2023-10-08 311 瀏覽
相信極大部分鍾意食燒肉嘅朋友,首選一定係燒牛肉🐂 坊間都有好多主打日本同澳洲和牛既餐廳,但係有得燒韓牛嘅就唔算多。喺旺角道同彌敦道交界嘅堅韓牛,除咗個名夠堅之外😆 啲牛肉真係正到不得了😎🌟極上三國牛肉餐 $418 早鳥/夜貓時段; $478 19:00-21:00 一上枱就有個和牛拼盤,包括美國牛頸脊,日本A4和牛肉眼蓋同澳洲M9和牛西冷😍😍 大家睇下啲油脂分佈幾靚,尤其是日本和牛,真係冇得輸😋同一時間,梗係點下其他小食先啦,最鍾意食佢嘅前菜就係大豆芽,麻油味香濃,另外仲有一啲石頭飯,炸物同刺身等等,選擇都好多下😍飲品方面更加不得了,竟然有三國酒, 即係清酒,真露同紅酒選擇, 我見隔離枱係咁叫清酒,職員都唔吝嗇大大杯倒落去,有酒有肉真爽😍堅韓牛又點少得韓牛呀,餐廳提供嘅係韓國1+腩包肉🤤 喺韓牛嘅級數中,1++ 係最頂級,之後就係1+,呢一隻腩包肉油脂分佈都好足,而且牛肉味好濃,當然日本和牛係超級好食,但我認為係全場最好食嘅牛肉係韓國1+腩包肉,而且配埋佢提供嘅生菜,蒜片,青椒,真係맛있어요😎😎另外不得不推介係日本和牛肋條,又香又有咬口😌 濟州豚肉,都一定要食,仲要配生菜包食呀。 我見

另外不得不推介係日本和牛肋條,又香又有咬口😌 濟州豚肉,都一定要食,仲要配生菜包食呀。 我見到隔離枱叫咗美國肉眼扒,薄片好大塊,都係任食 ,好正,可惜我太主力食韓牛同日本和牛喇,已經冇乜空間,唯有等下次😌

甜品方面都有幾款雪糕選擇,仲有榴槤炸彈,為完美嘅一餐寫上句號🥰

堅韓牛嘅牛肉質素真係食過嘅任食嚟講最高😎 叫到第四,第五轉質素都keep到。第一個拼盤,出面食都起碼300蚊,而家係任食😆😆 仲有1+韓牛同埋三國酒任點,非常抵食,一定有下次,真心推介🥰

2023-09-30
2023-10-05 197 瀏覽
🍴 堅韓牛韓燒放題 (旺角) 🍴✨韓牛燒肉餐廳✨-· 韓式燒肉火鍋和牛套餐 - - - $378和牛真係好正!!值得一讚係佢地會放牛油紙👏🏻啲野食冇咁易燶🫶🏻重有抽油煙機起上面照住!食完燒肉個身都冇乜味👍🏻👍🏻頭盤上嘅肉超好食!勁豐富油脂!勁香!重有唔同嘅刺身都係仼食!三文魚同甜蝦必叫!佢個哈密瓜超吸睛👀切好直接上🤣又甜又新鮮👏🏻重有勁多其他小食!eg雞軟骨、雞翼、芝士年糕、魷魚圈等🫶🏻-推介指數:8/10———————————————🔺 堅韓牛韓燒放題 (旺角)🔺 旺角彌敦道726號16樓-----------------------
🍴 堅韓牛韓燒放題 (旺角) 🍴

✨韓牛燒肉餐廳✨

· 韓式燒肉火鍋和牛套餐 - - - $378

重有唔同嘅刺身都係仼食!三文魚同甜蝦必叫!

