2023-12-16 240 瀏覽
油麻地街市旁邊,隱藏咗間小店,門口排咗半條街,排隊時間都值得!🤤 店內走懷舊風,木椅子鋪張,濃濃香港味夾雜住廚房嘅熱鬧氣氛。一入口,我就點咗份牛腩麵,啱啱好嘅燉軟度,牛腩嘅味道足,即刻融化喺我嘅口中。麵條勁彈牙,湯底鮮甜得嚟唔鹹膩,飲完一碗湯都唔會口渴,真係嘆為觀止!跟住試咗豬潤腸粉,真係絲滑得黎又食得出豬肉嘅鮮味,每一啖都似幻滑過喉嚨,直頭得意滿桌。至於脆炸雞,就正中下懷,啤酒嘅最佳拍檔。炸到金黃香脆,肉質又鮮嫩,蘸上特製椒鹽,呀媽呀!好食到爆燈啦!最後,今次食完,成晚都心心念念嗰碗牛腩,同嗰滑嘅腸粉。呢間小店咁樣定價,食物質素卻驚為天人,絕對係搵食嘅好地方。下次黎,一定仲要再戰三次!👍🍜🥢