2024-05-13 77 瀏覽
平時覺得諾士佛臺呢個地方好多酒吧,好多更加係適合打卡;韓國菜都係大份,但感覺草根!今次同朋友一齊食,就知道點解呢兩樣可以撈埋一齊,而完全無凸迄啦!一入到去,就見到有一隻熊,同埋其他機舖嘅裝飾。等緊嘢食,都好多時間去打卡。睇下餐牌,睇完就記得用QR Code落單啦!前菜今次嘅前菜有泡菜同芽菜,不過今次芽菜嘅醃料同泡菜一樣,而唔係麻油,少左啲層次。芝士鐵板泡菜炒五花肉 $158佢係將凍嘅芝士連Gas爐一齊到,要滾熱慢慢將芝士煮溶。腩肉就咁食會覺得好肥,仲要切得咁厚,加埋芝士更加肥膩。炒過嘅泡菜會令人覺得清新,又走左泡菜獨有嘅味道,令成個菜式好夾。蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵$1982-3人份,配以蜆、青口、蝦同小章魚烹製。雖然用左韓國最辣嘅青陽辣椒,不過因為辣椒舖面,所以滾返熱嘅時候,會感受到辣味。不過個湯主要嘅味道,係蕃茄嘅酸甜,飲落竟然係舒服順喉。所以下酒一流,但無酒都無妨。中華麵口感,介乎烏冬同油麵之間,非常吸湯。原味芝心蛋卷$98賣相有啲似日本玉子燒,不過呢個無日式咁甜。面頭用茄汁同沙律醬,感覺更似街頭小食。外皮鞋啲,但蛋味重啲,芝士可以拉絲。醬汁配搭適合芝士,亦酸甜解膩。This S
This Summer
前菜
睇下餐牌,睇完就記得用QR Code落單啦!前菜
芝士鐵板泡菜炒五花肉 $158
蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵$198
原味芝心蛋卷$98
This Summer $58
茉莉茶味好出,但唔會澀。攪下啲糖漿,就會有菠蘿嘅果香🍍又唔會太甜。擺耐啲浸下,裝飾嘅羅勒葉,又會出味,配搭好令人舒服。小計 $512
加一服務費$51.2
總計 $563
2024-04-27
This Summer
  • ThisSummer
  • 蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵
韓國野永遠都食唔厭🤭☺️今次黎到位於TST既啤啤bear韓國包車😍環境靚到癲! 玩味十足 ! 完全可以比你瘋狂打卡 燈光夠哂Y2K😍 剩係周圍打卡 已經可以玩成粒鐘😂入到去真係每個角落都哇哇聲🥹☺️ 蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵✨ 海鮮種類同份量勁足! 有青口 大蝦 蜆肉 章魚仔 每款都有3-5隻😙原隻章魚仔好得意🙌🏻 好爽口 成個蕃茄湯底極濃郁! 仲要配埋辣味 每喺酸酸辣辣 好過癮! 🤪 中華麵好似烏冬 又係好爽口同滑身 shu哂落口🧡整體好好食! 同埋全程滾住 熱辣辣! 岩哂冬天食😋芝士鐵板泡菜炒五花肉💛 我大愛既五花肉😋🙌🏻仲要夾埋大量cheese 🥰見到拉絲真係會好滿足🤭 辣辣地既泡菜配上濃厚芝士 入口係完全100%完美 好好食🥹 五花肉肉質好鬆軟 忍唔住狂食🥹BUTTER X GARLIC 韓式無骨炸雞 配 脆脆薯格 ✨見到個名都已經勁吸引🧡炸雞新鮮炸好 重蒜 加甜甜既BUTTER 鹹甜鹹甜 好開胃🫶🏻仲有薯格!! 配埋兩款醬食 好滿足🥹😋 2人食超飽 但好滿足🥹 完全可以滿足哂你食韓國包車既願望🤪 餐廳好有feel 🫶🏻✨ 必須要再到訪 試埋其他野食!
韓國野永遠都食唔厭🤭☺️
今次黎到位於TST既啤啤bear韓國包車😍
環境靚到癲! 玩味十足 !
完全可以比你瘋狂打卡 燈光夠哂Y2K😍

