2015-09-01 7161 瀏覽
今晚姨甥生日聚餐,揀左泊車方便的 emax 入面的豐膳西餐廳,我第一次黎食平日對emax 無咩好感,又遠又無野好食!8月30日咁o岩遇上同人祭 ,成個場有好多 cosplay 打扮的男女,部份造型堅出色!講返個自助餐 ,因為個商場真係無野好行,所以早入黎都無用,因為6:30先開始,餐廳經理真係要讚,佢好好咁俾我地坐係出面等,唔夠椅仲搬多幾張黎俾我地一家大細添!6:15左右可以入去,但要sharp 6:30先可以開始,但可以飲住野先,服務真係算唔話得!到6:30正式開始,梗係去拎長腳蟹啦!職員不斷 refill,個個黎到都夾到十隻八隻,算幾大隻,不過唔知點解 ,有幾隻鹹到好似浸左鹽水咁,但整體黎講係好味o既其他食品仲有魚生、壽司,味道正常沙律我無食,但望落新鮮有麵檔,但我無試食左蒸魚、串燒雞、西冷同黑森林肉批,黑森林肉批係肉碎&磨菇整 的,我自己好喜歡,食左3件甜品一般 ,但韓國酸乳酪雪糕同豆腐花係好好味的!每人仲有半隻波士頓龍蝦,味道一般,我覺得長腳蟹仲好味!其實以面價$318  (好似仲有折,因為唔駛夾錢,所以唔係好知實際幾錢)黎講,有長腳蟹、青口、凍蝦 、刺身、熱𦾥同咁多款甜品,真

平日對emax 無咩好感,又遠又無野好食!

其他食品仲有魚生、壽司,味道正常
沙律我無食,但望落新鮮
有麵檔,但我無試
甜品一般 ,但韓國酸乳酪雪糕同豆腐花係好好味的!
每人仲有半隻波士頓龍蝦,味道一般,我覺得長腳蟹仲好味!
其實以面價$318  (好似仲有折,因為唔駛夾錢,所以唔係好知實際幾錢)黎講,有長腳蟹、青口、凍蝦 、刺身、熱𦾥同咁多款甜品,真係算係咁,如果人多黎食,應該會好抵,同埋解決定有d人呢樣又唔o岩、o個樣又唔鍾意o既問題 ⋯

只不過,我未必再來,除左食品一般外,主要係啲客好怪,覺得黎食野係大晒:1)話自己十幾廿人黎、一個星期前已訂位,嫌人地安排得佢地坐得唔夠近個buffet 檯位。 2)一家四口,男人懷疑撞聾,講野超級大聲同無禮貌。3)一大班細路係間餐廳入面大叫、狂奔,仲要有個死𡃁妹用脷 lam 完粒棉花糖又走去放落個朱古力噴泉度!又邊行邊咬住枝竹籤,我真係驚整到佢俾枝籤刺穿塊面!
2015-08-09 6697 瀏覽
國際展貿中心的食肆不多,高檔也有,平民化價錢的都有。而豐膳則是以「自助餐」而聞名的,但今日我就一嚐那裏的外賣午餐吧。無它的,貪它夠便宜。排了15分鐘隊,買到了。然而,質素有點強差人意—也許因為預先製作,雞扒煮熟了,放久了,肉質變得很老;而且,那是雞扒嗎?那應該是「雞腿」!真的被餐牌騙了!雖然不是油炸,較健康,但配上那個普通至極的燒汁,恐怕只有那層「雞皮」才有那些汁味。飯偏硬,還能吃得下。是日餐湯是「薯蓉湯」,一聽到是這個湯就令我有所期望,還好的,至少有薯仔味,打得夠碎,而且不會太稀,不過餐廳不是送的,是加錢配的。若不是加錢配這個餐湯,恐怕這$30會白花…
雞扒飯、是日餐湯—薯蓉湯
題外話/補充資料: 正值午飯時間,購買外賣的人較多,我是較幸運的一員—因為我是最後一個能夠買到外賣的人。其實外賣車的員工都很勤快,不過眼見餸菜賣光了,也許廚房未能趕及補充餸菜,或者根本只想賣光就罷,直到賣光餸菜時才通知排在我後面的顧客已經賣光…而排在我後的人都沒大發雷霆。其實大家都願意排隊,為的是快點買一個午餐。但若果排了良久,輪到我才沒有,又不盡早揚聲通知,這樣做有點不夠誠意吧?
2015-06-22
15 分鐘 (外賣自取)
2015-07-10 7288 瀏覽
睇到上網lunch buffet有$88 同 $128兩種前者係只包一款主菜(熱食)包埋甜品後者就可以全場任拎就咁聽120幾蚊多d野抵好多係咪?所以揀左呢款點知!!去到!!1)所謂可以任拎既“熱食”仲少款過自己屋企煮個d 總共9款家常便飯款最奇怪係 88蚊個d主菜 有魚柳、牛排、雞排、意大利雲吞而竟然係「冇」得俾128蚊既人揀俾貴左但食既野竟然仲cheap左仲要88蚊既人係連魚生沙律其他野都食得又汽水都冇杯哇真係,我都唔知自己俾貴咁多做咩2)有淥菜既booth但菜係充滿泥味,同好“生”既味真係“新鮮”~3)壽司,幾款甜品 一拎出來俾人搶空問題係refill速度慢到…!!!某d甜品冇哂之後「冇再見過」佢refill我等左大半個鐘先見到有新一碟壽司俾左128蚊來有d咩食?食空氣4)甜品好好好普通一係好甜 一係好酸 唔好抱咁大期望5)問佢點解88蚊食既野仲好過128佢話“呢個係你自己揀既合唔合理係你自己決定”我心諗…的確係我自己笨但真係冇諗過佢個d所謂熱食但咁“普通” 同咁少唔係唔好食但完全唔值俾貴咁多而家笨完一次之後就學聰明了學個部長話齋,我學識揀了:***唔會***再來食下一次
睇到上網lunch buffet
有$88 同 $128兩種

