2020-01-16 2047 瀏覽
今日一行12人到咗將軍澳嘅彩雲軒食晚飯,因為訂咗枱嘅關係,所以唔使等位。1. 蒜蓉開邊蒸海中蝦半斤,蝦夠大隻同新鮮,肉質彈牙,美味。2. 石板黑椒咸豬手粒,上枱時熱辣辣,啫啫聲豬手啖啖肉,好味。3. 海皇醬蝦仁帶子豆腐,海皇醬味道適中,不偏咸,帶子略為較少。4. 海鮮雜菜煲,蔬菜總類多,上枱同樣熱辣辣,海鮮亦足料。5. 石板窩斑頭腩,上枱時頭腩上面充滿豆腐,豆腐吸晒腩汁,送飯一流6. 欖菜肉鬆石窩豆腐,夠熱。7. 香妃切雞,肉質鮮美,雞肉唔鞋同唔肥。8. 燒味雙併:叉燒、燒鵝,份量唔算多,叉燒夠淋,有濃邊,燒鵝無特別。9. 加拿大芝士焗龍蝦伊麵㡳,芝士面焗得香口,伊麵份量足夠,龍蝦亦多肉,肉質同樣彈牙問職員有冇糖水送,最後送上飯後蘋果 😂整體滿意是次中餐。

蒜蓉開邊蒸海中蝦

1. 蒜蓉開邊蒸海中蝦半斤,蝦夠大隻同新鮮,肉質彈牙
,美味。

2. 石板黑椒咸豬手粒,上枱時熱辣辣,啫啫聲
豬手啖啖肉,好味。

4. 海鮮雜菜煲,蔬菜總類多,上枱同樣熱辣辣,海鮮亦足料。

6. 欖菜肉鬆石窩豆腐,夠熱。

7. 香妃切雞,肉質鮮美,雞肉唔鞋同唔肥。

8. 燒味雙併:叉燒、燒鵝,份量唔算多,叉燒夠淋,有濃邊
,燒鵝無特別。

問職員有冇糖水送,最後送上飯後蘋果 😂

整體滿意是次中餐。

2020-01-11
蒜蓉開邊蒸海中蝦
2019-09-29 2482 瀏覽
今日同屋企人食生日晚飯,去咗將軍澳嘅彩雲軒,食自定嘅海鮮餐🦐🦀🐟。屋企人首先三四點去打麻雀,打到差唔多就開飯喇,一睇張單據就知道今日嗰餐係好豐富嘅海鮮餐嚟嘅!😍第一道餸先飲咗個潤喉嘅湯先,就係蘋果🍎雪梨🍐雪耳湯,清甜清新,非常好飲,最啱係入秋嘅乾燥天氣潤下喉嚨。睇到個湯渣就知道好足料喇!👍🏻第二道餸就係蒜蓉開邊蝦🦐🦐。有蒜蓉說令啲蝦增添唔少嘅香味。個粉絲底係成碟菜嘅精髓,吸晒蒜蓉同蝦嘅鮮香味。第三道係鮑魚炒西蘭花🥦🥦。睇返菜單係八頭鮑魚嚟嘅。味道係好唔錯嘅,但因為係炒,所以鮑魚會比較硬身一啲。如果炒來多一陣林新少少,咁會更加出色好味。第四道係清蒸蘇鼠斑🐟🐟。佢哋話呢一個叫做沙皮魚,個皮係比較QQ彈牙嘅,魚肉比較爽口,唔夠幾分鐘條魚得返排魚骨,連個魚頭都比我屋企人食晒啦!第五道菜係豆豉蒸扇貝。可能之前食過呢一間嘅扇貝,感覺唔係特別出色,豆豉味太濃,蓋過咗扇貝嘅鮮味,所以我一嚟就已經搬開咗啲豆豉,只係食扇貝同埋粉絲,咁就好好味啦!最後一道係芝士麵包蟹焗烏冬🦀🦀,即係今日嘅重點。隻麵包蟹唔係雪藏架,係新鮮游水嘅,所以今日嘅麵包蟹蓋唔單止膏多,仲係鮮味十足👍🏻👍🏻👍🏻。個芝士底烏冬,都做得好出

最後一道係芝士麵包蟹焗烏冬🦀🦀,即係今日嘅重點。隻麵包蟹唔係雪藏架,係新鮮游水嘅,所以今日嘅麵包蟹蓋唔單止膏多,仲係鮮味十足👍🏻👍🏻👍🏻。個芝士底烏冬,都做得好出色,但係就會有一啲heavy,食少少就已經飽咗啦!

