新晉食家
2天前
山林道不嬲都多野食,同朋友諗咗好耐都冇結果,最後都係揀食放題。雖然要等位,但香港地有咩地方唔洗等丫,說時遲。那時快就入咗了。地方暗暗地有氣氛,店內都好熱鬧,坐滿了客人。收費都貼在牆上,好清楚。也很支持環保,除了叫大家珍惜用紙,也叫大家珍惜食物。坐咗一陣,刺身就泥啦!厚切嘅刺身被冰鎮住,先食了一口三文魚,油甘肥美。而凡立貝更是一絕,有手指公咁厚肉,鮮甜彈牙!甜蝦肉質爽脆,甜而不鯹。最開心係有成一板的海膽,附上紫菜夾住食,海膽有帶有海水味,好新鮮嘅感覺啊!一D鯹味都冇,口感幼滑,必食啊!之後我地一口氣點咗好多,餐廳好細心的一小碟一小碟上,因為食放題少不免會眼闊肚窄。朋友們點了好多肉,我主力點菜。這裡菜的選擇也有不少,蟹籽沙律凍冰冰,清爽又甜。大推介大番茄,很清甜很開胃又健康。食完菜梗係要食d肉,燒雞亦係唔錯嘅選擇,雞冇被燒到乾淨淨,反而又香又脆又滑。天婦羅望落其貌不揚,但都幾有內涵架,我最愛多春魚天婦羅炸粉漿不太厚,但外皮炸到卜卜脆,多春魚又唔鯹,推介!芝士年糕係我每次食放題都必點的!來到平成都唔例外!甜的年糕包住咸的芝士,這是雙重煙韌的感覺配上雙重味覺的享受。來到大家都好期待嘅海鮮窩,由

來到大家都好期待嘅海鮮窩,由於我地枱好多食物,所以店員好有心地幫我地煮熟後先攞過泥。

先來食蜆!蜆好大粒呢,也很新鮮,果然海鮮用蒸是最鮮甜的,美中不足的是有些蜆帶有沙。蠔雖然細細隻,但很飽滿,入口多汁,鮮味十足。
食到差唔多,食d菠蘿消消濟,燒過嘅菠蘿特別甜,帶少少酸,係消濟好幫手。
最後是甜品,食到好滿足時加上一口泡芙更是完美。很濃的綠茶味,而且雪到好冰凍,真心滿足。
「放任」一刻 焦點食評
2016-07-17
收工與好友共聚,當然少不了飲同食啦因為我地入場時間是8:30,個個處於一個十分肌餓狀態,所以好快手就寫曬我們所想要既食物首先上檯既系:刺身盤!六周年關係!奉送加拿大海膽一客刺身叫了某部分:有油甘魚、帶子、三文魚、北寄貝、大海蝦等。刺身固然夠新鮮、肥美!大海蝦超大隻,但要自己折殻,但肥美度不錯!但最令人滿足的是:贈送的加拿大海膽,細細粒的海膽味道鮮甜甘香,夾住紫菜一整件放到口內,好好味!而4人同行則額外加送海鮮蒸汽火鍋一份,包括每日即劏龍躉及時令海鮮!因為檯面空間有限,成個蒸鍋系另一方處理,再由職員送上!龍躉肉質鮮生,彈牙蠔好肥!而蜆看似不錯,但有沙用口咬咬嘗味,味道是鮮甜、肉質彈肉的!可惜有沙粒!燒物系放題重要一角:天婦羅除了有一般的茄子,番薯、鹽燒雞翼等,竟然有軟殼蟹天婦羅任叫,雖然軟殼蟹唔係好大隻,都每隻都算多肉, 而且仲熱辣辣, 外面的皮好酥脆, 內裡的肉都食得出蟹的甜味, 唔錯其他熟食,推介既有鹽燒雞翼,燒得好香脆,肉感不錯,惹味!芝士年糕:熱騰騰上檯,芝士味重!燒菠蘿---夠甜,但如果切得厚身一點更完美! 燒海蝦:重複叫左兩次,烤得好香,肉質更鮮甜!燒牛舌就一般,難咬!味道好
收工與好友共聚,當然少不了飲同食啦

首先上檯既系:刺身盤!六周年關係!奉送加拿大海膽一客

龍躉肉質鮮生,彈牙
蠔好肥!而蜆看似不錯,但有沙
用口咬咬嘗味,味道是鮮甜、肉質彈肉的!可惜有沙粒!
燒物系放題重要一角:

燒牛舌就一般,難咬!味道好淡,吾夠爽口!
最後甜品的選舉擇都多!
  • 鹽燒海蝦
新晉食家
回本放題夜! 焦點食評
2016-07-13
又係時候同朋友聚餐,今次4人一行來到平成二十二日式料理放題大吃一餐雖然已是平日來,但門口已有多人等候,人氣非常旺盛,差不多坐無虛席內部環境周圍給人一種有舊日本餐廳感覺!因選了20:30-22:30的時段,比平時吃飯時間遲了一個多小時,所以大家都肚餓了,二話不說瘋狂點野食😆首先到來的是一大盤刺身,三文魚非常新鮮,厚切肥美,希靈魚唔會腥,肉質幾新鮮,北海道帶子又係勁厚勁大隻,非常好咬感👍🏻。六週年所贈送的海膽,味道鮮甜甘香,令人食唔停口,非常滿足特大海老蝦都是一必食刺身, 蝦大大隻,膏一打開個頭就流出嚟,仲要非常鮮甜美味👍🏻蝦味濃。炸物同串燒方面都有很多選擇,試了鹽燒雞翼,燒得好香口,雞夠嫩滑,值得encore !鹽燒牛舌,個人認為唔夠爽口,比較 普通軟殼蟹天婦羅,大大隻外層炸得好鬆脆,外脆肉軟,勁富口感我們4人行,職員送上海鮮蒸氣鍋,因為全枱放滿食物,職員親自幫我們放整個蒸火鍋到bar枱幫我們燒服務非常好,蒸的食法令生蠔和扇貝食落新鮮,但味道就偏淡!蜆清洗不夠乾淨,有小許沙😕魚肉夠嫩滑!最後甜品方便都有幾多選擇,但因太飽關係只是試了泡芙,內裡忌廉香軟幼滑,

環境周圍給人一種有舊日本餐廳感覺!

炸物同串燒方面都有很多選擇,試了
鹽燒雞翼,燒得好香口,雞夠嫩滑,值得encore !
鹽燒牛舌,個人認為唔夠爽口,比較
普通

軟殼蟹天婦羅,大大隻外層炸得好鬆脆,外脆肉軟,勁富口感
  • 特大甘海老
  • 燒牛舌
  • 海膽刺身
入門食家
未試過食咁低質素既放題 仲要唔平!😡 一入門口比吧枱我地坐 成陣腥味湧埋黎點食 除左三文魚刺身之外!其他全部唔掂!蝦要自己剝彀海膽又腥又苦 天婦羅厚粉又唔脆雞翼無味架啵 又乾身 自己整仲好食 牛肉都唔得送既蒸氣海鮮煲 無咩特別 總之就唔好食 好低質 唔值3舊水得現成小食係正常
點食
除左三文魚刺身之外!其他全部唔掂!
蝦要自己剝彀
海膽又腥又苦 天婦羅厚粉又唔脆
雞翼無味架啵
又乾身 自己整仲好食 牛肉都唔得
送既蒸氣海鮮煲 無咩特別 總之就唔好食 好低質 唔值3舊水

得現成小食係正常
2016-08-11
完全極度非常差到無人有,食咁耐放題無試過咁差,要公開評論的是第一次。1.寫左紙落單無踪影。2.進單時面黑黑。3.食物質素差到俾。4.幾個侍應大媽叫都唔應唔睬。5.最最最'慶'的是,交單俾個啲大媽侍應,佢話我地無寫枱號,將啲單飛返轉頭掉落枱,差啲就飛中我個friend,咪話佢有無搞錯,佢唔道歉,仲掉頭走,直頭睬我地都傻的態度,真係好離譜。6.我地應該食到8:30,佢話要我地8:25交枱,仲係好應份的語氣。7.我枱後面的客都有同樣的遭遇,我去洗手間時問過其他女仔,佢地個個都話一樣咁氣頂。最後,我出左門口外面專登大大聲講佢地的衰野出黎,你地有你地咁樣對啲客,我地有我地唱你,又貴又唔好食又服務差劣,早啲收檔好啲囉!
2016-08-09
身為一個「餓底」,晚餐食放題是最佳選擇,因為永遠都唔會係「蝕本貨」。網上得知平成二十二八週年有優惠,二人行即送一板海膽!作為一間放題店,刺身是整間店的靈魂好不好吃,一試刺身就知。果然沒令我們失望手掌大的甜蝦,新鮮到不行,友人笑說好像剛剛釣上來般。厚切的三文魚,吃到魚味。不要笑,要知道坊間許多放題刺身都是只吃到冷藏味道,但平成的刺身真的魚有魚味。至於其他燒物熟食,除了鵝肝印象深刻,其他都只是一般水準。不過服務真的給滿分,在放題店很少見到有這麼好的細心照顧的服務。
網上得知平成二十二八週年有優惠,二人行即送一板海膽!