剩係周圍打卡 已經可以玩成粒鐘😂
入到去真係每個角落都哇哇聲🥹☺️

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵✨
海鮮種類同份量勁足!
有青口 大蝦 蜆肉 章魚仔 每款都有3-5隻😙

仲有薯格!! 配埋兩款醬食 好滿足🥹😋

2人食超飽 但好滿足🥹
完全可以滿足哂你食韓國包車既願望🤪
餐廳好有feel 🫶🏻✨
必須要再到訪 試埋其他野食!
2023-12-19
2024-01-09 1271 瀏覽
餐廳佔了8樓全層,一出電梯和入門口處就有一隻大啤啤熊🐻做歡迎,店舖入面都好有特色,用了各種遊戲設施做裝飾,勁多打卡位。🤩👍💯💯💯💯💯💯BUTTER x GARLIC 無骨炸🍗🍖配脆脆薯格🍟$178炸雞🍗係韓國菜的主要食品之一,這裏有幾種口味選擇,我們選擇岩鹽蒜香味,炸雞🍗份量十足,足足有十塊之多,外皮炸得香脆肉質鮮嫩,咬落很juicy,雞肉🐔已醃得很入味,不用沾其他調味醬也很好食。另外餐廳有啲貼心,附送了一碟醃酸蘿蔔,食炸雞嘅時候可減低肥膩感。😋🤤👍炸紫菜粉絲卷$68用紫菜包住韓式粉絲來炸,紫菜炸得很香脆咬落脆卜卜,粉絲不肥膩,配搭很清新。👍🫶大發!芝士🧀鐵板泡菜炒五花肉🐷$178上枱後先用火煮溶芝士🧀底,再同五花肉泡菜攪勻,打熱後的芝士🧀仲會拉絲,五花腩🐷肥瘦適中再加埋泡菜一起吃食落淡淡都好滋味。🤤🫶💯蕃茄🍅韓式辣海鮮湯配中華麵🍜$218海鮮湯很足料,有青口、蜆肉、大蝦🦐、魷魚🐙和番茄🍅等,湯底帶少少甜辣,中華面🍜有點似烏冬但質地有啲淋,吸收了湯汁的味道很好味很開胃,而且份量大大窩足夠兩人份量。😋👍🫶💯

炸紫菜粉絲卷$68

大發!芝士🧀鐵板泡菜炒五花肉🐷$178

蕃茄🍅韓式辣海鮮湯配中華麵🍜$218

2024-01-07
  • BUTTER X GARLIC 炸雞配脆脆薯格
2023-12-01 96 瀏覽
啤啤bear韓國包車📍 尖沙咀諾士佛台1號8樓天氣開始凍就好想食韓國菜🥺咁啱經過諾士佛台見到原來開咗一間新嘅韓國餐廳!環境仲要超靚 超有特色勁啱打卡!一去到就已經有一大隻熊啤啤喺門口 仲有好多霓虹燈光做裝飾 背景音樂播住聖誕嘅歌好有氣氛❤️叫咗幾個成日喺韓劇見到嘅菜式😆蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218份量一啲都唔細㗎!夠晒兩至三個人食,而且海鮮嘅種類都好多,有蜆、青口、八爪魚仔同埋大蝦!海鮮都好鮮甜,食得出好新鮮~蕃茄湯底的酸甜配合埋韓國青陽嘅辣,仲有超級爽口彈牙嘅拉麵,冬天食真係啱晒!🥰大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $178대박! 超級邪惡嘅芝士呀!上枱即刻用Gas爐煮熱啲芝士,然後撈埋啲炒得好香嘅五花肉一齊食,真係好滿足❤️蟹籽海鮮蛋卷 $138超級巨型嘅蛋卷,雞蛋味好香,上面鋪滿蟹籽,中間就係包裹煮海鮮同埋沙律醬,中間有一粒粒魷魚,好鮮甜😍呢度有酒精飲品亦都有無酒精飲品,我同朋友一人叫咗一杯。First Crush - 粉紅岩鹽荔枝特調$68呢款就係燒酒底嘅特飲,賣相10分吸引,飲落都幾有果香,淡淡的荔枝味配合少少燒酒,唔經唔覺好快就飲完一杯🙈Drink Me!"- 粉紅西柚特飲 $
啤啤bear韓國包車
📍 尖沙咀諾士佛台1號8樓

