正!今日去咗間餐廳,試咗佢哋嘅海南雞飯套餐,真係令我回味無窮!啱晒愛招呼胃嘅食客。雞肉啖啖肉,滑得嚟肉質又僞,雞皮得意得滑,唔肥膩,完美配合埋三寶醬(姜葱、豉油同辣醬),每款都着數!滷水豬手,係咁潤,入口即溶,啖啖肉又飽滿嘅滋味,真係過癮!再嚟碟煎亮晶晶嘅魚餅,外皮煎到脆脆聲,裏頭魚肉鮮嫩。湯品方面,選咗南瓜紅蘿蔔粟米湯,滿口甜鮮,飲後一肚子嘅暖意。想食埋點心,就有迷你雪米糍,外皮QQ入口,夠曬彈牙。望住佢哋嘅朱古力同士多啤梨醬,甜而不膩,真係畫龍點睛。無論飯還是菜,隨便一樣都夠曬香啲!🍚🐓🍲哩間食堂,正所謂快、好、正,下次有得閒,我一定再嚟轉!
同媽咪五點到買雞套餐回家吃 原本係想要雞脾海南飯 個收銀員話套餐有菜 湯 仲話長者有9折 都係成為$79 即刻下單帶走慢慢嘆 唔止飯多 雞和菜都一樣多 媽咪和本人都覺得好味和抵食 下次再食過👍🏻

3 分鐘 (外賣自取)
  • 皇牌無味精靚湯
2023-06-29 378 瀏覽
無激素既海南雞😍小朋友食得安心又放心😘 呀女不停話d 海南雞好好食Yummy~ 啲肉十級滑又去晒骨😋佢既食相真係唔會呃人🤣 海南雞同油飯簡直係絕配😍 女女自己一個都食左大半碗啊😆二人餐有仲包左一份豬頸肉、一碟菜、一份小食、兩碗老火湯同小甜品雪米磁,特別要提下個碗湯真係好足料!Bella同爸爸對個湯都讚不絕口呀🤣兩個都好鍾意飲🥰🐣栢檔極品海南雞飯🐣✅無激素✅無抗生素✅無添加味精其他: 店員好快就準備好外賣💜 依樣真心抵讚😍因為妹妹扭緊眼瞓💤我地都希望盡快買完外賣就返屋企,多謝店員勁快手幫手準備好🥰⭐️⭐️食物推介⭐️⭐️極品去骨海南雞🐣(必叫) 無激素、無抗生素嘅三黃雞肉超級嫩滑🥰仲要去埋骨😆大人小朋友都可以直接大啖大啖肉咁食😍安心又放心皇牌無味精靚湯🍵爸爸大讚個湯係用心之作😆 飲得出無添加味精,用紅蘿蔔、南瓜、豬骨、蜜棗、陳皮等材料煲出靚靚嘅老火湯😋 勁滿意呀😚

🐣栢檔極品海南雞飯🐣
✅無激素✅無抗生素✅無添加味精

⭐️⭐️食物推介⭐️⭐️
極品去骨海南雞🐣(必叫)
無激素、無抗生素嘅三黃雞

皇牌無味精靚湯🍵
  • 皇牌無味精靚湯
二人套餐($188)份量都唔少 好抵食-海南雞半隻-滷水元蹄-小食-油菜-湯x2-油飯/白飯x2-雪米糍x2🐥極品海南雞用上無激素無抗生素雞 食得放心雞肉嫩滑 雞皮色澤好靚💛唔多脂肪配3款醬汁都好惹味 黑豉油/薑葱油/辣醬🐷滷水元蹄滷得夠腍入味 豬皮好香無油膩感 充滿骨膠原推薦加$10轉肉骨茶 補補身😆有排骨/豆卜/淮山/杞子/黨參/龍眼肉等等 好足料👍🏻豆卜索曬湯好正 重胡椒味飲完暖笠笠 而且冇味精喔小食揀咗麻辣豬耳仔 爽脆乾身唔油膩
二人套餐($188)份量都唔少 好抵食

有排骨/豆卜/淮山/杞子/黨參/龍眼肉等等 好足料👍🏻
豆卜索曬湯好正 重胡椒味飲完暖笠笠 而且冇味精喔

小食揀咗麻辣豬耳仔 爽脆乾身唔油膩

2023-05-08 203 瀏覽
搭車成日經過呢間海南雞外賣店~今次總於試到啦價錢唔​貴分量都算多​去骨海南雞 半隻$86​​唔知點解有海南雞的地方都會有豬頸肉 $70/份​​麻辣鳳爪$26/分​​超豐富的加料~仲要係啖啖肉,抵食又方便唔駛自己煮搭車成日經過呢間海南雞外賣店~今次總於試到啦價錢唔​貴分量都算多​去骨海南雞 半隻$86​​唔知點解有海南雞的地方都會有豬頸肉 $70/份​​麻辣鳳爪$26/分​​超豐富的加料~仲要係啖啖肉,抵食又方便唔駛自己煮
搭車成日經過呢間海南雞外賣店~今次總於試到啦