前者係只包一款主菜(熱食)
包埋甜品
後者就可以全場任拎
就咁聽120幾蚊多d野抵好多係咪?
所以揀左呢款

點知!!

去到!!

1)所謂可以任拎既“熱食”
仲少款過自己屋企煮個d
總共9款
家常便飯款

最奇怪係
88蚊個d主菜
有魚柳、牛排、雞排、意大利雲吞
而竟然係「冇」得俾128蚊既人揀

俾貴左
但食既野竟然仲cheap左

仲要88蚊既人係連魚生沙律其他野都食得
又汽水都冇杯
哇真係,我都唔知自己俾貴咁多做咩

2)有淥菜既booth
但菜係充滿泥味,同好“生”既味
真係“新鮮”~

3)壽司,幾款甜品 一拎出來俾人搶空

問題係refill速度慢到…!!!

某d甜品冇哂之後「冇再見過」佢refill
我等左大半個鐘先見到有新一碟壽司
俾左128蚊來有d咩食?
食空氣

4)甜品好好好普通
一係好甜 一係好酸 唔好抱咁大期望

5)問佢點解88蚊食既野仲好過128
佢話
“呢個係你自己揀既
合唔合理係你自己決定”

我心諗…
的確係我自己笨
但真係冇諗過佢個d所謂熱食
但咁“普通” 同咁少
唔係唔好食
但完全唔值俾貴咁多

而家笨完一次
之後就學聰明了

學個部長話齋,我學識揀了:

***唔會***再來食下一次
2015-07-10
信用卡優惠
一行八人買左團購,當日早小小入左馬灣行下影下相!17:45就入左閘(挪亞度假酒店),不過就未入得餐廳,要等到18:00先入得餐廳坐抵!!!因早左成個月Book位,有海影位,到18:15先可以正式拎野食~ 還有每人免費一杯紅酒或白酒!而出面既野飲都係任飲!每人約$240,低過食放題長腳蟹完全無雪味,而且好鮮甜刺身有五款!三文魚、北寄貝、立魚吞拿魚同八爪魚!而且有我既北寄貝第一次拎既時候三文魚切得好厚,所以第2次就叫師父切薄D俾我而味道方面都OK!!!Parmesan^^但有點可惜得碎!!!肉吾太多,但都算係咁Outside都有其他野食拎,以燒野為主!雖然Buffet無生蠔,但起碼有返個有燒蠔!野食款色就吾係真係好多!但係以價錢同味道方面就真係吾錯值得再黎食!!!
一行八人買左團購,當日早小小入左馬灣行下影下相!
長腳蟹
長腳蟹完全無雪味,而且好鮮甜
第一次拎既時候三文魚切得好厚,所以第2次就叫師父切薄D俾我
而味道方面都OK!!!
Parmesan
Parmesan^^但有點可惜得碎!!!
小龍蝦
肉吾太多,但都算係咁
Outside都有其他野食拎,以燒野為主!
雖然Buffet無生蠔,但起碼有返個有燒蠔!
野食款色就吾係真係好多!但係以價錢同味道方面就真係吾錯
值得再黎食!!!