屋企人生日當然唔會少得有壽包啦!個壽包皮薄蓮蓉多,仲有半隻出油既鹹蛋黃,十級好食,👍🏻👍🏻就算幾飽都要自己食晒一個。🥰🥰

最後經理準備咗一啲甜品俾我哋,當中有芒果🥭pancake,水果果凍,楊枝甘露糕,椰汁西米露,紅豆沙。因為太飽嘅關係,就揀咗個楊枝甘露糕食,真心正。👍🏻甜度適中,勁多餡喺裏面,口感一流。

有間房,就食得好舒服。而姐姐都服務得好好,適時會幫我地換過啲碟,令到我哋可以好好享受呢一餐海鮮大餐。姐姐抵讚👍🏻

因為係自訂菜單,所以唔係餐牌裏面有架,要留意番呀!
蘋果雪梨雪耳湯
豆豉蒸扇貝
清蒸蘇鼠斑
芝士麵包蟹焗烏冬
蓮蓉蛋黃壽包
親戚飲宴,包房聚餐,連開數席。都是結婚酒席的常見食物配搭,有飯有麵,有雞有豬,有魚蝦蟹有翅。每款食物都很正常OK,不過偏偏火腿高山菜出事!  意大利巴瑪火腿扒高山菜       個人覺得PARMA HAM和金華火腿,都是同一種類的食物:粉色的豬肉,亞硝?和那個特別的鹹香。以其鹹香來吊味,是很正常的用法。   可是這碟意大利火腿最出事:太大塊,亦太厚身。  意大利火腿煮熟後,肉質收縮,已經難以咬開。即使整塊包著娃娃菜來享用,也未能減卻意大利火腿那勁鹹的特質。此刻馬上變為缺點! 全枱親友都覺得:鹹得太過份。   一般的金華火腿娃娃菜,火腿都是碎上/切細件。  這種低級錯誤,根本可以避免。    雖然巴瑪火腿扒高山菜出事,但酒席其他食物都不錯呀!  鴻運金豬全體  乳豬上枱後,依然熱辣辣,豬皮卜卜脆。   魚子銀龍釀玉環 粒粒橙色的小東西,是否蟹籽壽司那個東西? 銀龍=蝦,玉環=節瓜 享用之時,都是熱辣辣。    黃金炸釀鮮蟹拑  剛炸起,熱辣辣。入口彈牙,但因為蟹拑太熱,所以舌頭只感到熱力,嚐不到蟹拑的味道。   花膠雞絲燴大生翅 嚐過這碗液體,已經有半飽。   清蒸游水沙巴龍躉   軟綿
親戚飲宴,包房聚餐,連開數席。
每款食物都很正常OK,不過偏偏火腿高山菜出事!
意大利巴瑪火腿扒高山菜
個人覺得PARMA HAM和金華火腿,
都是同一種類的食物:
粉色的豬肉,亞硝?和那個特別的鹹香。
以其鹹香來吊味,是很正常的用法。
可是這碟意大利火腿最出事:太大塊,亦太厚身。
意大利火腿煮熟後,肉質收縮,已經難以咬開。
此刻馬上變為缺點!
全枱親友都覺得:鹹得太過份。
一般的金華火腿娃娃菜,火腿都是碎上/切細件。
這種低級錯誤,根本可以避免。
雖然巴瑪火腿扒高山菜出事,但酒席其他食物都不錯呀!
鴻運金豬全體
乳豬上枱後,依然熱辣辣,豬皮卜卜脆。
魚子銀龍釀玉環
粒粒橙色的小東西,是否蟹籽壽司那個東西?
銀龍=蝦,玉環=節瓜
享用之時,都是熱辣辣。
花膠雞絲燴大生翅
嚐過這碗液體,已經有半飽。
清蒸游水沙巴龍躉
清蒸游水沙巴龍躉
軟綿綿魚肉很適合長者囉!
但豐富的奧米加3很滋潤眼睛呢!
蠔皇金錢花膠玉掌
鵝掌很大件,軟綿綿,膠質很豐富。
花膠紋理明顯,相信是真花膠。
彩雲一品燒雞
彩雲一品燒雞
肉質夠滑,但偏鹹。
富貴海皇炒飯&菜遠上湯生麵
富貴海皇炒飯&菜遠上湯生麵
因為很飽,無食到。