叫咗幾個成日喺韓劇見到嘅菜式😆

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218

大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $178

蟹籽海鮮蛋卷 $138

呢度有酒精飲品亦都有無酒精飲品,我同朋友一人叫咗一杯。

First Crush - 粉紅岩鹽荔枝特調$68

Drink Me!"- 粉紅西柚特飲 $58
呢杯就係冇酒精嘅特飲,啱晒唔飲得酒嘅朋友🙉 西柚酸酸甜甜,越飲越開胃😋

整體環境都好適合打卡,氣氛好適合一大班人聚餐!另外佢都有個3小時任飲酒plan,下次一於同班飲酒嘅朋友嚟試吓先🤪
2023-11-25
最近見到好多foodie都介紹呢間韓國菜$98任食豬五花價錢確實幾吸引🤭連前菜都系任添架🤪一於等史努比試試佢味道如何😎喺所有嘢嚟之前有兩小碟前菜分別系泡菜同辣大荳芽菜泡菜正常 酸同辣兩者都好出好搶 惹味開胃😂大荳芽菜正常 帶少少麻油香前菜只要同店員講聲就可以再添史努比都加咗碟泡菜🤣食烤肉有助解膩🤪👍🏿實現五花肉自由烤盤 (升級無限添加五花肉) $68(+$30)Upgrade咗之後除咗可以無限添加五花肉之外仲送一份包肉生菜(原價$10)另外佢會包3款醬 分別系韓式包肉醬 麻油鹽醬同埋最近推出嘅檸檬柚子醬~五花肉切得夠厚身😍一放上烤盤豬油即刻滋滋聲咁bit晒出嚟😈燒到金黃色之後 加埋生菜同少少嘅韓式包肉醬豬肉嘅油脂隨即喺口腔度爆發 超邪惡🤤微微嘅焦脆再加滿滿嘅油香配搭醬料甜甜辣辣好惹味反而檸檬柚子醬冇想像中咁夾都系韓式包肉醬更加match🤣生菜亦系亮點之一 解膩一流🤭平時史努比好好好好好少食肥肉但今次估佢唔到又幾好食😂所以都食咗幾舊細嘅🤪不過其實一份兩個人系夠食嘅🤣建議帶多幾個frd 咁就抵返晒啦~味道: 7.5/10性價比: 8/10👍🏿小碗韓式冷麵 +$12只要嗌上述五花肉烤盤 就可
最近見到好多foodie都介紹呢間韓國菜

泡菜正常 酸同辣兩者都好出好搶 惹味開胃😂
大荳芽菜正常 帶少少麻油香
前菜只要同店員講聲就可以再添
史努比都加咗碟泡菜🤣食烤肉有助解膩🤪
實現五花肉自由烤盤(升級無限添加五花肉)

Upgrade咗之後除咗可以無限添加五花肉之外
仲送一份包肉生菜(原價$10)
五花肉切得夠厚身😍
平時史努比好好好好好少食肥肉
但今次估佢唔到又幾好食😂
所以都食咗幾舊細嘅🤪
不過其實一份兩個人系夠食嘅🤣
建議帶多幾個frd 咁就抵返晒啦~
性價比: 8/10