2014-10-15 12589 瀏覽
現在洗碗工難請兼貴,所以找隻乾淨碟都有困難!食物選擇不多,都是一般的沙律、青口、兩款凍肉、刺身如三文魚、最平價普通的壽司,味道一般。熱盤味道,一般不會翻吃。有蒜蓉炒菜、咖哩雞、點心(沒有興趣試)、燒薯角、醬燒排骨、還有職員即切像肉腸的東西等。蕃茄火腿意粉又淋餸少,蕃茄醬汁味道通。看見已不想吃又肥的白烚豬手,且好像不夠淋。砵酒鴨,都是燒鴨嘢味些。車仔麵檔,多款平價選擇,如菜菇類魚旦,只宜用來填肚,我只要了菜及菇類;及第一次見自助午餐有生滾粥供應。甜品竟然有鋪滿糖的可樂軟糖! 還有些曲奇餅(沒有試)有烘麪飽機,但我還是選了窩夫塗花生醬吃,塗得厚厚才滋味,沒法啦,沒什麼好吃。Mousse Cake有藍莓及草莓味;迷你果撻,不過不失。到最後才出十多件很細件的芝士蛋糕,這是最好味的甜品,夠芝士味,可惜供應太少,想再取也沒有。另外比較美味的是原味乳酪雪糕,是自己從雪糕機唧出來,不過酸,值得翻吃。奶茶咖啡任飲及自取。總括來說,行了數圈,都不知選擇甚麼來翻吃。
現在洗碗工難請兼貴,所以找隻乾淨碟都有困難!

蕃茄火腿意粉又淋餸少,蕃茄醬汁味道通。

看見已不想吃又肥的白烚豬手,且好像不夠淋。

砵酒鴨,都是燒鴨嘢味些。

甜品竟然有鋪滿糖的可樂軟糖! 還有些曲奇餅(沒有試)

Mousse Cake有藍莓及草莓味;迷你果撻,不過不失。

2014-09-16
2014-06-05 16303 瀏覽
剛剛的星期一難得豬公有空,陪我吃午餐自助餐。其實呢間是我大半年前已想約他去試嘅餐廳,但他一直很忙,所以沒有與他提過呢度。剛巧,在因緣下我要參與展覽廳的活動,豬公提議近近地,就試吓呢間餐廳。其實慳家嘅我,真的唔捨得差不多每個人平均以$200吃個午餐。但他話唔緊要,順道可拿靈感寫啲食後感,而我就覺得與他那麼心有靈犀,當然要隨緣啦!咁就入了去被宰割。當我拿著個碟,就發現出了事。我應開始動手拿起隻鉗夾食物,還是回去叫豬公一齊面懵懵離場。原因是自助餐無甚麼選擇。唯一選擇是食和唔食,但都要付錢。最後,小妹沒有失禮,拿著碟找食物,試過green salad,幾新鮮和好清甜。但主菜就真的沒甚麼好吃,全部是些家常小菜沒選擇,例如是蒜蓉炒小棠菜,咖哩薯粒,烚蝦,三文魚等。至於甜品,有七至八款,但味道都是差不多,不是芝士味,就是牛油味,就算上層用芒果色做配搭,都刺激唔到味蕾有甚麼唔同嘅味道。相片就是自助餐的食物,只能說一句,下次不再光臨。
剛剛的星期一難得豬公有空,陪我吃午餐自助餐
當我拿著個碟,就發現出了事

2014-06-02
2014-05-12 13849 瀏覽
搬到九展上班大半個月了,在九展內的食肆基本上都是又貴又不見得好食。最近其他組的同事提到三樓的豐膳有飯盒賣。豐膳沒有去過,側聞不特別好吃。午市飯盒又如何呢﹖基本上每月都有一個特定的餐單,中式、西式和焗飯 / 意飯各提供一款,中西式飯盒 $30、焗飯或意粉$35包一瓶蒸餾水,另可加$5改選中西式餐湯 / 咖啡奶茶或汽水。今天我要了港式免牛飯,中湯。湯是蘋果雪梨煲豬踭,偏淡,無湯渣,於我而言,雖不凍,但不是期望中的熱度。至於港式免牛飯,正確的說是肉醬意粉的飯版,茄汁免牛加上芝士舖在白飯面上焗,先不講賣相部份,不算難吃,但吃得多感覺有點膩 (它的份量偏大,原則上可兩位女生共享)至於中西式飯盒,是以透明膠盒盛載,飯餸各一盒,份量亦不少。服務態度方面ok的。不算是人間美食,但如果不想在九展地下人擠人等外賣,如果菜單「啱心水」的話,這是另一個選擇。因為這裡的飯盒價錢和九展地下食肆相比,會比較便宜一點。

