最近年頭節日氣氛滿滿♥️好多同朋友既飯聚👯今晚約左好友聚餐 朋友好鍾意食牛 我又鍾意韓燒🔥所以我又揀左韓牛燒肉放題😁滿足晒我地呀!最後揀左位於旺角既堅韓牛韓燒放題📍-第一次去呢間,地點都唔算太難搵✔️環境係幾光猛🟠🟡有別於以往對韓燒的印象而且環境都有唔少顏色 坐底邊食邊傾🟧🟩有3個唔同LEVEL選擇 我同朋友揀左中間LEVEL 2📋-LEVEL 2有特選的韓牛🥩刺身🍣食材任食外,仲有啤酒可以飲🍻不過啤酒我就無試😝就先當然要點韓牛啦🥩我地點晒所有牛類 包括有🥩美國安格斯肉眼扒🥩美國安格斯翼板牛排🥩美國安格斯牛板腱🥩牛肋條🥩美國大理石🥩美國精選肥牛而且點一份都大約會有3-4塊🔎所以建議女仔一開始可以每款點一份試下💡每張枱都會有韓國醬汁、鹽等調味料🧂我自己最鍾意美國安格斯肉眼扒同牛板腱♥️肉感滿滿 而且真係好JUICY😋食多幾塊仲有少少膩 要配番生菜食會好少少🥬-同埋生菜、蒜頭都係無限REFILL 唔駛驚唔夠架!我仲點了一D小菜🧄大豆芽🧄蘿蔔粒🧄洋蔥片🧄韓式泡菜配埋燒肉, 真係可以減低個油膩感!🥢-因為我地2個女仔淨係燒肉都好夠反而叫了一D刺身同熟食試下🍢🥢墨魚刺身🥢三文魚刺身🥢八爪魚刺身🥢玉子刺
最近年頭節日氣氛滿滿♥️好多同朋友既飯聚👯
今晚約左好友聚餐 朋友好鍾意食牛 我又鍾意韓燒🔥
所以我又揀左韓牛燒肉放題😁滿足晒我地呀!
最後揀左位於旺角既堅韓牛韓燒放題📍
第一次去呢間,地點都唔算太難搵✔️
環境係幾光猛🟠🟡有別於以往對韓燒的印象
🥩美國大理石
🥩美國精選肥牛
而且點一份都大約會有3-4塊🔎
所以建議女仔一開始可以每款點一份試下💡
每張枱都會有韓國醬汁、鹽等調味料🧂
我自己最鍾意美國安格斯肉眼扒同牛板腱♥️
肉感滿滿 而且真係好JUICY😋
食多幾塊仲有少少膩 要配番生菜食會好少少🥬
同埋生菜、蒜頭都係無限REFILL 唔駛驚唔夠架!
我仲點了一D小菜
🧄大豆芽
🧄蘿蔔粒
🧄洋蔥片
🧄韓式泡菜
配埋燒肉, 真係可以減低個油膩感!🥢
因為我地2個女仔淨係燒肉都好夠
🥢安格斯一口牛粒
🥢菠蘿
🥢橙
都好多唔同選擇😆而且刺身都好新鮮肥美😋
最開心有日本芝士年糕,好有咬口呀🤩
同埋最後真係叫左幾份水果🍊🍋可以解下油膩感😛
香蔥海鮮煎餅
水果
  • 美國安格斯肉眼扒
2023-01-06 2675 瀏覽
新的一年,新的開始。首次跟朋友去嚐嚐韓燒放題。我們選了 Level 2,體驗和牛套餐掃二維碼,食品選項分類清晰可見,自助落單非常方便。肉類、腸類、丸類、前菜、小食、炸物、熱食、沙律、甜品、刺身、水產、串燒、水果…… 選項非常多。飲品選擇也不少,包括了罐裝啤酒;還有雪糕任食。朋友興奮地點菜,食物很快送上,轉眼已滿桌食物朋友肚子餓,先嚐可即食食品。炸物「黃金炸雞塊」外皮脆口,內裏雞肉嫩滑。小食「安格斯一口牛粒」肉質細嫩,多汁美味。蟹柳刺身、三文魚刺身和北寄貝刺身,新鮮鮮味。韓燒主角當然是肉類,朋友最愛肉食,點了不同類別的肉類。A4和牛眼蓋:油花分佈平均,細緻分明,肉質細嫩,令人滿口甘香 。澳洲M9和牛西冷:脂肪分佈均勻,肉質有彈性,牛肉味道最濃郁。美國牛頸脊:帶適量油花,肉質鮮嫩爽滑,肉味濃郁。還有美國安格斯牛板腱、美國安格斯肉眼片、黑椒西冷扒、牛肋條、美國牛仔骨、美國精選肥牛、美國大理石,各款無論在質感和味道上均各具優點。珍寶法蘭克福腸、日本黑椒脆皮腸、古早味台灣腸、麻辣一口台灣腸。經燒烤過的腸,表面香脆,味道不單一,尤其是麻辣一口台灣腸的麻辣味道特別美味。韓式雞肉、辣味雞翼、雞肉、雞中
新的一年,新的開始。首次跟朋友去嚐嚐韓燒放題
我們選了 Level 2,體驗和牛套餐
掃二維碼,食品選項分類清晰可見,自助落單非常方便。
肉類、腸類、丸類、前菜、小食、炸物、熱食、沙律、甜品刺身、水產、串燒、水果…… 選項非常多。飲品選擇也不少,包括了罐裝啤酒;還有雪糕任食。
朋友興奮地點菜,食物很快送上,轉眼已滿桌食物