佢個哈密瓜超吸睛👀切好直接上🤣又甜又新鮮👏🏻

重有勁多其他小食!eg雞軟骨、雞翼、芝士年糕、魷魚圈等🫶🏻

推介指數:8/10
———————————————
🔺 堅韓牛韓燒放題 (旺角)
🔺 旺角彌敦道726號16樓
-----------------------
2023-10-05 139 瀏覽
好耐冇食過韓燒 🇰🇷最近同左朋友去左旺角堅韓牛食放題日本韓國澳洲靚牛任飲任食 大滿足🥰燒肉店係旺角726 都幾方便裝修幾有韓國風格 環境寬敞 枱與枱之間唔會話好近每枱都有抽風機 唔會好重油煙味最欣賞係燒肉爐上面鋪左牛油紙店員會不時更換 令D肉冇咁易痴底同燶😇 韓燒放題有3個餐可以揀食物款式同牛肉種類會有唔同我地就揀左 極上三國牛肉餐120 分鐘任飲任食😉任食日本和牛 韓牛 澳洲和牛 西班牙黑毛豬仲可以任飲三國酒 清酒 真露 啤酒食物高質 上菜又快 食到勁飽😋💥牛肉黎得堅韓牛 重點當然係食牛一坐低已經上左3款靚牛日本A4和牛冧肉 澳洲M9和牛肉眼 美國牛頸脊3款牛既油花都勁靚 燒既時侯都好香食落牛味香濃 好好味之後仲點左好多款牛日本A4牛肉眼蓋 美國安格斯肉眼扒 澳洲M9牛肋肉等每款牛肉各有特色 但全都好高質😍💥豬肉豬肉都好多款式豬扒 五花肉 豬頸肉西班牙黑毛豬 韓國牛肉 濟洲豬咁佢個西班牙黑毛豬鞍勁厚身大件 店員見我地唔係太識處理 仲幫我地剪開個肉質燒完勁JUICY 好味😆💥刺身 海鮮刺身都有幾款揀 我地叫左甜蝦 八爪魚同魷魚試下 都幾新鮮海鮮有魷魚 多春魚 帶子同海蝦我地淨係叫左帶子
好耐冇食過韓燒 🇰🇷

💥甜品
可以食水果又可以食雪糕
但我地食太多野 已經食唔落
下次要留肚先得😎
很久沒有吃放題了!這次選了間主打無煙的韓牛和牛放題,除了高質韓牛和牛之外,還有刺身、小食之類😆平時的燒肉店大多數都煙霧離漫,但是這間入到去卻沒有煙呢!抽風系統做得不錯~位置都幾闊落。而且燒烤爐上鋪了牛油紙,以防燒到過晒龍。Staff又會幫忙換牛油紙~我們選了Level 2那款, $378一位,星期六日及公眾假期就要加$38。會先上一碟精選牛肉:美國牛頸脊、A四和牛眼蓋、澳洲M9和牛西冷。雪花紋一條條油花分明,口感嫩滑勁香牛味,箍牙的我都吃得勁滋味🥹其他小食都很吸引🤩特別推薦蒜蓉孜然燒茄子🍆茄子表面鋪滿蒜蓉,燒的時候不用反面~超好味呀!還有麻辣一口台灣腸、炭燒雞串、榴槤炸彈、明太子雞翼、泡菜等我都覺得值得一試!飲品都多選擇😆
2023-09-24
2023-10-03 48 瀏覽
Level 2 體驗和牛套餐 每人贈送一客的和牛拼盤:美國牛頸脊、A4和牛肉眼蓋、澳洲M9和牛西冷呢三款都好高質,尤其係日本和牛,油花比例完美,肥瘦相間,肉質極之嫩,幾乎入口即溶!牛味仲好濃郁,真心好正😍熟食:安格斯一口牛粒呢款小食有驚喜~牛肉粒肉質好嫩,燒汁味道恰到好處,唔會過鹹而搶咗牛肉本身嘅味道,推介👍🏻除咗牛肉之外,呢度仲有刺身款式雖然唔多,但係質素不錯,三文魚好肥美,仲可以瘋狂encore😋推介醃蘿蔔同泡菜,食燒肉解膩一流👍🏻燒菠蘿個人好鐘意,食咗好多舊😋堅韓牛韓燒放題 (旺角) 旺角彌敦道726號16樓