​去骨海南雞 半隻$86

​唔知點解有海南雞的地方都會有豬頸肉 $70/份

​麻辣鳳爪$26/分

​超豐富的加料~仲要係啖啖肉,抵食又方便唔駛自己煮
原來油塘都開咗栢檔😍一出地鐵站嗰層直行就見到😆以前九龍灣返工都好鍾意食佢!佢哋嘅海南雞好滑~滷水豬手都好食🤩不過油塘分店淨係可以外賣拎走🥡‼️好多人特登買半隻海南雞返去加餸😂我買咗個二人餐 $188 超抵食有半隻海南雞、滷水元蹄、油飯/白飯x2、湯x2、油菜+小食、雪米糍加$10仲可以湯轉肉骨茶,兩隻湯都好飲,原本南瓜粟米湯都好清甜,肉骨茶比較重胡椒,飲完好暖身🤓佢哋嘅海南雞係熱㗎👍🏻雞肉好嫩滑,配油飯好好食‼️完全唔輸貴價泰國餐廳😋
原來油塘都開咗栢檔😍一出地鐵站嗰層直行就見到😆

不過油塘分店淨係可以外賣拎走🥡‼️
好多人特登買半隻海南雞返去加餸😂

我買咗個二人餐 $188 超抵食

2023-04-29 106 瀏覽
我最近去了一家外賣餐廳,買了他們的極品海南雞、炭燒豬頸肉、王牌冇味精靚湯、香麻辣鳳爪和麻辣豬耳仔。同小鮮肉老公食完晚餐之後發現這是一家非常值得推薦的餐廳!首先,讓我來談談他們的極品海南雞。這道菜真是太棒了!雞肉非常嫩滑,入口即化,而且醬汁的味道非常好,讓我一口接一口地吃。此外,他們的炭燒豬頸肉也非常讚!這道菜的炭燒味道非常香,豬肉也非常嫩,完全可以比肥美的牛肉還要好吃。接下來,我試了他們的王牌冇味精靚湯。這道湯味道非常清淡,但卻有一種深深的滋味,讓人感到非常舒服。這是一道非常健康的湯品,而且非常適合在每一天下班工作後暖暖地喝一碗。除了這些主菜之外,我也試了他們的香麻辣鳳爪和麻辣豬耳仔。這兩道小吃都非常辣,但是味道非常好!鳳爪肉質鮮嫩,配上辣椒的味道,真的是非常好吃。豬耳仔也非常嫩滑,而且辣味十足,又帶一點卡知卡知的爽脆非常適合當作下酒菜。總的來說,這家外賣餐廳的食物真的是非常好吃!無論是主菜還是小吃,每一道菜都讓我感到非常滿意。而且他們的服務也非常好,讓我感到非常舒適。如果你對海南雞飯和辣味菜品感興趣,不妨去試試這家餐廳,相信你也會喜歡上它們的美食。

2023-04-24 71 瀏覽
大本營新開咗一間專賣海南雞嘅外賣店,啱晒附近街坊加送返屋企!😎我覺得呢到性價比高,有滑既海南雞🐓🍗半隻海南雞 $86 半隻都好大份,雞肉嫩滑;有好充足嘅醬汁,返屋企擺喺個三色碟上高好有睇頭🤓🍗海南雞飯 $56 因為想食啲飯,所以再額外嗌咗個海南雞飯,啲飯嘅份量都好多,三個人食都食到好飽😅 油飯有充足嘅雞味!🍗半隻滷水元蹄 $65 豬腳嘅肉好林甜下次可以再試吓肉骨茶、喇沙、皇牌靚湯!#栢檔極品海南雞飯 #栢檔#海南雞
我覺得呢到性價比高,有滑既海南雞🐓