韓燒主角當然是肉類,朋友最愛肉食,點了不同類別的肉類。
美國牛頸脊:帶適量油花,肉質鮮嫩爽滑,肉味濃郁。
韓式雞肉、辣味雞翼、雞肉、雞中翼,尤以韓式調味帶出香辣風味。
爆脆墨魚咀串和雞皮串經燒烤後,口感爽脆。
蒜味豬扒、五花肉、豬頸肉經燒烤過後,就算是脂肪部份也甘香不膩。
以新鮮爽脆的生菜包着剛燒好的肉,加些新鮮蒜片和辣椒一起吃,韓式風味湧現。
食物、飲品和雪糕任點任食,真的令人感到開懷暢快,食得盡興。其實還有想吃的食品,但因太飽而未能品嚐。下次要再來
2023-01-03
2022-12-28 737 瀏覽
天氣開始涼涼地又落雨濕濕,食燒肉就最好不過,係OpenRice 見到依間餐廳相當吸引,馬上約朋友唻幫襯一下。依晚我地叫左level 4, 最估唔到係有啤酒可以飲,非常抵讚!用手機落單侍應上菜速度夠快,熟食小食選都多,牛肉質素都尚算不錯,唯一希望餐廳可以改進既地方就係再加單點既紫菜白飯,依晚食到一半已經開始要排隊,我諗假日想幫襯既朋友最好用OpenRice app 預約定啦!總括唻講,間餐廳都比到驚喜我地,好滿足既一餐!
2022-12-26 460 瀏覽
堅抵食 ✨ 呢間有得韓燒+打邊爐 任飲任食主打頂級韓牛同埋美國安格斯牛肉放題wor食肉瘦既我當然唔會放過啦😙即刻約埋朋友去會一會佢~個人喜歡以下幾款🔸肉類 : A4和牛眼蓋, 澳洲M9和牛西冷, 美國牛頸脊, 牛肋條, 牛味香濃 牛脂平均 而且燒肉係自己調味 輕輕落岩鹽同黑椒 都已經好夠味啦~ 叫D泡菜夾埋生菜包住食 好有韓國feel. 仲有豬五花同豬腩肉 都好好油花~ 🔸海鮮 : 青口 大蝦 都幾大隻🔸串燒 : 爆脆墨魚咀同埋雞腎串, 夠哂脆身又唔會乾🔸小食 : 炸魷魚 出奇地惹味~外脆內軟 炒牛肉粒 都唔差 好香牛味, 仲有炸芝士波, 榴槤波波都唔錯🔸刺身 : 三文魚同甜蝦新鮮 厚身 唔hea🔸沙律 : 兩款都好清新 食燒肉配搭十分好🔸飲品 : 韓式飲品多 也有烏龍茶 , 仲有Anson Lo既OOHA🔸甜品 : 有小泡芙🥰 凍冰冰既維記杯裝雪糕 有雲尼拿味, 朱古力等等.整體款式夠哂多 都幾抵食呀~.📍堅韓牛 @realhanwoohk📌旺角彌敦道726號16樓#堅韓牛 #旺角美食#堅韓牛韓燒火鍋雙放題 #韓牛#旺角韓國菜#美國安格斯#韓燒#放題#燒烤#火鍋#邊爐#火鍋放題 #
