2018-08-22 4037 瀏覽
來這裏吃第二次了,第一次是跟學校內吃中午的自助餐,價錢非常平, $100多就可以,餐廳經理服務非常好,吸引我這一次再來。這次是星期日平日的晚上,同行一家六人,雖然食物款式不多,普通三文魚魚生、蝦、青口、小長腳蟹、數十款的熟食、雪糕是dryers雪糕及維記雪糕,還有自己整的乳酪雪糕、數款甜品,但以200多元的晚飯自助餐來說,有六人同行一人免費的優惠,還特意送了小蛋糕,性價比十分之高,加上餐廳經理及員工服務非常好,還請飲紅白酒,值得一試的一所西餐廳。

2018-02-21 9867 瀏覽
位處九展既豐膳地理位置雖然一般,但總算有shuttle bus可到。同朋友慶祝生日,一行6人6點就入座。一開始人唔多,拎野食都唔洗排隊。冷盤都有幾多選擇,長腳蟹,麵包蟹,凍蝦,螺等等....長腳蟹夠新鮮,唔會好細隻,而且不斷refill, 唔洗驚俾人拎野。麵包蟹超正超多膏,食到lam lam脷丫!!不過冇乜refill, 要第一轉拎先有。熟食方面就一般,種類唔多。主要都係蔬菜同粉麵。肉類就有燒味,例如雞和鴨。甜品都唔錯,算多選擇。 有幾多款蛋糕同布甸..仲有杯裝雪糕同軟雪糕生日仲送左一磅蛋糕潻

冷盤都有幾多選擇,長腳蟹,麵包蟹,凍蝦,螺等等....

熟食方面就一般,種類唔多。
主要都係蔬菜同粉麵。肉類就有燒味,例如雞和鴨。

甜品都唔錯,算多選擇。 有幾多款蛋糕同布甸..
仲有杯裝雪糕同軟雪糕

生日仲送左一磅蛋糕潻

2018-01-06 8473 瀏覽
餐廳唔算大,環境乾淨食物種類唔算多但每樣都係好食同埋大部份想食的都啱我地食比起其他自助餐廳食物品種類多....但係好多都唔會囉真的叫貴精不貴多!好似羊架、牛肉、燒得嫩口刺身三文魚新鮮、 串燒等都好好味!又有長腳蟹、青口、燒烤 全部都鍾意食!今天壽司米夠好味,細路就最適合蛋糕品種都好多, 特別係芒果拿破崙 ,食咗兩三件 ,真係好好味 餐廳服務員好留心四周嘅食客 。一見到我地隻碟污糟就會即刻收走 。仲有經常幫你添水,服務周到 ,真係覺得好窩心 今次同一家人去食完 !佢哋都話下次一定
餐廳唔算大,環境乾淨
食物種類唔算多
但每樣都係好食同埋
大部份想食的都啱我地食
比起其他自助餐廳食物品種類多....
但係好多都唔會囉
真的叫貴精不貴多!
好似羊架、牛肉、燒得嫩口
刺身三文魚新鮮、 串燒等都好好味!
又有長腳蟹、青口、燒烤
全部都鍾意食!
今天壽司米夠好味,細路就最適合
餐廳服務員好留心四周嘅食客 。
一見到我地隻碟污糟就會即刻收走 。
仲有經常幫你添水,
服務周到 ,真係覺得好窩心
今次同一家人去食完 !
佢哋都話下次一定
The restaurant provides frozen yogurt and main dish. That's the good selling points.However, the following vegetables and fruits have strange tastes:asparagus in the mushroom salad, red chicory, strawberry on vanilla custard pudding.The shrimps also have black and bold sand veins. It seems they did not live in clean water before being frozen.Parents should avoid taking their kids here for their health.
2017-11-21
$96.8 (午餐)
2017-11-03 274 瀏覽
淨係可以講,你俾幾多錢食啲乜嘢!只此一次下不為例,可以食嘅嘢係蝦同埋三文魚,熟食一啲都唔好食,甜品個方面淨係豆腐花穩陣啲,但係食完屙到阿媽都唔認得,所以我諗住食自助餐寧願比多少少錢食其他
2017-09-10 8979 瀏覽
如果大家想搵啲平價既餐廳,食下自助餐,呢間只能講價錢符合佢既質素😂😂大概百令二百蚊鬆啲都食到~入面有魚生,熟食,燒味,都有甜品同水果等...其實我對於佢啲生既食物區真係麻麻地😞款式唔算特別多,但好在熟食都唔錯既,燒味都做得幾出色。但係甜品方面真係唔得...完全難食到一個點😣超級死甜...又冇味 馬卡龍真係.... 仲有水果都唔係太新鮮..唔甜,嗯😣 最好食既我諗應該係佢部pancake機整出黎既pancake 😂真係全場最好食架啦~
如果大家想搵啲平價既餐廳,
食下自助餐,呢間只能講價錢符合佢既質素😂😂