👍🏿小碗韓式冷麵 +$12
只要嗌上述五花肉烤盤 就可以以優惠價$12加配細碗嘅冷麵
份量以呢個價嚟講正常嘅都唔會話太細碗~
調味適中唔會太鹹 食落幾清爽🥰

雖然佢寫系辣海鮮湯 但連史努比都唔覺辣證明辣度好低🤣
番茄味都幾濃郁 帶少少酸味 唔會太甜👍🏿
中華麵有啲似烏冬嘅感覺
雖然就唔及日式烏冬咁煙韌 但佢都唔差😚
少少彈牙 有咬口~
海鮮份量系足嘅😆

👌🏿蟹籽海鮮蛋捲 $138
見呢個蛋捲都系佢哋嘅熱門菜式之一
就嗌嚟試下🤪
蛋炒到半熟嘅狀態 系幾滑嘅🥰
同埋上面有蟹籽卜卜脆嘅口感更加過癮~
配搭適量嘅沙律醬本來系好食嘅
但中間啲海鮮就mama day la🥲
同埋份量較少 感覺呢個價唔太值
蟹柳粉感頗重 好紥實
其如嘅蜆呀蝦同魷魚都冇特別
加咗海鮮冇話好食咗 反而本身蛋捲仲好食
可能嗌原味仲好🤣
但值得讚嘅系調味唔會過重 鹹度啱啱好~
味道: 6.5/10

佢嫌酒味唔夠重🤣so so la
粉紅清河星光有汽清酒

*另設加一服務費*

見網上食評都好兩極化
有人話好好食好抵食 亦有人話呢間系比foodie過份吹捧嘅餐廳
早兩日出完story都即刻收到唔少DM問味道如何

抵唔抵食都系睇你嗌咩
五花肉烤盤系幾抵嘅 畢竟佢$98唔系計人頭
只要系比$98幾多人去都可以任食
加上送生菜 又可以以$12加配冷麵
不過要留意返佢哋有set最低消費每位$150(計埋加一)
如果$150食到任食又唔算話好貴嘅~
最後系咁二講埋環境服務
藍色嘅燈光 同埋機舖咁嘅裝修
學生哥學生妹去其實有feel嘅🤭
但對於史努比呢啲心理年齡老廿年嘅嚟講(朋友都叫我呀婆😂)
藍燈唔太舒服 有啲啲嘈 同埋張枱太細難影相😂
服務就普通啦 唔算差但叫店員要叫幾次先有人理🥴
整體評分:
味道: 7.3/10
環境: 6.9/10(二人枱太細啦 坐得唔太舒服🥹)
服務: 6.9/10
衛生: 7.5/10
抵食: 7.9/10
想喺尖沙咀食韓國嘢🇰🇷朋友就推薦呢間 啤啤Bear韓國包車 立即要去試吓啦一岀lift差不多每個角落都係打卡位韓式機舖為主題搭配埋霓虹燈装飾間餐廳真係好似去咗韓國咁一坐低就叫個Terra 啤酒啤啤佢500mL 做緊買2送1然後就叫左一份無限挑戰烤盤 $98一份的價錢,就可以無限添加五花肉和韓式小章魚五花肉燒至金黃色,韓式小章魚有咬口,加埋kimchi 同韓式辣醬更加惹味我加左份生菜夾埋五花肉一齊食香蒜牛油醬無骨炸雞啤酒配炸雞定律嚟㗎嘛一定要叫一份啦香噴噴的牛油味加埋香蒜 剛剛好的炸雞外面脆,入面Juicy大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵 $98黑松露迷必試!加上勁量嘅芝士鐵板嘅熱力令到芝士溶晒,趁熱撈勻每一啖都有芝士同埋黑松露還有流心太陽蛋,加埋炸醬麵,一流
想喺尖沙咀食韓國嘢🇰🇷