精美甜品 精選美點 有中有西
臭草綠豆沙
以小盅上枱,感覺高貴。
享用時,盅內綠豆沙仍然熱辣辣。
應該係預先分為小盅,放在爐內保溫,待酒席尾聲,依然保持熱辣辣。
保溫又高貴之餘,又可減少綠豆沙份量,一舉三得。
TIRAMISU 綠茶芝士餅
青BB的提拉米蘇,因為當時大家已經很飽,所以無食到。
只是隔離枱有人想打包回家,可能好好味。
合時鮮果
樣樣都美味,就係那意大利巴瑪火腿扒高山菜,竟然有這種低級錯誤。
題外話/補充資料: 網上食評所講的係真嫁!!!! 我妹妹泊左車,食完呢餐,點知中左伏了!
紀念日
2019-04-09 3663 瀏覽
位於將軍澳Popcorn 商場的假日酒店六樓彩雲軒,開業初期走高檔路線,飲茶和晚飯的價錢頗為昂貴,可能由於區內食肆林立,競爭激烈,平日午市特別推出折扣優惠,今天早上10點半特來飲茶,發覺顧客眾多,我開了壺茶,看看點心紙,幾乎不能相信有如此優惠。我點了陳皮牛肉餅飯、蟲草花排骨飯、芥菜咸排骨粥、家鄉蒸魚球和自選生滾粥。雖然以優惠價供應食客,但品質都相當不錯,尤以家鄕鯪魚球為例,魚肉新鮮無腥味,以涼瓜墊底,頗有新意。埋單兩人合共$108,簡直喜出望外,較快餐店的價錢還平。
埋單兩人合共$108,簡直喜出望外,較快餐店的價錢還平。
2019-03-10 2425 瀏覽
同朋友一早做完運動後,打算飲早茶, 看見假日酒店樓上有間彩雲軒就試下,上到六樓看見平日都差不多坐滿,但都安排到坐位。 雖然這間在酒店之內但原來價錢非常相宜,平日星期一至五早茶和下午茶有七折, 中午時段都有八折, 但最緊要食物質素是否ok。order了芥菜排骨粥, 粥底配芥菜夠清,鹹排骨夠入味。香煎藕餅,蓮藕多又香脆煎得一啲都 唔肥膩。蒜蓉蒸鮮魷,非常入味配埋粉絲底好正。香煎糯米雞,外香脆內軟。 平靚正飲茶之選。
order了芥菜排骨粥, 粥底配芥菜夠清,鹹排骨夠入味。

2019-03-07 1672 瀏覽
走過酒店,媽媽突然話想飲菜,岩岩先知,原來假日智選酒店六樓有間酒樓。住左咁奈,一直都唔知。下午茶時段既點心紙都有七折,假日除外。 好似燒賣38 數7 折, 20 幾,正常點心價錢。——————粉麵既午市餐單都有七節,呢碟斑腩涼瓜河粉係唔錯既選擇。 個河粉炒得香,有鍋氣。 個涼瓜唔會太苦,個炸斑腩外脆,內嫩,豉汁淋左上去都唔會變冧。推介!——————-個口水雞既醬係唔錯幾香,係惹味既四川麻辣油,但係個雞麻麻地,肉非常硬,又乾,唔知係咪放左段時間——————-甜品-餐廳提供多款甜品,但係兩款起先可叫。價錢相當便宜,當然份量都成正比-一樣咁迷你。綠茶芝士餅同雙皮奶都麻麻,唔建議選叫。——————鮑汁鳳爪食得多,但呢個真係唔錯,有番驚喜。 煮得軟綿綿既鳳爪,個鮑汁好入味,加埋花生送菜。唔錯!—————個菜肉雲吞都唔錯,鋪頭有蝦既食物我都覺得值得叫,因為個蝦好彈牙,爽口,有蝦味(唔會煮到冇味。)—————-上湯鮮竹卷,個餡做得唔錯,只係覺得個汁既味到有d奇怪,同埋稍嫌有點油膩—————————服務都唔錯,人手都夠,一對幾張枱,野食尼得好快,當然你都唔奢望侍應係笑面迎人,畢竟都係街坊酒樓。 等到新

——————

——————-

——————-

——————

—————

—————-

—————————
服務都唔錯,人手都夠,一對幾張枱,野食尼得好快,當然你都唔奢望侍應係笑面迎人,畢竟都係街坊酒樓。 等到新年再去可能就多d笑臉啦😂

總括而言,酒樓環境,服務食物質素都唔錯,會繼續支持!

