2013-07-10 356 瀏覽
從來食PIZZA HUT 都只會諗係晚餐,下午茶時間從來只係廿蚊一碗牛肉飯,今次閒着沒事看看PIZZA HUT的餐牌,發覺原來下午茶的價錢比起很多餐廳來得吸引。點了個吞拿魚蕃茄燴長通粉,下午茶的價錢,卻是正餐的份量,划算得很,一碟來的長通粉,醬料份量不馬虎,酸酸的肉醬配合香腸切片,三十多元實在不貴,仲有杯飲品。(如果是杯裝汽水的話還可以無限添飲)而且不用跟人擠位子,還有餘裕自己坐下休息片刻。下次去食下午茶可以多個地方去了~
從來食PIZZA HUT 都只會諗係晚餐,
下午茶時間從來只係廿蚊一碗牛肉飯,
今次閒着沒事看看PIZZA HUT的餐牌,
發覺原來下午茶的價錢比起很多餐廳來得吸引。

點了個吞拿魚蕃茄燴長通粉,
下午茶的價錢,卻是正餐的份量,
划算得很,

一碟來的長通粉,
醬料份量不馬虎,
酸酸的肉醬配合香腸切片,
三十多元實在不貴,仲有杯飲品。
(如果是杯裝汽水的話還可以無限添飲)

而且不用跟人擠位子,
還有餘裕自己坐下休息片刻。
下次去食下午茶可以多個地方去了~
2013-07-10
2012-12-19 103 瀏覽
除了薄餅,Pizzahut原來還有不少小吃的,當中的星級醬燒豬仔骨,是我的大愛啊!豬仔骨配以燒烤醬,火力控制得宜,而保持肉質鮮嫩,燒烤醬香濃惹味,再配上薯條及沙律,大滿足!
2012-12-08
用餐優惠
試食活動
2012-07-28 90 瀏覽
打電話訂pizza set,之後到城市中心分店自取~點知個職員唔太清楚可唔可以用恆生卡享9折優惠~我地5:45pm order,之後到6:15打俾我,可以去扲 good!!但外賣自取比漏左leaflet & 收據~ order 2人餐$127~有 2碗忌廉雞湯 超級至尊pizza~有免治雞肉,青椒,菠蘿,火腿,菇,辣肉片(但今次太咸 ), 再加$16 轉芝脆批~個pizza邊緣的芝士脆脆非常cheesy~意粉/焗飯可選任何款式,very good 選了甜酸大蝦意粉 價值$55,但甜酸味不太重~好大隻蝦,共5-6隻~尚爽滑的~仲有洋蔥,青椒,用芝士焗製的~套餐配小食- 鮮茄肉丸及雞肉腸,tasty之後再單點1客葡汁雞皇意粉~ 點知職員問我飲乜,我話呢個意粉係單叫,.個職員話轉餐抵d
good!!但外賣自取比漏左leaflet & 收據~
外賣袋~
order
2人餐$127~
有 2碗
忌廉雞湯
超級至尊pizza~
超級至尊pizza
有免治雞肉,青椒,菠蘿,火腿,菇,辣肉片(但今次太咸