Level 2 體驗和牛套餐

熟食:安格斯一口牛粒

除咗牛肉之外,呢度仲有刺身

推介醃蘿蔔同泡菜,食燒肉解膩一流👍🏻
燒菠蘿個人好鐘意,食咗好多舊😋

堅韓牛韓燒放題 (旺角)
旺角彌敦道726號16樓
這間韓式燒烤餐廳位於旺角中心地帶好方便👍🏻今次預約早點時間入座 有早鳥優惠所以試了Level 3 極尚三國牛肉餐💕有120分鐘任食 食物以QR code下單點餐📱上菜有效率 有充足時間可以慢慢食😍✨肉類首先會送上頭盤3款牛肉🐮美國牛頸脊|日本A4和牛肉眼蓋|澳洲M9和牛西冷💯肉類都好高質而且牛的部位選擇甚多👍🏻檯上有海鹽🧂黑胡椒可以隨意加 也有提供生菜可以包著肉吃🥬好推薦A4和牛🥩油花豐富均勻 肉質非常細嫩 入口即化🤤和牛肋條牛味濃郁帶有嚼勁🥓澳洲M9和牛西冷醃製過的肉類推薦牛仔骨同韓式雞肉🐔燒起來好惹味✨燒烤食物海鮮很新鮮 有海蝦🦐帆立貝 多春魚 魷魚翼🦑丸類和香腸類款色多 台灣腸爆汁帶甜味👍🏻蔬菜類有黑松露金菇跟蒜蓉茄子🍆好容易燒值得一試🍢串燒是要自己燒的 店員也貼心地教我們如何把雞皮燒得脆卜卜🤤👍🏻✨前菜沙律有兩款已經預先加入麻醬的三文魚同蟹子沙律🥗有韓式前菜 喜歡酸蘿蔔夠開胃解膩 也有七款刺身供應🍣甜蝦同北寄貝都好鮮甜✨熱食|小食|炸物炸物熱辣辣質素不錯🍤推薦榴槤炸彈同日式芝士年糕 好軟糯流心餡澎湃要趁熱吃👍🏻安格斯一口牛粒加了洋蔥一起炒 味道不錯🧆主食類也有韓式石鍋飯一定夠飽

✨肉類

✨燒烤食物

✨前菜沙律

✨熱食|小食|炸物
炸物熱辣辣質素不錯🍤推薦榴槤炸彈同日式芝士年糕 好軟糯流心餡澎湃要趁熱吃👍🏻安格斯一口牛粒加了洋蔥一起炒 味道不錯🧆主食類也有韓式石鍋飯一定夠飽肚🍚

甜品
甜品款式不算多 有幾款水果 可以燒菠蘿都好正🍍有奶油泡芙也有雪糕供應

✨飲品
飲品選擇多 除了有幾十款罐裝汽水可以任飲外 酒類飲品選擇多 1664 Asahi啤酒泰國同台灣菠蘿啤酒都有🍺日本清酒🍶同韓國西柚味真露🇰🇷都有試😆👍🏻

📍堅韓牛韓燒放題 (旺角)
旺角彌敦道726號16樓
2023-10-03 35 瀏覽
位於旺角鬧市的 堅韓牛主打任食韓國燒肉放題及火鍋我們選擇了極尚三國牛肉餐日本A4和牛肉眼蓋韓國1+腩肉包西班牙黑毛豬五花肉西班牙保濕黑毛豬鞍扒澳洲M9和牛西冷澳洲M9和牛肉眼澳洲M9和牛牛肋肉以上所有肉類都是無限量飲食絕對適合各位食肉獸特別推薦喜歡小酌的朋友日本清酒、韓國真露、1664都是無限任飲另外還有串燒、蔬菜、熟食、炸物、海鮮、甜品等多種放題食材餐廳的職員亦非常細心主動為客人更換牛油紙而且亦會詢問食物的質量無論是情侶還是一大班朋友或者一家人聚餐都是非常適合的最重要是食物種類繁多性價比超值
位於旺角鬧市的 堅韓牛

