2019-03-07 1672 瀏覽
走過酒店,媽媽突然話想飲菜,岩岩先知,原來假日智選酒店六樓有間酒樓。住左咁奈,一直都唔知。下午茶時段既點心紙都有七折,假日除外。 好似燒賣38 數7 折, 20 幾,正常點心價錢。——————粉麵既午市餐單都有七節,呢碟斑腩涼瓜河粉係唔錯既選擇。 個河粉炒得香,有鍋氣。 個涼瓜唔會太苦,個炸斑腩外脆,內嫩,豉汁淋左上去都唔會變冧。推介!——————-個口水雞既醬係唔錯幾香,係惹味既四川麻辣油,但係個雞麻麻地,肉非常硬,又乾,唔知係咪放左段時間——————-甜品-餐廳提供多款甜品,但係兩款起先可叫。價錢相當便宜,當然份量都成正比-一樣咁迷你。綠茶芝士餅同雙皮奶都麻麻,唔建議選叫。——————鮑汁鳳爪食得多,但呢個真係唔錯,有番驚喜。 煮得軟綿綿既鳳爪,個鮑汁好入味,加埋花生送菜。唔錯!—————個菜肉雲吞都唔錯,鋪頭有蝦既食物我都覺得值得叫,因為個蝦好彈牙,爽口,有蝦味(唔會煮到冇味。)—————-上湯鮮竹卷,個餡做得唔錯,只係覺得個汁既味到有d奇怪,同埋稍嫌有點油膩—————————服務都唔錯,人手都夠,一對幾張枱,野食尼得好快,當然你都唔奢望侍應係笑面迎人,畢竟都係街坊酒樓。 等到新

——————

——————-

——————-

——————

—————

—————-

—————————
服務都唔錯,人手都夠,一對幾張枱,野食尼得好快,當然你都唔奢望侍應係笑面迎人,畢竟都係街坊酒樓。 等到新年再去可能就多d笑臉啦😂

總括而言,酒樓環境,服務食物質素都唔錯,會繼續支持!

• 小籠包