招聘中
薪金面議
4天前
$16,000-$19,000
月薪
餐廳: 千両 (美麗華廣場1期)
資訊:

2022-07-30 236 瀏覽
They managed to maintain their food quality throughout the years and deserve a review. Instead of using QR code ordering like in most sushi restaurant nowadays, they provide you with service. Tea was properly refilled and food was good and fresh.
2022-07-17
2022-07-18 237 瀏覽
去完科學館睇🦕🦖都已經8:15又唔算好肚餓,所以就楝左食千両。雖然星期五先食完板長,但級數唔同😆揾食都揾到9:00,但last order係9:15所以快快order幾樣😋,個海鮮湯配料多而且個湯很鮮味,壽司拼盤每件都好新鮮好好味,同埋個刺身好肥美入好回味😋松葉蟹膏好濃郁,最後加杯蜜桃梳打價錢合理,非常吸引,令今晚行程畫上完美句號。魴鮄魚配松葉蟹$104千両職人壽司拼盤$186白桃梳打$28日式海鮮湯$38三文魚腩刺身$56

魴鮄魚配松葉蟹$104

千両職人壽司拼盤$186

白桃梳打$28

日式海鮮湯$38

三文魚腩刺身$56
2022-07-17
2022-05-22 313 瀏覽
比較麻麻地的壽司店,啲壽司啲飯比較散身,一夾就會碎,有嘅魚生可以接受,幾好既,例如帶子,蝦。不過呢,吞拿,油甘都唔得,有啲啲腥。另外叫左個沙甸魚,仲都差小小,其實你一係醬油熟一熟佢,或者浸一浸都可以,唔哂功夫又可以僻到啲腥味反而叫左個牛肉鍋仲好食啲。。。仲飲埋啲湯tim。服務都唔錯,夠哂人服務你,收野,上菜都夠快,但無用到bar枱,有啲哂野。加水加茶都夠快。我見佢比較多分店,如果再揀附近一間,我揀脂樂好啲。

反而叫左個牛肉鍋仲好食啲。。。仲飲埋啲湯tim。

我見佢比較多分店,如果再揀附近一間,我揀脂樂好啲。
2022-03-10 499 瀏覽
因為疫情太耐無出街搵食,襯小朋友放假一於去食餐好。A餐.是日精選便當,裡面有多款食物:炸天婦羅,刺身,燒魚,茶碗蒸蛋(非常滑溜),麻胡波茶,沙律,麵豉湯,樣樣都有得試下,很好👍。C餐.炙燒壽司烏冬定食,裡面有4件炙燒壽司(其中一件係帆立貝,有很香的牛油味),一隻吉列炸蝦(酥脆彈牙),一件分兩半的粟米可樂餅(放入口好似飲粟米湯,好濃郁),一碗熱烏冬同沙律,非常豐富。如果做了Mira Plaza 會員仲有九折,這餐雖然貴,但都算抵食。
因為疫情太耐無出街搵食,襯小朋友放假一於去食餐好。

2022-03-10
2022-01-26 286 瀏覽
無咗晚市堂食,唯有晏晝食好啲。今日又嚟到我最愛嘅千両,平時都係去開九龍酒店嗰間,今日想試吓其他分店嘅水準,所以嚟咗美麗華。叫咗「上便當」🍱,便當係我最鍾意嘅定食,因為我個人貪心,樣樣都想食少少,試少少,便當就最啱我。上便當裡面有多款小食:天婦羅(大蝦同南瓜)、燒鯖魚、刺身(甜蝦同三文魚)、壽司(腐皮、甜蛋同加洲卷)、烏冬同沙律,真係琳琅滿目,總有一款啱你食。賣相擺碟非常吸引,每樣都好精緻,未食都已經流晒口水。味道又如何呢?千両真係不枉我嘅支持同信任!雖然味道無乜驚喜,但每款食物嘅水準都好高。刺身好新鮮,肉質有彈性。天婦羅都炸得啱啱好,皮好酥脆。魚都燒得好香口,加埋檸檬簡直係錦上添花。我特別鍾意個腐皮壽司,鹹鹹甜甜的,好開胃。烏冬同沙律都唔錯。整體嚟講:$98食到咁多嘢,抵食!會繼續支持