作為一間放題店,刺身是整間店的靈魂
好不好吃,一試刺身就知。

果然沒令我們失望
手掌大的甜蝦,新鮮到不行,友人笑說好像剛剛釣上來般。

厚切的三文魚,吃到魚味。

至於其他燒物熟食,除了鵝肝印象深刻,其他都只是一般水準。

2016-08-04
見到如果8:30入席既話,就可以加$40任飲清酒,真係好抵,但係清酒我淨係飲到兩三杯,所以都係算了..前菜入面既枝豆最岩我食,呢到既枝豆粉粉地,幾好食.牛肉烏冬烏冬雖然比唔上手打烏冬咁彈牙,但係都唔會太num,而且牛肉都靚,唔會好鞋咬唔開,而且個量都算多..淨係食了三文魚果款,魚肉都幾新鮮,肉質頗有彈性, 但係脂肪唔夠,無肥美既感覺,但係舊飯係好食既,唔易散開~湯底好香,加了蘿卜令到個湯好甜,而且蘿卜無渣,都吸了湯既味道,非常好食~蔥花既配搭去減了點牛蘇味,不錯!
前菜入面既枝豆最岩我食,呢到既枝豆粉粉地,幾好食.
牛肉烏冬
2016-08-01
2016-07-30
好伏  見到呢間咁多好評,就一早book定枱環境:餐廳有陣腥味 ,應該是廚房處理魚生,但通風不好,氣味飄左出嚟燈光偏暗,雪燈糕櫃隔離有個冇蓋垃圾桶,建議放第二度啦食物方面,蝦刺身,竟然係成隻蝦連殻 自己剝殻,食白桌蝦咁⋯⋯殻到成手都係,問侍應攞紙巾,佢竟然話冇  不過唯一覺得好味少少嘅就只係呢隻蝦海膽都正常味,好細粒,但唔臭其他刺身就普通,冇鮮味至於熟食,天婦羅唔夠脆,但南瓜餅ok;串燒味道一般,冇俾串燒汁,乾啃冬菇同魷魚;燒羊肉有點失望仲有啲侍應好有問題只係食左一個鐘左右,有排未夠鐘,但就收曬我地嘅餐具仲比張單我嚟趕客  好傷心,我呢啲平時食少少都怕肥嘅人,難得放肆一晚,卻中伏
好伏