意粉/焗飯可選任何款式,very good

選了
甜酸大蝦意粉
甜酸味不重的甜酸大蝦意粉

套餐配小食-
鮮茄肉丸及雞肉腸,tasty
小食-鮮茄肉丸及雞肉腸
之後再單點1客
葡汁雞皇意粉~
30 分鐘 (外賣自取)
小食-鮮茄肉丸及雞肉腸
2012-06-02 46 瀏覽
原本我係想再去食cheesy 7~點知去到先知cheesy 7無做啦~唯有叫個"至尊2人系列"囉我地揀要"忌廉蘑菇雞湯(2客)"..因為pizza hut既什菜湯唔多掂反而佢地既蘑菇雞湯..就濃郁好多~味道都比較香滑"至尊系列"..鬆厚普通批(可選1款..超級至尊/錦鏽至尊/烤雞至尊/素食至尊/海鮮至尊) 我地點個"海鮮至尊"海鮮料好足..食材都好豐富~芝士份量都好ok批底無之前咁香~但勝在比以前少油..同樣夠鬆脆口感"至尊系列"..可揀選1款意粉(海鮮寬條麵1客/拿破崙雞雞卷寬條麵1客/千層肉醬闊條麵1客)我地點個"海鮮寬條麵"海鮮料份量都ok..肉質唔韌麵條焗過左火..表層口感好乾+好硬醬汁味道唔漏都可以..但份量比較少餐飲.."熱檸水"我要"熱即磨咖啡"整體食物無早前做既"cheesy 7系列"咁正~而今次去見好多新丁服務員論論盡盡..仲有一個成杯凍飲倒左落個客道~手腳+反應都好慢(唉)
反而佢地既蘑菇雞湯..就濃郁好多~味道都比較香滑
我地點個"海鮮至尊"
海鮮料好足..食材都好豐富~芝士份量都好ok
批底無之前咁香~但勝在比以前少油..同樣夠鬆脆口感
我地點個"海鮮寬條麵"
海鮮料份量都ok..肉質唔韌
麵條焗過左火..表層口感好乾+好硬
醬汁味道唔漏都可以..但份量比較少
餐飲.."熱檸水"
我要"熱即磨咖啡"
2012-05-26
2012-02-27 21 瀏覽
早排睇到廣告~"Pizza Hut"出左個Cheesy 7(芝士7重奏)真係好吸引~一直叫另一半陪我去試~終於可以安排依日去呢Pizza Hut真係年幾無去幫襯lu~因為之前水準差左好多囉"Cheesy 7 - 2人套餐"..包有餐湯"蘑菇忌廉雞湯"好濃郁~"意大利菜湯"比較淡..唔夠蕃味"卡邦尼煙肉忌廉濃汁意粉"份量ok..餸料都好足意粉軟硬度剛好~醬汁夠濃又唔會太漏..味道好唔錯"芝士7重奏配新鮮車厘茄大蝦"餡料清淡夠簡單~大蝦口感新鮮爽彈賣點.."7款芝士"(包括chedder, creamcheese, mozzarella, permesan, romano, monterey jack, provolone)當中脹卜卜位置係包裹住豐厚既creamcheese..口感好軟滑批邊既芝士碎帶鹹香+硬身口感~令批邊更加有咬口批底唔算好厚身~但好香脆餐飲.."熱檸茶" & "熱檸水"整體食物既水準比之前好左好多~而且食物夠熱Pizza批底夠香脆+好味返~服務都依舊好ok呢

真係好吸引~一直叫另一半陪我去試~終於可以安排依日去呢

"Cheesy 7 - 2人套餐"..包有餐湯
"蘑菇忌廉雞湯"好濃郁~"意大利菜湯"比較淡..唔夠蕃味
"卡邦尼煙肉忌廉濃汁意粉"
份量ok..餸料都好足
意粉軟硬度剛好~醬汁夠濃又唔會太漏..味道好唔錯
"芝士7重奏配新鮮車厘茄大蝦"
餡料清淡夠簡單~大蝦口感新鮮爽彈
賣點.."7款芝士"
批邊既芝士碎帶鹹香+硬身口感~令批邊更加有咬口
批底唔算好厚身~但好香脆
餐飲.."熱檸茶" & "熱檸水"
整體食物既水準比之前好左好多~而且食物夠熱
Pizza批底夠香脆+好味返~服務都依舊好ok呢
2012-02-15
今日大家一心諗住去pizza hut食野,當我地經過千色店前的天橋果陣,有位身穿pizza hut制服的職員派緊copuon,所以特地走過去扲,真好,可以大派用場,因為買2份lunch送1份呢!!很久沒有在這間分店堂食,雖然進場時間1:20pm,但唔駛等位,而家set lunch的款式繁多~目不暇給!每份set lunch配餐湯+蒜茸包 / 沙律,附送飲品! 而價錢$48-8x都有~經過一番思考後,我地揀左煙3文魚露荀大蝦長通粉 $64呢款長通粉的口感很不錯,可惜煙3文魚的份量實在很少…只有4小片….唉…而大蝦只有3隻only…完全不像以前的至尊大蝦意粉會俾6大隻鮮蝦了… 卡邦尼火腿磨菇雞肉闊條麵 $59呢款闊條麵實在很讚!!醬汁很滋味,非常香濃,而闊條麵的口感也是很棒 我俾95分呀不論火腿,磨菇,雞肉的份量也是很多~ 車打海鮮焗飯$54今次忌廉汁方面的確係較為淡口的,而海鮮的配料與之前的質量同樣咁多~但飯粒好像略為軟了吧! 我點的那份餐配沙律,點知等左好耐都無黎……已經催左1次waiter,點知都係無來..可能很少人配沙律,個個客人都係點餐湯+蒜茸包吧…最後我叫個經理幫我跟1跟,之後
menu
menu上簡明介紹多款芝士
經過一番思考後,我地揀左
煙3文魚露荀大蝦長通粉 $64
鮮茄3文魚露荀長通粉