• 小籠包
2019-03-01 1322 瀏覽
彩雲軒,其實都係度飲過好多次茶;不過我今日先發覺,我一直冇寫過食評。可能因為飲茶D野都上得慢,一碟碟影又好麻煩,想等多幾碟先影相;但多數下一輪未到,枱上果1,2碟就即時清晒。因為唔係好影到相,所以我一直冇寫食評??不過今日都係冇影相架,但因為我想講,我打左好多間酒樓想訂枱,全部一係冇得訂,一係一早Full晒;Full晒的,重話連Walkin都冇位啦,要等,而且限時個半鐘。唉~飲茶當然係想慢慢嘆架啦,冇計,最後都係要去番彩雲軒。不過彩雲軒訂左枱都唔係一到即有枱比你,都係要等,只係因為訂左位,所以一有枱就比你先咁解,好過冇囉。點心紙,款式都唔算少,重有D奇奇怪怪既點心。間野D野都OK好食既,不過服務就真係好一般啦。落Order要叫九萬幾次,斟水又係要叫幾次,有人回應都冇用,因為應完又唔知去左邊,係要叫到個人直接行過黎加水先有用。不過真係冇計,勁多人,得依間可以訂枱。其他果D服務都係咁上下,人多嘛;侍應又少,所以D野好食就算啦。十個人,Total九百幾近千。平均成一百蚊一個人,真係唔算平;而且重有多唔個願食野既小朋友,實際即係9個人食野;所以又再貴D。差D唔記得,重有一樣真係要講,勁差的,就

差D唔記得,重有一樣真係要講,勁差的,就係泊車問題啦。其實上次已經中招,佢話要入落車場前禁張紙仔,佢地先比到泊車。好今次記得啦,要禁紙仔,但係,真係要$%︿&*(囉;根本禁唔出紙仔。跟住埋單時再問,佢地重要答係丫,成日都禁唔到架,禁唔到去客服度拎張泊車紙囉,跟住再返上酒樓及印仔,之後再去番客服度做Free parking。我真係。。。為左個parking要走幾多次?最後就係Side氣,直接啪八達通走人,都癈事煩佢個Free parking。20幾蚊一個鐘,飲茶2小時都係40幾;為左40幾要等幾轉Lift行大半個商場,唔值得。真係好想講,酒樓同商場既泊車安排真係差到極點,亦唔明點解講事實,Openrice都唔比刊登,要人改,好我改字眼,改左啦,重登唔登得丫?咁大間酒樓同商場,話就話有Free Parking,但要個客行九萬幾次上上落落先可以Free到的,唔係不知所謂既安排係乜?
2019-02-24
2019-02-14 997 瀏覽
初三赤口, 根據中國人習俗唔會去拜年. 每年我班中學同學都會響呢日出來飲茶團拜.今年揀咗響將軍澳呢間酒店6樓嘅彩雲軒. 一早BOOK咗都要繼續等位.........交通算方便, 就係將軍澳地鐵站POPCORN上面,地方佈置都舒適. 呢間有好多特色點心, 而且響新春期間無乜點加價, 價錢都算OK. 燒腩仔好食, 皮脆肉滑, $68. 魷魚鬚都唔錯, 係大人小朋友嘅最愛. 炸豆腐賣相好靚, 而且香脆可口!!! 鯪魚球以咁精緻形式上枱, 都算少見!最誇都算係呢個棉花雞, 以鐵板上; 不過我又食唔出同平時有乜好大分別.
今年揀咗響將軍澳呢間酒店6樓嘅彩雲軒.

一早BOOK咗都要繼續等位.........

燒腩仔好食, 皮脆肉滑, $68.
魷魚鬚都唔錯, 係大人小朋友嘅最愛.
炸豆腐賣相好靚, 而且香脆可口!!!

