2021-06-09 406 瀏覽
♙沙嗲牛肉公仔麵 配方包 、太陽蛋雖然牛肉同麵嘅份量都多,味道算中規中矩,沙嗲唔係行花生味重嘅路線♙吉列魚柳 配多士、茄汁豆 、太陽蛋 、煙肉吉列魚柳相當大份,味道都ok!其他配料都正正常常。♙飲品叫左凍檸茶,同樣好大杯!甜度同茶味都剛剛好如果想食大大份早餐,呢間冰室都不失為一個好選擇!
沙嗲牛肉公仔麵
♙沙嗲牛肉公仔麵 配方包 、太陽蛋

吉列魚柳
♙吉列魚柳 配多士、茄汁豆 、太陽蛋 、煙肉
吉列魚柳相當大份,味道都ok!其他配料都正正常常。

凍檸茶
♙飲品叫左凍檸茶,同樣好大杯!甜度同茶味都剛剛好

如果想食大大份早餐,呢間冰室都不失為一個好選擇!
2021-05-25 155 瀏覽
💛💛💛💛大推酥炸雞髀🍗😍真係做到酥脆feel ,好正。平時我都唔食雞皮,因為佢,我破例左😚事實上佢係西式自選午餐。有幾款簡,汁都有5款。個雞髀真係好正,差唔多成個碟咁大。

💛💛💛💛
大推酥炸雞髀🍗😍
事實上佢係西式自選午餐。有幾款簡,汁都有5款。
個雞髀真係好正,差唔多成個碟咁大。

酥炸雞髀🍗
酥炸雞髀🍗
2021-05-08 219 瀏覽
約咗人入元朗行山,早咗到,即刻把握時間,行去匡樂冰室食返個早餐。冰室嘅早餐一般大同小異,呢度都唔例外,稍為特別嘅係有一系列甜豆(即茄汁焗豆)餐供應。叫咗個英式焗甜豆扒餐,除咗甜豆同多士係穩膽外,我仲揀咗吉列魚柳,炒蛋同埋腸仔。首先要讚嘅係杯凍檸茶,檸檬有成五,六塊,好重手,茶味亦夠濃。食物方面,魚柳大大塊,炸得香脆熱辣,雖然係雪藏嘢,不過魚肉都尚算軟滑,唔錯;炒蛋就更出色,嫰滑有蛋香,上枱時仲有蛋汁流出,好食👍;腸仔正常味道;主角甜豆現成嘢,唔會難食得去邊,佢嘅甜味正好中和炸魚柳嘅熱氣,食完啲茄汁仲可以用嚟點魚柳🤗。唯一塊多士烘得唔夠,要扣啲分。

2021-03-10 465 瀏覽
匡樂冰室是一間平價務實走向的茶記,只需花$35就能吃到大份而又味道不錯的港式早餐,CP值極高!今次點了早餐A沙嗲牛肉米粉,炒蛋餐肉熱奶茶,早餐附送多士!必須要讚的是,炒蛋很滑身而且蛋味濃,上碟時仍然是熱辣辣的,很驚喜!熱奶茶是偏向多奶的配方,但也不錯,而且是用平時凍飲的杯盛,極大杯!自問也算大食,但整份早餐最後吃不完,非常飽!如果想找間快靚正的茶記食早餐,非常推薦匡樂冰室!下次有機會要再試午晚餐和下午茶啊!

$35 (早餐)
2021-01-26 559 瀏覽
從未食過如此難食既午餐!只有匡樂冰室做得到!🤢🤮🤬茶記食物味道口感大多數十分類近。雞扒煎蛋午餐肉意粉配蒜蓉汁呢d基本快餐其實都好難整得差!🤮1. 雞扒炸得太耐,硬度足以整損口腔內部。🤮2. 蒜蓉汁烹調時間過久,醬汁水份過乾。口感似食緊Nutella 榛子醬。🤮如果醬汁係凍既,咁既質感都算了,但佢連熱既汁都可以整到咁,萬中無一。🤮3. 整體太乾,想飲餐飲舒緩吓都唔得。就連檸蜜都太苦澀。🤮最好食係午餐肉,因不是匡樂冰室出品。
從未食過如此難食既午餐!只有匡樂冰室做得到!🤢🤮🤬