見到呢間咁多好評,就一早book定枱

環境:
燈光偏暗,雪燈糕櫃隔離有個冇蓋垃圾桶,建議放第二度啦

食物方面,蝦刺身,竟然係成隻蝦連殻

不過唯一覺得好味少少嘅就只係呢隻蝦
海膽都正常味,好細粒,但唔臭
其他刺身就普通,冇鮮味

至於熟食,天婦羅唔夠脆,但南瓜餅ok;
串燒味道一般,冇俾串燒汁,乾啃冬菇同魷魚;
燒羊肉有點失望

仲有啲侍應好有問題
趕客

好傷心,我呢啲平時食少少都怕肥嘅人,難得放肆一晚,卻中伏
2016-07-19
  • 自己剝殻嘅蝦
2016-07-23
約埋一班大食朋友最好就係食放題 吾洗就住就住,食幾多都得,聽朋友講有間餐廳價錢公道,野食ok,所以專程黎食下,不過係香港地好多人同我地諗法一樣,所以排隊都排左好耐係香港實會聽過食放題一定吾可以點壽司先,食咁多飯落肚,食飽左就吾抵,由於我地都係土生土長香港人的關係,所以都會跟到足,點左一大盤刺身食先,刺身種類應該有的都會有,而海膽只會送一板,冇得再加,海膽有淡淡海水味,鐘意食應該會好正,但我就吾算太好這味道,其他刺身水準都有返咁上下,尤其是帶子,好大隻同新鮮,唯獨大蝦雖然份量十足,但我覺得冇細隻的咁甜由於我地這枱係一群食肉獸組成,叫到成檯都係肉係無法避免,串燒,雞翼,羊架,一堆炸物同一堆海鮮係你面前,真係令人欲罷不能,本人十分欣賞這餐廳的羊架,吾會太韌,騷騷地,加埋黑椒微辣,岩晒口味,食左兩大舊忍吾住last order 叫多左兩件,d 炸物見到炸到咁金黃色雖然明知佢肥膩同熱氣,但冇辦法,人就係咁,好難抵擋到吾食佢,特別鐘意佢芝士年糕,脆皮內裏煙韌,鐘意這口感,另外有個蒸氣海鮮鍋送,雖然材料新鮮,但味偏淡,吾岩重口味既我食到8,9成飽,呢個時候就係點壽司既最好時間,咁多壽司種類,最鐘意都

其他刺身水準都有返咁上下,尤其是帶子,好大隻同新鮮,
唯獨大蝦雖然份量十足,但我覺得冇細隻的咁甜

食到8,9成飽,呢個時候就係點壽司既最好時間,咁多壽司種類,最鐘意都係花之戀,蟹子夠多
好多人可能都試過食到頂胃但又食得落甜品,我就經常都係咁,同同類餐廳比,甜品種類明顯較少,甜品我首選就係泡芺,有好幾隻味選擇綠茶,草莓,原味,個人覺得原味最好,吾會太甜
HK$280 (晚餐)
  • 芝士年糕
2016-07-19
上次表姐帶我嚟食呢間最難忘就係沙椎魚天婦羅對佢既印象係炸物唔錯所以佢地提議個陣我又話要跟住去今次媽咪同長輩都有出席入到去見到座位,佢地一開始哦嚟哦去話座位好窄,出入好麻煩但隨住侍應熱心既服務同上刺身佢地既怨聲開始減弱啦😂刺身幾新鮮,特別係帶子,大過5蚊!聽聞係週年,每4位送一版海膽海膽幾甜,唔會腥仲有海鮮蒸鍋,不過貝殻類有少少沙啲魚都幾爽其實呢間最好食係天婦羅沙椎魚!其他地方都未見過無骨,一條啖啖肉屋企人話芝士年糕好食不過我係無試過既另外可惜佢係無細細粒既甜薯要留意,甜品係自助佢一早放哂冰櫃出嚟食客就first come first serve好似唔會refill題外,佢有牛奶樂雪條(我最中意架,童年回憶~)其他食物都一般有漏單狀況不過待應態度都好有耐性二百幾蚊一個都可以啦
上次表姐帶我嚟食呢間
最難忘就係沙椎魚天婦羅
對佢既印象係炸物唔錯
所以佢地提議個陣
我又話要跟住去

今次媽咪同長輩都有出席
入到去見到座位,佢地一開始哦嚟哦去
話座位好窄,出入好麻煩
但隨住侍應熱心既服務同上刺身
佢地既怨聲開始減弱啦😂

刺身幾新鮮,特別係帶子,大過5蚊!
聽聞係週年,每4位送一版海膽
海膽幾甜,唔會腥
仲有海鮮蒸鍋,不過貝殻類有少少沙
啲魚都幾爽

要留意,甜品係自助
佢一早放哂冰櫃出嚟
食客就first come first serve
好似唔會refill
題外,佢有牛奶樂雪條(我最中意架,童年回憶~)

其他食物都一般
有漏單狀況
不過待應態度都好有耐性
二百幾蚊一個都可以啦
2016-07-12
HK$200 (晚餐)
  • 燒牛舌
  • 沙椎魚天婦羅
2016-07-16
原本有朋友生日想搵間好食既日本料理請佢食返餐好野 於是上黎睇下有乜推介 點知俾D食評呃哂 真心覺得毫無特色 刺身唔新鮮 個刺身蝦甩頭既 海膽有怪味又唔夠新鮮 燒物嘅雞翼冇乜味 冬菇好乾 D蜆有沙 嘢食叫左一轉就冇再叫過啦 哩D質素同旺角百零蚊既放題差不多 唯一唔同既可能係雪糕 可能因為係尖沙嘴所以貴點 不過我就唔會再去啦 其實都想知D like點黎 尖沙嘴好多地方都好食過佢
原本有朋友生日想搵間好食既日本料理請佢食返餐好野
2016-07-14
六周年阿,4位送海膽同蒸火鍋,海膽好甜新鮮,蒸火鍋最緊要新鮮,有魚、蜆、蠔、扇貝,整體都鮮甜,抵食!刺身,有油甘魚,帶子,三文魚外,特別既係大隻既原隻蝦刺身,大滿足,只係北寄貝有少少沙壽司有和牛刺身雖然食左好多蝦刺身,但燒蝦係完全唔同感覺,反而仲鮮甜,encore之選其他熟食,推介既有燒雞翼,燒牛舌,芝士年糕,燒菠蘿無quota可唔試既係羊鞍,天婦羅(粉有d厚),之前沙錐魚天婦羅好好食,今次有點跌watt...
,只係北寄貝有少少沙
壽司有和牛刺身
其他熟食,推介既有燒雞翼,燒牛舌,芝士年糕,燒菠蘿

