餐廳: 陶源酒家
資訊:

餐廳: 陶源酒家
資訊:

大閘蟹季節又到Lu~好多酒樓都推出咗大閘蟹放題!見Klook做緊陶源酒家酒家85折🦀大閘蟹放題優惠,而且有我最愛嘅🦆片皮鴨,即刻買黎同屋企人一齊試下。星期五19:45黎到,個場都幾滿。坐低一陣之後餐廳就送上每位都有嘅花雕熟醉蟹一隻、鮑汁原隻鮑魚伴百靈菇及蟹粉扒豆苗等。呢三款都係無得encore,限定每位客人一份嘅。鮑魚彈牙入味,蟹粉扒豆苗嫩口無渣,都不錯。而花雕熟醉蟹就比之後任叫嘅蟹大隻少少,唔錯但味道上同之後任叫嘅蟹分別不大,所以無得再叫都唔使驚。佢地食物選擇都唔少,主食例如有生炒糯米飯、上海菜肉包、鳳城雞包仔、朱古力駕鴦奶黃包、流沙芝麻包、蟠桃大壽包等等。當中個人最中意係由潤嘅生炒糯米飯同特色朱古力鴛鴦奶黃包。另外出面自助區有椒鹽豬小排、椒鹽海中蝦、麻香四季豆、避風塘雞中翼等等,全部質素都不過不失,不過提提大家係酒樓冷氣開得比較大,最好mon住廚房一出就去攞,因為擺耐咗會容易變凍。驚凍咗嘅話,亦可以同侍應講,佢哋可以喺廚房攞啲熱啲嘅俾你。今餐嘅重點3款大閘蟹(鹽焗大閘蟹、太雕蒸大閘蟹、清蒸大閘蟹),以及京式片皮鴨,基本上全部都無令人失望,大閘蟹雖然說不上好大隻,但蟹膏金黃,黏口軟滑

今餐嘅重點3款大閘蟹(鹽焗大閘蟹、太雕蒸大閘蟹、清蒸大閘蟹),以及京式片皮鴨,基本上全部都無令人失望,大閘蟹雖然說不上好大隻,但蟹膏金黃,黏口軟滑甘甜鮮美,而片皮鴨就出爐速度夠快,次次食都新鮮熱辣,皮脆肉嫩,入口酥酥化化油香滿嘴,encore多次都意猶未盡。

💰折後人均$498(加一另計)
⏱任食兩小時
✨推薦:大閘蟹、京式片皮鴨
陶源酒家 2小時無限任食大閘蟹、片皮鴨放題喺Klook 買咗呢個package ,有幾間分店都可以用,好方便😎我哋喺平日過嚟,個場都算full,好彩事先訂咗位。一入座就會送上三款特盛三式,一人一份架!✨蟹粉扒豆苗蟹粉份量都算幾多,豆苗亦夠嫩。✨鮑汁扣原隻鮑魚伴翡翠鮑汁味鮮,配搭鮑魚,炆得又淋又入味👍🏻入口Juicy。✨金湯小米燴遼參湯羹入口有啲似小米粥,遼參粒增加口感,口味甘甘地,好養生!任食嘅大閘蟹大約有四両,三款口味可以選擇,分別係清蒸、花雕和鹽焗🦀,清蒸和鹽焗上到枱都係熱辣辣,出晒煙要等一陣先至可以開蟹,食落口味就差唔多,口感方面,覺得鹽焗會令蟹肉更加結實。花雕就係凍蟹,食落蟹膏Juicy,有淡淡酒香。每輪由落單計,大約要蒸15分鐘,都算準時冇漏單。我哋每次喺等候嘅時候,都會出去自助區攞嘢食,片皮鴨喺自助區都係即片,好新鮮!前菜拍青瓜、涼拌雲耳、椒鹽海中蝦、炸雞翼、炸豬扒,甜品楊枝甘露、杏仁茶、番薯糖水都有,成餐飯啲時間都過得好充實😄

陶源酒家 2小時無限任食大閘蟹、片皮鴨放題

✨蟹粉扒豆苗
蟹粉份量都算幾多,豆苗亦夠嫩。
✨鮑汁扣原隻鮑魚伴翡翠
鮑汁味鮮,配搭鮑魚,炆得又淋又入味👍🏻入口Juicy。
✨金湯小米燴遼參
湯羹入口有啲似小米粥,遼參粒增加口感,口味甘甘地,好養生!