真係好似去咗韓國咁

一坐低就叫個Terra 啤酒啤啤佢
500mL 做緊買2送1

然後就叫左一份無限挑戰烤盤 $98

一份的價錢,就可以無限添加五花肉和韓式小章魚
我加左份生菜夾埋五花肉一齊食

香蒜牛油醬無骨炸雞

啤酒配炸雞定律嚟㗎嘛
一定要叫一份啦
香噴噴的牛油味加埋香蒜
剛剛好的炸雞外面脆,入面Juicy

大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵 $98
黑松露迷必試!加上勁量嘅芝士
鐵板嘅熱力令到芝士溶晒,趁熱撈勻
每一啖都有芝士同埋黑松露
還有流心太陽蛋,加埋炸醬麵,一流

尖沙咀一間非常熱鬧,而且氣氛一流嘅韓國餐廳,餐廳佈置極有心思,一搭電梯上到餐廳嘅樓層就比一隻大啤啤吸引住, 十分醒神矚目。而且餐廳嘅色彩同埋燈光嘅配合,令人好似置身喺韓國嘅餐廳同埋街頭。雖然餐廳位於尖沙咀嘅地段,但係食物價錢非常合理,有唔同嘅地道韓式食物可以選擇。當日點左鐵板芝士泡菜炒五花肉,呢款菜式配上鐵板同埋明火上枱,芝士喺幾分鐘之後就已經燒到溶晒,撈埋五花肉同埋泡菜一齊食,味道簡直一流。😋而且芝士都分量十足,有拉絲嘅效果。嚟韓國餐廳點可以唔點炸雞呢?酸忌廉醬配炸雞,醬汁可以中和炸雞嘅油膩感,令人食多幾件都毫無負擔。呢度啲炸雞可以話係非常出色,炸完之後一啲都唔乾唔柴,仲保留左雞件嘅肉汁。而且份量十分多,一份已經有十件八件左右,兩個人完全食唔晒。加多個蕃茄韓式海鮮湯配中華麵🥘🍜,呢個中華面驚喜十足,配有大量海鮮而且大件,中華麵索晒啲韓式辣湯汁,令人食指大動。👍🏻配合食物同埋氣氛,真係唔可以唔飲返杯酒。餐廳提供唔同嘅有酒精飲品,啤酒以至Cocktail都有,大家都可以點返杯同朋友一齊暢飲🍻🍸🥃睇返餐牌,五花肉同埋飲品都有無限追加同埋暢飲嘅優惠,價錢亦都唔算貴。

2024-05-13 0 瀏覽
呢日收工約咗朋友食飯佢話想食韓國嘢 一早book定諾士佛臺嘅啤啤bear上到去發現超人氣 勁多後生仔女播住kpop 裝修設計又啱打卡 燈光好Y2K 勁有feelQR code落單 餐牌都幾多選擇食韓國嘢點少得炸雞!要咗butter x garlic無骨炸雞$158無骨炸雞簡直係懶人嘅恩物份量比想像中多好多 每一件都好大件外表炸得香脆 入面雞肉好嫩滑好juicy鎖住到肉汁 加上外面嘅香草、蒜香同牛油香 正都爆!大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉$158另一個不可少嘅元素係芝士同泡菜呢個組合永遠都係perfect match鐵板燒一燒 翻炒一下厚身芝士半融化 夾起嚟會拉絲五花肉肥瘦適中 食落去都好軟滑加埋濃郁嘅芝士同泡菜 大發!蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵$198入面有大量海鮮 蜆、青口、蝦、章魚仔湯底好濃郁 帶少少微辣中華麵夾起時掛少少湯汁 爽彈又夠香口柚子啤酒$58酸酸甜甜 中和咗啤酒嘅苦澀味好啱女仔飲海鹽菠蘿啤酒特飲$58另一igable嘅飲品杯嘅邊邊沾滿咗粉紅色嘅海鹽 好似有層冰花咁飲落去少少咸咸甜甜嘅感覺 正!
呢日收工約咗朋友食飯

要咗butter x garlic無骨炸雞$158
無骨炸雞簡直係懶人嘅恩物
份量比想像中多好多 每一件都好大件
外表炸得香脆 入面雞肉好嫩滑好juicy
鎖住到肉汁 加上外面嘅香草、蒜香同牛油香
正都爆!