🍗半隻滷水元蹄 $65 豬腳嘅肉好林甜

下次可以再試吓肉骨茶、喇沙、皇牌靚湯!
#栢檔極品海南雞飯
#栢檔
#海南雞
2023-04-24 50 瀏覽
放假約咗朋友去佢屋企打機,大家都未食Lunch佢叫我去樓下栢檔海南雞買飯上去食,佢話食魚香肉餅飯,我就要豬頸肉飯,再加半隻海南雞。栢檔原來係一間外賣店,旁邊都有幾個企位可以比人立食。去骨海南雞除咗雞翼位之外,全份雞都係無骨,雞脾位肉質相對比較嫩滑,雞胸位亦煮得剛剛好,特別推介雞皮滑嘟嘟,平時唔食雞皮都食咗幾片,配埋三款不同海南雞醬油,滋味提升。香煎手剁魚香肉餅我都試咗朋友的魚香肉餅,煎得香脆,有啖啖的鹹魚味,佐飯一流。秘方滷燒豬頸肉飯豬頸肉份量都唔少,而且即燒都好香口,外脆肉嫩,醬汁亦很匹配。另外佢仲有套餐,睇落都幾抵食,有湯有菜有肉有飯,仲有甜品,下次可以試下。

栢檔原來係一間外賣店,旁邊都有幾個企位可以比人立食。

去骨海南雞

外賣自取
今日去到油塘大本營隔離既柏檔海南雞,果然又抵又好食。 今日叫左個二人午市套餐,選擇都幾多,而且選擇非常豐富。 尤其係主角海南雞, 超滑超嫩, 食落稔熟又不失雞油香, 皮又唔會太厚太膩。而且油飯好香,有椰汁味有蒜香味。 醬汁都好惹味。個湯都超甜,超足料,細細碗裡而有齊紅蘿蔔,同香甜多汁既粟米,南瓜味都好濃郁。豬頸肉都係我另一favourite, 好蒜香味道,而且好爽口,超惹味。份量都算幾大。 但嫌有點油膩, 如果可以隔一隔油會好啲。小食簡左麻辣鳳爪, 反而有啲失望。本身以為係泰式甜酸鳳爪,原來係麻辣味既,又唔係中式豉汁鳳爪,個人麻麻地。仲有生菜解解膩呢個價錢食到咁高質又飽肚既兩人餐,真係超值。會再幫襯。

仲有生菜解解膩

呢個價錢食到咁高質又飽肚既兩人餐,真係超值。會再幫襯。

放假去大本營行下街,路過呢間外賣海南雞飯一於打包回家, 可以懶一日唔使煮~呢度全店食物, 飲品都係「冇味精」添加 雞亦用無激素,無抗生素雞可以單獨買雞或套餐跟飯 第一次黎買,唔熟架步、本身打算買飯,但原來有一人餐 叫左個一人餐,原來只包湯或飲品, 我又叫少左飲品,下次再黎我會識叫啦~(我聽到D熟客落單,D雞仲可以加錢轉其他部位架) 除左海南雞,仲有豬手, 豬頸肉, 魚餅, 肉骨茶本黎都想試埋肉骨茶,但太夜, 已賣哂, 唯有留番下次啦~栢檔既食物全部分店現場鮮製,COUNTER 後面就係佢地既廚房~餐廳只做外賣,不過都有一個小小的立食區外賣包裝都幾整齊嚴實,飯同餸有分格分開湯就好大兜,所以回家有少少漏,不過都可以接受的。就連個甜品雪米滋都有紙杯裝住 一人套餐 $ 74套餐包括 無味精靚湯或飲品一個餸加飯 (飯可揀白飯或雞油香飯) 時菜/迷你雪米滋 呢個湯叫無味精靚湯,真係超級濃郁,起哂沙架~ 有好多南瓜蓉溶哂係湯度湯仲有另一個選擇,可以轉肉骨茶湯 + 10 蚊 第一次黎,唔識轉,下次可以試下 ~海南雞幾香,聞落有少少好似鹽焗雞既香料味~ 但食入口就無鹽焗味嘅~雞皮幾爽脆,又無肥膏,雞肉熟
放假去大本營行下街,路過呢間外賣海南雞飯
一於打包回家, 可以懶一日唔使煮~
呢度全店食物, 飲品都係「冇味精」添加
雞亦用無激素,無抗生素雞
可以單獨買雞或套餐跟飯
第一次黎買,唔熟架步、本身打算買飯,但原來有一人餐

(我聽到D熟客落單,D雞仲可以加錢轉其他部位架)
除左海南雞,仲有豬手, 豬頸肉, 魚餅, 肉骨茶
本黎都想試埋肉骨茶,但太夜, 已賣哂, 唯有留番下次啦~
餐廳只做外賣,不過都有一個小小的立食區
外賣包裝都幾整齊嚴實,飯同餸有分格分開
湯就好大兜,所以回家有少少漏,不過都可以接受的。
就連個甜品雪米滋都有紙杯裝住
一人套餐 $ 74
套餐包括 無味精靚湯或飲品
一個餸加飯 (飯可揀白飯或雞油香飯)
時菜/迷你雪米滋
湯仲有另一個選擇,可以轉肉骨茶湯 + 10 蚊
第一次黎,唔識轉,下次可以試下 ~