堅抵食 ✨ 呢間有得韓燒+打邊爐
任飲任食主打頂級韓牛同埋美國安格斯牛肉放題wor
食肉瘦既我當然唔會放過啦😙
即刻約埋朋友去會一會佢~
個人喜歡以下幾款
🔸海鮮 : 青口 大蝦 都幾大隻
🔸串燒 : 爆脆墨魚咀同埋雞腎串, 夠哂脆身又唔會乾
🔸刺身 : 三文魚同甜蝦新鮮 厚身 唔hea
🔸沙律 : 兩款都好清新 食燒肉配搭十分好
整體款式夠哂多 都幾抵食呀~
📍堅韓牛 @realhanwoohk
📌旺角彌敦道726號16樓
#堅韓牛 #旺角美食#堅韓牛韓燒火鍋放題 #韓牛#旺角韓國菜#
美國安格斯#韓燒#放題#燒烤#火鍋#邊爐#火鍋放題 #任飲任
食#韓牛石頭鍋
2022-12-25 317 瀏覽
搞唔掂喎 Book咗7:30 去到要我哋等咗20分鐘 全程無人問津 經過幾次見到我哋都毫無反應 我哋就咁呆企咗喺度 唔建議食😅😅 Book咗要等咁我不如唔好book😅😅
喺旺角行完街 體力耗盡 又係時候食餐勁嘅😂今次去咗堅韓牛食放題 識食一定係食最好嗰個set😌揀咗Level 3嘅極尚三國牛肉餐 有齊日本和牛/韓國牛肉/澳洲和牛/西班牙黑毛豬 仲有清酒/真露/紅酒飲🤩係咪勁先 坐低就可以用QR code落單 呢個時候店員就會送上Level 3嘅頭盤🐂日本A4和牛冧肉 即係牛嘅臀部 肉質勁軟和稔 有入口溶化感覺🤤澳洲M9和牛肉眼 脂肪分佈平均 肉香同油香都啱啱好 仲有美國牛頸脊 有肉味有咬口 夠juicy之後就到我哋order嘅食物上場啦🤩種類非常之多 除咗燒肉之外 仲有炸物/小食/海鮮/壽司等等🍣比較少有嘅係韓國1+腩包肉 燒起上嚟特別香 油脂充足 包生菜食係絕配🥬仲有和牛肋條都充滿肉汁 大胃人士就推介叫豬鞍 超大件而且好好食😋而熟食方面就必叫石鍋飯 韓味十足 石鍋keep住熱 食得慢都唔驚 食到底仲有飯焦🍚仲有香蔥煎餅都做得唔錯 唔會好厚粉 蔥味突出當晚都幾爆場 氣氛熱鬧 而且店員嘅服務態度都好好👍🏻有禮貌又細心 讚!

