招聘中
薪金面議
19天前
$16,000-$19,000
月薪
餐廳: 千両 (美麗華廣場1期)
資訊:

情人節嘅時候,同男朋友第一次去食「千両」,諗住「千両」嘅食材比「元氣壽司」高級啲,多樣化啲,因為連海膽壽司都有分等級,感覺都算pro,諗住情人節食好啲,不過就有一個好不愉快嘅經歷。😡我地係突然間想食嘅,所以18:30左右先去攞飛等位,不過可能情人節嘅關係,當日都有好多人等位,所以我地等左一個鐘,等到19:30左右先入座。第1個😡嬲位:唔明白點解咁遲先入座!因為當我地入座嘅時候其實見到仲有好多迴轉枱位置第2個😡嬲位:叫乜無乜,都仲咁慢!🤷🏽‍♂我地19:47先落第一個order(成功order三樣嘢食)1. 千兩特盛壽司拼盤($360/20件壽司)2. 炙黑松露珍寶帶子壽司3. 特製厚燒甜蛋(明太子)(其實一開始我哋想order五樣嘢食,不過無海膽、牛油果、牛舌等嘅關係,我地乜都order唔到。😀)第3個😡嬲位:佢地上菜真係超級宇宙無敵慢!眼見隔離左右嘅枱其實都等到燥,所以我地都無特別出聲,我地等左成個鐘,食得兩樣嘢食—炙黑松露珍寶帶子壽司和特製厚燒甜蛋(明太子),之後我地先開始第一次問店員有無漏單,好,係無漏單嘅,於是我地繼續等,同叫下第二啲嘢食,所以我地再叫多個日本松葉蟹迷你壽司飯同
情人節嘅時候,
同男朋友第一次去食「千両」,
諗住「千両」嘅食材比「元氣壽司」高級啲,多樣化啲,
因為連海膽壽司都有分等級,感覺都算pro,
諗住情人節食好啲,
不過就有一個好不愉快嘅經歷。😡

我地係突然間想食嘅,
所以18:30左右先去攞飛等位,
不過可能情人節嘅關係,
當日都有好多人等位,
所以我地等左一個鐘,等到19:30左右先入座。

第1個😡嬲位:
唔明白點解咁遲先入座!

因為當我地入座嘅時候其實見到仲有好多迴轉枱位置

第2個😡嬲位:
叫乜無乜,都仲咁慢!🤷🏽‍♂

1. 千兩特盛壽司拼盤($360/20件壽司
2. 炙黑松露珍寶帶子壽司
3. 特製厚燒甜蛋(明太子)
(其實一開始我哋想order五樣嘢食,
不過無海膽、牛油果、牛舌等嘅關係,
我地乜都order唔到。😀)

第3個😡嬲位:
佢地上菜真係超級宇宙無敵慢!

眼見隔離左右嘅枱其實都等到燥,
所以我地都無特別出聲,
我地等左成個鐘,
之後我地先開始第一次問店員有無漏單,
好,係無漏單嘅,
於是我地繼續等,
同叫下第二啲嘢食,
所以我地再叫多個日本松葉蟹迷你壽司飯同西京燒,
之後目擊隔離枱嘅人都等到嬲到唔等自己走咗,😅
我地先再追第二次問壽司拼盤要等幾耐,個時已經係22:00,
店員話「等多段時間,五至十分鐘。」

第4個😡嬲位:
等左兩個半鐘嘅壽司都仲未到!😀(有相為証)

已經過左10分鐘,然後22:15,
壽司飯同西京燒都分別上枱啦,
連遲order嘅嘢食都到晒食埋,
仲要問我last order有無其他嘢加,
我話我連第一輪order嘅壽司拼盤都未見蹤影!🙄🙄🙄🙄🙄
最後我地決定走啦,唔等啦,
因為唔知仲要等幾耐,好似仲要等埋佢地收工咁。
我走嘅時候仲見到我地嘅壽司拼盤係未整好,
仲差一半,
兩個半鐘都整唔到嗰20件壽司

從來未食過一間「千両」嘅服務係咁差!
尖沙咀美麗華分店blacklisted!