雞皮幾爽脆,又無肥膏,雞肉熟度剛剛好,好嫩滑又唔會出哂血水個隻~
海南雞仲會跟埋醬料,有海南雞黑豉油,蔥蓉同酸辣醬
呢個「黑豉油」,曾經攞過意大利米蘭EXPO世博展覽會的世博大獎!唔怪得咁好味, 用黎沾雞同撈飯都一流
另外叫了一個豬頸肉飯 $56蚊 份量都幾大 ,豬頸肉有10塊以上,飯都好多
豬頸肉用滷水醃製,入味而不會死咸,烤得唔算燶,但肉質幾鬆化。
不過個飯就無乜汁,我當然用番海南雞既黑豉油啦~XD
原來呢度既飯有輕型份量 38蚊,啱哂細食人仕喎~

跟餐雪米滋幾有驚喜,綠茶皮加朱古力雪糕,幾好味~XD
呢度既小食唔算多,只有辣鳳爪和麻辣豬耳仔 (各26蚊)

麻辣豬耳仔 份量都幾多,成兜滿滿的,算係抵食
不過我麻麻鐘意呢種乾乾地既口感。
題外話/補充資料: 餐廳係地鐵同層。地鐵站出口直行,不要上大本營扶手電梯呀~
2023-04-20
  • 海南雞飯
  • 豬頸肉飯
2023-04-24 590 瀏覽
#油塘 #大本型 地下 開咗買 #外賣自取 嘅 #海南雞 #二人套餐 都只係 $188 見佢咁抵 而且有點趕時間 就試吓啦~#極品海南雞 有半隻 啖啖肉 雞肉都幾滑仲有多個餸 三揀一#香煎手剁魚香肉餅 大大塊 切條 以魚肉加上蓮藕煎🤔估計加咗鹹魚 所以味道好夠而且加入蓮藕 所以食落口感爽而不膩#健康翠綠時菜仲有多碟油菜👍🏻今日係小編喜愛嘅 #蠔油生菜可惜蠔油少咗啲囉😮‍💨#小食 二揀一#香麻辣鳳爪熟悉小編嘅你哋都知道 我唔食得辣但又想食鳳爪😂😂慶幸 特別同店員講聲 可以小小小小小辣🌶️所以頂得著✌🏻腍得嚟又幾爽口 正👍🏻再配 #油飯 #白飯 油飯都幾香仲有飲品或湯可選擇 最後仲有兩粒 #迷你雪米糍 做甜品 #抵咁啱見其他客人叫 #湯 好似幾正咁喎又加返碗試吓先~#皇牌無味精靚湯 $16#南瓜粟米紅蘿蔔豬骨湯#老火湯 水準👍🏻 夠哂足料 南瓜煲到溶再夾埋粟米 呢啖湯夠哂甜😋

#油塘 #大本型 地下 開咗買 #外賣自取 嘅 #海南雞

#二人套餐 都只係 $188

見佢咁抵 而且有點趕時間 就試吓啦~

#極品海南雞

油飯都幾香
香油雞飯、絲苗白飯

迷你雪米糍

咁啱見其他客人叫 #湯 好似幾正咁喎
又加返碗試吓先~
#皇牌無味精靚湯 $16
皇牌無味精靚湯

#南瓜粟米紅蘿蔔豬骨湯
#老火湯 水準👍🏻 夠哂足料 南瓜煲到溶
再夾埋粟米 呢啖湯夠哂甜😋
2023-04-18
5 分鐘 (外賣自取)
香麻辣鳳爪
皇牌無味精靚湯
2023-04-22 28 瀏覽
在油塘大本營人來人往的地面,有一間不太起眼的外賣店,小店經營,主打海南雞飯,價錢抵、份量足,吸引了不少附近居民幫襯。不論主食,連油飯,甚至例湯,都是高水準,又充滿住家味道~海南雞飯($56)無骨、皮滑、肉嫩中帶點咬口,採用無激素無抗生素雞隻,一盒飯至少有八件雞件,充滿薑黃香、粒粒均勻軟熟的油飯亦是一大碗,是非常抵食又好食的海南雞飯外賣~南瓜豬骨蘿蔔粟米湯(+$8)每個飯都可以加$8加購住家靚湯,味道真材實料,每碗都一定有大大件粟米蘿蔔,南瓜半溶,稠度適中,是一碗高質例湯~香煎手剁魚香肉餅拼豬頸肉飯($56+$8)加$8可以雙拼魚香肉餅和豬頸肉,豬頸肉屬於偏瘦,邊邊焦香,肉餅鹹香滷水元蹄飯($56)豬手是很腍身的那種,入口滑捋捋,十分下飯

