餐廳: 茶匠 (匯景商場)
資訊:

2024-02-05 142 瀏覽
放工太攰,需要d甜野叉叉電🔋叫左我最鍾意飲嘅黑糖珍珠岩鹽鮮奶,上面喺滿滿嘅岩鹽cream,鹹鹹甜甜,口感豐富,cream夠厚實,唔會淨系得啲空氣咁!每粒珍珠包裹住黑糖,但唔會太甜,硬度適中,口感煙靭。整體都非常好飲🩷
放工太攰,需要d甜野叉叉電🔋
2024-01-06 125 瀏覽
早前提過發現茶匠都有咖啡☕️,而且價錢幾平,想搵次試下!依次再畀小編遇到分店,機會嚟啦!😚 ☕️ 美式咖啡 (熱) 😋😋😋😋😋咖啡係由人手操作咖啡機製作而成,並唔係電子咖啡機整出嚟~ 咖啡香好充足,唔酸唔苦,味道好濃郁!👏🏻下午茶 💵 約港幣$20/人 💁🏻‍♀️ 細杯裝凍/熱Americano $20有找,小編真心覺得抵飲!好啱想飲少少咖啡提神而又想買杯價錢優惠嘅朋友仔去試試!😉🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!

☕️ 美式咖啡 (熱) 😋😋😋😋😋

下午茶 💵 約港幣$20/人

2023-12-21
2023-12-16 78 瀏覽
走咗先發現無俾到芋圓 想點? 其實杯嘢都唔叫平 諗住辛苦咗成日飲返杯嘢獎勵下自己跟住就中伏 重要杯嘢有芋圓係貴啲 建議啲員工返工唔好發夢 比啲心機 上心少少?我真係好少會寫負皮
2023-11-16 110 瀏覽
口渴想買嘢飲,見到地鐵站出口呢間茶店好多人排隊,我心諗應該唔差啦,好!就買杯試吓。我order 咗杯熱嘅”香芋鮮奶”$30等咗10分鐘左右,店員俾咗支粗飲管我,叫我插住飲,咁我就跟着做啦⋯⋯點知,一飲🥵🥵😳熱到焫親個嘴巴同條脷😖😖杯嘢熱到根本就不能夠即時飲用😓最後,到杯嘢變返溫和可以飲用嘅時候,又有另外一個失望點,就係入邊都冇香芋蓉嘅🫣🫣成杯嘢唔知飲緊啲咩,淨係覺得好甜,但係我已經叫咗微糖…..只能講—->>失望😩
口渴想買嘢飲,
見到地鐵站出口呢間茶店好多人排隊,
我心諗應該唔差啦,
好!就買杯試吓。
我order 咗杯熱嘅”香芋鮮奶”$30
等咗10分鐘左右,
店員俾咗支粗飲管我,叫我插住飲,
咁我就跟着做啦⋯⋯
點知,一飲🥵🥵😳
熱到焫親個嘴巴同條脷😖😖
杯嘢熱到根本就不能夠即時飲用😓
最後,到杯嘢變返溫和可以飲用嘅時候,
又有另外一個失望點,
就係入邊都冇香芋蓉嘅🫣🫣
成杯嘢唔知飲緊啲咩,
淨係覺得好甜,
但係我已經叫咗微糖…..
只能講—->>失望😩

2023-09-30 134 瀏覽
Order左飲品奶蓋白桃烏龍茶+芋圓比晒錢張單都就岩 飲品上既label都岩 但係最後杯飲品都係出錯特登order奶蓋最後都係純茶….先唔理味道 我諗最起碼要整岩飲品吧?
Order左飲品奶蓋白桃烏龍茶+芋圓
比晒錢張單都就岩 飲品上既label都岩
但係最後杯飲品都係出錯
特登order奶蓋最後都係純茶….

先唔理味道 我諗最起碼要整岩飲品吧?
無奶蓋既奶蓋白桃烏龍
2023-07-08 237 瀏覽
我今晚嚐試了一款雞翼獅子頭香腸便當,裡面包含了台灣腸、獅子頭、雞翼、榨菜和飯等食材。但是,當我打開盒子後,看到的顏色和湯汁都讓我感到失望。食用時,由於過度翻熱,整個便當變得太過軟爛了。台灣腸和雞翼的肉質都變得鬆散,甚至榨菜也變得腍軟,獅子頭也非常鹹。米飯也失去了原本的口感和質地,令人難以下嚥。這或許是我吃過最令人失望的台灣便當。此外,當中送的一杯蜂蜜綠茶,甜度不能調控,喝落似糖水,也讓我感到失望。除了食物質素,店員的服務態度也值得改進。店員的態度不夠友善。