茶記食物味道口感大多數十分類近。

雞扒煎蛋午餐肉意粉配蒜蓉汁呢d基本快餐其實都好難整得差!🤮

1. 雞扒炸得太耐,硬度足以整損口腔內部。🤮

3. 整體太乾,想飲餐飲舒緩吓都唔得。就連檸蜜都太苦澀。🤮

最好食係午餐肉,因不是匡樂冰室出品。

雞扒煎蛋午餐肉意粉  (蒜蓉汁)
外賣送餐
2021-01-02 464 瀏覽
元朗內街茶記,座位不算多,地方亦都唔算非常衛生,但食物質素還算可以,夠份量,價錢也比較大眾化。不過見每位街坊入到店內,都可以同老闆店員有傾有講,算是一個溫情嘅街坊茶記!
價錢也比較大眾化。
2021-01-02
下午茶
2020-12-13 518 瀏覽
之前看OpenRice 及 社交平台 「食在元朗」都有人推介「匡樂冰室」,剛好到元朗便試試,但現場看菜單的食物款式卻沒有網民在網上說的這麼多,未知是時段問題還是我們當日拿到的菜單不完整。未知是否疫情關係,還是我們去的時段比較少客人,匡樂冰室並未如大家所說很多客人,亦不需要排隊等候。我叫了香茅豬扒滑蛋飯,雞蛋普通,豬扒很香的香茅味,整體而言不錯。飲品叫了熱杏霜,之前遇過很多餐廳都會給我很稀的杏霜,但這間餐廳的杏霜非常濃郁。👍🏻男友叫了雞腿煙肉雞蛋飯則較一般,雞腿炸得有少少乾,質素普通,屬於一個很普通的碟頭飯。整體而言,這間餐廳食物普通,不特別好吃,也不難吃,算是不過不失,食物算平民價,是可以間中試試的餐廳。

香茅豬扒滑蛋飯可以

炸雞腿煙肉煎蛋飯

2020-10-17 788 瀏覽
🥩🥚🥓🍞 早餐C $34揀左雞扒、炒蛋、煙肉,原本個餐仲有甜豆同多士☺️上碟個時冇左甜豆,但多左塊餐肉🤣應該係冇晒甜豆所以是但比多樣野我🤣變左成個餐都係滿滿既蛋白質😝好老實講所有野都係不過不失,不過就對得住個價錢😋同埋岩晒我呢啲食肉獸😛
🥩🥚🥓🍞 早餐C $34
揀左雞扒、炒蛋、煙肉,原本個餐仲有甜豆同多士☺️
上碟個時冇左甜豆,但多左塊餐肉🤣
應該係冇晒甜豆所以是但比多樣野我🤣
變左成個餐都係滿滿既蛋白質😝
好老實講所有野都係不過不失,不過就對得住個價錢😋
同埋岩晒我呢啲食肉獸😛
2020-09-28 508 瀏覽
匡樂啲野除咗好味 份量仲好多😋😋最鍾意食佢個早餐🥣 今日就食咗豬扒麵 都只係$29 超抵食😆👍🏻👍🏻 外賣係分開湯同麵 麵雖然冇乜特別但煮得唔會過淋 唔錯☺️ 豬扒好大塊 而且好嫩滑 醃得幾入味😛😛 豬扒有啲黑椒味 煎得好香口 食完一塊已經好飽😋😋 跟餐送熱飲 熱飲揀咗咖啡☕️ 好豐富嘅早餐 大滿足🥰
2020-08-27 498 瀏覽
呢排日日都叫外賣,好大洗費,今日出開街自己去拎省返啲運費。6點左右去到,無咩人等緊外賣,3分鐘左右就拎到👍🏻我就試左土匪雞球飯( $43 ),有成十幾舊雞,冇揸流攤。本身佢叫得三送飯都唔會抱有乜嘢期望,但係又估唔到幾好食,譚仔土匪嘅感覺就冇啦,唔睇個名就應該會覺得係黑椒雞球飯,不過啲雞都算滑,唔錯。如果加多條菜咁個賣相同埋感覺上會多樣性啲。女朋友就叫咗個炸雞翼飯,有4隻,我試咗一隻,脆口嘅,都唔會太乾,算係咁啦。仲有幾條菜添,如果有少少汁就好啦😂
呢排日日都叫外賣,好大洗費,今日出開街自己去拎省返啲運費。
6點左右去到,無咩人等緊外賣,3分鐘左右就拎到👍🏻