花雕就係凍蟹,食落蟹膏Juicy,有淡淡酒香。

呢間價錢唔算平除開都要六百幾蚊但係蟹黃嘅質素都ok,再加上上蟹嘅速度都上得快!平均每次上四隻時間就啱啱好!呢間都係任食大閘蟹放題,有四種嘅大閘蟹種類畀大家選擇;鹽焗,花雕醉蟹、原味蒸等等!都多種類!另外仲會配送一份鮑魚同埋海參燎粥!另外再配有片皮鴨任食!有京蔥青瓜絲同埋片皮鴨薄餅!配上片皮鴨醬香甜!都係任食回本位!出面仲有其他小食包括冷盤小食,炸物,蔬菜,糯米飯、仲有楊枝甘露,或者薑茶糖水,椰汁露等等!甜品食物方面;有紅棗糕,芒果布甸等等,食物種類都豐富,飲品方面我就選擇咗普洱茶,送大閘蟹一流!大閘蟹亦配上專用餐具同蟹醋!不過蟹黃都食足夠加番唔小分
呢間價錢唔算平除開都要六百幾蚊

2023-10-07 117 瀏覽
又係食大閘蟹嘅季節🦀今晚約咗勁鐘意食大閘蟹姊妹😆去咗尖沙咀【陶源酒家】2小時無限任食大閘蟹🦀片皮鴨放題😍仲有其他小菜主食,糯米飯及甜品等。。🎈價錢逢星期一至四$528位🎈星期五、六、日 及公眾假期$588位(另收加一)另外仲有其他主食,坐低每人仲包一份🤩🔸️鮑汁扣原隻鮑魚伴百靈菇🔸️金湯小米燴遼參🔸️蟹粉扒豆苗蟹粉份量都幾多😋鮑魚都夠味口感彈牙雖然係任食🦀但質素一啲都唔差😋有3款味道🦀有花雕蒸、清蒸、鹽焗😋大部份都爆膏🤤色澤呈橙黄色我地就比較喜歡花雕及鹽焗🤩肉質仲好鮮,啖啖蟹膏超吸美味🦀另外都有好多甜品選擇自助區有三款糖水🔸️薑茶地瓜🔸️蛋白杏仁茶🔸️楊枝甘露落單紙點都有紅棗糕、奶黃千層糕、呂宋香芒布甸😋食咁多蟹我就咗好多碗薑茶驅寒其實仲有好多蒸包㗎😆蛋黃蓮蓉壽包,奶黃包,芝麻包,雞包仔,菜肉包🤩生炒糯米飯都有。。有咁多野食哩個價錢好值得去食👍
仲有其他小菜主食,糯米飯及甜品等。。

🎈價錢逢星期一至四$528位
🎈星期五、六、日 及公眾假期$588位
(另收加一)

