4天前 0 瀏覽
週末放工後在附近找地方午餐, 搵間冇乜人, 唔使等位,可以好快可以開餐。天氣 潮濕,食D辛辣菜,去刺激下味蕾。叫左二份午餐,酸菜魚米線,同埋辣子田雞跟白飯。份量對減肥既女性就是會多左D,但好在係可以減飯, 咁就唔使浪費食物辣度都可以選擇, 免費跟一包檸檬茶,但係唔凍,自己諗喇。 加錢可以order其他飲品。辣炒田雞 中度辣跟白飯,啱啲喜歡食辣D朋友,麻辣,田雞有DD鞋口,酸菜魚米線小辣, 但都唔少少辣, 唔食得辣,叫少少辣,夠酸,又夠夠麻辣,正。 魚肉唔腥,無骨, 配菜好多, 配搭啱啱好。總括來講, 可以列入,再幫襯範圍, 但味精一定多,因為食完好口渴
叫左二份午餐,酸菜魚米線,同埋辣子田雞跟白飯。

辣炒田雞 中度辣跟白飯,啱啲喜歡食辣D朋友,麻辣
,田雞有DD鞋口,

辣炒田雞
辣炒田雞
2024-03-21 108 瀏覽
當天去到7:30, 好在book左枱先有位, 見外面已經要等位, 店員好快已經安排入座. 因為唔太肚餓, 所以以只叫左酸菜魚+寬粉, 大概15分鐘來到, 酸菜魚雖然叫左走辣, 但D魚都好夠味, 酸度好夠, 同埋D魚完全冇骨碎. 試過去深圳某間店食, 因為太多碎骨好難入口, 呢一間真係唔錯, 值得再幫襯! openrice訂枱仲有75折, 折完只係$240, 好抵食~
2024-03-19
2024-03-17 95 瀏覽
同事喜歡食川菜,於是就選了這一間跟同事晚餐,之前試過旺角分店食物水準相當高,服務態度又好好,今次係第一次黎荃灣分店,星期五晚接近滿座幸運地有訂位,同事先到冇諗過服務員有在點餐QR code紙上寫了reminder 我哋訂座正價有75折😃,五個人聚餐點了土豪版酸菜魚 + 粉條,極品麻婆豆腐,川式口水雞,乾煸四季豆,水煮牛肉,宮保雞丁,蔥油拌麵 ,紅糖糍粑,食物味道出乎意料嘅好,相當有水準,幾個服務員態度幾好又熱情完全冇問題👍,整體用餐感覺良好,個人嚟講可以再嚟。
2024-03-15
  • 酸菜魚
🎉To celebrate my mom’s birthday with a large group of people, we decided to indulge in some authentic Chinese cuisine. Among the many dishes we tried, I would like to highlight a few. The crawfish surprised me with its strong Chinese medicinal aroma and juicy meat, leaving a lasting impression. The Dried Hot Pot was cooked to perfection, making it irresistible and difficult to stop eating. Additionally, I was pleasantly surprised by the deliciousness of the brown sugar rice cake. Overall, the dishes at Twelve Flavors maintain a high standard, and I am confident they won’t disappoint you in any way.
Numbing Spicy Crawfish
Spicy Boiled Assorted Food
Pickled Cabbage Fish
Dried Hotpot
2024-02-25 96 瀏覽
家人想食辣嘢就諗起呢間十二味之前只係買過外賣第一次堂食涼拌土豆絲(小辣)土豆絲爽脆小辣啱啱好萵筍絲超級大碟完全冇諗過咁大😂清清地唔錯尖椒皮蛋(中辣)中辣唔算好辣要咗少少汁來撈飯好好食😋😂雪花牛肉豆腐煲呢個同想像中有少少唔同,芡汁比較多不過味道都唔錯又係好適合撈飯最底滿滿一層滑溜豆腐牛肉份量都唔少藤椒魚配寬粉我地叫左正常份量都好大碟仲有個土豪版更大份魚既份量好多食極都仲有👍🏻配料有金菇同萵筍絲紅糖糍粑外脆內軟做得好好食到飽飽既一餐仲食唔晒要take away🙈滿足😋
家人想食辣嘢
就諗起呢間十二味
之前只係買過外賣
第一次堂食