2016-06-12
女王近期工作不順利,所以同佢食餐好的瘋狂地點左一輪後刺身先嚟,但點解會多左海膽呢?送菜的哥哥即刻話係送的,即刻咩都覺得抵哂,刺身蝦幾大隻d膏一打開個頭就湧出嚟,仲要唔腥勁有蝦味,三文魚、北寄貝及帶子就比較普通,但唔係唔新鮮只係比起墨魚片就比較遜色,因為墨魚片係各大日本料理裡都係用無咁有咬口仲淡淡的墨魚香味的貨色餃子係熱辣辣咁上枱入口食到係豬肉餃子但堅大隻;羊架唔會騷味孜然粉岩岩好;宮崎牛肉就唔係咁特式(我未比到定位佢)竟然有香煎鵝肝入口唔會太怪仲有油係你個口到爆(當然係輕微地爆啦)味道好豐富唔會乾爭爭咁;墨魚仔比其他前菜味道頗為出色壽司特別一提係和牛壽司,入口清清淡淡吞落喉嚨先有牛肉的獨特香味,果然一定要試;魷魚一夜乾想像同現實頇定有落差最後就用牛舌同燒菠蘿收尾,但燒菠蘿無味破壞左收尾感覺
女王近期工作不順利,所以同佢食餐好的