卡邦尼火腿磨菇雞肉闊條麵 $59
充滿芝士味的卡邦尼火腿磨菇雞肉闊條麵
超級好吃~
我俾95分呀
不論火腿,磨菇,雞肉的份量也是很多~
寬麵口感很適中,足料!
車打海鮮焗飯$54
車打海鮮飯
3份set lunch-share share!
最後我叫個經理幫我跟1跟,之後佢仲親自上菜,實在很好
那個男經理很有禮,很年青~而且很高呢!經理的衣著顏色很sharp,是鮮橙色上衣配以黑色褲~
想不到那份跟餐的
凱撒沙律
一催再催的喝跟餐沙律-足料!
是那麼大份呢~更想不到味道是如此的棒!!沙律醬非常入味而不oily,沙律菜的份量如此多~~簡直很鮮味
讚!!!!
凍檸茶-茶很濃!!
3人一齊share吃,真的吃到很飽~

menu
menu上簡明介紹多款芝士
充滿芝士味的卡邦尼火腿磨菇雞肉闊條麵
超級好吃~
寬麵口感很適中,足料!
鮮茄3文魚露荀長通粉
凍檸茶-茶很濃!!
3份set lunch-share share!
車打海鮮飯
一催再催的喝跟餐沙律-足料!
  • 凱撒沙律
  • 卡邦尼火腿磨菇雞肉闊條麵
2011-12-18 31 瀏覽
今晚俩口子係荃灣搵野食,太太話想試新意粉,於是就去PIZZAHUT 食,呢間都來過幾次堂食服務都算不錯,環境光猛,座位尚算ok,不過就比較嘈吵,可能多人食既關係二人叫咗一個千島海鮮厚批&蕃茄醬海鮮意粉蕃茄醬海鮮意粉>>份量同海鮮料比較少,但幾好味,不過唔夠熱,只係微暖千島海鮮厚批>>keep 到水準,味道不錯,由於即塲食,所以脆卜卜,好香口,正!
二人叫咗一個千島海鮮厚批&蕃茄醬海鮮意粉
2011-12-09
2011-11-20 6 瀏覽
之前,細佬約咗一位朋友去 <Pizza Hut>,佢哋用信用卡以二百幾 $ 食優惠套餐,結果食唔哂多到打包走! 打包返嚟有半個 Pizza 及一些小食! 我有口福嘞!留番第二朝做早餐!自從我食過正宗意大利 Pizza 之後,就無意欲俾錢再幫襯 <Pizza Hut>!千島海鮮配三文魚芝心批邊材料配搭色彩繽紛! 有車厘茄、菠蘿、青椒、蟹柳、蝦...等;以前試過芝心批邊,簡直餾到嘔! 而家改良版,混入三文魚,可中和飽餾感都 OK! 但未至於要推介!小食 - 炸蝦多士細細塊,大約兩口一件,我用微波爐叮返熱嚟食,蝦膠部分夠爽口! 只是咸咗少少!灑上芝麻,可增加口感!

打包返嚟有半個 Pizza 及一些小食!
我有口福嘞!留番第二朝做早餐!