鯪魚球以咁精緻形式上枱, 都算少見!
2019-02-07
2018-12-22 1462 瀏覽
呢間酒樓系酒店🏨棟野既6/F,冬至歡聚套餐$2198 (半席)金裝五幅拼盤先百合碧綠鴛鴦蚌鴛鴦蚌好爽西班牙黑毛豬泡菜苗味道較清淡。香酥脆皮鳳尾蝦紅燒竹笙雞絲燴燕窩清蒸游水海石斑煮得過熟,同埋比較細條。🤔海茸野菌扒田園菜四川樟茶鴨一開始無咩野 之後有d酥味出哂黎🤢糯米飯,好煙軔糕點唔算太甜,味道唔錯。最後送上蘋果🍎🍎🍎🍎🍎另外我地再單點加餸⭐️椒鹽脆鮮魷🌟竹笙菜遠紅燒豆腐🔅上菜好快🔅套餐不包飲品,可樂汽水另外加錢

呢間酒樓系酒店🏨棟野既6/F,

冬至歡聚套餐$2198 (半席)

金裝五幅拼盤

先百合碧綠鴛鴦蚌
鴛鴦蚌好爽

西班牙黑毛豬泡菜苗
味道較清淡。

香酥脆皮鳳尾蝦

紅燒竹笙雞絲燴燕窩

清蒸游水海石斑
煮得過熟,同埋比較細條。🤔

海茸野菌扒田園菜

四川樟茶鴨
一開始無咩野 之後有d酥味出哂黎🤢

糯米飯,好煙軔

糕點唔算太甜,味道唔錯。

最後送上蘋果🍎🍎🍎🍎🍎

另外我地再單點加餸
⭐️椒鹽脆鮮魷

🌟竹笙菜遠紅燒豆腐

🔅上菜好快

🔅套餐不包飲品,可樂汽水另外加錢

2018-12-22
2018-11-30 1374 瀏覽
很久没有到來彩雲軒用膳,最近信箱收到一些彩雲軒晚市優惠券,吃滿$400可享用$100優惠券,剛巧今天出外,晚上便和家人來彩雲軒用膳,三人供點了,半隻貴妃雞、薑葱美國桶𧐢煲、加拿大帶子蒸豆腐和紫薯上湯泡菜苗,侍應攞了一桶美國生𧐢,即場打開說明内有七隻,可能之前有客人投訴桶蠔隻數不足,她建議石鍋上,我即時反對,因石鍋温度實在太高,將食材燒焦,我說煲上便可,但一時忘記吩咐不要將生𧐢加粉䊢走油,結果生𧐢上枱時全有粉䊢,要用滾水沖洗,失敗!貴妃嫩滑,可惜偏鹹,紫薯菜苗還可以,勝在夠清淡,加拿大帶子蒸豆腐唯一最好的菜式,帶子新鮮,蒸豆腐不過火。埋單扣除$100優惠券合共$593
2018-10-20 1118 瀏覽
飲過兩次茶,第一次以為好生意,所以好多嘢都冇,味食其他囉,不過味道麻麻....第二次早D去,情況仲差,基本义燒包都冇,個部長啊姐過來連乜嘢冇都唔記得,話總之三樣冇,然後走咗... 心想我來食自己想食嘅嘢,唔應該係幫佢食賣剩嘅嘢,所以冇再加單,食完兩籠就走,埋單另一個部長啊姐面無表情問係未只得兩樣嘢,我話叫五樣有三樣冇,佢黑面轉身,埋完單一句唔好意思都冇,仲好似怪我冇叫佢D賣剩菜,浪費時間餓住肚走,仲要受佢氣,真係唔明點解仲生存到...最後一提,茶同水都唔熱,唔知係咪都係飲剩茶....
最後一提,茶同水都唔熱,唔知係咪都係飲剩茶....
2018-10-17
  • 賣剩點心
2018-08-14 1275 瀏覽
人話飲茶最緊要水滾茶啦,你唔好諗住去呢間食店可以食得到啲食物唔熱 ,我叫咗個菠蘿叉燒包呢甚至呢啲麵粉都未熟㗎。其實我之前都嚟過嗰啲間嘢畀佢食㗎,但呢人呢就唔好乜記性㗎所以食過一次之後呢嗰次都記得呢係呀水唔滾茶唔靚。不過呢可能你諗住偶然一次所以冇記喺心度,今次呢又嚟嗰啲嘢食啦都冇改善,水都係呢完全係唔滾㗎。我而家今次我就係想記低佢希望大家呢啲留意下,無謂貼錢買難受。我覺得呢啲嘢食呢唔好味呢係其次係最重要一樣嘢呢就一定水一定要滾如果唔係呢沖出呢啲茶呢根本呢就冇味道。
2018-08-10 1071 瀏覽
今日點左嘅黑椒牛仔骨,同埋燒腩仔,簡直係我試過,最難食嘅餸。先講下啲牛仔骨,舊舊都係得肥膏,肉都冇啖,一碟得三四舊,完全食唔到,有相為證。燒腩仔啲皮係淋嘅,一啲都唔脆,d肉又係鞋嘅,咁都要收$58簡直過分。加上,今日附近有一台食客,點左一份炒蟹,啲煙攻到成個酒樓d人,不斷咳嗽,連啲侍應都雞咁腳咁散開,個經理淨係擺低碟餸就無理過,明知啲人吸到嗰啲煙不停咳,都唔去處理,仲以為開喺酒店嘅酒樓唔會咁差,真係冇下次。