2023-07-07
今晚我試咗呢個花椒雞翼香腸便當,入面有台灣腸、雞翼、榨菜同飯等等,一開蓋見到個色水都已經個心涼咗一涼…🙄🙄🙄食落就…應該係因為翻熱嘅關係,全部嘢都煮到軟爛啦,台灣腸腍、雞翼肉腍到甩骨,腍榨菜我都係第一次試到,飯就當然係軟爛啦😓完全無咗原有嘅口感同質感!!應該係我食過最難食嘅台灣便當🤮見佢良心小店先去幫襯,希望可以重視下食物嘅質素,一係不如專心賣返嘢飲,唔好搞咁多嘢,如果唔係真係會令到啲客好失望😓😓

2022-11-06 632 瀏覽
📍藍田 A出口 匯景商場3樓其他分店:藍田店 荔枝角店 黃大仙店 尖沙咀店 西灣河店 新蒲崗店 元朗店 荃灣店 東涌店.心思思好想飲杯野獎勵一下自己見到茶匠出面幾靚,個杯又靚,就決定試下.佢既叫法係1)先叫野飲 2)揀甜度同冰 3)加料只有外賣❇️白桃烏龍茶加珍珠($20+4)個白桃味有點失望😞 飲落無咩白桃味但烏龍茶幾香 加埋珍珠小小甜甜地下次可以試下加奶蓋💪🏼.佢都整得幾快 等左5分鐘就有得拎👍🏼.星期一至五11:00-2:00仲有買2送1下次決定問埋同事飲唔飲 Share低好多!❤️
📍藍田 A出口 匯景商場3樓

心思思好想飲杯野獎勵一下自己
見到茶匠出面幾靚,個杯又靚,就決定試下
佢既叫法係1)先叫野飲 2)揀甜度同冰 3)加料
只有外賣

❇️白桃烏龍茶加珍珠($20+4)
個白桃味有點失望😞 飲落無咩白桃味
但烏龍茶幾香 加埋珍珠小小甜甜地
下次可以試下加奶蓋💪🏼
佢都整得幾快 等左5分鐘就有得拎👍🏼
星期一至五11:00-2:00仲有買2送1
下次決定問埋同事飲唔飲 Share低好多!❤️
白桃烏龍茶加珍珠
5 分鐘 (外賣自取)
白桃烏龍茶加珍珠
2022-08-30 579 瀏覽
茶匠💛Oreo雪沙 $35黑糖珍珠鮮奶加抹茶(少冰) $35學生優惠: 出示學生證 -$5/杯人均消費: $20 (3人)-Oreo雪沙🍪🍧好夠Oreo味🤤真係整到沙冰嘅感覺同Oreo碎 好融合埋一齊😝好大杯 去到個蓋嗰度都有👻·黑糖珍珠鮮奶抹茶🍵好夠黑糖味😋一定要撈勻先好飲珍珠彈牙有口感😚抹茶佢有啲茶粉嘅口感都有啲重奶味🥛·整體嚟講兩杯份量都好多佢都俾到好滿🤣兩杯都好好味😋·以上評價 同🐖一齊寫所以帶返頭盔先👷🏽‍♀️-18/7/2022 drank 我哋幾個靚妹仔喺個menu前擾攘咗好耐啲店員都喺度笑我哋🤣(正確啲嚟講 應該笑我個friend🐖嘅傻)-好味程度:🌕🌕🌕🌕🌑抵食程度:🌕🌕🌕🌑🌑環境靚靚:🌕🌕🌕🌑🌑服務態度:🌕🌕🌕🌕🌑會回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑·希望疫情快啲完結啦💛大家都要身體健康💛
茶匠💛
Oreo雪沙 $35
黑糖珍珠鮮奶加抹茶(少冰) $35
學生優惠: 出示學生證 -$5/杯
人均消費: $20 (3人)

Oreo雪沙🍪🍧
所以帶返頭盔先👷🏽‍♀️
18/7/2022 drank
我哋幾個靚妹仔喺個menu前擾攘咗好耐
啲店員都喺度笑我哋🤣
(正確啲嚟講 應該笑我個friend🐖嘅傻)
好味程度:🌕🌕🌕🌕🌑
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛

2022-07-18
2022-08-01 475 瀏覽
是日經過見到好似幾好所以想試下,就買左杯蜂蜜白桃烏龍茶➕仙草$24,感覺會好好味,點知…首先店員態度極差,買完要個膠袋裝,因為現在疫情無辦法一路行一路飲,所以要袋走,店員木口木面話「膠袋要一蚊窩」,我即刻答無問題,立即比咗一蚊響檯面,店員無理我,轉身隔離落單,我講咗句,可以比咗個袋我先嗎?繼續無理我,然後落完單,就收咗一蚊先,都係未比袋我,我再講比咗個袋我先啦,先至響櫃桶拎出來,我真係想問句個袋好貴架?跟住講番杯飲品,無桃味,有淡淡葛茶味,飲唔出是否烏龍茶,但肯定無蜂蜜,杯嘢唔算貴,但係唔係好特別,加上店員態度奇差,真係可一不可再😮‍💨
跟住講番杯飲品,
蜂蜜白桃烏龍茶➕仙草
2022-07-19 440 瀏覽
只係經過口渴所以求其買,叫咗杯草莓芝士奶,但係完全好似剩飲鮮奶咁攪勻晒之後草莓味都係勁少,而且又冇果肉,得啲草莓糖漿,勁失望唯一讚嘅係芝士奶蓋味都還好,但都係唔會再買!
唯一讚嘅係芝士奶蓋味都還好,但都係唔會再買!
兩杯飲品都可以錯,叫咗杯炭焙烏龍奶茶之後俾咗白桃烏龍奶茶,白桃味道完全飲得岀香精味。另一杯芝士奶蓋芒果雪沙,貼紙都可以貼錯,味道方面奶蓋完全冇芝士味,唔知係本身配方問題定係調製飲品既方法不正確。另一方面,收銀同事完全冇招呼,落單完全冇聽客人要啲咩,俾錢佢好似唔想收咁,拎住啲錢等咗半分鐘佢先非常猶豫咁去收,全程都黑口黑面,連最簡單既多謝都唔識講,貴公司應該要加強一下員工既培訓,畢竟都唔係得一間分店。
2022-06-26
2022-04-27 351 瀏覽
💛人氣連鎖茶飲店 — 茶匠▫️呢間茶飲店喺好多地區都有分店,今次飲嘅係藍田分店,之前都買過幾次,無論係普通茶飲定係沙冰嗰啲,每一次都係都係偏甜🙊▫️芋頭芝士奶($38)芝士奶蓋鹹香味足夠,而且入口夠滑溜!幾啱我口味!見到底層芋泥份量都幾多,可以飲到芋頭粒粒,不過芋泥味道都係偏甜,即使撈埋啲奶一齊飲都甜左啲🥹▫️地址:藍田匯景商場3樓A16號鋪。荔枝角青山道608號榮吉工業大廈地下202號舖。尖沙咀廣東道80號Cantonyama 1/F, 117-119號鋪。將軍澳南唐俊街23號 Monterey G樓 G18C 號鋪。西灣河太安樓24A號鋪。新蒲崗大有街29號宏基中心地下5B鋪。元朗教育路31號地下5B鋪。
💛人氣連鎖茶飲店 — 茶匠
▫️
芋頭芝士奶($38)
地址:
藍田匯景商場3樓A16號鋪。
荔枝角青山道608號榮吉工業大廈地下202號舖。
西灣河太安樓24A號鋪。
新蒲崗大有街29號宏基中心地下5B鋪。
元朗教育路31號地下5B鋪。
夜晚經過買杯$26鮮奶芋圓,少甜少冰,但都係好甜🥴而且比例上錯曬,佢比左超多芋圓但我冇要求多芋圓,咁大杯野只係食到芋圓完全飲唔到奶,所以飲到一半就勁飽,但完全唔enjoy。
夜晚經過買杯$26鮮奶芋圓,少甜少冰,但都係好甜🥴

外賣自取
[芋頭鮮奶加芋圓 / 常溫 / 不加糖]芋泥不太甜,但芋圓係甜嘅,選「不加糖」甜度就剛剛好。.飲得出係鮮奶,加分。小芋圓係珍珠形狀,口感幾得意。.美中不足,叫左常溫,但芋泥係凍嘅,感覺店家製作唔夠用心,出到餐就算。同樣價錢,花斑茶社質素更好。
[芋頭鮮奶加芋圓 / 常溫 / 不加糖]
芋泥不太甜,但芋圓係甜嘅,選「不加糖」甜度就剛剛好。
飲得出係鮮奶,加分。小芋圓係珍珠形狀,口感幾得意。
芋頭牛奶加芋圓
2022-02-26