千島海鮮配三文魚芝心批邊
材料配搭色彩繽紛!
而家改良版,混入三文魚,可中和飽餾感都 OK!
但未至於要推介!
小食 - 炸蝦多士
只是咸咗少少!灑上芝麻,可增加口感!
炸蝦多士
2011-11-10
炸蝦多士
千島海鮮配三文魚芝心批邊
今日同媽子嘆個HIGH TEA,大家也點頭同意order一份法式精緻下午茶點套餐$68我地order果陣都無留意,其實佔了1層的全是炸物..... 整體賣相很不錯~****先詳述上層的甜點~ 藍莓cheese cake 真係幾mini!!1-2啖已經可以將佢KO掉~ 但又唔係好「結實」的口感,較為軟身的~餅底真係幾厚身...呢款cake唔係用藍莓果醬,而係將藍莓jam混位在蛋糕內,變左係藍莓雲右cheese cake呢!!味道ok的~ 蜜桃+草莓串--共4串 草莓好大粒~新鮮的,附上朱古力醬****再詳述下層的炸物~因為有咁多炸物的存在,其實成本真係幾低!! 車打芝士卷 中間滿是車打芝士呢!!很棒~魚柳多士 多士真是非常鬆脆~表面灑上很多芝麻增加口感~但係0係menu中所見的圖片,呢款食物有點似蘿蔔糕...哈哈....炸蝦 炸得卜卜脆呢~果然有蝦的鮮味所在~((而家事後先知道,原來係無星星果款炸物,換左係炸蝦,幸好都俾d似返d樣o既小食)) 炸雞件 有點似m記的麥樂雞口感~沾上香草沙拉醬,很不錯~餐飲2杯凍檸茶pizza hut飲品的冰粒一向都係很碎的碎冰~茶
今日同媽子嘆個HIGH TEA,
我已被menu cover吸引
tea set menu
大家也點頭同意order一份法式
精緻下午茶點套餐$68
整體賣相很不錯~
精緻下午茶點set
****先詳述上層的甜點~
很甜美的生果串
但又唔係好「結實」的口感,較為軟身的~餅底真係幾厚身...
蜜桃+草莓串--共4串 草莓好大粒~新鮮的,附上朱古力醬

****再詳述下層的炸物~
整層也是炸物
因為有咁多炸物的存在,其實成本真係幾低!!
車打芝士卷 中間滿是車打芝士呢!!很棒~
炸蝦 炸得卜卜脆呢~果然有蝦的鮮味所在~
炸雞件 有點似m記的麥樂雞口感~沾上香草沙拉醬,很不錯~

餐飲2杯
凍檸茶
我的餐飲--大杯凍檸茶
pizza hut飲品的冰粒一向都係很碎的碎冰~茶味很香濃~

之後aunt來到,aunt再order 一份
威尼斯厚批 $31回想我細個果陣成日黎pizza hut都會order呢款厚批,係mini pizza size,而家個食物名都改得很high class呢~
煉奶再配上這款甜點厚批,真夾!!!!
tea set menu
我已被menu cover吸引
我的餐飲--大杯凍檸茶
精緻下午茶點set
很甜美的生果串
  • 威尼斯厚批
2011-10-27 2 瀏覽
知道有新野出~忌廉三文魚海鮮批,聽個名都好吸引!!呢一日去左食,平時去親既PH職員都好似唔願做咁,但呢度個個職員都好有笑容好有禮貌,反而唔太慣HAHA!都有問必答,例如優惠呀,食物呀!都好有耐心解釋海鮮批好正,批邊既醬同埋餡料好吸引,好香口好得意薯蓉不過不失,卡邦尼意粉成家都讚,真係好味但份量小,蝦多士夠香脆足料,甜品方面既蘋果肉桂餅好甜不過幾過癮飲品方面,朱古力肉桂曲奇咖啡冰個名好正,賣相都正,但飲落又係另一回事總覺得唔夾..呢餐整體都唔錯,食物,服務,環境都好!!最深刻有個女職員放低薯蓉時有講到::小心熱呀!唔好辣親及後放低PIZZA時有講::食得開心D,希望你地享受呢一餐讚呀!
知道有新野出~忌廉三文魚海鮮批,聽個名都好吸引!!
都有問必答,例如優惠呀,食物呀!都好有耐心解釋

海鮮批好正,批邊既醬同埋餡料好吸引,好香口好得意
薯蓉不過不失,卡邦尼意粉成家都讚,真係好味但份量小,
蝦多士夠香脆足料,甜品方面既蘋果肉桂餅好甜不過幾過癮

總覺得唔夾..