2020-08-23 331 瀏覽
23-08-2020周末夜晚都會買外賣返屋企食, 呢間食肆最近誠意推介籠仔荷葉蒸飯系列, 即管試下!由於即叫即蒸, 大約6:30電話落單, 7:00左右就可以去拎, 唔駛等😂 今晚叫左滑雞蟲草花蒸飯, 另加油菜。雞好滑, 味道濃郁但唔會過咸; 蟲草花數量唔少, 配雞件好夾。但份量太大, 足夠2人食, 我唯有盡力食晒d餸, 但最後浪費左2啖飯😭😭隨餐附送冬瓜紅蘿蔔湯, 完美既在家的一餐😍PS. 平時主要食佢既早餐, 魚柳係必食的, 賣晒就無😂
23-08-2020

隨餐附送冬瓜紅蘿蔔湯, 完美既在家的一餐😍

PS. 平時主要食佢既早餐, 魚柳係必食的, 賣晒就無😂

2020-08-23
2020-08-18 262 瀏覽
突然好想食茶記飲奶茶,見之前好多人講呢間的早餐好正,就諗住試下兼支持黃店全日常餐 $43+2(凍飲)+2(轉羅宋湯底)本身好想叫魚柳點知賣哂,點了酥炸雞翼,炸得不錯好脆口粉又唔厚,雞翼都算大隻不錯,煙肉比我想像的好食不會太肥膩和韌,煎蛋就不是流心有點失望,羅宋湯底要讚下比其他茶記濃厚不過偏甜但不錯的,又不會好濃味精,方包就正常啦好食指數:😋😋😋😋西式午餐 $46點了雞扒煎蛋腸仔飯配鮮茄汁,回憶的味道細細個媽媽常買呢類型飯俾我食🤣雞扒煎得不錯又夠大塊同好入味,如果可以多點鮮茄汁就更好了好食指數:😋😋😋😋奶茶Jo好想飲港式奶茶先衝落樓買外賣,但最失望就係杯奶茶,唔夠濃厚和香滑,又唔係難飲,正常啦好食指數:😋😋😋整體食物質素以這價錢來講ok啦,份量好大岩哂食量大的人士,好好食又未算但係算抵食的,不錯啦下次真係想試最有名的魚柳和雞髀,可能會有驚喜好多整體評價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

全日常餐 $43+2(凍飲)+2(轉羅宋湯底)
好食指數:😋😋😋😋

西式午餐 $46
好食指數:😋😋😋😋

奶茶
好食指數:😋😋😋

下次真係想試最有名的魚柳和雞髀,可能會有驚喜好多

整體評價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

• 炸雞翼
2020-07-27 353 瀏覽
下午茶時間,嚟到依間出名多肉既餐廳😂喺社交平台成日見到d 人post 話依間d炸嘢正,所以嚟試下,估唔到俾我喺禁堂食前食到😩下午茶餐,大概30幾元度,叫左個炸脾薯條,同西多士Wa 火侯剛剛好,入面有花生醬,枱面有千島醬俾你點薯條食,正!睇住新聞話星期3午餐晚餐就無得堂食😅nice ......policy ....希望小店挨得度喇個炸脾好大隻,大過我個拳頭,肉質嫩滑,多肉汁,脆卜卜,薯條熱辣辣,好多時好多茶餐廳俾人食嘅薯條係凍冰冰嘅,依間就唔會喇!個炸脾醃得好香,本身就咁食都好夠味,不過紅豆冰相對另一間 亞玉就。。。阿玉紅豆冰正啲😂不過總括來講,呢啲艱難時刻,小店要加油,佢個炸脾正丫,住附近嘅人要叫多啲外賣支持!

下午茶餐,大概30幾元度,叫左個炸脾薯條,同西多士

外賣落單時問幾耐送到,佢答:唔知攪掂就送出,落完單後30分鐘打電話嚟話個午餐賣晒,做到咁不如你唔好接外賣摺埋佢啦。幫人落單時都唔知咩有咩冇,仲要30分鐘先後知後覺,午餐時間等到下午茶時間咩都冇浪費客人時間。
2020-06-03 484 瀏覽
黃店食個早餐, 選擇不多但勝在經典, 快快趣點了個沙嗲牛米配炒蛋腸, 牛油方包例牌吃不消兜著走值得一提的是同臺食飯點了雞扒公仔麵, 雞扒另上有心思, 但成碟黃油有點兒趕客, 看來落了咖喱香料
2020-05-16
$35 (早餐)