另外仲有其他主食,坐低每人仲包一份🤩

🔸️鮑汁扣原隻鮑魚伴百靈菇
🔸️金湯小米燴遼參
🔸️蟹粉扒豆苗
蟹粉份量都幾多😋鮑魚都夠味口感彈牙

大部份都爆膏🤤色澤呈橙黄色
我地就比較喜歡花雕及鹽焗
🤩肉質仲好鮮,啖啖蟹膏超吸美味🦀

另外都有好多甜品選擇
自助區有三款糖水
🔸️薑茶地瓜🔸️蛋白杏仁茶
🔸️楊枝甘露
落單紙點都有紅棗糕、奶黃千層糕、呂宋香芒布甸

😋食咁多蟹我就咗好多碗薑茶驅寒

其實仲有好多蒸包㗎😆

有咁多野食哩個價錢好值得去食👍

2023-10-06
2023-10-01 163 瀏覽
一到9月,又係食大閘嘅時候喇🦀想先嘆為快嘅朋友,可以去陶源酒家試下佢地嘅120分鐘大閘蟹放題,仲有三種唔同煮法嘅大閘蟹,分別係清蒸,太雕蒸同鹽焗!除咗大閘蟹,仲有其他熟食,包括片皮鴨同甜品,都係任叫任食😋食蟹之前會先上鮑汁扣原隻鮑魚伴百靈菇,再嚟就係金湯小米伴遼參,呢個羹食起嚟有南瓜味,好啱秋天食🥰另外有蟹粉扒豆苗,雖然份量唔算多,但係味道好好👍🏻呢度嘅任食大閘蟹大約四兩一隻,雖然唔大隻,不過有啲都有少少爆膏,我就鍾意清蒸大閘蟹,而老公就食鹽焗大閘蟹,都幾惹味!我哋都試咗其他熱食方面,有椒鹽海中蝦,炸雞翼,脆鹵炸豆腐,呢啲香口野啱晒老公同阿女。阿女仲話雞翼好好味食過不停😅除咗熱食,仲有幾味涼拌頭盤,包括麻辣土豆絲,麻香四季豆同黑木耳,大推土豆絲,麻麻辣辣,味道一流😍
一到9月,又係食大閘嘅時候喇🦀
除咗大閘蟹,仲有其他熟食,包括片皮鴨同甜品,都係任叫任食😋

又係品嚐大閘蟹嘅季節 🦀🤤我特別鍾意食大閘蟹放題,可以盡情滿足一番!陶源酒家嘅大閘蟹放題好值得推介!2小時任點任食,有多款主食同甜品。主角大閘蟹有三種製法選擇:清蒸、太雕蒸、油鹽焗,清蒸原汁原味;太雕蒸就連蟹肉都滲入酒香,更顯出蟹肉嘅鮮甜;油鹽焗最香口,蟹肉都更緊緻彈牙。原本以為9月中啲蟹仲未養肥,原來都隻隻爆膏嘅程度,非常滿意!蟹黃起沙又香口,蟹膏黏口綿密,每次打開蟹蓋都有中獎嘅感覺,啖啖回味😋除左大閘蟹,呢度嘅片皮鴨都好有質素,皮脆肉滑,油脂豐腴✨每客仲有一份特盛三式:~鮑汁扣原隻鮑魚伴百靈菇 - 肉厚彈牙,汁底調味濃郁~金湯小米燴遼參 - 湯底鮮味濃郁,小米吸收晒精華,而且牛肉好有口感,加埋遼參就更矜貴。~蟹粉扒豆苗 - 滿滿嘅蟹粉鋪滿幼嫩爽口豆苗,清新味蕾。另外仲有多款熱食(海蝦、雞翼、糯米飯)、薑茶、甜品任飲任食,不得不提上蟹上菜速度快,服務員好殷勤幫我哋倒蟹殼同落單,又唔限住每round最多落幾多隻蟹,一啲都唔小氣😚 最後我地一共食左27隻🦀!! 戰鬥力驚人🤣黎緊啲蟹越黎越肥,睇黎都要再食多round🤭✨

~鮑汁扣原隻鮑魚伴百靈菇 - 肉厚彈牙,汁底調味濃郁
~蟹粉扒豆苗 - 滿滿嘅蟹粉鋪滿幼嫩爽口豆苗,清新味蕾。

黎緊啲蟹越黎越肥,睇黎都要再食多round🤭✨
🇭🇰陶源酒家|鮑魚專門店📍 LG1/F, East Ocean Centre, 98 Granville Road, Tsim Sha Tsui陶源酒家,一家專營鮑魚的餐廳。這家餐廳成立於 2002 年,以其使用高品質食材的招牌菜肴而聞名,如鮑魚、海參、鮮活海鮮和燕窩等。在中秋節期間,推出大閘蟹放題。可以在兩小時內盡情享用大閘蟹和片皮鴨,而且還附送特盛三式蟹粉小籠包和花雕熟醉蟹一隻。此外,每位客人還可以享受特盛三色菜,包括鮑汁扣原隻鮑魚、金湯小米燴遮蔘和蟹粉扒豆苗等。另外,餐廳還提供多款不同的小食供您選擇。至於蟹的烹飪方式,餐廳提供三種做法:清蒸、太雕和鹽焗。性價比相當高,適合想體驗大閘蟹嘅朋友。最後,陶源酒家的甜點選擇相當豐富,有楊枝甘露和紅棗糕(仲有壽包!)
🇭🇰陶源酒家|鮑魚專門店