2018-08-10
2018年5月21日 (星期一) 7:30pm 34°C 位於酒店內的中菜廳,裝潢時尚,富有現代感。當晚食客多,但不擠迫不嘈雜,感覺令人舒服。 環境光亮整潔,餐具乾淨。本人特別欣賞陶瓷茶杯和匙羹,小巧別緻,散發優雅。 約 1 星期前電話訂位,所以抵達後不用排隊輪候。 人數:3 人 HK$740 上湯焗龍蝦伊麵 -『 加拿大龍蝦 』, 重 2 斤 10 兩。當侍應生奉上枱時,巨大的碟子,盛載著龐大的份量,足以令人驚喜尖叫!單看賣相,充滿霸氣,值 100 分。上湯灑在龍蝦身上,且擺放明顯經過廚師的細心舖排和點綴,猶如藝術品般,精緻美觀。熱騰騰的上湯香味撲鼻而來,濃郁香滑,鹹味適中,拌勻伊麵來吃,份外美味。龍蝦肉質鮮甜肥美,每啖都是肉,教人吃個不停,十分滿足。伊麵麵條爽口彈牙,不會太腍,拌隨上湯汁一起吃,滋味無窮。【推介之選】❤❤❤ 紫芯蕃薯泡菜苗 - 紫芯番薯具營養價值,味道帶甜,質感軟綿,切成粒狀,方便進食。莧菜綠油油,且纖維高。茨汁最特別,是深紫色,讓人耳目一新。在吃肥美的龍蝦之際,也吃些素菜,平衡一吓,感覺比較健康。【 甜 品 】: 楊枝甘露 - 酸酸甜甜,冰涼香濃,正!【推介之選

上湯焗龍蝦伊麵と紫芯蕃薯泡菜苗

2018年5月21日 (星期一) 7:30pm 34°C

約 1 星期前電話訂位,所以抵達後不用排隊輪候。

人數:3 人 HK$740

【 甜 品 】:

楊枝甘露 - 酸酸甜甜,冰涼香濃,正!【推介之選】❤❤❤

桂花椰汁糕 - 一半是椰汁,一半是晶瑩剔透的桂花,椰香味重,滑溜無比。

陳皮紅豆沙 - 碗內很多紅豆,濃稠起沙,味道香甜。【推介之選】❤❤❤

菠蘿 + 西瓜 + 哈密瓜

用餐優惠
現金券
上湯焗龍蝦伊麵と紫芯蕃薯泡菜苗
2018-05-23 1206 瀏覽
date 20may2018time 6:25pmwe were two people dining at the restaurant on 6/f of the holiday inn. we ordered a steam fish ($298), a soup ($268), a vegetables in soup, rice, tea and that was about it. the total bill was like $780, average of $390 per head. that is like 25% more expensive than the same shop we went to in Tsim Sha Tsui East. the food is ok, but portion slightly smaller than the Tsim Sha Tsui shop. service is not that good, when we paid the bill, the young waitress came with the bill
date 20may2018
time 6:25pm

we were two people dining at the restaurant on 6/f of the holiday inn. we ordered a steam fish ($298), a soup ($268), a vegetables in soup, rice, tea and that was about it. the total bill was like $780, average of $390 per head. that is like 25% more expensive than the same shop we went to in Tsim Sha Tsui East. the food is ok, but portion slightly smaller than the Tsim Sha Tsui shop. service is not that good, when we paid the bill, the young waitress came with the bill and say 'sign', then no thank you no nothing, just rush away, not givint any heart in serving people, just want to take money and done deal.