賣相擺碟非常吸引,每樣都好精緻,未食都已經流晒口水

$98食到咁多嘢,抵食
!會繼續支持

上便當
2022-01-26
上便當
2021-10-12 463 瀏覽
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻    💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻    📸打卡指數:👍🏻🪑環境衛生:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻    🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻fai.lok 今日去左逸東酒店staycation,想知道最新最好玩地方可以follow  ig@ fai.lok.mode,本身諗住去尖沙咀Donki買壽司返酒店食,點知9點鐘去到Donki,所有壽司都沽清。所以就去左對面美麗華食壽司。特選壽司拼盤 (10件) ( $198 )依個壽司拼盤相比之下,比較抵食,其實食材靚啲都貴好多,雖然唔係靚食材,但每件都好新鮮,fai覺得灸燒個啲就更好味,更多油香。只有蟹膏壽司有啲腥,可能唔係咁新鮮。三文魚腩刺身 ( $56 )大大件咬落仲好爽口,56蚊幾抵食串燒3點盛 ( $82 )咁岩3樣fai.lok都喜歡食甘薯唔會燒到爛晒,但又好腍,好好食。汁燒帶子啲汁好入味,燒得唔會好乾,咬開帶仲有汁。雞翼就比較普通。冰見烏冬(冷)  ( $48 )烏冬唔係好硬身,咬落幾彈牙,啲汁就係普通冷面汁,份量都幾少下,好似平時個啲一包細烏冬。
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數:👍🏻
🪑環境衛生:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

fai.lok 今日去左逸東酒店staycation,
本身諗住去尖沙咀Donki買壽司返酒店食,
點知9點鐘去到Donki,所有壽司都沽清。
所以就去左對面美麗華食壽司

特選壽司拼盤 (10件) ( $198 )
特選壽司拼盤 (10件)
依個壽司拼盤相比之下,比較抵食,
其實食材靚啲都貴好多,
雖然唔係靚食材,但每件都好新鮮,
fai覺得灸燒個啲就更好味,更多油香。
只有蟹膏壽司有啲腥,可能唔係咁新鮮。

三文魚腩刺身 ( $56 )
三文魚腩刺身
大大件咬落仲好爽口,56蚊幾抵食

串燒3點盛 ( $82 )
串燒3點盛
咁岩3樣fai.lok都喜歡食
甘薯唔會燒到爛晒,但又好腍,好好食。
汁燒帶子啲汁好入味,燒得唔會好乾,咬開帶仲有汁。
雞翼就比較普通。

冰見烏冬(冷)  ( $48 )
冰見烏冬(冷)
烏冬唔係好硬身,咬落幾彈牙,
啲汁就係普通冷面汁,
份量都幾少下,好似平時個啲一包細烏冬。

2021-10-09
特選壽司拼盤 (10件)
三文魚腩刺身
串燒3點盛
冰見烏冬(冷)
2021-09-18 283 瀏覽
Easily get a seat here, the seat is quite spacious and the service is quite good tooOrdered fried salmon sushi and the taste is good, my favorite salmonI like the scallop sushi which is so fresh and sweet, good adding some truffle on the top yayaaSoft crab shell roll is good with crispy crab meat, putting some small dried shrimp pieces on the to is a plus Crab roes sushi guess one is enough for me, not tasting really goodShattered Squid sushi tastes not bad, small squid pieces are quite chewyFri

fried salmon sushi

Soft crab shell roll
Crab roes sushi
Shattered Squid sushi
roots
Fried chicken wings are outstanding too with yummy flavor and well cooked!
I like it’s seasonings haa
Fried chicken wings
Salmon sashimi is good too, quite fresh and sweet
Salmon sashimi
Sushi is good, sweet and fresh, the service is pleasant and the waiters and waitress are helpful, such a good meal here ha
fried salmon sushi
Soft crab shell roll
roots
Fried chicken wings
Salmon sashimi
2021-08-20 295 瀏覽
咁就嗌咗個定食啦價錢就係118蚊嘅咁就個餐就非常之普通嘅,其實未到我覺得個同原味嘅壽司差唔多。咁就刺身唔係特別新鮮。跟住火炙嘅壽司又非常普通。咁跟住佢就有個湯咁樣嘅咁就係壽司得十件喇我覺得係唔夠唔夠飽嘅咁只不過價錢嚟講嘅話我覺得cp值係偏低或者大家可以叫番另一個真係有烏冬嘅定食會比較好啲其實佢呢五市定食係畀佢㗎日嘅午市定食抵唔抵食服務態度:同埋個waiter呢其實係漏咗幫我落單囉。結果係第二次先至過落單都等咗好耐等咗大約費半個鐘先有得食
咁就嗌咗個定食啦價錢就係118蚊嘅