2023-09-21 139 瀏覽
大閘蟹放題($528)✨話咁快又到食大閘蟹嘅季節啦😝,繼上年之後又帶咗細佬去試另一間酒樓嘅大閘蟹放題🤓。今次除咗有大閘蟹之外仲有北京片皮鴨🦆同其他小菜甜品仼食🤤。另外每人仲有鮑汁扣原隻鮑魚伴百靈菇,金湯小米燴遼參同蟹粉扒豆苗各一份😎。我個人就最鍾意金湯小米燴遼參,有少少南瓜湯嘅感覺😂,幾好飲。首先講下大閘蟹🦀先啦,會有三款分別係清蒸、太鵰蒸同油鹽焗。太鵰蒸係凍食❄️嘅,開頭黎個陣都有d驚訝😮,不過凍都唔洗驚會腥。我地最鍾意就係清蒸,最食到大閘蟹嘅鮮味👍🏻,岩岩蒸出黎熱辣辣就最正🤓。另外片皮鴨🦆都係即切嘅,唔夠可以出去攞😙。少部份嘅小菜同甜品都放咗喺出面可以自己去拎,而其他就可以係紙到揀選📝,我自己都叫咗少少包點小菜同甜品🧁,咁就唔洗淨係食海鮮同肉咁dry啦haha🤪。
大閘蟹放題($528)

秋天又差唔多到(雖然仲係好熱),但係已經到咗大閘蟹當做嘅季節!所謂不時不食,為食嘅我當然唔可以錯過!呢間桃園酒家在旺角、觀塘、荃灣、尖沙咀都有分店,今次來到尖沙咀分店,一試兩小時任點大閘蟹放題套餐($528,未計加一、茶介),聽到隔籬枱四個人食咗80隻🦀️!😨回本回本▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🦆片皮鴨(任點)🦆首先 上了一碟熱辣辣嘅片皮鴨,皮脆柔嫩,配上大蔥甜醬黃瓜🥒清新得很,只吃一輪意猶未盡,我們都refil了一次呢!🦀️大閘蟹🦀️·清蒸蟹·花雕蟹·油鹽蟹三種各有千秋!清蒸常吃到,蟹肉十分新鮮,實在是當做,簡簡單單清蒸亦不失色,一剝開,蟹膏立即溢出,相當吸引;花雕蟹第一次食,冰冰涼涼的吃法很特別,而花雕的味道滲透蟹肉,蟹膏則凝固成一塊塊,別有一番風味;油鹽蟹也相當惹味,很中式的煮法!🐟鮑魚每人一客、遼參羹粥、蟹粉扒豆苗 套餐已經包咗,不需要額外加錢!鮑魚好淋又入味,食得出用料上乘;遼參羹粥絕對叫人驚喜,南瓜味突出,入口滑溜,亦不乏遼參海鮮味!質素亮眼!🥒小食以及其他熟食(任點)🥒·乾扁四季豆·炸豆腐·椒鹽蝦·豬扒·手拍青瓜·奶黃包 、芝麻包選擇都幾多,質素都唔錯,例如炸豆腐,熱辣辣炸起,豆腐豆味

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🦆片皮鴨(任點)🦆

🦀️大閘蟹🦀️
·清蒸蟹
·花雕蟹
·油鹽蟹

🐟鮑魚每人一客、遼參羹粥、蟹粉扒豆苗

🥒小食以及其他熟食(任點)🥒
·乾扁四季豆
·炸豆腐
·椒鹽蝦
·豬扒
·手拍青瓜
·奶黃包 、芝麻包
選擇都幾多,質素都唔錯,例如炸豆腐,熱辣辣炸起,豆腐豆味濃郁到不得了;芝麻包都係啱啱蒸起,咬落流心,味道濃郁而不假!

🍮甜品🍮
蕃薯薑糖水
楊枝甘露
蛋白杏仁茶
芒果布丁
甜品環節更為出色!番薯薑糖水,薑味出眾,唔會太甜膩!蛋白杏仁茶滑溜、楊枝甘露足料,芒果夠甜 !