呢餐整體都唔錯,食物,服務,環境都好!!
最深刻有個女職員放低薯蓉時有講到::小心熱呀!唔好辣親
及後放低PIZZA時有講::食得開心D,希望你地享受呢一餐
讚呀!
生日
2011-09-02 46 瀏覽
有幸收到PIzza Hut的邀請來試最近新的O Pizza圈圈必勝批。有別於其他的試食活動,這一次的不是搶先試,而是已經在賣的產品;時間地點更是任我選擇,換句話說,可以想成是不會有很大待遇差別的試食局,因為你吃到的也就是我會吃到的。說實話,這一次試食局對我來說別具意義。第一,是店方提供很大的彈性,除了以上提過的時間彈性,我還可以叫我的朋友,所以我今天找了我的家人一起來試食,最近試食局不少,但都是我單刀赴會,這一次終於不用拋下家人,其實吃甚麼我都沒所謂了。第二,就是我家老爸一向不吃生不吃冷不吃辣,pizza是少數他愛吃的非中餐食物。所以今次能和他一起來,是份外開心的。準時來到,和門口帶位交代一下,就進去了。令人意外是今天竟有專人在旁服務和幫忙。因為我原以為是比較casual的,感覺雖未至拘謹,但服務真的比平常好。其實這間分店平常的服務都不算差,但今天無論下單、換碟、上菜速度都實在好得沒話說,真要謝謝店方的安排,服務我的那位侍應對店裡菜式很了解,值得一讚。此行目的是O Pizza圈圈必勝批,其他的東西大致上都可以隨我們要求。看到O Pizza圈圈必勝批有套餐,不再多想,就決定要一個四人餐再

此行目的是O Pizza圈圈必勝批,其他的東西大致上都可以隨我們要求。看到O Pizza圈圈必勝批有套餐,不再多想,就決定要一個四人餐再加小吃。
蘑菇忌廉雞湯
四人餐一式一樣要了四個蘑菇忌廉雞湯,這個湯,不會令你有很大的驚喜,尚算濃淡適中。
圈圈雞卷凱撒沙律
圈圈雞卷凱撒沙律是圈圈系列之一,沙律醬另上固之然是體貼,主角圈圈雞卷是我沒想過的肉嫩,因為一向吃pizza的雞肉總會有鞋的感覺,這雞肉味道偏清淡,配合沙律很合適。
芝士焗香草蕃茄法式多士
另一頭盤芝士焗香草蕃茄法式多士的多士脆身香口,芝士的膩有蕃茄粒酸酸甜甜中和,但感覺幾樣東西有點格格不入,蕃茄切粒方便入口原意是好,但也因此少了juicy感,蕃茄和芝士變得和放上去沒兩樣,缺少了蕃茄芝士兩者水乳交融的化學作用,如果配料味道能更滲入麵包必定更好吃。
洋蔥圈圈拼蝦春卷
洋蔥圈圈拼蝦春卷是一貫的水準,其實我頗喜歡吃這裡的洋蔥圈,夠脆身香口;蝦春卷份量十足,蝦長身,內裡芝士適中,也是稱職的炸物。
焗肉醬意粉
焗肉醬意粉一向是我家的主打,也是老爸的至愛。蕃茄肉醬偏濃,配掛麵意粉從來都是好配搭。不過這裡的老問題始終是意粉時不時都會有點過硬,吃不吃得慣視乎你的個人喜好了。