最近其他組的同事提到三樓的豐膳有飯盒賣。

豐膳沒有去過,側聞不特別好吃。午市飯盒又如何呢﹖

今天我要了港式免牛飯,中湯。

至於中西式飯盒,是以透明膠盒盛載,飯餸各一盒,份量亦不少。

服務態度方面ok的。

題外話/補充資料: 午餐飯盒只在星期一至五12:00-2:30供應 (公眾假期除外)
2014-05-12
外賣自取
2014-03-29 14090 瀏覽
有朋友話想去九展試下, 見到團購有就買左幾張,之前聽人講九展唔好食,所以都無好大期望。首先去到見到環境都唔錯,食物望見到幾好。第一樣野通常都係攞生蠔 ,樣子同味道麻麻,好多都有沙,長腳蟹、青口好食…沙律凍肉都幾好、燒牛肉麵燒火腿都ok…熟盤:羊架、牛尾、焗青口、炸薯仔都好食,跟住就係即煮食物:西式有意大利雲吞、意粉 ,中式推介有 粥 另外有海鮮湯,我覺得好搞笑係海鮮湯會跟蒜蓉包。最後係甜品:有麵包布甸(第二轉出個啲好食啲,因為無係個爐度一路熱住乾晒)其他都係啲蛋糕,曲奇,朱古力噴泉(一般)同生果。雪糕係dreyer's雪糕批另外有乳酪雪糕機。奶茶、咖啡 、果汁係任飲。仲有我地發現到,做野D員工,大部份都絛上左年紀,而且服務仲一流所以整體都ok
首先去到見到環境都唔錯,食物望見到幾好。
第一樣野通常都係攞生蠔
,中式推介有 粥
另外有海鮮湯,我覺得好搞笑係海鮮湯會跟蒜蓉包。
奶茶、咖啡
、果汁係任飲。

所以整體都ok
2014-03-27
  • 長腳蟹、青口
2014-03-27 12253 瀏覽
突然而來的假期,與父母及澳洲回來的表妹選了這間Lunch buffet試試。雖然沒有訂位,所以12:00已去到入場。初時以為交通不便的EMAX應沒什麼人,想不到去到已經有好多人在內食緊,但仍能安排了我們四人入座。座位寬敞,另外再安排了椅給我們女士放手袋,很細心。坐下不久,父母已Target了三文魚刺身,當然頭輪較洶湧,廚師限每人3片,所以人龍很快便清了。當無人排隊時,則可取多份,我見有人一口氣取了6份! 三文魚很肥美,但Wasabi完全無味,還好有檸角。冷盤除三文魚外,還有一般沙律吧、兩款凍肉腸、凍蝦及青口。熱盤有熟三文魚件(好味)、照燒雞(食落黑椒味多D)、砵酒焗鴨(無砵酒味,但唔係難食既)、咖哩雞、醬燒排骨(好味)、茄汁闊麵、點心、白飯、薯仔粒同炒西蘭花,後來換多了一款杏汁龍脷柳。另外燒烤位置係燒肉批及豬柳,但食落即係午餐肉同火腿,這兩款不要有太大期望....要飽肚還有生滾粥同車仔麵檔,都幾多選擇~湯的位置有一個薯仔湯同一個中湯,同媽媽的住家湯真係差太遠,所以媽媽飲了一啖就放棄了~湯位旁還有得烘麪飽,其實都算係咁架啦!到甜品部了,Mouse蛋糕有多款,還有一款小果撻、麪包布丁(係有

三文魚很肥美,但Wasabi完全無味,還好有檸角。

甜品部了,Mouse蛋糕有多款,還有一款小果撻、麪包布丁(係有爐熱住架,誠意十足)。媽媽話斎,唔好同酒店級比啦,這個價錢,味道都OK架啦~後來出左Brownie,看上去幾對板,試左先知外面鬆脆但內裡太乾了,不過配番即磨咖啡亦已好滿足了!!!仲要即磨咖啡、凍熱奶茶、檬茶同凍咖啡任飲,還有3款曲奇任攞,加番晒分啦~~