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
2023-09-17 110 瀏覽
又來到大閘蟹季節,同朋友嚟試下大閘蟹放題先🫶🏻🦀大閘蟹放題每位$528起,記得預先book啊,每位一份鮑汁吉原隻鮑魚伴百靈菇、金湯小米燴遼參、蟹粉扒豆苗。另外,有得無限追加大閘蟹(試到三種唔同嘅煮法:清蒸、太雕蒸、油鹽焗)、北京片皮鴨😍<鮑汁吉原隻鮑魚伴百靈菇>鮑魚煮得好軟淋,好鍾意佢個鮑魚汁,每啖都充滿鮮味🫶🏻<蟹粉扒豆苗>好邪惡😈啖啖都係蟹粉😍<蟹粉小籠包>小籠包皮薄餡滿,推介!<金湯小米燴遼參>唔會好”漿口”,充滿鮮味。<大閘蟹: 清蒸、太雕蒸、油鹽焗>大閘蟹肥美,蟹肉厚實,蟹膏鮮甜,三種煮法入面,我最鍾意油鹽焗,蟹味非常濃郁!<北京片皮鴨>有得任食片皮鴨😍鴨片脆卜卜嘅口感,鴨肉充滿油香,唔覺唔覺食咗好多塊🤪
又來到大閘蟹季節,同朋友嚟試下大閘蟹放題
先🫶🏻🦀

<鮑汁吉原隻鮑魚伴百靈菇>
鮑魚煮得好軟淋,好鍾意佢個鮑魚汁,每啖都充滿鮮味🫶🏻

<蟹粉扒豆苗>
好邪惡😈啖啖都係蟹粉😍

<蟹粉小籠包>
小籠包皮薄餡滿,推介!

<金湯小米燴遼參>
唔會好”漿口”,充滿鮮味。

<大閘蟹: 清蒸、太雕蒸、油鹽焗>

<北京片皮鴨>
  • 大閘蟹放題
2023-09-15 102 瀏覽
秋風起又是吃大閘蟹的季節🥳蟹控出動~去了陶源酒家吃大閘蟹放題(星期一至四$528/每位),而OpenRice訂座有優惠啊。時限2小時,除了有大閘蟹任吃💗還有片皮鴨和多款小菜丶糖水甜品任吃。🔶 大閘蟹大閘蟹有三款製法,包括清蒸、太雕蒸和油鹽焗。落單畫紙仔寫上數目,不用等很久大閘蟹就來了🥳蟹雖然不太大,但蟹膏豐富,入口甘香味濃🫶🏻清蒸夠曬原汁原味👏🏻而太雕蒸多了份酒香,味道有層次。油鹽焗帶點咸香也很有風味。前後點了幾轉🥳吃得超happy 。🔶 特盛三式另外每人有一份特盛三式,包括鲍汁扣原隻鮑魚伴百靈菇丶蟹粉扒豆苗丶金湯小米燴遼參。個人最喜歡原隻鮑魚,彈牙入味,鮑汁香濃。🔶自助區有專員在場即片北京片皮鴨,給客人任取。另外自助區還有多款小菜,包括椒鹽蝦丶避風塘雞翼等等。因為忙着吃蟹,小菜我們幾乎都沒有多吃🤪當日還有三款糖水,包括薑茶地瓜丶楊枝甘露和杏仁露。三款都正🥳另外還可以畫紙仔點芒果布甸,果肉豐富,香甜美味。原來兩小時任吃都可以食到好多隻大閘蟹🤩肚皮大滿足!

🔶 大閘蟹

🔶 特盛三式

🔶自助區

原來兩小時任吃都可以食到好多隻大閘蟹🤩肚皮大滿足!
2023-09-12 2388 瀏覽
大閘蟹🦀季節開始喇🤩🤩好多餐廳,酒店或者酒樓都會陸續有大閘蟹放題套餐,陶源酒家就率先推出呢個120分鐘大閘蟹放題😎 仲可以任食三種唔同煮法嘅大閘蟹,分別係清蒸,太雕蒸同鹽焗🥰 除咗蟹之外仲送<特盛三式>,北京填鴨同埋任點主食同甜品🤩<特盛三式>🌟鮑汁扣完隻鮑魚伴百靈菇老字號嘅餐廳做扣鮑魚一直都係特別出色,好欣賞佢個鮑汁,鮑魚煮得夠淋,好味😋🌟金湯小米半遼參入口好溫和唔會有糊嘅感覺,小米同遼參增加咗個口感,不俗👏🌟蟹粉扒豆苗豆苗好好食, 配上蟹粉更加係錦上添花😃原來每人仲會有一隻醉熟蟹,喺凍食嘅,帶少少酒香,唔錯。🦀陶源酒家嘅任食大閘蟹大約四兩一隻,雖然唔大隻,但係啲膏都頂角,啱啱開始有呢個質素有啲驚喜🤩🦀清蒸大閘蟹,太雕大閘蟹,鹽焗大閘蟹,雖然係任食但係款款質素都有保證,個人推介鹽焗,幾惹味😍另外我哋都試咗椒鹽海中蝦,麻辣土豆絲,麻香四季豆同脆鹵炸豆腐, 估唔到又幾好喎,推介椒鹽海中蝦😋😎另外等我俾貼士大家啦,記得每一次要叫多啲,因為唔同煮法需要嘅時間都唔同,大家就可以趁新鮮,一上枱就食到美味既大閘蟹啦😋😋