吃Pizza Hut套餐,澱粉質從來都不會少。車打海鮮焗飯海鮮粉量十足,魚塊、蝦、魷魚等都有,如果再多一點車打汁用來撈飯就更好了。
O Pizza圈圈必勝批
正主兒O Pizza圈圈必勝批來到,賣相真的一絕,我的相機快門聲也此起彼落。圓圓的薄批,要一環環的從外到內由不同配料組成。第一圈是Mozzarella芝士,鋪在上面的香腸是第二圈,之後是第三圈的Cheddar芝士,圍著的最後圓型是大蝦沙律
金黃色的批邊香脆得很
趕快拍完照,因為pizza還是熱吃最好!略帶金黃色的批邊果如其外表般香脆,雖是薄批,但內裡的仍舊鬆軟,這個批邊的確好味!兩種完全不同的芝士的配搭也很有特色,是我少數能忍手沒加芝士粉的pizza。蝦肉爽口沒焗過手,但最功不可沒的是杏仁片,可能因為我喜歡吃吧,實在有畫龍點睛的感覺呢。

不過這個批還不是沒有缺點的,餡料沒一般的pizza多,冷了的pizza批邊口感變化差也很大,還是趁熱吃吧。
朱古力肉桂曲奇咖啡冰 & 鮮菠蘿西柚梳打
餐飲可加$8轉特飲,我要了鮮菠蘿西柚梳打,有點過甜,唯有等冰塊溶了後才飲會正常一點。家人點了朱古力肉桂曲奇咖啡冰,其實我也很有興趣,但上面那些cream可不是說笑的,這試菜一局還是忍口吧。

以上是套餐食品,只要點了套餐,就可以半價點兩款小吃,也依然是驚喜處處。
千島海鮮烤卷
千島海鮮烤卷外層有如脆薯片般脆,千島醬和海鮮一向是好朋友,怪不得侍應也說這個是熱賣產品了。
芝士白汁焗西蘭花
芝士白汁焗西蘭花是全晚除了O Pizza圈圈必勝批外的最愛!芝士白汁夠味不過火,西蘭花竟然還是爽口的!事後詢問了經理一下,原來很多客人也反映過西蘭花有時會焗得過腍或過硬,這就是得到改進後成果,值得一讚。上面加了杏仁片也是很有特色,吃太多炸物後吃蔬菜實在滿足。
蒜蓉包
最後就是沒折扣的正價食品。這裡的蒜蓉包和坊間吃到的不同,相信不用我多說了,芝麻包鬆軟,長條麵包切件方便塗上蒜蓉醬,何時都好吃。
海鮮意粉配蕃茄醬
pasta類我會首選海鮮意粉配蕃茄醬。海鮮大堆頭,再配酸甜蕃茄汁,何其開胃,真心推介!

PIzza Hut改變形象加大裝修後,坐得更為舒服,不過荃灣這間分店可能因為是商場中央冷氣的關係,吃到最後有點局促,始終吃的是pizza和炸物類,充足的冷是很重要的。

謝謝店方的邀請和安排,最近腦海中經常浮現PIzza Hut的經典口號「開心時刻Pizza Hut」,其實吃甚麼山珍海味不是最重要,最重要的,是和甚麼人吃。就正如店方為O Pizza想好的宣傳語:「跟身邊最愛圈子一同感受分享美食的喜悅」,Pizza Hut,從少到大都是分享美好時光的好地方。
2011-08-29
芝士白汁焗西蘭花
海鮮意粉配蕃茄醬
O Pizza圈圈必勝批
金黃色的批邊香脆得很
是次用恆生信用卡,買左1份 西班牙 Tapas批 外送速遞2人套餐 $229 份量是如此的多~我心諗,2個人點食得晒咁多野?!?!?! 1個大批+主菜+ 滋味盒+忌廉湯x2~西班牙 Tapas批 有很多舞菇,大大件的雞肉,尤魚圈(口感佳),生菜絲餡料~仲有厚切的長條煙肉呢!!個pizza批邊非常之多餡料~香濃的車打芝士,墨魚,厚切片的辣肉腸,蝦!!! 因有原個紅椒切出來的紅椒切件,,紫洋蔥的存在,非常colourful! 套餐附1小碗的herbs,可自行加在pizza上~口感果然很清新~呢款pizza唔似平時見開果d,整個pizza表面上也有芝士,而係0係批邊就可以見到車打芝士捲入批邊內~主菜揀左拿破崙海鮮螺絲粉打開個錫紙盒,原來仲有一層錫紙包裹著的螺絲粉呢~有少少吞拿魚碎~茄汁味不太濃,略為唔夠茄汁的味道,需要自行再加d黑椒更為好味..以為份量一定好少,但食落又真係幾多wor!!小食滋味盒~ 全部款式的小食各4件~有脆皮腸,好吃~但係無肉汁滲出來~ 芝脆卷中間o既半融車打芝士很好吃~~但其中一件個酥皮燶得很厲害.... 格格薯脆好多件~附上1份酸辣醬tim! 雞翼4件,
是次用恆生信用卡,買左1份
西班牙 Tapas批 外送速遞2人套餐 $229
整份套餐
西班牙 Tapas批
pizza 盒
超讚的賣相
批邊層次相當之豐富!!!!
看得口水也快流下來了吧?!?!
清新的餡料~什菌,紅椒,紫洋蔥,生菜,尤魚圈!!!