大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉$158
另一個不可少嘅元素係芝士同泡菜
呢個組合永遠都係perfect match
鐵板燒一燒 翻炒一下

厚身芝士半融化 夾起嚟會拉絲
五花肉肥瘦適中 食落去都好軟滑
加埋濃郁嘅芝士同泡菜 大發!

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵$198
入面有大量海鮮 蜆、青口、蝦、章魚仔
湯底好濃郁 帶少少微辣
中華麵夾起時掛少少湯汁 爽彈又夠香口

柚子啤酒$58
酸酸甜甜 中和咗啤酒嘅苦澀味
好啱女仔飲

海鹽菠蘿啤酒特飲$58
另一igable嘅飲品
杯嘅邊邊沾滿咗粉紅色嘅海鹽 好似有層冰花咁
飲落去少少咸咸甜甜嘅感覺 正!
入到去就俾佢嘅巨大籃球機場景嚇親,仲有迷幻街機打卡位, 超有特色!⭐️大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $158芝士份量超多!拉絲芝士配上泡菜五花肉,又邪惡又好食!⭐️蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 (2-3人份) $198蕃茄酸酸甜甜加上青陽辣椒的辣勁同淡淡海鮮味,包括蛤蜊、青口同蝦⭐️無限烤五花腩同章魚 $99只要加$99就可以全枱任食五花腩同章魚!!店員仲會幫手烤五花腩,配上韓式沾醬同生菜,好似去咗韓國食咁!⭐️蜂蜜牛奶米酒$58呢個超好飲!
⭐️大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $158
芝士份量超多!拉絲芝士配上泡菜五花肉,又邪惡又好食!
⭐️蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 (2-3人份) $198
⭐️無限烤五花腩同章魚 $99
只要加$99就可以全枱任食五花腩同章魚!!
⭐️蜂蜜牛奶米酒$58
呢個超好飲!
  • 辣炒小章魚五花肉
2024-05-11 27 瀏覽
總結係我食過最難食嘅韓國嘢💢💢簡直係難食界天花板🤬🤬一入到去個天花板就滴晒水,好似未裝修完咁!跟住油煙彌漫 好似做緊油煙Spa!呼吸都呼吸唔到🤬我哋三個人嗌咗一個烤五花肉同埋炸物拼盤,結果埋單先至發現佢要每人最低消費 $150!!!!簡直就好似一個騙局!咁最後揀追加咗一個玉子燒🙂🙂個烤五花肉油淋淋到,好似出咗街二十四小時嗰塊面咁,三個妹豬入去出返嚟都變三隻乳豬!🤡 炸嘢一啲都唔香口! 嚟到好似狂隊嗰10公斤油咁💦瞬間自好我嘅暴食症😅😅最重要係我哋嗌一杯嘢飲,連飲筒都無😭話冇晒飲筒😫一間餐廳連基本嘅餐具都提供唔好有咩資格開鋪🙂‍↔️🙂‍↔️最牙煙嘅係成間嘢都冇通風設備!燒肉個gas爐好搶火,好似就嚟爆炸咁,勁危險 Staff經過見到我哋成枱都係彈起嗰啲油花好冷靜咁樣就走咗😅完全無服務可言 邊個睇完呢個食評,都仲去試真係傻仔!唔好話我冇提你哋!😭😭😭
總結係我食過最難食嘅韓國嘢💢💢
簡直係難食界天花板🤬🤬