絕對適合各位食肉獸

特別推薦喜歡小酌的朋友
日本清酒、韓國真露、1664
都是無限任飲

另外還有串燒、蔬菜、熟食、炸物、海鮮、甜品
多種放題食材

都是非常適合的
最重要是食物種類繁多
性價比超值

2023-09-29 53 瀏覽
好久沒有食燒肉了,這次來到旺角試一試「堅韓牛韓燒放題」❤️💝收費堅韓牛韓燒放題有以下3款套餐可供選擇:▪️Level 1 (黃金時段:$268/人;其他時段:$228)▫️Level 2 (黃金時段:$318/人;其他時段:$378) ▪️Level 3 (黃金時段:$418/人;其他時段:$478)🔺 黃金時段是19:00-21:00入座的收費~🔺限時120分鐘我和朋友選擇了Level 3 極上三國牛肉餐~💝肉類肉類選擇非常多~極上三國牛肉包括:日本和牛、韓國牛肉和澳洲和牛,牛味濃郁,口感軟腍~還有西班牙黑毛豬等選擇~💝其他配料除了肉類外,還有海鮮、刺身、蔬菜、串燒和推薦小食等~種類繁多😆💝雪糕和水果除了有泡夫可點外,還可以在雪糕櫃自行領取雪糕,但我這次沒有吃雪糕~而水果方面,我們試了蜜瓜和菠蘿🍍蜜瓜非常甜,好吃😋菠蘿我們燒了再吃,酸甜酸甜~💝飲品飲品可以在汽水櫃自行領取,有汽水、檸檬茶和烏龍茶等可供選擇~選擇Level 2有啤酒任飲🍻,而Level 3更有清酒、真露和紅酒🍷任飲~🔱另有加一服務費
好久沒有食燒肉了,這次來到旺角試一試「堅韓牛韓燒放題」❤️

💝收費
堅韓牛韓燒放題有以下3款套餐可供選擇:
🔺 黃金時段是19:00-21:00入座的收費~
🔺限時120分鐘

我和朋友選擇了Level 3 極上三國牛肉餐~

💝肉類
肉類選擇非常多~
還有西班牙黑毛豬等選擇~

💝其他配料
除了肉類外,還有海鮮、刺身、蔬菜、串燒和推薦小食等~
種類繁多😆

💝雪糕和水果
而水果方面,我們試了蜜瓜和菠蘿🍍
蜜瓜非常甜,好吃😋
菠蘿我們燒了再吃,酸甜酸甜~

💝飲品

🔱另有加一服務費
2023-09-28 39 瀏覽
⭐️level 2 和牛套餐🐄$378今次叫嘅set係安格斯牛任食,另外會有一客和牛拼盤🤩,包括M9和牛西冷、A4和牛肉眼蓋同🇺🇸美國牛頸脊,雖然唔係任食,但係份量比得很足夠,一定可以滿足到大家!呢三款肉充滿油花,入口即融,真係好好食!安格斯牛類就推薦翼板牛排同牛板腱,都係油花較多,軟嫩的!呢度嘅肉類多數都無經調味,反而真正食到肉嘅質素,可以燒完之後沾點韓式燒烤醬已經好食,我最鍾意就係用生菜🥬再加點泡菜包住!仲有刺身、水產同串燒任食,每款都幾高質!值得每樣都叫哂嚟試!帶子係最有驚喜!
⭐️level 2 和牛套餐🐄$378

2023-09-26 38 瀏覽
📸 堅韓牛@hkrealhanwoo相信大家都一定聽過堅韓牛2-3年前食過一次 當時仲有火鍋🍲今次再訪 就叫咗最貴既極尚三國和牛餐‼️午市/早鳥/宵夜時段 $418黃金時段7-9點 $478ღ 主打款式日本澳洲和牛牛肉明顯見到脂肪比例平均而且牛味濃 入口即化🥰西班牙黑毛豬韓國牛肉 濟洲豬為食妹最中意都係濟洲豬始終都係韓國豬五花既味道最獨特🩷ღ刺身三文魚 甜蝦 八爪魚等樣樣都有ღ炸物有炸雞軟骨 芝士年糕 明太子雞翼ღ 主食有熱辣辣既石頭鍋飯揀攤一陣先食仲有飯焦架🤩ღ甜品有忌廉泡芙同各種口味既雪糕ღ水果切得大大舊 一上枱真係嚇親🤣🤣ღ酒水任飲最特色係台灣啤酒各款口味都有齊為食妹都係第一次見台啤有荔枝口味🤣最抵讚係店員會主動換爐紙唔知係咪因為隔咗層紙 肉類食落好似無平日咁油膩📍旺角彌敦道726號16樓#旺角火鍋 #堅韓牛 #堅韓牛韓燒火鍋雙放題 #韓燒 #放題 #火鍋 #火鍋放題 #打邊爐 #任飲任食 #旺角 #餐廳 #美食 #旺角美食 #美食推薦 #韓牛 #koreanbbq #koreanbbqbeef #koreanbbqbuffet #hotpot #hotpotbuffet #mon
📸 堅韓牛@hkrealhanwoo