刺身拼盤
最後就用牛舌同燒菠蘿收尾,但燒菠蘿無味破壞左收尾感覺
2016-05-26
HK$330 (晚餐)
殿堂食家
發覺友人真的非常喜歡到平成二十二吃放題,久不久想吃放題時就會想起這裡,相信令他最深刻的還是這裡的特大甘海老。雖然現在已有不少放題店有提供大蝦,但平成不竟屬於始祖,所以還是慣性來到這裡正好碰上餐廳六週年大酬賓優惠,2人同行奉送加拿大海膽一客。而4人同行則額外加送海鮮蒸汽火鍋一份,當中還包括了每日即劏深海大龍躉及時令海鮮,天天不同,吸引非常不知食客是否被優惠吸引而來,即使時間不早但仍然幾乎全場爆滿飲品及甜品可於雪櫃內自行拿取,然而兩者的選擇同樣不多,飲品只有啤酒,烏龍茶,可口可樂,+C,雪碧及西柚汽水。而甜品就有4款,木糠布甸,泡芙,蛋糕及焦糖布丁鮑魚[分數:8/10]現時只需讚好平成二十二的facebook專頁,即可獲贈鮑魚一隻,鮑魚的個子比相像中的大,入口爽彈而不會過韌,不過味道就相對較淡了刺身[分數:8/10]刺身有13款選擇,當中必點的當然是特大甘海老,除此之外,每樣刺身我們亦叫了一點,有油甘魚,帶子,三文魚,八爪魚,鯛魚,馬刀貝及海花螺等。刺身固然夠新鮮,但最令人滿足的還是六週年所贈送的加拿大海膽,大大件的海膽味道鮮甜甘香,一整件放到口內,令人大感滿足壽司[分數:8/10]放題一
不知食客是否被優惠吸引而來,即使時間不早但仍然幾乎全場爆滿
鮑魚
刺身
壽司
[分數:8/10]
放題一向小吃壽司,怕吃得太飽而吃不到其他食物。但多款壽司當中,就被紫蘇墨魚卷所吸引。小粒的卷物內只有一小片墨魚,入口味道相對較啖,但就能吃得出紫蘇葉的香味,尚算不錯
小食
[分數:8/10]
小食以沙律為主,亦有味付螺肉,螺肉,枝豆及中華沙律等餐前小吃。而我們就要了一客蟹子沙律及牛油果刺身沙律。兩款沙律同樣新鮮,蟹子沙律上的蟹子分量夠多,而且青瓜絲早已跟沙律醬拌勻,貼心非常。而牛油果刺身沙律就用了香醋汁,令人開胃非常
揚物
[分數:8/10]
這裡的揚物較一本放題的要來得特別,芝士年糕,炸蕃薯,炸蝦天婦羅就不再加以介紹了。而必試的揚物就有炸沙椎魚,軟殼蟹天婦羅。沙椎魚有點似是炸多春魚,但就比多春魚少了份腥味,而且魚肉較多。而一整=排的甜粟米天婦羅,入口除了香脆外,經炸過後內裡水份仍能保持,口感及味道同樣豐富。而軟殼蟹天婦羅就是我的最愛,軟殼蟹夠大隻,蟹爪炸得脆脆的,而蟹身則外脆內軟,富口感之餘亦相當香脆
燒物
[分數:7/10]
揚物之中不得不提的就是燒鵝肝。外層有著一層薄薄的脆皮,不過內裡則炸得稍為過老,不過在放題店可冇限任吃鵝肝,經已令人興奮非常。至於其他燒物,就有8樣選擇,有雞翼,牛舌,靖魚,海蝦,冬菇,一夜干及鹽燒豬腸。牛舌入口富口感,細嚼下帶有獨特的牛舌香,若果可以切得再厚一點,口感就更豐富了
和食
[分數:7/10]
和食方面就以熱食類為主,有炒菜,雜菌,牛膀豬軟骨,牛肋肉及素翅等。而我們就要了自家煮牛腸及蒜片炒牛肋肉一試。煮牛腸內除了有兩條牛腸外,還有數件蘿蔔相伴,牛腸帶幾分嚼勁,倒是蘿蔔煮得夠腍又入味。而蒜片炒牛肋肉則相對惹味,肉質也尚算軟腍入味,味道不錯
甜品
[分數:7/10]
甜品選擇不算太多,所以只是取了幾個泡芙當作飯後甜品作擺,泡芙外皮薄薄的,內裡忌廉香軟幼滑,最後還要再多吃兩個才滿足

平成二十二日本料理 (尖沙咀)
尖沙咀山林道22-28號瓊林閣地下189號舖
以上消費:$ 590
味道:7/10
環境:7/10
服務:7/10
衛生:7/10
抵食:7/10

卓越食家
平成二十二,聽過這間日式放題好幾年,朋友都對他有讚無彈,因為不是常去尖沙咀,所以一直想去吃但又沒有實際行動。 直到幾天前,跟朋友一起到尖沙咀血併,也就順道決心去平成嚐一嚐。環境周圍以木材為主題,有種舊日本feel,但平成二十二即表示「2010年」的意思,至今已是6周年,光顧之時也在做6周年優惠。我們2個老友鬼鬼去吃,有加拿大海膽刺身一客送,如果4個人,看見他們還有蒸汽海鮮鍋送。海膽刺身還真的很大一客,絕無取巧,味道甘甜,絕對合我口味。刺身新鮮肥美,特別是大海老刺身,簡直是我的最愛,有我一個手掌長,不過要自己拆殼,是有點意外,不過還好! 我最愛肥美味鮮又夠黏性的大海老。 另外我最喜歡燒物,即叫即燒,上台時還是燙口的:燒物羊架 – 燒得又腍又沒有酥味,非常好吃!牛舌 – 較薄但易咬夠腍,沒吃到有渣。燒菠蘿 – 夠甜,但如果切得厚身一點更完美燒軟殼蟹 – 超好吃,蟹身夠軟,而且燒得很熱,入口好像啖啖肉的感覺,encore再encore。 食物貴精不貴多, 每樣都很用心製作, 而且看得出店主店員都很愛惜食物, 價格還OK。

海膽刺身還真的很大一客,絕無取巧,味道甘甜,絕對合我口味。

另外我最喜歡燒物,即叫即燒,上台時還是燙口的:
燒物

羊架 – 燒得又腍又沒有酥味,非常好吃!

牛舌 – 較薄但易咬夠腍,沒吃到有渣。

燒菠蘿 – 夠甜,但如果切得厚身一點更完美