主菜揀左
拿破崙海鮮螺絲粉
打開 錫紙盒--拿破崙海鮮螺絲粉
收據及拿破崙海鮮螺絲粉
以為份量一定好少,但食落又真係幾多wor!!

小食滋味盒~
小食滋味盒的cover
小食滋味盒
全部款式的小食各4件~有脆皮腸,好吃~但係無肉汁滲出來~ 芝脆卷中間o既半融車打芝士很好吃~~但其中一件個酥皮燶得很厲害.... 格格薯脆好多件~附上1份酸辣醬tim! 雞翼4件,很jusicy!

忌廉湯
較為多1 pai pai唔凝固o既cream狀物體....無乜磨菇可言...雞肉較為多肥肉

惠顧$180附送的
肉醬粟米薯茸
惠顧滿$180,即送肉醬粟米薯茸~非常抵!!
非常好吃!!
真係食唔晒,份量實在太多~

再次讚賞
不愧係「至hot外送」 100%熱~ 我地1:18pm落order,職員0係電話裡頭承諾45min之內1定送到,真係唔駛2pm即送到,附茶餐coupon~
30 分鐘 (外賣送餐)
整份套餐
小食滋味盒
小食滋味盒的cover
pizza 盒
超讚的賣相
批邊層次相當之豐富!!!!
看得口水也快流下來了吧?!?!
清新的餡料~什菌,紅椒,紫洋蔥,生菜,尤魚圈!!!
惠顧滿$180,即送肉醬粟米薯茸~非常抵!!
非常好吃!!
  • 西班牙 Tapas批
2011-04-01 2 瀏覽
手頭上有張coupon,下午茶餐,可免費upgrade特色咖啡飲品。我就是想飲「草莓白朱古力咖啡」。真的千萬不要想著如星巴克,咖啡加野莓味的美味。Pizza Hut version真的不敢躬為。藥水士多啤梨味+白朱古力的甜,攻陷了咖啡,太難飲了。反而它的普通即蘑咖啡又正正常常,好飲度如大家樂/大快活出品。Order了兩個下午茶餐。吞拿魚煙肉長通粉$38、千島海鮮烤卷$32先來長通粉,等了15分鐘。茄汁夠fresh亦很汁多,引致通粉雖焗了,仍是濕潤,吞拿魚份量不是太多。不過肚餓,又愛吞拿魚pasta的我們,仍然覺得很好吃。另買走由六種芝士造成的Cheezey Pizza。我們要original,沒加菠蘿火腿,或海鮮,為求吃出原原本本不同「品種」的芝味。從三角形尖尖吃起,其實與平常餅底差不多,不過蕃茄味特別濃郁。最感受到芝味,是有pet水牛芝士,和焗芝士碎邊部份。喜歡芝士人士,不能不心動。
草莓白朱古力咖啡
吞拿魚煙肉長通粉
海鮮卷
Cheeszy pizza
2011-03-28 7 瀏覽
很高興成為友人新居首批訪客,而且地點就在荃灣,搭西鐵過去太方便了! 說實在也挺久沒有聚聚,幾個女生忙於喳喳吱吱,晚餐還是訴諸外賣好了,反正,我又興起很想試食Pizza Hut新出、連KC都讚的Cheesy 6 六色芝士批!  立定主意,就上網找電話來訂購。然而上網一查,幾位師奶驚覺上網訂比起打電話有不少優惠,於是即時以i-phone download Pizza Hut的apps再訂! 要讚上網訂餐效率奇高,當晚send出訂單後,幾乎是即時就有專人來電覆單,之後再等半小時就送到上來有得食! 是次訂的是美國運通外送速遞2人套餐($222),因有優惠左加右加,結果也就很豐富,三女一男也幾乎吃不完。首先套餐包兩份忌廉蘑菇雞湯(或可選汽水兩罐),我同老公就分享了其中一碗湯。不要見笑,中學時代真的很喜歡這口味濃膩的忌廉湯,後來有比較了,知道有好得多的,但美好的舊印象留下來了,是日重溫也幾溫馨的。套餐內又包括一份千島海鮮烤卷(另一選擇為烤雞沙津),由香口又煙韌的卷身,包裹著海鮮粒及千島汁,食感與口味都不錯,作為餐前小食是相當滋味又合適的。友人以40積分,換來免費一客原味雞翼,又是每人一隻作為小吃。