邊個睇完呢個食評,都仲去試真係傻仔!
唔好話我冇提你哋!😭😭😭

致癌物質
2024-05-10
呢度嘅韓國食物真係好吸引人!佢哋嘅菜式口味獨特,令人回味無窮。我地二人一坐低首先點左snowball及柚子梳打呢類清新嘅飲品。柚子酸香同梳打氣泡結合一起,帶來令人神清氣爽嘅口感。果然係一款消暑又開胃嘅飲品。跟住點左牛油蒜頭無骨炸雞呢個受歡迎嘅韓國主食。雞肉嫩滑多汁,外脆內軟,配合濃郁嘅牛油蒜頭醬汁,味道濃郁香脆。每一口都帶來滿滿嘅香氣和美味,令人難以抗拒。另外,蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵係一道垂涎欲滴嘅湯麵。湯頭鮮甜辣辣,配上新鮮嘅海鮮同中華麵,豐富嘅口感令人食慾大開。更加係以火鍋爐呈上,儀式感滿滿,份量亦滿滿呢!最後,芝士鐵板泡菜炒五花肉係一道經典嘅韓國炒菜。五花肉炒製後,質感鮮嫩多汁,配上濃郁嘅泡菜同芝士,味道層次豐富,鮮辣又濃郁。芝士嘅加入令呢道菜更加濃郁香濃,每一口都充滿著滿足感。總括而言,呢度不論環境同韓國食物都非常韓式,有其強烈獨特嘅風味同美味。加上好多年輕人黎食呀,令自己感覺都年輕d呢!

2024-05-07 0 瀏覽
最近我同fd幫襯左係尖沙咀一間充滿韓國風格既餐廳,我好似置身於機舖當中,感受到濃郁既韓國氛圍。2個人叫左蕃茄海鮮中華麵、芝士泡菜炒炒五花腩、忌廉醬炸雞,並搭配了一杯菠蘿特飲同一杯西柚特飲。^ - ^餐廳充滿左韓國風格,從裝潢到擺設,處處可見韓國既元素。餐廳內有豐富多樣既遊戲機。另外,用餐空間非常寬敞,提供左舒適既就餐環境。食物方面,蕃茄海鮮中華麵既湯好濃郁,海鮮鮮味和蕃茄酸甜味道相互融合,帶來了豐富既口感同層次感。芝士泡菜炒炒五花腩,半肥半瘦既五花腩同芝士,泡菜相互呼應,令人難以抗拒。忌廉醬炸雞外脆內嫩,醬汁奶香味道今整道菜更加濃郁。此外,我點了一杯菠蘿特飲,朋有叫一杯西柚特飲。菠蘿特飲清新爽口,帶有菠蘿既甜蜜味道,非常適合搭配辛辣既韓國料理。西柚特飲則帶有微酸口感,讓人在一口口飲用中感受到清涼同提神的效果。這兩款特飲都相當美味。

2024-05-07 0 瀏覽
尖沙咀金巴利道一向係韓國菜嘅集中地,但我地今次去咗位於諾士佛台士嘅一間韓國料理店,「啤啤Bear 韓國包車」嘅裝潢剛好呼應了近日流行嘅Y2K風潮😎甫一出lift 已經見到身一個打卡位,1:1嘅藍色熊熊🐻迎接大家。店面空間相當之大,周圍怖置都係滿滿嘅霓虹燈、仲有巨熊figure,機舖嘅籃球機、街機等等😆講番食物方面,QR code 自助下單十分方便,餐牌上差唔多有齊韓菜嘅必食菜式同特色飲料🥤花多眼亂,款款都想食,下次要再組團一齊嚟先得蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵用上鮮茄煮成嘅韓式辣海鮮湯更符合香港人口味,酸甜辣鮮多重味覺享受😋海鮮份量都唔少,蝦🦐、青口、蜆、八爪魚🐙等等,中華麵口感類似烏冬,滑捋捋得來又煙煙韌韌,好好味😋大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉自己DIY有得玩又有得食,五花肉份量夠哂兩個人食,泡菜辣度唔算太高但會越炒越濃味,面層嘅大量芝士可以中和番辣度,熱辣辣咁仲有拉絲效果😍邪惡度爆燈💡Butter x Garlie 無骨炸雞🍗份量超級大份,兩個人嚟食一定勁滿足😌無骨炸雞真係啖啖肉,重點係炸粉皮完全唔厚仲相當脆身,雞肉嫩滑juicy ,多款口味中揀了butter x garlic ,熱門口

