客:唔好意思,我地頭先係叫雜肉餐,係咪落錯左個order呢?伙記:咁我頭先覆order比你聽個陣,你又唔講?客:你講得咁快,聽唔得清楚(說時遲,那時快,伙記已經miu左我地一下,之後就擰轉身行左去,佢再行返黎……)伙記:咁你而家再講多次你究竟叫乜嘢喇?我心諗,你間嘢d嘢食就算幾好食都係咁話啦,相信佢嘅下場同避風塘都應該一樣﹗
昨晚又一家三口試食,嘢食還可以,但服務真係差到你唔信﹗

伙記:咁我頭先覆order比你聽個陣,你又唔講?
伙記:咁你而家再講多次你究竟叫乜嘢喇?

2009-01-25 3 瀏覽
知道這間韓屋是剛新開 而我又喜歡試下新野 昨天我和我的兩個朋友去了試一試睇下有冇下次啦剛開始那個知客都有禮貌既 6點9去等了很快就有位 然後嗌了一個二人餐加一個韓式雞肉飯餐 和一些前菜(白菜、瓜不過沒有泡菜) 二人餐入面有韓式鐵板(牛 魷魚) 黑豚肉飯 泡菜薄橕 一個竹絲雞湯 全晚我比較滿意係鐵板 雖然唔係自己燒 但尚算好味 泡菜薄橕就不辣 比一般薄橕好一點點 但係黑豚肉飯就唔好食了 雖然整到一個心形有心思 但係d飯太濕 比雞肉飯差幾個lv (雖然雞肉飯d雞太乾) 黑豚肉整得好細 細得可憐 唉.... 真係最不好的是二人餐沒野飲 仲要收198 那個韓式雞飯餐就要58 (但係散叫43到 加一杯柚子蜜就58 咁都叫餐價....) 而且d waiter動作唔係咁快 可能唔夠人手吧講真食就唔算飽啦 如果冇一些再相宜既價錢 下場就好似上一手避風塘那樣了

2009-01-17 3 瀏覽
在屯門要數韓國菜~數來數去就只有所謂的韓國燒烤店~近來就見食肆層新開了一間平民價錢的韓式餐館~算是一突破~就試一試吧~~前身是周記避風塘~這裡的裝潢差不多完全沒有變過~只要換上了寫上韓文的書畫~放了幾隻大長今娃娃而已~因為大比未到~小比坐了近半句鐘~觀察了不少細微現象~店員似乎還未進入狀態且沒甚禮貌~~檯與檯之間是分了5 cm~是5cm!~~真的極度厭惡~~我一人先入座~因為極度饑餓~就先叫了五式泡菜來吃~~經理說因為這五式是八折價~不設自選~也算了~~十秒後就端來五小碟過來~侍應懶伸長手~放了在對座~~唉~~而且五小碟中竟然沒有泡菜~~是為大豆芽~翠玉瓜~酸蘿蔔~紫蘿蔔及豆腐~~心沉了沉~~只怪自已沒問清楚是甚麼回事才點~~~近十五分鐘都沒有水~直至我的5cm鄰居就座~侍應才記得後補一杯水給我~~但這期間我是已落了單的~還在吃的~扣分價錢相宜度極高~只是半百價錢就吃到石頭飯~烤牛肉飯~辣豆腐湯等套餐~但督見鄰座的石頭飯醬汁是啡紅色而非橙紅辣醬時~已鐵定不會叫~而且烤牛肋骨就是用小鐵板上的已熟牛肋骨~~~早在等大比期間就背熟了餐牌~結果我倆就點了泡菜豚肉湯套餐~海鮮煎餅~韓式炒雜菜~再
在屯門要數韓國菜~數來數去就只有所謂的韓國燒烤店

而且五小碟中竟然沒有泡菜~~

已鐵定不會叫~而且烤牛肋骨就是用小鐵板上的已熟牛肋骨~~~早在等大比期間就背熟了餐牌~結果我倆就點了泡菜豚肉湯套餐~海鮮煎餅~韓式炒雜菜~再不憤地叫多一小碟泡菜~~~

泡菜豚肉湯先到~賣相倒是不錯的~~但湯中最多的是豆腐件~~豚肉是平時吃米線的那種~~套餐可配白飯或泡菜一碟~當然要前者~但層壓式的糊飯~沒有吃下去的動機~
海鮮煎餅貶眼間到來~看了一眼已經覺得沒有胃口了
~比酒樓的薄x還要差~中心都還是白白的餅皮~海鮮?!還數不到三數粒小小的急凍蜆肉~成何體統~!?人家老牌韓式店只比您貴上一倍多~但已是吃到停不了~又厚又多海鮮又惹味~對不起~這個煎餅我要給零分

韓式炒雜菜等了四十五分鐘~是因為廚房主力做石鍋菜式而忽略了麼??
但韓了在那裡呢??底底是清炒的椰菜~翠玉瓜~紅蘿蔔~芽菜等~面頭就灑上芝麻~~炒菜不會做得難吃~但上菜的時間和面前這碟所展現的誠意實在沒多少~唉~真係愈吃愈火滾~