<特盛三式>
🌟鮑汁扣完隻鮑魚伴百靈菇

🌟金湯小米半遼參
入口好溫和唔會有糊嘅感覺,小米同遼參增加咗個口感,不俗👏

🌟蟹粉扒豆苗
豆苗好好食, 配上蟹粉更加係錦上添花😃

原來每人仲會有一隻醉熟蟹,喺凍食嘅,帶少少酒香,唔錯。

2023-09-11
2023-08-21 201 瀏覽
單計價錢,長腳蟹就真係賣得幾平。$238 斤,仲平過街市。但係同我食開嘅長腳蟹真係差好遠,明明佢都係喺魚缸嗰度拎出嚟,生生猛猛的。首先佢係有五斤,出嚟個樣就一啲都唔似我買開5斤的蟹,好似四斤咁上下樣。大細都未係重點,重點係蒸元出嚟啲肉係縮水的。我唔係廚師,我就唔知點解,感覺就係唔新鮮,定係蒸過龍?呢隻超過一千元的蟹,大家都很失望。而且唔知道點解佢剪開隻蟹嘅時候,要倒走晒啲蟹汁,見佢用另外一個碗裝住拎走咗,二次創作其他餸?之前喺其他地方食係會有蟹汁喺個碟嗰度,唔會咁樣乾爭爭。片皮鴨就更加差,乾爭爭,嚡十十,仲要等咗半個鐘以上。又比唔夠餅皮,不過間嘢冇咩服務可言,所以都費事問佢,應該都係又要收錢。碟菜正常嘅,不過呢碟菜要$108 值唔值?我就覺得唔值。參菇海味炆伊麵 $108 唔知啲菇喺邊,亦都唔覺得有海參,主要都係得麵。壽包,我冇食,朋友食,好似話唔好食嘅。只可以講,性價比好低,仲要夥計喺隔離倒瀉嘢,整到朋友一褲都係。 總結:絕對冇下次。
單計價錢,長腳蟹就真係賣得幾平。$238 斤,仲平過街市。

片皮鴨就更加差,乾爭爭,嚡十十,仲要等咗半個鐘以上。

碟菜正常嘅,不過呢碟菜要$108 值唔值?我就覺得唔值。

壽包,我冇食,朋友食,好似話唔好食嘅。

總結:絕對冇下次。
2023-08-06 198 瀏覽
陶源酒家:上週末同屋企人飲早茶,搵個中間點,交通便利,方便大家。坐低開茶之後,即刻睇點心紙,早茶有很多特價孖寶,分別是$38.8 & $33.8, 另外仲有一啲特價點心。$38.8可以揀蝦餃和鮮竹卷,超級抵食。叫咗雞包仔,紅米腸粉,爆漿奶皇包,牛肉球,鮮蝦燒賣,鹹水角等等…..蝦餃皮很薄,蝦肉彈牙;紅米腸粉好味,裏面包着春卷;奶皇包真的很爆漿,吃的時候要很小心,否則裏面的奶黃流晒落出來;牛肉球和燒賣都很鮮味。下次會再嚟試這間酒樓的小菜。
陶源酒家:

上週末同屋企人飲早茶,搵個中間點,交通便利,方便大家。
$38.8可以揀蝦餃和鮮竹卷,超級抵食。
下次會再嚟試這間酒樓的小菜。
飲早茶
2023-07-29
$80 (早餐)
飲早茶
  • 蝦餃、紅米腸粉
2023-08-05 197 瀏覽
約左朋友去尖沙咀食野,佢推薦去東海中心basement 既淘源酒家,話佢上星期食過,好抵,我心唸你上個星期先食完,而家又嚟,真係咁好,抱住一試無妨心態,就去試下。三個人埋單$251,叫左總共9個點心,非常抵,有下次,朋友話佢上次人多,酒樓重比左間VIP房佢,好正!

孖寶
2023-08-05