最抵讚係店員會主動換爐紙
唔知係咪因為隔咗層紙
肉類食落好似無平日咁油膩

📍旺角彌敦道726號16樓

#旺角火鍋 #堅韓牛 #堅韓牛韓燒火鍋放題 #韓燒 #放題 #火鍋 #火鍋放題 #打邊爐 #任飲任食 #旺角 #餐廳 #美食 #旺角美食 #美食推薦 #韓牛 #koreanbbq #koreanbbqbeef #koreanbbqbuffet #hotpot #hotpotbuffet #mongkok
i
極尚三國和牛餐
  • 三國牛肉
早兩星期前,男朋友仔找了一間位於旺角的無煙韓燒放題說要帶我去吃🫶🏻地理位置超級方便,一出地鐵站行大概5分鐘路程便能到達~值得一讚的是餐廳裡面每桌的抽風系統做得挺不錯,不會產生太大油煙之餘,吃完後衣服真的沒有一陣陣的燒肉味!-🌟Level 2 體驗和牛套餐 $378/pp (黃金時段)🎈肉類首先一來到餐廳便會送贈每人一客的和牛拼盤,分別有美國牛頸脊、A4和牛肉眼蓋和澳洲M9和牛西冷!我和男朋友仔一致認為日本的是最好吃😋油花比例及紋理分佈很均勻,吃起來油脂滿滿🤞🏻另外還有多款美國安格斯牛肉可享用,肉眼扒、牛板鍵、大理石及一口牛都很推薦的呢😘-🎈刺身刺身方面,分別有三文魚、北寄貝、甜蝦、墨魚、蟹柳等~還算挺新鮮的,餐廳亦很有心思地把三文魚砌成一朵花花的形狀🤭🌹-🎈水產海鮮方面,分別有海蝦、帆立貝、多春魚、青口等!我因為太懶不想剝殼所以就沒叫海蝦,只是叫了少許帆立貝及青口😜-🎈串燒原本以為這些串燒是已經燒好,一來到便能吃哈哈😅自己特別喜歡吃燒雞皮,但原來燒雞皮是有竅門的,要把它全都拆開平放在爐上,但緊記不要時刻翻轉,才能令雞皮更香脆!-🎈推介小食全都是我喜歡吃的小食喔~芝士年糕😍明太子無骨雞翼

🎈肉類

🎈刺身

🎈水產
🎈串燒

🎈推介小食

全都是我喜歡吃的小食喔~芝士年糕😍明太子無骨雞翼😍榴槤炸彈😍但因為之前吃得太多肉肉,所以肚子也沒有太多quota吃小食😳
🎈熱食

叫了一客豬肉泡菜石鍋炒飯share來吃~真的很久沒吃石鍋飯了!就這樣把所有配料拌勻,再加入韓式辣醬,實在太惹味🤤🤤
🎈時令水果

看見隔壁桌子瘋狂叫哈密瓜和西瓜🍉,我們也各叫了一份作飯後水果~一看餐廳竟然是把原塊哈蜜瓜和西瓜都切好了,太貼心太幸福了!哈密瓜非常清甜,而西瓜亦鮮甜多汁😌
🎈甜品
這裡有蓮花雪糕杯可以任食🍦瞬間感受到一種懷舊情懷~另外還有星級甜品「迷你奶油泡芙」,一口便能吃完~
🔸堅韓牛韓燒放題
📍旺角彌敦道726號16樓
2023-09-04
2023-09-18 1657 瀏覽
連日大雨無阻我出街食飯既決心,因為納悶,更加要食好啲😝今次同老公撐枱腳去左旺角既樓上燒肉店《堅韓牛》食放題,日韓靚牛吃到飽。環境都幾寬敞,幾有玩味,每張枱上有抽風機,燒肉爐會鋪上牛油紙,啲肉無咁易燶,又唔會有太大陣油煙。放題有Level 1 - 3幾個級數選擇,所提供的食物款食和牛肉種類都唔同。我哋試左$478的「極上三國牛肉餐」🥩任食日本和牛、韓牛、澳洲和牛、西班牙黑毛豬和任飲三國酒(即清酒🍶、真露和紅酒🍷)頭盤先送上三式靚牛:日本A4和牛冧肉、澳洲M9和牛肉眼、美國牛頸脊,一眼見到脈落縰橫又雪白的油花已知是極品靚肉,烤肉時也甘香撲鼻,入口即溶,香濃無比。和牛稔軟油香最重,M9和牛肉味和口感也平均,牛頸脊最有口感,肉味更突出。另外再點了澳洲M9牛肋肉、和牛西冷、安格斯牛排、日本A4牛肉眼蓋、韓牛。每款牛肉都各有特色,日本和牛最香最稔軟,安格斯牛肉味濃郁,牛肋條有筋有肉嚼勁十足;韓牛最瘦,但很有口感,牛肉味也比較獨特。除左烤肉,還有刺身任食🍣,三文魚、甜蝦、墨魚、八爪魚刺身都冰凍新鮮,還有玫瑰花型擺盤,很有誠意。單吃肉較飽膩,可包生菜和泡菜一起吃,口感更好更豐富。蔬菜還有秋葵、粟米、南
單吃肉較飽膩,可包生菜和泡菜一起吃,口感更好更豐富。蔬菜還有秋葵、粟米、南瓜、翠肉瓜、冬菇等等;極推介要點醃蘿蔔粒解解膩,酸酸甜甜又爽脆,絕對可以提升戰鬥力食多幾碟肉💪唔好錯過當然仲有解膩恩物燒菠蘿🍍
還有其他熟食如韓式石頭飯、各式炸物等等。飲品都係自助形式,除汽水仲有多款韓式罐裝飲品,最後可以食埋雪糕,好滿足。