大概百令二百蚊鬆啲都食到~

入面有魚生,熟食,燒味,都有甜品同水果等...
其實我對於佢啲生既食物區真係麻麻地😞款式唔算特別多,
完全難食到一個點😣
超級死甜...又冇味 馬卡龍真係....
仲有水果都唔係太新鮮..唔甜,
2017-09-10 6879 瀏覽
屋企隻”肥牛“想睇戲,但星期日難買飛,所以決定去九龍灣國際展貿中心嘅星影匯睇睇,好彩買倒22:00票,但五點幾時間尚早,原本諗住去尖沙咀行一陣再返黎睇戲,點知忽然狂風暴雨,唯有留喺商場睇下有乜節目,見有間叫“豐膳”嘅自助餐餐廳,晚餐係18:30-21:30 星期日每位328元,e-Max會員有85折,又可以坐到21:30,於是決定試一試。未到18:30,員工已安排入座先攞野飲,但食物就要夠鐘先可以出去攞,雖然星期日,但客人唔多,可能同網上食評一般有關。繞場一周,見食物種類唔算多,但亦唔算少,刺身、蟹腳,壽司、沙律、冷盆、小食、熟食、燒牛肉、燒羊架,甜品、糖水、朱古力噴泉、生果,Dryes雪糕,仲有果汁咖啡汽水啤酒任飲。由於我唔食生冷食物,所以冇食刺身,”肥牛“話三文魚都算肥美新鮮,蟹腳都有蟹味,至於我就鐘意佢嘅燒牛肉同燒羊架,燒至半生熟剛好,肉質柔軟,但羊羶味就冇乜,個人比較鐘意羶味重啲,至於其他熟食質素就一般,甜品全都迷你size,可以試多幾種,馬卡龍做到手指頭禁迷你,好可愛!另一方面,員工亦好有禮貌,如果係想坐得舒服又想靜靜地同朋友或伴侶一齊食餐飯傾下偈,呢度都係唔錯嘅選擇喔!(本
繞場一周,見食物種類唔算多,但亦唔算少,刺身、蟹腳,壽司、沙律、冷盆、小食、熟食、燒牛肉、燒羊架,甜品糖水、朱古力噴泉、生果,Dryes雪糕,仲有果汁咖啡汽水啤酒任飲。由於我唔食生冷食物,所以冇食刺身,”肥牛“話三文魚都算肥美新鮮,蟹腳都有蟹味,
至於我就鐘意佢嘅燒牛肉同燒羊架,燒至半生熟剛好,肉質柔軟,但羊羶味就冇乜,個人比較鐘意羶味重啲,至於其他熟食質素就一般,甜品全都迷你size,可以試多幾種,馬卡龍做到手指頭禁迷你,好可愛!另一方面,員工亦好有禮貌,如果係想坐得舒服又想靜靜地同朋友或伴侶一齊食餐飯傾下偈,呢度都係唔錯嘅選擇喔!(本身有蟹腳圖片,但上傳唔倒
2017-08-21 5203 瀏覽
今日我地食既係semi lunch buffet。但係我唔小心食左佢既熱食,所以要charge返我full set buffet既價錢。之後我地有位朋友要遲黎,所以就諗住落餐牌叫主餐先。其間佢冇提過我地full set buffet係唔叫得主餐既。最後到我朋友黎到食緊一半佢先同我地講我地已經叫哂所有餐,如果我朋友想食主餐要再叫多一個semi lunch buffet。咁其實我食錯左佢既熱食要比返正價buffet都合理既,但係我真係對佢地既服務態度好失望。既然我一拎熱食佢即刻要我比返正價,點解見我地叫餐既時候又唔提醒我地full set buffet唔叫得呢?
今日我地食既係semi lunch buffet。

2017-03-11 10330 瀏覽
係九展附近辦事,lunch未有想法,同事推薦食來呢度食,就係度就腳啦。同事話Semi lunch buffet menu之前食過,除了熱食,其他都可以自助,先88蚊每位,ok抵食㗎。獲得大家一致好評的是他家的湯!中湯西湯皆優。中湯為參雞湯,本想著價格實惠的餐廳湯水估計好不到哪去,沒想到令人喜出望外!不是兌水兌到稀的淡,清得來頗有甘甜味,我們每個人都有續飲,真的很不錯。西湯為西蘭花忌廉,青綠色的湯連個視覺效果都够fresh,濃而不膩,我飲湯都飲到飽。Main course看起來就太簡單,時蔬得一粒西蘭花,不過扒入邊有芝士火腿流心,够邪惡,蘸上沙律醬中和漏感,酸酸甜甜又幾下飯。飲品大部分人都會揀自制檸茶,自己配就不加甜,so nice。三文魚呢師傅一次先切個三片,刀工求其,好彩都還算新鮮。凍蝦都好食,蝦肉脆脆。甜品賣相還可以,北海道牛奶布丁一下子就被人拎完,未食到。。。btw雪糕好似係乳酪,太飽啦無食到。由於lunch time時間有限,所以無影太都相。如此價格的半自助真心抵食,味道也在線,good。

• Semi  lunch  buffet
2016-10-18 11651 瀏覽
食物的味道真的不敢恭維。例如,三文魚不太新鮮,青口沒甚麼味道,蛋糕也有點兒乾,而其他的食物味道也不好。款式很少,來來去去只是幾款。只是環境不錯,可以看看風景而已。