最開心係有部乳酪軟雪糕機俾你自製雪糕筒,雖只有原味,但有幾款糖漿整色整水,都叫有選擇架啦~旁邊雖然有Dreyers雪糕櫃,但就寫明係晚巿buffet先有,都明既,唔係點圍皮呀~

生果有4款,西瓜、密瓜、波羅(新鮮個種,唔係罐頭)同火龍果,夠凍多水,但唔係全部都甜,睇你好唔好彩啦~~

係我飽到停晒手之際,突然見到燒肉檔盡頭有個廚整緊D野,即刻跑去八下

原來係煎班戟,佢預先已煎好一大堆,上鐵板加熱後加cream同生果,無咩特別,所以無食了。

總括:味道合格,補充快,很少有吉位,款式算多,清理碟亦快,唔會叫極都叫唔到人,招呼OK。$128另加一服務費,Hsbc同東亞咭仲有9折,一分錢一分貨,這個質素已很滿意。埋單收據仲蓋了印可一個月內憑此收據七折惠顧晚巿buffet添~平日想平平地放縱下任食的慾望,Lee到都OK呀!!都係個句百幾蚊就不要抱太大期望,自然會感受到固中的滿足
2014-03-27
2014-02-20 12041 瀏覽
之前一直想試呢間,咁巧見到有團購就即刻買黎試下老公生日啦,預先已經BOOK左位,亦準時去到,被安排坐入面近生蠔O既位置,未夠鐘開始已經見有人排隊等生蠔啦,因為我地坐得近所以輕視左,點知一開始生蠔人龍越黎越多而且3個鐘都冇消失過喎~所以只可以見少人排(6,7個左右)就馬上去排啦,排左3次左右,最長都要等10-15MINS呀,由於係廚房開好成盆拎出黎任夾(無限一人2隻),所以如果前面個人夾左10幾廿隻,你排第3個都要再等下一轉(再加15MINS)喇,呢方面有待改善,可以放個牌寫住每位每次只限2-4隻,等候時間可以縮短啦,其他有關海鮮(長腳蟹、凍蝦、田螺等等)都係廚師一拎盆新O既出黎就馬上吸引到好多人黎夾,有D爭先恐後感覺,拎得好辛苦刺身就排隊等師傅切,排隊途中可以拎埋沙律、火腿等等,其他熱食都好多人支持,甜品可以等梳乎厘,又係差唔多焗好前就出現人龍啦,果汁就最後冇REFILL,雪糕好似有D口感怪怪,食落去有D雪粒咁唔夠滑身,所以回本雪糕都只係食左1個呢間BUFFET係我見過D人未夠鐘就走得最多O既,我地完結前半小時走已經走哂七八成人啦,試過就好喇,因為太多時間浪費左在排除同爭先恐後到~食得
呢間BUFFET係我見過D人未夠鐘就走得最多O既,我地完結前半小時走已經走哂七八成人啦,試過就好喇,因為太多時間浪費左在排除同爭先恐後到~食得有D辛苦
終於拎到啦
2013-10-14
生日
2014-02-17 9573 瀏覽
因為朋友生日,見佢又平平地所以就黎左這d 食飯(≧∇≦)自己見識少,好少出街食自助餐,所以某程度上都幾期待~去到都唔太多人,全場加埋我地9個人都唔夠100人在場食野。坐的位置好舒服,咁就出左去拎左3轉野食同好多次的甜品野食種類真係唔算好多,refill 的速度都算ok 的,甜品種類都ok 的,服務人員都真係好好 。。話說我經過飲湯同食野的地方時,服務人員見到我係到望下望下,都好有禮貌及主動地問我有咩需要,仲主動幫我拎野食返我個位甜品真係幾好,又有icecream bar 又有自己支的forzen youghrt,自己都食左好多支其實整體感覺真係唔錯,有機會會再去