今餐放題絕對值回票價,每款牛都非常高質,上等靚肉任食,戰鬥力夠既朋友真係要試試。難怪我發現一個好得意既情況,就係黎食既以男士居多,夠晒食力💥老公食完都話下次要約同事再黎拼過🤣
2023-09-11
今日同朋友去左旺角上樓嘅韓燒店試下,我地揀左level 2嘅套餐($378),呢嗰套餐有和牛,和牛有一份,不列入任點範圍,不過其實份量都好多,已經夠哂我地食。呢度嘅韓燒本身會加上牛油紙,放係牛油紙上面燒,咁樣就會減低燒燶嘅程度,而且職員都勤力換牛油紙,非常細心。美國牛頸脊日本A4和牛冧肉澳洲M9和牛肉眼牛肉味幾香而且口感都柔軟,油脂分佈平均,油脂味亦香。其他都可以手機落單:牛:仲有其他牛嘅選擇,美國安格斯肉眼扒,大大塊安格斯肉眼扒,咁樣用黎韓燒真係夠哂吸睛,而且帶有肥膏位嘅香味。美國牛仔骨,牛仔骨用來燒都好適合,有牛骨香味,而且肉汁亦都好香。串串:雞腎串,都新鮮,而且夠爽口。爆脆墨魚咀串,職員教我地放喺韓燒板上面解左雪之後,就要拆出嚟燒,放喺邊位,慢慢等佢乾哂水,就可以食,都幾彈牙。雞皮串,都一樣係溶左雪之後就拆出嚟燒,雞皮要攤返開黎燒,唔駛不停咁反佢,燒到脆就可以食,雞皮燒到脆後真係零舍好食,而且冇油膩嘅感覺。海鮮及刺身:海蝦,韓燒點少得食海蝦,大大隻,而且蝦味鮮甜。三文魚刺身,刺身都新鮮,亦會配上豉油同wasabi。玉子有蛋嘅甜香味。椒鹽雞軟骨,炸得好脆口。日本黑椒脆皮腸,平時台灣

美國牛頸脊
日本A4和牛冧肉
澳洲M9和牛肉眼
牛肉味幾香而且口感都柔軟,油脂分佈平均,油脂味亦香。

其他都可以手機落單:

牛:

串串:
雞腎串,都新鮮,而且夠爽口。

海鮮及刺身
海蝦,韓燒點少得食海蝦,大大隻,而且蝦味鮮甜。
三文魚刺身刺身都新鮮,亦會配上豉油同wasabi。玉子有蛋嘅甜香味。

椒鹽雞軟骨,炸得好脆口。

日本黑椒脆皮腸,平時台灣嘅黑椒脆皮腸就食得多,日本嘅好似都係第一次食,日本嘅黑椒脆皮腸相對冇台灣嗰啲咁重口味,反而更加好食。

雞:
韓式雞肉,雞肉嫩滑,用來燒都幾好食。

豬:
蒜味豬扒,蒜味香,而且豬扒柔軟。
五花肉,帶有油脂嘅香味。
豬頸肉,燒過嘅豬頸肉一向都係最好味,用來韓燒就最適合,燒到個邊脆脆哋,更加好味。

蔬菜:
蒜蓉牛油燒金菇,燒到個牛油溶哂,就差唔多食得。
蒜蓉孜然燒茄子,蒜蓉同孜然味好香,第一次自己燒茄子,原來都好方便。
白菜仔,食左咁多比較熱氣嘅食物,當然要食返啲菜,白菜仔本身有用調味,都幾清甜。
韓式泡菜辣度適中,亦都辣得很香。