坐低就可以用QR code落單 呢個時候店員就會送上Level 3嘅頭盤[三國牛肉]🐂日本A4和牛冧肉 即係牛嘅臀部 肉質勁軟和稔 有入口溶化感覺🤤澳洲M9和牛肉眼 脂肪分佈平均 肉香同油香都啱啱好 仲有美國牛頸脊 有肉味有咬口 夠juicy

2022-12-19 354 瀏覽
牛肉一般野食種類少 少到根本無得打邊爐燒到30分鐘就唔出野你燒 你唔吹都無野俾你食見你食到60分鐘職員拎住信用卡機坐係空嘅卡位睇住電話暗示想你走 唔會再去幫襯 幫襯你會勁後悔
牛肉一般野食種類少
少到根本無得打邊爐
燒到30分鐘就唔出野你燒
你唔吹都無野俾你食
見你食到60分鐘
職員拎住信用卡機坐係空嘅卡位睇住電話暗示想你走
唔會再去幫襯 幫襯你會勁後悔
2022-12-16 371 瀏覽
依排朋友好興奮咁約我,話要帶我食韓牛。價錢只不錯係三四百蚊,餐廳位置好易搵,坐位都算幾闊落。一坐底就急不及待,叫左一台牛肉,西冷,牛肉粒,選擇都好多款。除左牛肉都幾出色之後,我自己另一樣幾鐘意就係白菜仔,熱喇喇既牛肉再配埋凍既白菜仔,非常絕配!當然熱既小食都唔錯,淨係芝士餅都叫左四舊!除左飲品任飲之外,仲有雪糕食,雖然款式唔多。但勝在不限杯數,我地一人都食左兩杯。依一餐真心幾滿足,絕對會再幫襯過!
2022-12-14 322 瀏覽
好耐無同好姊妹食飯,所以今晚同佢食餐豐富嘅牛放題,我哋揀咗level 2和牛套餐$378,話明放題食物真係超豐富,除左有靚牛燒外,仲有冷盤、刺身、沙律、熱食、炸物等飲品選擇多,有韓國飲品、汽水和啤酒小食:炸魷魚、炸芝士無骨雞翼、炸榴槤、炸洋蔥圈等,全部炸得香脆,保持到口感。特別推介安格斯一口牛粒-牛味突出,肉質彈牙有嚼勁前菜:酸甜蘿蔔、泡菜、白菜仔、芽菜等,調味好好,食極都唔厭沙律:和風三文魚沙律,沙律菜新鮮,口感爽脆,加入胡麻醬汁量剛好,三文魚油花口感,很美味刺身:北寄貝和甜蝦,兩款都夠新鮮,北寄貝爽口仲啖啖肉。甜蝦肉質鮮甜主角出埸A4和牛眼蓋:肉質細嫩,油脂分佈平均,燒起嚟滲出唔少牛脂嘅油份,食落幾滑口,帶有牛香味澳洲M9和牛西冷:和牛透薄紅潤,紋理亦好靚,牛味濃郁,入口即溶,鮮嫩到不得了美國牛頸脊:雪花平均分佈,肉質嫩滑,越嚼越出牛香海鮮有爽口彈牙海蝦、肉質肥美藍青口和爽口新鮮带子等雞皮串:口感帶點焦香,酥脆不腻最後食咗埋燒菠蘿,外層燒至微焦,內裡清甜多汁