涼拌土豆絲(小辣)
土豆絲爽脆
小辣啱啱好

萵筍絲
超級大碟
完全冇諗過咁大😂
清清地唔錯

尖椒皮蛋(中辣)
中辣唔算好辣
要咗少少汁來撈飯好好食😋😂

雪花牛肉豆腐煲
呢個同想像中有少少唔同,芡汁比較多
不過味道都唔錯

仲食唔晒要take away🙈
滿足😋
2024-02-23
2023-12-16 239 瀏覽
油麻地街市旁邊,隱藏咗間小店,門口排咗半條街,排隊時間都值得!🤤 店內走懷舊風,木椅子鋪張,濃濃香港味夾雜住廚房嘅熱鬧氣氛。一入口,我就點咗份牛腩麵,啱啱好嘅燉軟度,牛腩嘅味道足,即刻融化喺我嘅口中。麵條勁彈牙,湯底鮮甜得嚟唔鹹膩,飲完一碗湯都唔會口渴,真係嘆為觀止!跟住試咗豬潤腸粉,真係絲滑得黎又食得出豬肉嘅鮮味,每一啖都似幻滑過喉嚨,直頭得意滿桌。至於脆炸雞,就正中下懷,啤酒嘅最佳拍檔。炸到金黃香脆,肉質又鮮嫩,蘸上特製椒鹽,呀媽呀!好食到爆燈啦!最後,今次食完,成晚都心心念念嗰碗牛腩,同嗰滑嘅腸粉。呢間小店咁樣定價,食物質素卻驚為天人,絕對係搵食嘅好地方。下次黎,一定仲要再戰三次!👍🍜🥢

2023-12-16 220 瀏覽
去開荃灣,想食辣而好難諗食咩,最終都係返左去有質素保證既十二味🤣香港都算係一間好出名既川菜,好多區都有分店,舖面幾大,坐位舒服👍🏻經典酸菜魚、香鍋、熱炒涼菜都有,時令大閘蟹同小龍蝦都有🤤先食涼菜,川式口水雞,小辣,辣味好惹味,個辣醬就係正🙌🏻雞肉有啫喱添,好好味口感幾好😆份量都多,開始食辣野即刻想啤啤佢,好爽❣️極品麻婆豆腐,賣相唔錯,一食驚喜😳真係估唔到咁好味,比平時食既消除酸味,味道幾特別,豆腐超滑,成個菜式超夾好好味😋川香回鍋肉,超大碟上枱好香,韮菜青椒炒得好好味,肉片仲要半煎炸咁既口感,相當唔錯既川味小菜🍲好好味既川味小炒同#口水雞,麻婆豆腐一試愛上,十二味就係質素保證,而仲要服務非常貼心🫶🏻性價比好高既一餐😆

2023-12-05 158 瀏覽
天氣涼咗就會想食吓辣嘢暖吓個身十二味嘅午餐對比起晚餐散嗌係性價比高的今日嗌咗藤椒魚 去過第間十二味係無呢道菜的唔知係咪荃灣千色店先有佢味道好夠 不過預咗食完都幾頸渴藤椒味食落去又香又麻啲魚片都煮得啱啱好好滑嘅入面仲有米線 份量好夠只係嗌咗少油都係會比較油Lunch set仲會有埋紙包檸檬茶
天氣涼咗就會想食吓辣嘢暖吓個身