甜品
榴蓮炸彈,榴槤味濃郁香口,而且亦都炸得好脆。

水果:
西瓜切得好靚,擺盤夠哂美觀,而且西瓜好甜好多汁。

飲品方面,可以喺出邊雪櫃拎,我揀左蘆薈,朋友揀左茶。

2023-09-12
2023-09-16 37 瀏覽
三款套餐分別係美國牛、和牛同韓牛,揀咗中間價位嘅體驗和牛套餐,已經包埋刺身、海鮮、串燒等好抵食。餐廳非常貼心,會將牛油紙放喺烤爐上,冇咁易濃之餘又可以減少油煙,再加上每張枱都有專屬嘅抽氣系統,食完唔會成身都係油煙味,乾淨又企理。飲品選擇繁多,除咗茶類同汽水之外,有唔少特色嘅韓國品牌飲品,而且連啤酒都可以任飲。食物方面刺身都有7款選擇,叫得多師傅仲會用刺身擺出各款造型,睇得又食得。主角當然係牛肉,牛仔骨、牛肋條、牛板鍵、一口牛等各種部位都有得揀,必食推介係肉眼扒,切得好大塊,紋理清晰,肥瘦均勻,食落牛味濃郁。至於海鮮類就有海蝦、帆立貝、魷魚翼等,魷魚翼爽口彈牙,辣辣地好惹味。時令生果今日有西瓜菠蘿,菠蘿燒過更加香甜,西瓜就咁食清爽解膩。原來韓燒完仲可以轉打邊爐,可惜今次食得太飽,下次再試!

原來韓燒完仲可以轉打邊爐,可惜今次食得太飽,下次再試!
2023-09-13 46 瀏覽
👀你哋冇睇錯啊三百幾蚊就可以食到傳統韓燒,而且仲要喺旺角呢個咁方便嘅黃金地段!大家快啲嚟,睇吓到底今次我哋有冇中伏!!@hkrealhanwoo首先介紹吓呢度先,呢度除咗晚市之外,仲有午市,而且都幾多選擇㗎!除此之外,加入佢哋嘅會員仲可以有八五折優惠!真係超級抵食!事不宜遲等我介紹吓我哋今晚Level 2,和牛體驗套餐到底包啲乜嘢!。安格斯牛肉冇諗過$300出頭就可以食到高級安格斯牛肉,而且仲有咁多個部位可以俾我哋揀!其中我哋最欣賞嘅就係美國安格斯肉眼扒,佢嘅肉質非常犀利,亦都整得好入味。除咗肉眼扒之外安格斯仲有其他超好食嘅部位,包括朋友最鍾意嘅一口牛同埋牛板腱。老闆仲會教我哋燒肉嘅技巧,咁我哋當然要偷偷地學習下啦!。水產作為海鮮愛好者,我哋當然要試吓啦!呢度我哋要重點推介多春魚!老闆仲好友善咁將佢嘅多春魚秘笈,傳授咗俾我哋。果然靚嘅食材都需要技巧先可以突出到佢哋嘅美味!多春魚真係超級鮮美,而且全部都好多肉!。雞肉呢度嘅雞翼全部都係單骨㗎,老闆真係好貼心,單骨雞翼除咗更加入味之外,仲可以令到更多面積受到炭火嘅洗禮,燒得更加均勻添!。豬肉呢度特別推介豬頸肉同埋五花腩!呢度真係根據傳統韓式
👀

@hkrealhanwoo

。安格斯牛肉

。水產

。雞肉

豬肉
呢度特別推介豬頸肉同埋五花腩!呢度真係根據傳統韓式燒肉去準備食材嘅,啱啱先有韓國返嚟咁快就食到同嗰度一模一樣嘅燒豬頸肉同埋五花腩,真係超級幸福!

飲品
呢度都有唔同嘅汽水同埋茶飲,仲有椰子水同埋蘆薈涼粉等等。而且仲有新出嘅ooha汽水添!

總括嚟講$300出頭食到咁多美食,今日真係非常之滿足呀!