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵

大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉

Butter x Garlie 無骨炸雞🍗
份量超級大份,兩個人嚟食一定勁滿足😌無骨炸雞真係啖啖肉,重點係炸粉皮完全唔厚仲相當脆身,雞肉嫩滑juicy ,多款口味中揀了butter x garlic ,熱門口味果然超水準,鹹度十足嘅牛油蒜蓉夠惹味,佐酒一流

荔枝啤酒🍻
青蘋果啤酒🍻
炸雞必備之選,有別基本韓國啤酒外,仲有多款果味啤酒可供選擇,我地分別揀咗荔枝同青蘋果🍏味
2024-05-02 43 瀏覽
今日嚟到諾士佛台1號,樓上鋪8樓有一間裝修非常新潮嘅韓風主題餐廳。成個裝修就好似去咗韓國嘅夜場咁,忍唔住都要飲返兩杯啊!🤤依家餐廳而家做緊一個期間限定無限挑戰烤盤優惠,可以以超優惠價錢$98,無限任食燒五花肉同埋章魚,第一輪點餐後職員仲要幫你燒賣,服務超好。而且五花肉同章魚食材都非常新鮮,燒到外脆內軟,油花四瀉🥰。阿美都忍唔住叫多兩round。另外叫咗兩個菜同一個煮食,蟹籽海鮮蛋捲鋪滿左非常多蟹籽,入面包住蛋黃醬及唔同嘅海鮮配料,有蜆肉有魷魚,仲有唔少芝士。咬落去非常軟滑😁仲有叫咗Butter x Garlic無骨炸雞,炸雞做得非常Juice,亦都有好香嘅牛油及香草味,送啤酒一流呀😛芝士鐵板黑松露炸醬麵,上面有個靚靚煎得脆脆嘅太陽蛋,黑松露醬就收埋喺蛋下面,炸醬麵亦都預先拌好晒,出邊在位上一圈芝士,開咗爐之後芝士溶化,可以打卡拉芝相😍嘢飲Tara啤酒做緊優惠,買二送一,一支500ML,冰涼嘅啤酒配上韓國嘢簡直係一流呀!😛今次真係飲飽食醉啦。啤啤Bear韓國包車 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號8樓

仲有叫咗Butter x Garlic無骨炸雞炸雞做得非常Juice,亦都有好香嘅牛油及香草味,送啤酒一流呀😛

啤啤Bear韓國包車 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號8樓
2024-05-01 16 瀏覽
一出lift就見到啤啤bear迎接我地,就知我地無去錯地方啦。餐廳環境算大,裝飾好有趣,有閃光牌,仲有籃球架,遊戲機,雖然有得睇,無得玩,但望住呢個環境,伴著輕快音樂,心情都chill啲。蟹籽海鮮蛋卷大量蟹籽鋪在蛋卷表面,毫不吝嗇。一切開蛋卷,蛋汁除除流出,裏面包住多款海鮮,不是急涷海鮮雜薈,而係彈牙魷魚,蝦肉,蜆肉等,有誠意。脆炸魷魚圈炸得乾身,唔會油淋淋。蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵滾起後先喝一口蕃茄海鮮辣湯,蕃茄味濃,鮮甜微辣,醒胃。海鮮配料好豐富,有小章魚,蝦,蜆,青口等。中華麵吸左辣湯,質感偏稔,都算唔錯。大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉燒住鐵板,芝士泡菜味特別香,等多陣,芝士拉絲拌勻泡菜,更見惹味。五花肉層次分明,有口感,唔會得個肥字,配上芝士泡菜一齊食,好出色。環境玩味十足,食物唔錯,下次可以再黎chill下。

,但望住呢個環境,伴著輕快音樂,心情都chill啲。

蟹籽海鮮蛋卷

脆炸魷魚圈

炸得乾身,唔會油淋淋。

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵

大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉

環境玩味十足,食物唔錯,下次可以再黎chill下。