入面仲有米線 份量好夠
只係嗌咗少油都係會比較油
Lunch set仲會有埋紙包檸檬茶
2023-11-29 131 瀏覽
十二味的麻辣雞翼香鍋:這家餐廳的麻辣雞翼香鍋絕對是辣味愛好者的天堂。雞翼炸得好香口,完美融合了麻辣調味和獨特的香料。一旦入口,辣味迅速襲來,讓人垂涎欲滴。配料豐富,增添了口感和風味的層次。香鍋湯底醇厚辣味十足,讓人回味無窮。用餐氛圍熱鬧,服務態度友好。無論是和朋友一起享用還是獨自品嚐,這道麻辣雞翼香鍋絕對是一個令人難以忘懷的美食體驗。
2023-11-06
唔知大家係咪都有同樣嘅感覺,就係每次食川菜好似都係好大份,一個人食的話有機會食唔晒,或者就算一班人食都好,因為川菜的份量比較多,都試唔到太多款式而依間連鎖川菜,就算一個人食都好多選擇🤩我今次就揀咗牛肉麻辣香鍋 $59推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟雖然話係一個人食得晒,但實質上份量都好多,牛肉唔係俾幾塊就算,而且唔會死實實;另外其他配料有土豆、蓮藕、木耳和豆芽等等,全部都吸晒味,超級惹味😋如果唔係好食得辣,記得要叫少辣🙊✨整體來講,性價比好高,所以我去食嘅時候都有唔少嘅人;難怪越開越多分店以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

而依間連鎖川菜,就算一個人食都好多選擇🤩我今次就揀咗

牛肉麻辣香鍋 $59
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

2023-11-20 93 瀏覽
十二味 - 川菜(四川)中菜館成日諗唔到食咩野好,就會去食下十二味呢間餐廳對我黎講 真係恩物!!性價比一流 抵食份糧又足夠!! **如果您係唔點食得辣既朋友都唔洗擔心**!! 佢地既野食 全部都可以簡辣度嫁~我同男朋友去食一定係叫口水雞+酸菜魚而佢就係唔太得到好辣都成日想去食呀!!!近期發現佢LUNCH原來仲平D~~ 酸菜魚$73夠晒味道! D魚係厚身啖啖肉又冇任何腥味!! 份量又多除魚之外 佢仲有雞脾菇同埋蒿荀係入面~ 面頭會有d炸蒜脆加白芝麻~每次黎食既必點食物呀!!! 川式口水雞$53口水雞醬汁好多 岩晒重口味既您~雞肉係滑又唔乾 幾次食都係多肉小骨下面仲有滿滿既青瓜夾埋一齊食 宮保雞丁$62拿 真係第一次嗌宮保雞丁食 佢有好多腰果個醬甜甜地 家姐仲話好似麥落雞醬tim 拎黎送飯真係一流雞肉細細粒, 好方便入口食用 牛肉麻辣干鍋$59想講呢個干鍋真係大癲D牛肉量好多啦 另外配菜都唔可以睇小!!有薯仔,蓮藕,雲耳,芽菜! 全部野都係勁入味~~ 野飲部份 LUNCH SET都有附送一碗白飯同埋一句檸檬茶For free~~
十二味 - 川菜(四川)中菜館
成日諗唔到食咩野好,就會去食下十二味
呢間餐廳對我黎講 真係恩物!!
性價比一流
抵食份糧又足夠!!

**如果您係唔點食得辣既朋友都唔洗擔心**!!
佢地既野食 全部都可以簡辣度嫁~
我同男朋友去食一定係叫口水雞+酸菜魚
而佢就係唔太得到好辣都成日想去食呀!!!
近期發現佢LUNCH原來仲平D~~

酸菜魚$73
夠晒味道! D魚係厚身啖啖肉又冇任何腥味!! 份量又多
每次黎食既必點食物呀!!!