其實整體感覺真係唔錯,有機會會再去
生日
2014-01-28 7909 瀏覽
與同事及小朋友一齊同餐,坦白一句,有生蠔及長腳蟹的自助餐,巧配這個價錢,我真的沒太大期望。主要只是為了大家聚一下而來。環境真的不錯,不過要透過德福商場的接駁巴士而來會有一點麻煩。食物種類不多,刺身有四款,也是新鮮的,值得再吃。而熟食很少,加上不是吸引款式,故此本人吃了只是很少。另外這裡的主題是海鮮(蠔及長腳蟹)的自助餐,不過大家不要抱太多期望。1:不是有專人開,是不定時才拿一盤已開的生蠔,而食客們人品不太好,一盤可能只有卅隻左右第一個人已拿約10隻,所以頭幾次也拿不到。之後拿生蠔的人數少了,我也拿了好幾隻。不過殼又大又厚,肉又少又有異味。。所以不太推薦。長腳蟹也同樣不是經常refill.不過味道較為正常,所以觀眾也較多!而雪糕就有兩個專櫃存放了很多很多雪糕批。而埋單後的收據更可讓你下次惠顧時七折!

主要只是為了大家聚一下而來。

食物種類不多,刺身有四款,也是新鮮的,值得再吃。

而熟食很少,加上不是吸引款式,故此本人吃了只是很少。

而雪糕就有兩個專櫃存放了很多很多雪糕批。

而埋單後的收據更可讓你下次惠顧時七折!
  • 蟹腳
  • 雪糕批
2014-01-04 7208 瀏覽
cheap price, but even that I don't think worth it.... so I won't go there again....i. mushroom soup and chinese soup - diluted like waterii. desserts - not good at all.  only the 'chocolate cake' was 'okay'/acceptabe.  fruits were 'stale'.iii. icecream - used to provide diary farm icecream cups for LUNCH.  That's why we bring the kids there.  Even that is no longer available.  Just icecream (or yogurt - can't tell) machine.. but the taste is again.. very much diluted.iv. salmon - okay... need to

iv. salmon - okay... need to line up...

題外話/補充資料: There is some 'renovation' smell in the mall, and we were sitting 'outside the restaurant', the smell gets to that area as well... The mgr can't move us 'inside' because buffet was fully booked.
2013-12-30
2013-12-22 299 瀏覽
位於九展的豐膳自助餐,餐廳地點有些不方便,客人得由九龍灣德福廣場乘shuttle bus前往。由於已訂位,我們十二時來到不用等位已可入座,我們坐靠窗位置,窗外景色沒特別,但客人坐的挺舒服,他們設一椅子供客人放手袋。午市自助餐食物款式不多,但款式算有齊中,西和日,部份食物味道相當好!剛來時,客人不多,寧靜的環境使我心情暢快!我們先吃壽司,有鰻魚,櫻花魷魚, 蟹柳沙拉油和蟹子壽司,都鮮美可口。凍蝦新鮮味道合格,三文魚刺身要往師夫處取,有三文魚和鯛魚,都好新鮮,每次排隊可取兩款。自製沙拉的菜款式多,醬汁有三款,麵包也有幾款。水果設很多選擇,西瓜、蜜瓜、火龍果和哈蜜瓜都有。飲品為中和西式湯品,任飲自己沖的檸茶,咖啡和奶茶,冷熱均可。甜品款式多,有幾款蛋糕,包括聖誔木頭蛋糕和雞蛋布甸,員工服務態度良好,收碟快。午市自助餐可食足兩個半鐘,收費一百五十,算抵食。
有曲奇和糖果,岩小朋友
各式水果
咖喱角
曲奇
四季豆炒臘味
乳酪
壽司
自己沖的檸茶
題外話/補充資料: 午餐buffet 設自助乳酪吧,客人可以自己做一杯乳酪,好玩又好吃! 我看到以為別人在吃vanilla ice cream, 實則是乳酪
2013-12-14
四季豆炒臘味
乳酪
壽司
2013-11-30 5661 瀏覽
主題食物係瑞士德國菜, 有鹹豬膝, 車厘子鴨, 燒五花腩同2款德國腸等... 但我都係鐘意食海鮮多D... 其中主打既生蠔同長腳蟹都有不斷供應, 係蠔有D大細, 都幾鮮甜, 沙律同其他海鮮 (青口, 蝦) 都算新鮮, 唯每次出得唔多, 一下子就俾人掃晒, 所以要密密換, 我地就要排隊等下.雪糕係Dreyers呀!有三隻味選, FROYO都有, 小朋友好鐘意因為坐得較遠食物, 服務員都主動幫小朋友拎食物, 同留意有新野出就提提我地, 呢方面幾貼心呀~
長腳蟹
甜品杯
冷盤沙律
疏乎梨, 8點出爐!

2013-11-27
其他