首先套餐包兩份
套餐內又包括一份
友人以40積分,換來免費一客
原味雞翼,又是每人一隻作為小吃。過去頗愛Pizza Hut的雞翼,總是燒得香嫩多汁,然而這次卻是有點失手,不夠香也不夠入味,令人不期然又想念起譚仔土匪雞翼了..
因網上外賣滿$180,又免費獲贈一客
香蒜肉絲意粉(對不起這批相片質素非常參差..
),又是一款舊日至愛的經典口味,其中香口的蒜粉居功至偉,可惜這晚重溫,發覺配料依舊,但意粉已失去昔日濃濃的蒜香味了。
套餐又包含一客
千層肉醬闊麵,這千層麵的酸味較重,芝士味卻不濃,整體口味很一般啦,不過圍在周邊也不少香滑薯蓉,幾得人心,而且一款食物有齊兩種味道,可以滿足貪心的食客如我,又拉回一些分數。
最後當然少不了主角
Cheesy 6 芝士6重奏(普通批)啦! 其實此批尚有大蝦蕃茄火腿芝士口味可選,然而據早前試了大蝦蕃茄的友人講,芝士味不濃,是晚選了原味的,整個批純以六款不同芝士(包括monterey jack, cream cheese, mozarella, cheddar, parmesan及romano)焗香焗脆後,芝士味濃郁、口感豐富,又沒有整古做怪的批邊,相當好吃! 以前不喜歡Pizza Hut就是因為配料太多太雜,難得這次店方反樸歸真,來一招簡單就是美,實在值得一讚! 多講無謂,行動最實際,是晚我老實不客氣的吞下兩件,很滿足!
其實四人分享這樣一份外賣,也相當飽足了,不過是晚還有兩項加料,令本來圓鼓鼓的肚子更加漲了...
明天再介紹!
2011-03-19
30 分鐘 (外賣送餐)
  • 千島海鮮烤卷
  • Cheesy 6 芝士6重奏
2011-02-12 12 瀏覽
前晚同左女友同兩個fan去左呢間店食晚飯,幾好有馬蹄位坐.d小二好有禮貌,有個阿姐好得意,佢無論係上菜同執野都好有酒樓阿姐feel,好正.講番d野食先,食物水準仲keep到,我地食左個新批,就係花開富貴批,佢係o係pizza hut出過咁多款新口味批之中最正常o既一款,而且味道ok,佢其他野好似意粉同焗飯都係一般,其實可以唔叫,但佢係跟餐,冇計.
前晚同左女友同兩個fan去左呢間店食晚飯,
幾好有馬蹄位坐.d小二好有禮貌,有個阿姐好
得意,佢無論係上菜同執野都好有酒樓阿姐feel,
好正.
講番d野食先,食物水準仲keep到,我地食左個
新批,就係花開富貴批,佢係o係pizza hut出過咁
多款新口味批之中最正常o既一款,而且味道ok,
佢其他野好似意粉同焗飯都係一般,其實可以唔
叫,但佢係跟餐,冇計.