川式口水雞$53
口水雞醬汁好多 岩晒重口味既您~
雞肉係滑又唔乾 幾次食都係多肉小骨
下面仲有滿滿既青瓜夾埋一齊食

宮保雞丁$62
拿 真係第一次嗌宮保雞丁食 佢有好多腰果
個醬甜甜地 家姐仲話好似麥落雞醬tim 拎黎送飯真係一流
雞肉細細粒, 好方便入口食用

牛肉麻辣干鍋$59
想講呢個干鍋真係大癲
D牛肉量好多啦 另外配菜都唔可以睇小!!
有薯仔,蓮藕,雲耳,芽菜!
全部野都係勁入味~~

2023-08-22 326 瀏覽
十二味既午餐原來都咁抵食,份量又大。我同朋友叫咗一個雞翼香鍋,一個酸菜魚。呢2個餐都附送一碗白飯。雞翼香鍋勁多雞翼,入面仲有蓮藕,薯仔,芽菜勁入味酸菜魚我至愛既酸菜魚,酸辣適中,魚又夠多。

雞翼香鍋
勁多雞翼,入面仲有蓮藕,薯仔,芽菜勁入味

酸菜魚
我至愛既酸菜魚,酸辣適中,魚又夠多。
2023-07-13 423 瀏覽
次光臨十二味的荃灣千色匯店。在這裡兩個人吃了不太多,這次有吃到他們的人見人愛酸菜魚、武隆尖椒雞和特色飲品熱情果梳打。首先,讓我們談談這裡的人見人愛酸菜魚。這道菜以新鮮的魚片和香辣的酸菜湯為基礎,配上蔬菜和香料,味道開胃。酸菜的酸辣口感和魚的鮮嫩口感完美結合,這個是我喜歡的味道。無論是作為主餐還是配菜,這道酸菜魚我覺得值得一試。接下來是武隆尖椒雞,這道菜雞肉搭配著辣椒和香料的。主要是即叫即炒比較有鑊氣,辣而不悶,建議配白飯一起吃中和一下油膩感。吃了那麼多,酸酸辣辣的東西,當然要配上一杯凍飲,其中一款特色飲品就是熱情果梳打。這款飲品特殊的調配方式結合了熱情果的酸甜和梳打的氣泡感,口感清新。看圖片可以看到份量非常大杯,可以兩個人share。除了以上推薦的菜品和飲品,店裡還提供更多豐富多樣的食物選擇,如果你是愛辣愛酸愛甜,或是喜歡嘗試新食物,可以試試他們餐牌上其他不同的選擇。

2023-07-12 335 瀏覽
今日同屋企人去圓玄學院拜山之後就落返嚟荃灣度搵嘢食, 聽屋企人推介荃灣間十二味都唔錯, 去到門口我哋仲要等一陣, 原來佢哋係有落場時間嘅, 大概5點45分我哋就入席啦!大大盤酸菜魚酸菜魚酸辣開胃, 魚片份量很多, 魚肉嫩滑鮮甜, 不過就要上菜之後即刻食, 放耐咗啲魚肉一夾就散大盤花菜有椰菜花、韭菜、豬肉片炒成, 分量係超級多, 一個人食嘅話可以即刻飽咗, 有少少嘅辣嘅調味, 惹味開胃清炒萵筍絲就咁睇就好似一碟綠色嘅麵咁樣, 其實係由萵筍切絲炒成, 可以食得出萵筍原本嘅甜味

大大盤酸菜魚
酸菜魚

大盤花菜
大盤花菜

清炒萵筍絲

清炒萵筍絲

2023-07-09 229 瀏覽
呢個好幾間唔同嘅十二味呢間去過兩次都係失望每次去到都會叫干鍋咁啱兩次都叫咗牛肉啲牛肉次次都炒都冇炒開一嚿整埋一齊到你用筷子分開佢哋嘅時候發覺裏面有啲位係唔熟食落去已經食得出唔新鮮仲要好似炒唔熟咁真係下次都唔敢再去
呢個好幾間唔同嘅十二味
呢間去過兩次都係失望