咁就刺身唔係特別新鮮。跟住火炙嘅壽司又非常普通。

咁跟住佢就有個湯咁樣嘅

其實佢呢五市定食係畀佢㗎日嘅午市定食抵唔抵食

服務態度:
等咗大約費半個鐘先有得食

2020-11-15 924 瀏覽
尖沙咀日本菜食店很多,今次到了美麗華的千兩,試了基本的刺身、沙律、還有越式春卷,總括來說味道不錯,但可惜刺身不夠新鮮,吃下口少了應有的鮮甜味,而沙律及春卷味道可以說不錯,可以一試。
2020-11-11
2020-11-15 590 瀏覽
知道 set lunch非常划算決定再食                                                                                                                                                                                                                                                                             ~~~~~~~~~~~~~~~套餐有好多款                                          有壽司 火鍋 烏冬  熱飯                                                              太 耐冇食壽司決定叫壽司餐          好多款大件壽司超滿足 加錢換得果茶太甜    都係飲茶好d                    ~
知道 set lunch非常划算
決定再食

~~~~~~~~~~~~~~~

套餐有好多款
壽司 火鍋 烏冬  熱飯

太 耐冇食壽司
決定叫壽司

好多款大件壽司
超滿足
加錢換得果茶太甜    都係飲茶好d

~~~~~~~~~~~~~~~~
唔知食滿幾錢
佢送左張
買滿300減50的coupon比我
題外話/補充資料: 如果美麗華商場會員好似有折 但我唔係會員
2020-10-27
2020-04-30 1159 瀏覽
今晚朋友提議吃壽司,本打算吃那間日本過江龍迴轉壽司點,可惜人龍太長了只好放棄,轉場來到千両。我們點了拼盤再散叫了好幾款壽司,壽司一件件捏好放在盤上,師傅握得夠實淨沒有鬆散,飯上的刺身尚算新鮮沒有腥味。左口魚裙邊是我每次到壽司店必點之一,魚肉口感軟滑,入口散發油香。✨牛油果軟殼蟹卷✨軟殼蟹炸得太過乾身,脆漿食落吉口,牛油果算新鮮,但壽司份量少只有三件。海膽軍艦是我們最期待的,海膽雖然唔腥但又不至於鮮甜,不過不失。厚切的帶子入口即溶,但略欠鮮味。壽司整體質素平平,但定價較高,性價比很低,不會再特別來吃。

我們點了拼盤再散叫了好幾款壽司壽司一件件捏好放在盤上,師傅握得夠實淨沒有鬆散,飯上的刺身尚算新鮮沒有腥味。

✨牛油果軟殼蟹卷✨

壽司整體質素平平,但定價較高,性價比很低,不會再特別來吃。
2020-04-29 689 瀏覽
因為疫情既關係,以往一向要排隊既食市,依加甚本上都五需要排隊,千兩亦都係一樣在門口探完熱就入去坐低喇,可能今次係下午非繁忙時段去食所以更加係小貓三四只,不過唔緊要,小人有小人的好,可以安静地吃點咗1份蒸蛋,可以,海膽壽司,新鲜,和牛鵝肝壽司,個鹅肝好迷你最喜歡就係吃千兩既柚子帶子壽司,我個人覺得好清新不過统統無影相今次最值得推介就係佢做緊優惠既刺身拼盤,只要堂食就有50%off.都係$290,超级抵食,又新鮮,呢個比個所以留影了2個人,賣單本來9百幾,個刺身拼盤折咗,所以成張單6百幾溫馨提示: 因為美麗華泊車五係去服務處cup印仔的,所以係埋单時候問埋店員拎泊車卷就唔洗走多轉喇

最喜歡就係吃千兩既柚子帶子壽司,我個人覺得好清新
不過统統無影相

所以留影了

2個人,賣單本來9百幾,個刺身拼盤折咗,所以成張單6百幾
情人節嘅時候,同男朋友第一次去食「千両」,諗住「千両」嘅食材比「元氣壽司」高級啲,多樣化啲,因為連海膽壽司都有分等級,感覺都算pro,諗住情人節食好啲,不過就有一個好不愉快嘅經歷。😡我地係突然間想食嘅,所以18:30左右先去攞飛等位,不過可能情人節嘅關係,當日都有好多人等位,所以我地等左一個鐘,等到19:30左右先入座。第1個😡嬲位:唔明白點解咁遲先入座!因為當我地入座嘅時候其實見到仲有好多迴轉枱位置第2個😡嬲位:叫乜無乜,都仲咁慢!🤷🏽‍♂我地19:47先落第一個order(成功order三樣嘢食)1. 千兩特盛壽司拼盤($360/20件壽司)2. 炙黑松露珍寶帶子壽司3. 特製厚燒甜蛋(明太子)(其實一開始我哋想order五樣嘢食,不過無海膽、牛油果、牛舌等嘅關係,我地乜都order唔到。😀)第3個😡嬲位:佢地上菜真係超級宇宙無敵慢!眼見隔離左右嘅枱其實都等到燥,所以我地都無特別出聲,我地等左成個鐘,食得兩樣嘢食—炙黑松露珍寶帶子壽司和特製厚燒甜蛋(明太子),之後我地先開始第一次問店員有無漏單,好,係無漏單嘅,於是我地繼續等,同叫下第二啲嘢食,所以我地再叫多個日本松葉蟹迷你壽司飯同
情人節嘅時候,
同男朋友第一次去食「千両」,
諗住「千両」嘅食材比「元氣壽司」高級啲,多樣化啲,
因為連海膽壽司都有分等級,感覺都算pro,
諗住情人節食好啲,
不過就有一個好不愉快嘅經歷。😡