飲品選擇多,有韓國飲品、汽水和啤酒

前菜:酸甜蘿蔔、泡菜、白菜仔、芽菜等,調味好好,食極都唔厭

主角出埸

美國牛頸脊:雪花平均分佈,肉質嫩滑,越嚼越出牛香

海鮮有爽口彈牙海蝦、肉質肥美藍青口和爽口新鮮带子等

雞皮串:口感帶點焦香,酥脆不腻

最後食咗埋燒菠蘿,外層燒至微焦,內裡清甜多汁

2022-12-13 268 瀏覽
有韓牛食嘅韓燒放題真係唔多‼️最近搵到一間有1+韓牛任食韓燒放題❤️雖然未係最高level 1++韓牛,但有1+韓牛任食已經心心眼除左有韓牛食之外,仲有A4和牛 & 澳洲和牛🐮岩哂鍾意食牛嘅牛魔王❤️「韓國1+腩包肉」牛味濃而不蘇,入口好多肉汁肉質軟腍帶有少許嚼口「日本A4和牛肉眼蓋」A4和牛油脂比較多,有入口即化嘅感覺,油脂香味道重過牛味,非常嫩口,不過相對地比較膩,所以我哋淨係叫左1碟反而韓牛岩我哋多啲❤️ 我哋encore左幾round海鮮方面,個人極力推介魷魚好有魷魚香,口感非常爽嫩‼️「胡椒豬肚貢丸」中間有胡椒粒&豬肚粒,味道一啲都唔單調,好好味另外除左燒肉外,仲有炸物、刺身、石鍋飯、沙律🥗、小食‼️有我最愛嘅榴槤炸彈呢間嘅所有炸物、煎餃子都係即叫即整,好有heart❤️加上,呢度最有驚喜嘅係:🍻多款啤酒+1664 Blanc +韓國燒酒 任飲唔嬲❤️❤️
有韓牛食嘅韓燒放題真係唔多‼️

最近搵到一間有1+韓牛任食韓燒放題❤️

除左有韓牛食之外,仲有A4和牛 & 澳洲和牛🐮
岩哂鍾意食牛嘅牛魔王❤️

「韓國1+腩包肉」
牛味濃而不蘇,入口好多肉汁

肉質軟腍帶有少許嚼口

「日本A4和牛肉眼蓋」
A4和牛油脂比較多,有入口即化嘅感覺,
油脂香味道重過牛味,非常嫩口,
不過相對地比較膩,所以我哋淨係叫左1碟

反而韓牛岩我哋多啲❤️ 我哋encore左幾round

海鮮方面,個人極力推介魷魚

好有魷魚香,口感非常爽嫩‼️
「胡椒豬肚貢丸」
中間有胡椒粒&豬肚粒,味道一啲都唔單調,
好好味

另外除左燒肉外,仲有炸物、刺身、石鍋飯、沙律🥗、小食‼️

有我最愛嘅榴槤炸彈

呢間嘅所有炸物、煎餃子都係即叫即整,好有heart❤️

加上,呢度最有驚喜嘅係:
2022-12-12
2022-12-10 280 瀏覽
訂座只可以㩒8位,我備註有寫明9位,最後要我地逼住食。叫左378體驗和牛餐,d牛勁油,燒兩舊就成個爐都係油,勁油膩,好影響食慾。叫刺身叫左好耐都未到,不停催(期間d店員仲要扮睇我唔到),最後上枱嘅刺身都仲係冰嘅最過份係個店員換爐具,頭先提到d牛好油,出油出到變油炸咁,所以請店員換板啦,佢完全無拎野去接住d油,拎起塊板d油漏曬出嚟,差d倒落我媽咪到!今朝仲要收到email話我缺席???個體性極差,無下次
訂座只可以㩒8位,我備註有寫明9位,最後要我地逼住食。

今朝仲要收到email話我缺席???
個體性極差,無下次
2022-12-09
生日
2022-12-01 487 瀏覽
喺旺角搵食揀左呢間堅韓牛韓燒放題。店內甚具韓國食店風格,雖然枱櫈較舊,但更加有韓國嗰d由呀豬媽自家經營嘅特色小店,比人感覺舒適自在。放題價格有大衆化亦有極尚價錢,本來都諗住揀中間價錢都夠,但好想食日本和牛,所以都揀左level3。食物種類都幾多,除左燒肉外亦有刺身、前菜、沙律、熱食、炸物、火鍋等。刺身:三文魚、北寄貝、甜蝦,三文魚係厚切,啖啖肉,冇筋唔腥又新鮮;甜蝦幾鮮甜;北寄貝口感嫩滑爽彈。沙律:和風三文魚沙律,沙律菜同三文魚都好新鮮配埋個醬汁非常開胃,燒肉期間都比較heavy,叫個相對比較light嘅沙律中和下都唔錯。熱食:烤香腸好好食,少少甜帶d酒香味;而黑椒一口牛粒本來係好食,黑椒味香濃,牛粒炒得唔乾身。但食左燒和牛,完全覺得今晚肚子個位唔可以容納佢。炸物:炸物都炸得好香脆,又唔會太油膩。期待食嘅炸雞肉洋蔥圈,感覺食唔到洋蔥,比雞肉口感霸左。不過炸雞幾好,肉質juicy,味道剛好唔會鹹。燒肉:相比下我覺得餐廳提供燒嘅食材選擇較多,有唔同國家嘅肉肉,日本和牛、韓國牛肉、澳洲和牛、安格斯牛同西班牙黑毛豬,仲有水產、串燒包括爆脆墨魚咀、雞腎串、雞皮串等。爆脆墨魚咀:幾爽口,但我地落得
喺旺角搵食揀左呢間堅韓牛韓燒放題