款式很少,來來去去只是幾款。

只是環境不錯,可以看看風景而已。
三文魚不新鮮
只有水果的味道是正常
2016-07-27 13032 瀏覽
食過幾次,覺得佢質素唔錯,價格合理,如果四個人去仲抵,其中一個免費!長腳蟹係我既至愛,又大只又鮮甜!凍蝦亦十分爽口!refill 快同份量多,唔擔心拎唔到!魚生有三款,平時唔食吞拿魚既,但佢既唔“聲”,食左幾轉晚上有dreyers 雪糕,三至四款味!唔岩仲有乳酪雪糕,自己“支”有咖啡機,果汁等甜品有六七款蛋糕,甜度剛剛好,花款多最中意食個焦糖敦蛋!正!

長腳蟹係我既至愛,又大只又鮮甜!
凍蝦亦十分爽口!refill 快同份量多,唔擔心拎唔到!

魚生有三款,平時唔食吞拿魚既,但佢既唔“聲”,食左幾轉
晚上有dreyers 雪糕,三至四款味!
唔岩仲有乳酪雪糕,自己“支”
有咖啡機,果汁等
甜品有六七款蛋糕,甜度剛剛好,花款多
最中意食個焦糖敦蛋!正!
2016-06-20 11893 瀏覽
幾個月前食既Lunch buffet ,依家先有時間寫反,唔知仲有無優惠,$88半自助午餐,有東亞或hsbc卡免加一添!有一份午餐同任食沙律,魚生,甜品同飲品好少可包埋魚生!仲有凍蝦,青口,值得一讚!魚生新鮮,有兩款可揀,蝦夠大只同爽口!甜品好多款,細細件,有凍有熱,全部都好食!首推芝士餅同布甸。仲有乳酪雪糕雪糕機,酸酸地,可加果汁,朱古力醬等,自己“芝”,呢樣必食!

有一份午餐同任食沙律,魚生,甜品同飲品
好少可包埋魚生!仲有凍蝦,青口,值得一讚!
魚生新鮮,有兩款可揀,蝦夠大只同爽口!
2016-06-20
2015-10-28 14134 瀏覽
今日有job做黎到呢個商場,幾間餐廳都大排長龍,於是就黎到位於3樓既餐廳外小食車買飯盒~~選了排骨紅腰豆涼瓜飯,32蚊,包一樽水。鐘意飯同餸分隔開,唔洗食埋啲汁健康啲,涼瓜冇咩苦味,排骨多肉冇骨,加咗紅腰豆,配搭雖有啲怪,不過味道同份量還可以。
2015-10-23
外賣自取
2015-09-28 11459 瀏覽
同事生日,當然要來個lunch buffet 慶祝啦,食晏時間到,大家浩浩蕩蕩向這間餐廳出發。這裡的semi lunch buffet 只需88元,很超值。半自助餐包括1個主菜,餐廳內除了熱食之外,其餘冷盤,甜品,餐湯,飲品皆可以任食。生日的同事當然開心,而我們也很努力,務求提升88元的價值。主菜選了意大利菜雲吞,皮很厚,入面好少餸。冷盤區唔算大,不過都有不少選擇,魚生刺身有3款,三文魚,吞拿魚,和一種我不知是什麼魚。三文魚是我的至愛,而且這裡的三文魚幾新鮮,當然是不能錯過啦。餐湯有2款,中式和西式各一。我試了西湯,南瓜湯,感覺很水汪汪,沒有南瓜蓉,但湯很甜,像是放了糖似的。沙律菜就很好,菜很新鮮,有4種選擇,而且除了各式沙律醬提供外,還有醋和橄欖油提供。我特意把三文魚放在沙律菜,自製了三文魚雜菜沙律,好味。冷盤還有青口和蝦,不過一點味道也沒有。有些人喜歡,但絕對不適合我。生果有西瓜,哈蜜瓜,蜜瓜,任食生果好滿足,加入了乳酪一起吃,更加大滿足。雖然這裡食物品質一般,但是88元的半自助午餐很超值。我們發揮了小宇宙後,很盡興,抱着肚腩上班去。
2015-09-07
2015-09-18 7840 瀏覽
又是一年一度去九展攞月餅,今次特登請半日假。諗住食完飯先攞,但又唔係咁餓,都唔知食什麼。見到3樓間餐廳,除了食buffet之外,還有午市飯盒供應,雖然要坐喺另外一邊,但是環境都可以,仲睇到商場個大電視添。飯盒種類有1款燒臘飯,1款蒸飯,2款普通飯和1個輕怡之選。由於唔係咁餓,所以要咗個輕怡之選。有沙律菜,生果,和1個包 - 入面有菜,番茄,和3片冷盤肉。個飽鹹鹹地,加埋冷盤肉,都幾好食。成份餐菜既比例都相當多,幾健康,但是菜本身就係一般,普普通通咁喇。生果得3件,如果可以俾多d生果就好喇。

2015-09-17