我地係突然間想食嘅,
所以18:30左右先去攞飛等位,
不過可能情人節嘅關係,
當日都有好多人等位,
所以我地等左一個鐘,等到19:30左右先入座。

第1個😡嬲位:
唔明白點解咁遲先入座!

因為當我地入座嘅時候其實見到仲有好多迴轉枱位置

第2個😡嬲位:
叫乜無乜,都仲咁慢!🤷🏽‍♂

1. 千兩特盛壽司拼盤($360/20件壽司
2. 炙黑松露珍寶帶子壽司
3. 特製厚燒甜蛋(明太子)
(其實一開始我哋想order五樣嘢食,
不過無海膽、牛油果、牛舌等嘅關係,
我地乜都order唔到。😀)

第3個😡嬲位:
佢地上菜真係超級宇宙無敵慢!

眼見隔離左右嘅枱其實都等到燥,
所以我地都無特別出聲,
我地等左成個鐘,
之後我地先開始第一次問店員有無漏單,
好,係無漏單嘅,
於是我地繼續等,
同叫下第二啲嘢食,
所以我地再叫多個日本松葉蟹迷你壽司飯同西京燒,
之後目擊隔離枱嘅人都等到嬲到唔等自己走咗,😅
我地先再追第二次問壽司拼盤要等幾耐,個時已經係22:00,
店員話「等多段時間,五至十分鐘。」

第4個😡嬲位:
等左兩個半鐘嘅壽司都仲未到!😀(有相為証)

已經過左10分鐘,然後22:15,
壽司飯同西京燒都分別上枱啦,
連遲order嘅嘢食都到晒食埋,
仲要問我last order有無其他嘢加,
我話我連第一輪order嘅壽司拼盤都未見蹤影!🙄🙄🙄🙄🙄
最後我地決定走啦,唔等啦,
因為唔知仲要等幾耐,好似仲要等埋佢地收工咁。
我走嘅時候仲見到我地嘅壽司拼盤係未整好,
仲差一半,
兩個半鐘都整唔到嗰20件壽司

從來未食過一間「千両」嘅服務係咁差!
尖沙咀美麗華分店blacklisted!
2019-09-23 700 瀏覽
星期四的下午,係試prewedding. 前來到美麗華千兩醫肚。其實之前都來過幾次,環境幾舒服,可以慢慢座傾下計。我地大約兩點到,過晒lunch time 但個場都仲爆爆地,佢既午餐性價比的確不錯,晚餐我就唔建議,相對性價比低好多。我地都點左百兩定食,佢每隔幾星期都會改一改個壽司既組合,令客人無咁悶。壽司味道都依舊中上,壽司既飯粒都唔算一舊舊。蝦天婦羅幾爽,無太大油膩感。烏冬正常水準。わさび依舊用鮮磨,呢點扺讚。+8元可以有冰果茶或炭燒咖啡。
其實之前都來過幾次,環境幾舒服,可以慢慢座傾下計。

蝦天婦羅幾爽,無太大油膩感。烏冬正常水準。

わさび依舊用鮮磨,呢點扺讚。

+8元可以有冰果茶或炭燒咖啡。
百兩定食
2019-09-12
百兩定食
2019-08-17 555 瀏覽
差唔多有一年多無食過千兩今日lunch咁岩經過美麗華,又咁岩想食日本野千兩係個好選擇!今日叫左一個A餐一個B餐,人均$150到服務態度好12:30到唔洗等位(星期六)
差唔多有一年多無食過千兩
今日lunch咁岩經過美麗華,又咁岩想食日本野
千兩係個好選擇!
今日叫左一個A餐一個B餐,人均$150到
服務態度好
12:30到唔洗等位(星期六)
2019-08-17