和風三文魚沙律

黑椒一口牛粒

炸物

炸魷魚鬚

爆脆墨魚咀:幾爽口,但我地落得太少鹽,味道爭d
雞皮串:呢個要花時間燒,但係好好食,燒到外皮脆卜卜,如果燒唔夠就煙韌d。

墨魚咀,雞皮

都有order唔同嘅牛,韓國牛肉、澳洲和牛等牛肉都好靚,肉質鮮嫩,油脂平均;牛板腱肉質實,口感彈牙。
但係食左日本和牛肉眼蓋之後,每encore都已經係追呢個食。黎嘅時候見到佢油花靚到不得了,燒完之後,入口即溶,一陣牛油香味咀入面爆發,牛味香濃到暈,簡直用驚艷黎形容,而家諗返都仍然回味呀!

韓國牛肉、澳洲和牛

日本和牛肉眼蓋

飲品同甜品自助,自己雪櫃拎。整體今晚呢一餐都係大滿足。
和風三文魚沙律
黑椒一口牛粒
炸物
炸魷魚鬚
墨魚咀,雞皮
韓國牛肉、澳洲和牛
日本和牛肉眼蓋
2022-11-29 357 瀏覽
Ooo韓牛燒肉放題ooO今晚突然好想食韓燒,好似都一段時間無食韓燒🇰🇷🇰🇷, 所以想搵間可以任食又多選擇既放題食盡佢。見到旺角呢間供應頂級韓牛及美國安格斯牛肉的放題店🐮🐮🐮,有牛肉任食又有熱食、小吃、韓牛石頭飯鍋、飲品、雪糕好多選擇。OooooO2️⃣LEVEL 2體驗和牛套餐 $378首先每人提供一客三款的牛肉💕A4和牛眼蓋💕澳洲M9和牛西冷💕美國牛頸脊油脂分佈平均,非常嫩滑,入口即溶!此外我還點了其他任食食品🔹美國安格斯肉眼扒----肉眼扒好大塊🔹忌廉芝士無骨雞翼---忌廉芝士餡啖啖肉🔹帆立貝---燒到外表金黃好味🔹五花肉---薄薄肥廋分明🔹韓式雞肉---調味很好, 雞件大少剛好,燒到少金黃色好味!🔹海蝦---最喜歡食燒蝦再要拼心型打卡🔹前菜----日本枝豆,大豆芽,蘿蔔粒,白菜仔,食左咁多肉中間食返D 菜🔹蒜蓉牛油燒金菇 --- 放在錫紙杯內滿滿的蒜蓉牛油要小心有牛油比較易燶🔹蒜蓉孜然燒茄子---給客人時已放了蒜蓉孜然方便客人一燒即食🔹飲品---非常多的選擇,真係乜都有連啤酒都係任飲🔹最後仲有生果、雪糕,真係好滿足!👏🏻值得一讚的是店舖會將一張牛油紙鋪在韓燒爐上,不時更換,完全唔會有
Ooo韓牛燒肉放題ooO

OooooO
2️⃣LEVEL 2體驗和牛套餐 $378

首先每人提供一客三款的牛肉
💕A4和牛眼蓋
💕澳洲M9和牛西冷
💕美國牛頸脊
油脂分佈平均,非常嫩滑,入口即溶!