期間請侍應給我兩隻碗~她的免提對講機跌了~掛在耳的整段跌了在碗中
~她竟然在我面前拿走耳筒~就給我遞上碗~那一刻我忍不了大聲的說~唔該可唔可以換過隻碗~~~整整合合是真的有那麼多不滿~就是要實話實說~這間要做得平民化的韓國菜~比起奧海城起家的那間差了多個身位~~服務食物環境一概誠意欠奉~難怪八點多就已經空位處處~~雖然周末路過還是人山人海~但新開的食肆大多都是有這個定律~就看看它的將來是如何吧
又薄又軟又白又清
不韓的炒雜菜
硬皮柴限量豚肉
我的五厘米鄰居
2009-01-16 6 瀏覽
今晚去左試雜錦烤肉&炆牛肋骨雜錦烤肉叫左套餐好抵食味濃肉入味又多,肉大大碟有一碗仔菜,有飯有飲品正炆牛肋骨好淋好入味雖然有d肥但係唔到good泡菜好咸唔食最好啦整體都係中上位..要去試下
今晚去左試雜錦烤肉&炆牛肋骨

雜錦烤肉叫左套餐
好抵食味濃肉入味又多,肉大大碟有一碗仔菜,有飯有飲品正

炆牛肋骨好淋好入味雖然有d肥但係唔到good
泡菜好咸唔食最好啦

整體都係中上位..要去試下
  • 炆牛肋骨
  • 烤肉
  • 柚子蜜
2009-01-11 3 瀏覽
呢度全日都唔使加一~~我點左鰻魚雜錦飯,蜂蜜茶($48) : 鰻魚唔夠肥美,d飯唔熱,又冇汁,仲要好大碗白飯.我食剩好多飯. 鰻魚汁另上d汁又凍.. 都唔似食緊韓國野..我男友點左雞肉雜錦石頭飯,凍雪碧($42) : 都唔知又冇攪錯,竟然個石頭飯係白飯冇汁,仲比碟甜醬我撈,好似美心錦..D雞肉唔滑..我男友仲問佢拎碟豉油撈飯..too bad.我個friend就點左烤牛肉飯,凍記簾($42) : 這個好D,可以一食,牛肉烤好.佢食曬.. 每個餐跟一個湯,一杯飲品,一碟指定前菜( 大荳芽).我仲點左一碟煎豆腐($10)同泡菜($10)煎豆腐 : 我平時食開甜甜地,好好味,佐係佢剩係得D chili油浸住,唔好食泡菜 : 質素同吉野家差唔多,但係佢CHILI 個吉野家...
呢度全日都唔使加一~~
我點左鰻魚雜錦飯,蜂蜜茶($48) : 鰻魚唔夠肥美
,d飯唔熱,又冇汁,仲要好大碗白飯.我食剩好多飯.
鰻魚汁另上d汁又凍
.. 都唔似食緊韓國野..

,好似美心錦

牛肉烤好.佢食曬..

每個餐跟一個湯,一杯飲品,一碟指定前菜( 大荳芽).
我仲點左一碟煎豆腐($10)同泡菜($10)

鰻魚雜錦飯 ,成碗都係白飯
雞肉雜錦石頭飯, D 雞好難食,D飯冇汁.
烤牛肉飯,都可以一試既..
煎豆腐同泡菜
$50.7 (午餐)
  • 烤牛肉飯
2009-01-09
一行五人食晚飯。見呢度新開張,門口餐牌有D套餐好似唔錯,於是試試。裝修根本就係避風塘0既裝修,無乜分別。被安排坐0向一個裝修到好似隻艇咁0既卡位。原本自成一各都唔錯,但係D燈光太衰,整盞紅色燈0向度又暗,搞到好似坐0左上神檯咁!初時諗住試套餐,但其實計過4人套餐同散叫一個set都係差唔多。反正4人餐有D0野唔0岩食,所以散叫4個SET。每個SET跟白飯+前菜+湯+汔水/蜂蜜紅棗茶前菜係D大豆牙。味一般。要0左蜂蜜紅棗茶,都係超市買一大樽0個D紅棗蜜沖水。1)三色粉絲 (套餐好似$50咁上下)呢個真係九唔搭八。又唔係前菜,明明係主菜黎0架喎,竟然凍0既!仲要個份量同三碟前菜一樣囉!超少!如果有人淨係點呢個套餐當晚飯點夠飽呀!分量少都算喇,仲要唔好味先慘!其中一款綠色0既粉絲都唔知係咩味!擺明係染色!2)豬肉雜錦石頭窩飯(套餐$56)份量少,味道無乜特別,應該話無乜味至真3)烤雜錦肉有雞、牛、豬,鐵板上。味濃。基本上係BBQ 0既扒切細件上。4)牛肋骨湯(都係$5X )D牛好羶。真係唔係好掂全部份量都係少。總括黎講係貴夾唔飽,食物同裝修都無諴意。唔會有下次。

1)三色粉絲 (套餐好似$50咁上下)

2)豬肉雜錦石頭窩飯(套餐$56)
份量少,味道無乜特別,應該話無乜味至真

3)烤雜錦肉

4)牛肋骨湯(都係$5X )
D牛好羶。真係唔係好掂

全部份量都係少。

總括黎講係貴夾唔飽,食物同裝修都無諴意。唔會有下次。