海南雞飯($56)

南瓜豬骨蘿蔔粟米湯(+$8)

香煎手剁魚香肉餅拼豬頸肉飯($56+$8)

滷水元蹄飯($56)
豬手是很腍身的那種,入口滑捋捋,十分下飯
  • 油飯
  • 例湯
2023-04-20 271 瀏覽
午膳時間唔多,所以食外賣真係快、靚、正 去開油塘附近近地鐵站有間食南雞專門店佢既雞好採用了無激素沒有荷爾蒙雞,食得健康  二人套餐 $188有兩碗無味精湯、有半隻海南雞、兩碗雞油飯、魚餅、小食、 一碟菜 仲有迷你雪米糍2粒雞油飯完全唔覺得油,油飯份量很多,有好香雞油飯味,真美味同海南雞一起食皇牌靚湯必點無味精靚湯(南瓜、粟米、紅蘿蔔、豬骨)味道香濃有足料南瓜,真正飲到健康鮮甜味有2粒迷你雪米糍包括朱古力🍫、士多啤梨🍓有醬汁,姜葱蓉、海南雞豉油店姐姐推薦食呢肉餅款香煎手剁魚香肉餅仲幫手切到一條條好整齊,金黃色好香啖啖肉魚肉餅,有埋醬汁配埋飯食真不錯海南雞飯海南雞的肉質嫩滑、雞皮滑又唔厚食落去啖啖肉麻辣鳳爪味道不算辣,入口無骨鳳爪口感爽脆呢度店員服務好好,友善細心下次可以食下肉骨茶、同喇沙栢檔極品海南雞飯高超道38號大本型地下M08號舖
午膳時間唔多,所以食外賣真係快、靚、正

去開油塘附近近地鐵站有間食南雞專門店

佢既雞好採用了無激素沒有荷爾蒙雞,食得健康

二人套餐 $188

仲有迷你雪米糍2粒

皇牌靚湯必點
無味精靚湯
(南瓜、粟米、紅蘿蔔、豬骨)
味道香濃有足料南瓜,真正飲到健康鮮甜味

有2粒迷你雪米糍
包括朱古力🍫、士多啤梨🍓

有醬汁,姜葱蓉、海南雞豉油
店姐姐推薦食呢肉餅款
海南雞飯

海南雞的肉質嫩滑、雞皮滑又唔厚
食落去啖啖肉
麻辣鳳爪
味道不算辣,入口無骨鳳爪口感爽脆

呢度店員服務好好,友善細心
下次可以食下肉骨茶、同喇沙

栢檔極品海南雞飯
高超道38號大本型地下M08號舖
2023-04-19
2023-04-18 43 瀏覽
以前返工附近有呢間栢檔極品海南雞飯,經常都會食。今晚老公話好耐無食海南雞,於是即刻唸起呢間餐廳。餐廳榮獲好多獎項栢檔極品去骨海南雞 (半隻)   $86餐廳招牌叫得極品海南雞,梗係要食海南雞啦。呢度海南雞真係整得好出色,皮爽肉質嫰滑,仲去晒骨,食落啖啖肉。配上自家制3款醬汁,每種都有不同風味。秘方滷燒豬頸肉飯 $56豬頸肉份量頗多,燒得啱啱好,唔會乾噌噌、鞋颯颯。肉質均勻,食落彈牙有肉汁,不錯。滷水元蹄飯 $56豬手大大件,滷得好入味,完全無油膩感。咬落好腍,感覺充滿骨膠原。

餐廳榮獲好多獎項

栢檔極品去骨海南雞 (半隻)   $86
栢檔極品去骨海南雞 (半隻)

栢檔極品去骨海南雞

配上自家制3款醬汁,每種都有不同風味。
海南雞三色醬

秘方滷燒豬頸肉飯 $56
秘方滷燒豬頸肉飯
豬頸肉份量頗多,燒得啱啱好,唔會乾噌噌、鞋颯颯。
肉質均勻,食落彈牙有肉汁,不錯。

滷水元蹄飯 $56

2023-04-16
栢檔極品去骨海南雞 (半隻)