此外我還點了其他任食食品
🔹美國安格斯肉眼扒----肉眼扒好大塊
🔹忌廉芝士無骨雞翼---忌廉芝士餡啖啖肉
🔹帆立貝---燒到外表金黃好味
🔹五花肉---薄薄肥廋分明
🔹海蝦---最喜歡食燒蝦再要拼心型打卡
🔹飲品---非常多的選擇,真係乜都有連啤酒都係任飲
🔹最後仲有生果、雪糕,真係好滿足!

👏🏻值得一讚的是店舖會將一張牛油紙鋪在韓燒爐上,不時更換,完全唔會有燶底、黏爐的情況!
2022-11-22 3048 瀏覽
堅韓牛韓燒放題 今日喺旺角附近收工,非常肚餓,好想食大量既肉肉黎補償返自己一日既辛勞。其實冇乜點諗就決定左去左呢間堅韓牛食燒肉放題。 晚上7點上到去唔太多人,位置鬆動,職員幾有耐性,慢慢同我介紹個餐牌。套餐有3個Level,見到Level 3有日本A4和牛肉眼,仲有埋真正既韓國1+腩包肉,係就係貴少少,不過真係太耐冇去旅行,好想重溫喺韓國食韓牛既滋味,咁就揀Level 3啦。 個爐都未熱,D肉已經上枱,睇得出每一種肉既質素唔差,但因為個爐未夠熱,我就先食住D小食同刺身先。 小食有炸洋蔥圈,炸雞塊,炸雞軟骨,炸魷魚,炒牛肉粒,賣相都幾唔錯,特別想讚係呢個炸魷魚,真係外脆內軟,令我食唔停口。刺身方面,我最喜歡既三文魚同甜蝦都唔錯,都係新鮮好味既。 試完小食梗係開始燒肉環節,呢度既燒肉係自己調味,自己落岩鹽同黑椒,我先燒左豬腩片,肉眼同埋牛肋條,豬腩片燒脆左真係好香好好味,配埋泡菜再用生菜包住一齊食,非常出色。而肉眼同牛肋條牛味非常濃郁,而且肉質偏軟身,但仍然有咬口,十分好味。 最有驚喜係呢個韓國1+腩包肉,上枱放喺度已經好吸睛,呢個肉真係唔洗燒太耐,兩面燒到微微金黄色,加少少岩鹽,就咁直接
堅韓牛韓燒放題

最有驚喜係呢個韓國1+腩包肉,上枱放喺度已經好吸睛,呢個肉真係唔洗燒太耐,兩面燒到微微金黄色,加少少岩鹽,就咁直接放入口,你唔需要咬已經溶化左喺口入面,滿口油香,呢種體驗無諗過喺呢度食到,真係俾喺韓國食更加出色,突然覺得呢個價錢有咁既享受,都算超值喇。

之後我都停唔到主攻呢款肉,連甜品都冇食到,但真係非常滿足,真心推介可以一試。
2022-11-21
2022-11-01 903 瀏覽
連續兩個星期六都去咗食,啲嘢唔好食都唔會做回頭客,當然餐牌上我都只係選擇嚟食,因為我唔鍾意太多油花嘅肉,所以都只係選擇咗食西冷同埋肉眼,豬髀骨同埋豬扒都相當出色,尤其係澳洲M9和牛 ,真係要試吓👍🏻除咗燒肉以外,佢嘅醃蘿蔔同埋魚子沙律都非好正,我應該encore咗五、六次,醃蘿蔔嘅酸味完全中和咗肉嘅油膩感,魚子同埋菜好新鮮😍講一講個價錢先,佢而家做緊生日嗰一位半價,第一次去嘅時候,我哋四位都係10月生日,所以等如全張單半價,第二次再去嗰陣,依然可以用生日優惠,即係生日優惠無限次使用,真心抵🤑🤑🤑其實我去幫襯之前都睇過呢間餐廳嘅評語,本身都心大心細,因為我睇到啲劣評衰到一個點,但係經朋友極力介紹之後,始終都係俾咗佢一次機會。再次證明,機會只會俾有準備嘅餐廳,完全冇令我失望,所以今次係真真正正嘅試過便知龍與鳳👍🏻

2022-10-22
生日